mboost-dp1

Hewlett-Packard

HP satser på WebOS i stedet for Windows Phone 7

- Via cnbc - , redigeret af Emil

Da Hewlett-Packard valgte at købe Palm for 1,2 milliarder dollars, var det blandt andet med henblik på at få fat i operativsystemet WebOS. HP har tidligere oplyst, at de vil bruge det i kommende produkter, og i et interview med CNBC kan vicedirektør Todd Bradley fortælle, at det vil inkludere smartphones.

WebOS vil dermed fortsætte sit liv på en smartphone, men det betyder også, at HP fravælger at lave smartphones med andre operativsystemer, heriblandt Windows Phone 7.

Det er et nederlag for Microsoft, der længe har været storleverandør af operativsystemer til smartphones fra HP. Oplysningerne kommer dog næppe som en stor overraskelse med de mange penge, HP brugte på Palm-købet.

Mere overraskende var det, at Bradley kunne oplyse, de vil udgive en tablet-computer med Windows 7, efter at de for nogle måneder siden droppede deres HP Slate, der skulle have været en af de første tablets med Windows 7.

Læs også: HP køber Palm

SXC - patyvo

Dell betaler $100 mio til børstilsynet

- Via The Economist - , redigeret af Net_Srak

I USA har Dell længe været involveret i en sag hos det amerikanske børstilsyn SEC, fordi SEC mente, computerproducenten har tilbageholdt vigtige økonomiske oplysninger i perioden 2002 til 2006.

I den periode havde Dell en aftale med Intel om kun at sælge produkter med Intels processorer, hvilket gav Dell adgang til en ekstra stor pose penge. Disse penge indgik ikke direkte i regnskaberne, men blev brugt til at lukke huller i regnskabet, så selskabet kunne komme ud med et positivt resultat.

SEC vurderer, at aftalen på et tidspunkt stod for 76 % af Dells kvartalsindtægter, hvilket førte til, at regnskabet styrtdykkede, da aftalen ophørte. Således måtte Dell præsentere blodrøde tal for året 2007, som blev forklaret med en aggressiv prisstrategi og høje komponentpriser.

For at få afsluttet sagen har Dell indvilliget i et forlig, der betyder, de skal af med 100 millioner dollars til SEC. Ud over forliget er der udstedt en bøde til ejeren Michael Dell på fire millioner dollars for skødesløshed.

Google

Google frigiver fjerde udgave af Chrome

- Via CNET News - , redigeret af Emil

Benytter man Googles Chrome browser, har man hidtil kunnet anvende den i tre forskellige udgaver, en stabil, en beta og en udvikler. Nu kommer der en ny kaldet Canary.

Canary er udgaven til de, som synes, udviklerudgaven er for stabil, og vil prøve det absolut nyeste med dertilhørende risiko for flere fejl.

Formålet for Google er at prøve at fange fejl endnu tidligere end ved den hidtidige model med tre versioner. Af samme årsag vil Canary blive opdateret oftere end de andre versioner, typisk hver gang der er gennemført en succesfuld natlig build.

Netop det faktum, at Canary sandsynligvis oftere vil crashe end de andre versioner, er en fordel for udviklerene, der meget gerne vil have tilsendt de generede crash-rapporter.

Mark Larson, Chrome udvikler skrev:
I recommend it for anyone who wants to help test the latest Chrome features. The data we get back from canary users–especially crash statistics–helps us find and fix regressions faster.

Google Chrome Canary kan installeres ved siden af eksisterende Chrome-installationer, men udgives p.t. kun til Windows.

CERN

LHC skal lede efter fjerde dimension

- Via Nature - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

Hovedopgaven for verdens største partikelaccelerator, LHC (Large Hadron Collider), er at finde den såkaldte Higgs-partikel, men der er også en lang liste af andre ting, forskerne håber at finde ud af.

