mboost-dp1

NSA

Efterretningsaktiviteter vokset eksplosivt efter 9/11

- Via washington post - , redigeret af Emil , indsendt af Conar

Den amerikanske avis Washinton Post har arbejdet i 2 år på en artikelserie, som kigger nærmere på blandt andet udgifterne til efterretningtjenesterne i USA, der er blevet astronomiske efter 11. september 2001.

Der har ifølge journalisterne bag undersøgelsen, som de kalder “Top Secret America”, været udskrevet en blankocheck, uden nogen har stillet spørgsmål ved, om pengene er godt givet ud.

Det har ført til, at der i USA i dag arbejder 1.931 private firmaer i efterretningssektoren, oven i de 1.271 statslige instanser. Således vurderes det, at op mod 854.000 mennesker, næsten 1,5 gange så mange mennesker som bor i Washington DC, har top-secret sikkerhedgodkendelse.

Alene NSA (National Security Agency) har et hovedkontor, der er 20 % større end Pentagon. Sammenlagt er der dog, hvis igangværende byggeprojekter tælles med, blevet bygget 33 bygningskomplekser for top-hemmelig efterretningstjeneste-arbejde siden september 2001. Det svarer til næsten tre stk. Pentagon, eller næsten 17 millioner kvadratmeter bygninger.

Hele arbejdet er samlet på hjemmesiden topsecretamerica.com, hvor indholdet er blevet blåstemplet, efter der blev foretaget en række mindre justeringer.

newz.dk

Arkiverne: Uge 29

- Via newz.dk - , redigeret af Avenger-

For 10 år siden:
Maxtor vipper IBM af pinden som producent af den største harddisk på markedet. Dette sker med lanceringen af deres DiamondMax 80, som indeholder fire plader, hver med 20 GB plads. Den store mængde plads kommer dog på bekostning af hastigheden, eftersom harddisken kun kører 5400 RPM og ikke 7200 RPM, som ellers er den mest gængse hastighed. Harddisken har 2 MB buffer og understøtter ATA100. Søgetiden ligger i gennemsnit på 9 ms.

Til sammenligning har de største harddiske i dag 2 TB plads, 64 MB buffer, opererer ved 7200 RPM og anvender SATA-600-standarden, mens søgetiden ligger på 4-5 milisekunder.

Som bonusinfo kan nævnes, at undertegnede selv havde to af ovennævnte Maxtor-diske købt i juni 2001 til en stykpris på 2.674 kr.

For 5 år siden:
Politiet kan annoncere, at de inden for de næste par måneder regner med at have installeret et filter hos samtlige danske internetudbydere, der skal filtrere sider med børneporno fra. Filteret vækker stor furore, da det af mange betragtes som censur og dermed grundlovsstridigt. Da listen holdes hemmelig, kendes antallet af blokerede sider ikke præcist, men en ældre, lækket udgave fra 2008 indeholder ca. 8.500 adresser. Filteret eksisterer den dag i dag stadig, og adresser på dens liste forsøges tilgået ca. 2.700 gange dagligt.

For 1 år siden:

Schweiz får sit eget piratparti, Piratenpartei Schweiz (PPS), der grundlægges med støtte fra 150 schweizere, som ønsker at kæmpe imod ”de tiltagende angreb på civile rettigheder, privatlivets fred og frihed”. Piratpartiet er ikke nogen umiddelbar fiasko, eftersom det i foråret 2010 formår at få valgt et medlem ind i byrådet i Schweiz’ sjette største by, Winterthur. Selvom det kan virke som en mindre betydningsfuld post, er der stadig tale om, at kun to andre landes piratpartier har fået valgt medlemmer til poster i det offentlige, hvor Sverige og Tyskland er de andre.

På internationalt plan eksisterer der p.t. piratpartier i over 40 lande, herunder endda lande som Nepal, Kazakhstan, Uruguay og Kina.

Press Information Bureau

Indien vil lave tablet-pc til 200 kroner

- Via Trak.in - , redigeret af Net_Srak

I stil med det tidligere meget omtalte One Laptop Per Child-projekt vil den indiske regering lave en meget billig computer til elever i landets skoler.

Der er tale om en tablet-computer, der i starten vil have en pris på 35 dollars, eller ca. 200 kroner. Med tiden forventer man, at prisen i første omgang vil falde til 20 dollars, eller 116 kroner, efterhånden som masseproduktionen kommer i gang. Målet er dog at halvere prisen yderligere, så den en dag kan købes for kun 10 dollars eller 58 kroner.

