flickr - Brandon GrasleyIt-sikkerheden sejler i tre danske regioner

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

27.000 ansatte i de danske regioner har administrator-rettigheder og adgangskoder, der ikke er udskiftet de seneste ni år. Statsrevisorerne, der hører under Rigsrevisionen, retter i en ny udtalelse kritik mod Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Hovedstaden.

Statsrevisornerne skriver blandt andet:

’Statsrevisorerne finder, at de tre regioners beskyttelse af adgangen til it-systemer og sundhedsdata ikke er tilfredsstillende…’

‘Hermed er der risiko for, at følsomme og fortrolige persondata kommer i hænderne på uvedkommende eller ikke er pålidelige og tilgængelige, når der er brug for dem.'

I forhold til hackerangreb er det særligt kritisk, at 27.000 medarbejdere i Region Syddanmark har lokal-administratorrettigheder. Dette skal ses sammen med, at der er mangelfuld styring og kontrol med medarbejdernes it-rettigheder i alle tre regioner.

ForbrukerrådetSmarte ure til børn meldes til Datatilsynet

Via dr.dk -

Smarte ure til børn meldes til Datatilsynet

Det norske svar på Forbrugerrådet (Forbrukerrådet) meldte i sidste måned en række producenter af smarte ure til børn – eller ure til overvågning – til det norske Datatilsyn.

Nu melder Forbrugerrådet her hjemme de samme ur-producenter til Datatilsynet og anbefaler, at butikkerne fjerner urene fra hylderne.

Alt dette sker på grund af alvorlige sikkerhedsproblemer med urene, der kan ses som en slags digitalur med funktioner fra smartphones oveni.

Forældre kan bruge urene til at følge børneres færden, og man kan også ringe op til uret.

Men det er let for udefrakommende at opsnappe ukrypteret trafik mellem forældrenes smartphone-app og uret. Det er også forholdsvis let at overtage styringen med urene og lytte med i, hvad der sker hos barnet gennem urenes indbyggede mikrofoner.

GPS-signalet fra uret for eksempel også ændres, så forældre i deres app ser en anden ur-placering end den rigtige.

SegaSegas retro-konsol er i handlen

Via Sega -

Nintendo har haft stor succes med først NES Classic og nu SNES Classic ‘konsollerne’, der kommer med en række præinstallerede spil.

Sega lancerer nu selskabets retro-konsol på det nordiske marked i kampen om den nostalgiske kundegruppe.

‘Sega Mega Drive Classic Game Console HD’ er det mundrette navn på maskinen, som inkluderer 85 præinstallerede spil og to trådløse controllers. Konsollen går også under navnet ‘Sega Genesis Flashback’.

Til forskel fra Nintendos maskiner, er der hos Sega understøttelse af spil, man har liggende på cartridges, og man kan også tilslutte kablede controllers.

Maskinen kan levere 720p HD-opløsning via HDMI-udgangen.

Vejledende pris er 799 kroner.

sxc.hu - woodsyIt-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge – med positivt resultat

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Den danske it-virksomhed IIH Nordic valgte sidste år at indføre en fire-dages arbejdsuge for at gøre op med det, direktør Henrik Stenmann følte var en stresskultur.

‘Det har haft den effekt, at stressniveauet aldrig har været lavere, og selv om vi har kortere arbejdstid, producerer vi mere, end vi gjorde før,’ udtaler han til Computerworld.

Derudover har ændringen betydet, at selskabet nu er blevet kåret som bedste it-arbejdsplads med færre end 50 ansatte i arbejdsmiljøkonkurrencen Great Place to Work.

Medarbejderne får samme løn som før, sygefraværet er det laveste i selskabets historie, og der produceres lige så meget som før, lyder det.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Hytto Ltd.Fjernbetjent vibrator optager lydfil ved brug

Via Version2 - , indsendt af Hærmoriden

En vibrator med tilhørende app fra kinesiske Lovense giver brugeren eller brugerne mulighed for at styre vibratorens niveau trådløst.

Men en vibrator-bruger har opdaget, at appen samtidigt optager en lydfil, der lagres på enheden.