Til den liste er der nu tilføjet jagten på en fjerde dimension, en dimension som forskeren Greg Landsberg mener, kan være forklaringen på, hvorfor universet udvider sig hurtigere og hurtigere.

Ifølge Landsberg kan universet være startet en-dimensionelt for så at udvide sig til to dimensioner, så tre og også flere. Det vil forklare en række problemer, der eksisterer med standardmodellen, idet den kun tager udgangspunkt i det tredimensionelle univers.

Registrereingen af andre dimensioner kan ske på flere måder og er måske allerede sket i de mange data, som optages ved hver partikelkollision i LHC. En måde er, at der forsvinder energi, som ikke burde forsvinde, dette kan være havnet i en anden dimension.

For at bekræfte sin teori vurderer Landsberg dog, at det vil tage flere år med mange kollisioner for at indsamle nok data, der endegyldigt kan bevise eller modbevise den.

IBM

IBM klar med ny mainframe, zEnterprise

- Via IBM - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

IBM har i mange år leveret mainframe-løsninger til virksomheder verden over, og sent i sidste uge introducerede de deres nyeste bud på en mainframe-løsning, der introducerer en lang række fordele.

Systemet hedder zEnterprise og erstatter det nuværende z10-system, som det er overlegent på alle måder. Det er markant hurtigere end det gamle, op til 60 % hurtigere pr. CPU-kerne og op til 80 % mere energieffektivt ved samme ydelse.

zEnterprise er en sammensmeltning af IBM System z, Power og System x i én enhed, der gør det muligt at opnå, hvad IBM selv kalder markedets hurtigste og mest skalérbare enterprise-system.

En af de store nyheder med zEnterprise er muligheden for, at systemet kan håndtere ressourcer centralt, også ressourcer fra andre System x- og System z-systemer.

Ved at anvende zEnterprise til at virtualisere servere og på den måde konsolidere eksisterende hardware, mener IBM at prisen for en Linux-server kan komme helt ned på 1 dollar om dagen.

Du kan se en præsentationsvideo af zEnteprise herunder.

Wikileaks.org

Wikileaks frigiver 75.000 dokumenter om Afghanistan

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

Hjemmesiden Wikileaks skabte en del opmærksomhed, da de frigav en video fra en amerikansk helikopter, der viser nedskydningen af civile i Afghanistan, en situation som det amerikanske militær havde forsøgt at hemmeligholde.

Nu er den såkaldte whistleblower-side igen klar med afslørende dokumenter, og denne gang er der mange af dem. Wikileaks har modtaget hele 92.000 dokumenter fra en hemmelig kilde, der stammer fra den amerikanske hær.

I første omgang er 75.000 af dokumenterne blevet frigivet på Wikileaks under navnet “Afghan War Diary, 2004-2010”, resten skal første undersøges, om de indeholder navne eller informationer, der kan kompromittere sikkerheden for soldater i Afghanistan.

Ifølge journalister, der har fået et tidligt kig på de mange dokumenter, så afsløres der ikke noget revolutionerende nyt, men der er alligevel en del dokumentation, der afslører detaljer i operationer, som har været tilbageholdt, f.eks. antallet af civile tab.

Du kan se en video herunder, hvor Julian Assange fra Wikileaks beskriver, hvad dokumenterne omfatter. Hos det amerikanske militær er man ikke overraskende sure over lækket, som de kalder ansvarsløst og en sikkerhedsrisiko for deres tropper.

Apple Inc.

Ikke unormalt at dumme sig med e-mail

- Via Danmarks Radio - , redigeret af Net_Srak , indsendt af moisen

For nyligt skabte det en del opsigt, da en pressemedarbejder fra Dansk Folkeparti kom til at sende en intern mail med nedsættende bemærkninger om homoseksuelle til de forkerte modtagere.

Sådanne uheld er dog langt fra en enlig svale, men sker oftere og oftere ifølge fagforeningen HK, der får flere henvendelser fra medlemmer, der er kommet galt afsted med uheldige mails.