Til trods for den meget lave pris, selv til 35 dollars, så er det meningen, at computeren skal kunne bruges til alt fra videokonferencer, læsning af filtyper som: .pdf, docx, .ods, adp, .doc, .xls, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .odt, .zip, AVCHD, AVI, AC3 m.fl. samt afvikle programmer som OpenOffice.org, og SciLab.

Endnu er computeren ikke færdigudviklet, men ved en netop afholdt pressekonference blev der fremvist en prototype. Det blev ikke oplyst, hvornår det forventes, at tablet-computeren er klar, andet end det vil blive i den nærmeste fremtid.

En video fra fremvisningen kan ses herunder.

ARM Ltd.

Microsoft køber licens hos ARM

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

ARM har udviklet processorerne, der kan findes i en stor del af verdens smartphones, og blandt deres kunder finder man Texas Instruments, Samsung og Apple. Nu kan firmaet tilføje yderligere en kunde til listen, nemlig Microsoft.

Redmond-firmaet har været ude og investere i en licens til ARMs processorteknologi, hvilket skal hjælpe dem til i fremtiden at kunne lave produkter, der er bedre integreret med ARM-arkitekturen.

KD Hallman, Microsoft skrev:
With closer access to the ARM technology we will be able to enhance our research and development activities for ARM-based products.

Købet er en udvidelse af et samarbejde, som de to virksomheder har haft kørende siden 1997, og skal især bruges til at styrke Windows Embedded og Windows Phone.

Hos Engadget går man et skridt videre og påpeger, at Microsoft med licensen også har mulighed for selv at lave en ARM-baseret chip, ligesom f.eks. Apple har gjort det med deres A4.

Toshiba

Samsung og Toshiba tredobler hastighed på flashram

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

Når det kommer til den populære flashram af typen NAND, så er der et stort problem, datatransmissionshastigheden er ikke særlig høj, men det har Samsung og Toshiba nu fundet en løsning på.

Den nuværende standard tillader hastigheder på op til 40 Mbps via et SDR-interface (Single Data Rate), og benytter man et DDR-interface (Double Data Rate), kan hastigheden komme op på 133 Mbps. Toshiba og Samsung er nu kommet med næste udgave af DDR-interfacet, der tredobler hastigheden til 400 Mbps.

De nye specifikationer, kaldet “Toggle DDR 2.0”, vil blive åbent for alle, og de håber, at virksomheder som Intel og Micron vil benytte sig af dem, for at teknologien også kan sprede sig til SSD-markedet.

Begge virksomheder arbejder sammen med JEDEC (Joint Electron Devices Engineering Council) for at sikre standardiseringen af specifikationerne.

Google Inc.

37 stater i USA undersøger Street View Wi-Fi-dataindsamling

- Via LA Times Blogs - , redigeret af Pernicious

Det er ikke kun i Europa, at man er meget kritisk over for Googles indsamling af data i forbindelse med Street View, i USA har myndighederne også gang i en undersøgelse.

Undersøgelsen har været undervejs i et par måneder og føres an af statsadvokaten for Connecticut, Richard Blumenthal, og er netop blevet udvidet til at være en multistat-undersøgelse, som nu omfatter 37 stater.

Ligesom i Europa ønsker man at få klarlagt, hvad de 600 GB data, Google har indsamlet, er blevet brugt til, og i den forbindelse mener man ikke, der spilles med åbne kort.

Richard Blumenthal skrev:
Google’s responses continue to generate more questions than they answer. Now the question is how it may have used — and secured — all this private information.

Fra Googles side påpeger man endnu en gang, at der var tale om en fejl, og mener ikke, man har gjort noget ulovlig, men at man vil samarbejde med myndighederne for at få løst sagen.

Zynga Game Network Inc.

Zynga dominerer fortsat med spilapplikationer på Facebook

- Via Gamasutra - , redigeret af Pernicious

Casual-udviklerne hos Zynga har for alvor sat sig på casual spilmarkedet med deres mange spilapplikationer på det populære sociale netværk Facebook, hvor Farmville stadig topper blandt de mest populære spil trods nedgang i brugerantallet

For med mere end 62 millioner brugere cementerede Farmville sin plads som den absolutte etter af spil på Facebook i sidste uge, og til trods for en nedgang på 800.000 brugere siden da, så er der langt ned til efterfølgerne på omkring 20-25 millioner, som ligeledes er Zynga-spil.

For mens Zyngas ældre spilapplikationer som blandt andet Farmville, Texas HoldEm Poker og Treasure Isle mistede et sted mellem en halv og en hel million brugere, så var det Zyngas nyeste skud på stammen, FrontierVille, der på de seneste to uger har øget brugerantallet med fire millioner.