Man kan med appen sende lydfiler til vibratoren, men ifølge Lovense er det en mindre ‘bug’, at appen også lagrer en lydfil af hele sessionen. Filen overskrives, næste gang vibrator-appen bruges, og selskabet sender en app-opdatering ud, der fjerner denne bug. Lydfilen bliver på intet tidspunkt sendt til selskabets servere, forklarer Lovense.

Lovense har tidligere fået kritik, fordi deres vibratorer let kunne hackes og aktiveres på afstand.

Cloudflare.comCloudflare bruger lavalamper til ‘ægte tilfældighed’

Hos selskabet Cloudflare arbejder de med forskellige produkter centreret omkring internettet – CDN, load balancing, it-sikkerhed i forhold til DDoS-angreb samt brug af SSL-certifikater og meget mere.

På selskabets San Francisco-kontor har de en væg med lavalamper, der varetager en meget vigtig funktion – den sikrer ‘ægte tilfældighede’ tal brugt til kryptering.

Computere har ikke optimale til at komme frem til tilfældige uforudsigelige tal, hvilket er et problem i forhold til at levere en kryptering, der er svær at bryde.

Derfor tilføjer Cloudflare input fra lavalampernes skiftende formationer af forskellige væsker.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

LinuxMünchen dropper LiMux

Via The Register - , indsendt af arne_v

I 2020 skal de resterende Linux-systemer hos kommunalt ansatte i München skiftes ud med Windows 10. Det har et udvalg under bystyret besluttet.

I 2003 begyndte arbejdet på at gå over til Linux på 16.000 maskiner.

I 2013 var Linux-distributionen LiMux installeret på 15.000 offentligt ansattes arbejdscomputere, men i begyndelsen af i år, begyndte bystyret at se på muligheden for at gå over til Windows 10.

Det er endnu ikke besluttet, om også kontorpakken LibreOffice bliver skiftet ud med Microsoft Office.

Google Inc.Android 8.1 skrumper ubrugte apps og skærer batteriforbruget

Med Android 8.1 Oreo bliver der gjort lidt for at forhindre pladsmanglen på telefonen.

Apps, der ikke bliver brugt ofte, får ikke lov til at tage lige så meget lagerplads, som de apps, brugeren ofte har åbne. En sjældent åben apps cache vil blive noteret som ‘uvigtig’ og kan derefter bruges af andre apps.

Afinstallering af nogle af de præ-installerede apps kommer dog ikke på tale.

En anden ny funktion er en mere intelligent notering af apps, der bruger meget batteri. Her vil styresystemet i fremtiden kunne pege på, hvorfor en app bruger meget batteri og lede brugeren i retning af, hvad der skal gøres for at ændre på dette.

Qualcomm IncorporatedQualcomms bestyrelse afviser købstilbud

Via CNN Money -

Selskabet er meget mere værd, end hvad Broadcom har budt, lyder det fra Qualcomms bestyrelse en uge efter købstilbuddet blev offentliggjort.

‘Bestyrelsen har konkluderet, at Broadcoms tilbud dramatisk undervurderer Qualcomm og kommer med betydelige lovmæssige usikkerheder,’ lyder det.

Broadcom er store indenfor bredbåndskommunikation, Wi-Fi, modem, routere og switches, mens Qualcomm leverer chips til store dele af smartphone-markedet samt trådløs kommunikation. De to selskaber kunne ved et opkøb stå meget stærkt, når 5G-netværket skal rulles ud.

@BitsAndChipsEng, TwitterFørste blik på Intel-AMD-chip

Via Liliputing -

Som tidligere omtalt, har Intel og AMD indgået samarbejde omkring en Intel CPU, der arbejder sammen med en AMD Vega GPU.

Produktet skulle være på markedet i begyndelsen af 2018, men det lader til, at nogen allerede har tidlige udgaver til afprøvning.

Billeder af noget, der ligner et NUC mini-PC motherboard med Intel-AMD-chip er dukket op på internettet sammen med ordene ‘Finally we will have serious gaming ultrabooks’.