Ifølge Jeanette Hahnemann fra HK, er der tale om alt fra mails, der bagtaler chefen, som så havner hos denne, til hvad afsenderen synes er uskyldige jokes, der lander i den forkerte indbakke.

Det kan gå hen og blive en bekostelig affære at sende en forkert mail, idet den krænkede person i nogle tilfælde kan kræve erstatning ifølge erstatningsansvarsloven.

Når det ser værst ud, kan en forkert mail føre til bortvisning, hvilket især sker, hvis det er chefen, der er modtageren af den forkerte mail, eller en mail skrevet i vrede.

SXC - kezze

Aviser skal sagsøge læserne

- Via Wired - , indsendt af Orange

Rupert Murdoch mener, aviser skal redde deres faldende indtægter ved at gøre online-udgaven til en brugerbetalt tjeneste; i USA har firmaet Righthaven en helt anden idé – sagsøg læserne.

Mere specifikt vil firmaet, der kun er oprettet til dette formål, sagsøge bloggere og andre, der gengiver materiale fra en avis på deres egen hjemmeside.

Konceptet er velkendt, og en metode som blandt andet er brugt her i Danmark af Antipiratgruppen, ved at udsende såkaldte trusselsbreve. I brevet trues vedkommende med en retssag samt et stort erstatningskrav, men målet er et forlig til et meget lavere beløb.

Indtil videre har firmaet en enkelt kunde, avisen Las Vegas Review-Journal, men oplyser, der er yderligere 70 medier på vej. Ifølge direktøren for Righthaven, Steve Gibson, er der nok at gå i gang med.

Steve Gibson, direktør for Righthaven skrev:
We perceive there to be millions, if not billions, of infringements out there.

Siden firmaet blev startet tilbage i foråret, har de udsendt over 80 breve og forventer at udsende flere hundrede inden årets udgang. Hvert forlig indbringer mellem 8.600 – 20.000 kroner, langt fra de op mod 860.000 kroner, man ifølge amerikansk lov kan kræve i erstatning pr. overtrædelse af ophavsretloven.

Google

Google Billeder ændrer udseende

- Via Google Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af Adagio

I 2001 blev Google Billeder lanceret, og siden har der kun været få opdateringer til den. Det har ændret sig nu, idet Google har besluttet, at billedsøgetjenesten skal gennemgå en større opdatering, som startede med at blive introduceret fra midten af sidste uge og vil være gennemført inden for få dage.

Med opdateringen følger der en række nye funktioner, hvor den mest påfaldende er måden, resultatet af søgningen vises på. Nu vises der mange flere billeder, der er placeret meget tæt på hinanden, hvilket giver et større overblik, ligesom der vises et forstørret billede, når man kører musen hen over et billede.

Den velkendte ramme, man kommer til, når man trykker på et billede, er også blevet opdateret. I stedet for at billedet ligger i en lille version oppe i toppen, vises nu et større billede i midten, mens informationer om billedet vises i en spalte til højre.

Hvis man vil prøve opdateringen, skal man p.t. prøve den engelske udgave.

Microsoft Corporation

NDC 2010-videoer gratis tilgængelige

- Via NDC2010 - , redigeret af Pernicious

Videoerne fra Norges største Microsoft-orienterede udviklerkonference, der blev afholdt i sidste måned, er netop blevet tilgængelige på NDC’s hjemmeside.

Her finder man blandt andet materiale omkring Reactive Extensions, MVC, NoSQL, Windows Azure, Silverlight og meget andet.

De forskellige sessioner fra NDC er fra meget prominente og velkendte talere såsom Jon Skeet, Clemes Vasters, Eric Lippert, Rob Conery, Mads Torgersen og mange andre spændende mennesker.

NDC10 blev besøgt af 1.400 gæster, og datoen for den næste udgave, NDC11, er fastlagt til at være den 25.-27. maj 2011.