Det ser desuden ud til, at Zynga har stort set monopol på top-10-listen over Facebook-spil, da det kun er MindJolt Games, der med 17,5 millioner i øjeblikket kan være med i toppen.

Fortsætter Zynga sin dominans, hvilket alt kunne tyde på, kunne det se ud til at blive en fornuftig investering for Google, der for få uger siden fik afsløret at have postet et trecifret millionbeløb i det populære udviklerhold med en angivelig hensigt om at gøre Zyngas spil til grundstenen i en ny casual spilplatform.

Se også: Google investerer trecifret millionbeløb i Farmville-skaber

Folketinget

Flertal i Folketinget vil ændre terrorloven

- Via Information - , redigeret af Avenger- , indsendt af Hubert

I 2002 og 2006 blev danskerne introduceret for henholdsvis Terrorpakke I og II, der ud over hårdere straffe for terrorvirksomhed bl.a. betød en omfattende registrering af al kommunikation over tele- og internettet, hvor teleselskaberne skulle gemme alle oplysninger i mindst ét år, trods EU’s krav til landene kun lød på et halvt år.

Den registrering er et politisk flertal nu villige til at ændre på, da det viser sig, at den måske har været lige drastisk nok. Ifølge tal fra Justitsministeriet registrerede teleselskaberne, alene i 2008, hvad der i snit svarer til 82.000 oplysninger pr. dansker. I forhold til dette enorme tal, skal det bemærkes, at politiet kun brugte informationerne i 134 tilfælde samme år.

Michael Aastrup Jensen, it-ordfører for Venstre, mener derfor, at det nu er på tide at kigge på, om registreringskravet overhovedet har været den rigtige måde at gribe problemet an på. Han får støtte fra politikere i både DF, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre:

Lone Dybkjær, Radikale Venstre skrev:
Vi opfylder ikke kun EU-direktivet. Vi overopfylder det. Man skal være opmærksom på, om vi drives af rationale eller en imaginær frygt. For i øjeblikket er vi fuldstændig panikslagne, så snart vi hører ordet terror.

Både Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti bakker dog stadig op om loven i dens nuværende udgave med registrering, da den, ifølge Konservatives Tom Behnke, kun skal bruges én gang til f.eks. at kunne afværge et større terrorangreb mod København, før den, så at sige, har tjent sig selv hjem igen.

Da Terrorpakke II blev vedtaget i 2006 stemte kun SF, Radikale Venstre og Enhedslisten imod.

Motorola Inc.

Droid X rootet trods selvdestruktionsfunktion

- Via Android And Me - , redigeret af Avenger- , indsendt af moisen

I sidste uge kom det frem, at Motorolas nye telefon, Droid X, havde en indbygget selvdestruktionsfunktion kaldet eFuse, der slog til i tilfælde af, at nogen prøvede at pille ved enten Android-kernen, bootloaderen eller ROM’en. Motorola var således ret så sikre på, at vi ikke kom til at se Droid X-telefoner med modificeret firmware eller med programmer, der ikke er godkendt til den.

Så let skulle det dog ikke gå, for en bruger ved navn Birdman på Android-forummet alldroid.org har i går, blot en uge efter telefonen kom på markedet, brudt telefonens sikkerhed og fået root-adgang på den.

Endnu er der ikke tale om, at det er muligt at flashe telefonen med en ny, modificeret ROM, men med root-adgangen er det første og formentlig vigtigste skridt nået til senere at kunne gøre dette, og kender man Android-communitiet ret, så sidder der sikkert nørder fra hele verden og prøver sig frem, indtil det lykkes for en af dem.

Droid X sælges ikke på det danske marked, men skulle man alligevel have fået fingre i en eller blot være interesseret i fremgangsmåden, kan en root-guide findes ved at følge dette link.

Flickr - Xjs-Khaos

Samsung klar med 2133 MHz DDR3 RAM

- Via X-bit labs - , redigeret af Emil

Så er der godt nyt til personer, der kan lide at overclocke sin pc eller gerne vil spare lidt på strømmen. Samsung har startet masseproduktion af deres nye 30 nm DDR3 2 Gb hukommelseschips, som kan arbejde ved en hastighed på 2133 MHz.

Den hurtige hastighed opnås ved 1,5 V og er tiltænkt pc-markedet. En lidt langsommere variant, der arbejder ved 1866 MHz og 1,35 V, er beregnet til servere.

Den nye 30 nm chips er 60 % hurtigere end de gamle 50 nm chips og bruger op til 65 % mindre energi, i en serverløsning vil man typisk se en besparelse på omkring 20 % i forhold til de gamle chips.

I slutningen af året forventer Samsung at påbegynde produktionen af 4 Gb 30 nm chips.