palm verizon mini smartphone lille skærm aktiv / Newz.dk

Palm Ventures Group

Amerikanske Verizon lancerer Palm: Minimalistisk smartphone med lille skærm

Det amerikanske teleselskab Verizon er på vej med en ny minimalistisk mini-smartphone med navnet Palm.

Et af verdens største teleselskaber, Verizon, er på vej med den ‘ultra-mobile’ smartphone med navnet Palm.

Det skriver Variety.

Android-telefonen Palm har en 3,3 tommers HD-skærm og vejer 62,5 gram. Den er ikke lavet til at være ens primære telefon, men istedet en telefon, man kan tage med ud og træne eller på weekendture.

Således giver Palm hurtig adgang til ens apps og ens musik, og den kan endda snakke med Google Assistant – men den har også dens såkaldt ‘Life Mode’, som slukker for alle notifikationer, når man gerne vil koble af.

Palm har Android 8.1, en Snapdragon 435-processor, 3 GB RAM, 32 GB lagerplads, et 12 MP-kamera på bagsiden, et 8 MP-kamera på forsiden og batteriet kan holde 3 timer og 20 minutter ved opkald eller 9,5 timers musikafspilning.

Palm kommer på markedet i november til en pris på 349 dollars.

facebook hacket 30 millioner brugere personlig information / Newz.dk

Wikimedia

Tjek om du er blandt de 30 millioner hackede Facebook-brugere

, indsendt af arne_v

Facebook er blevet hacket og 30 millioner brugere er påvirket. Tjek om du er en af dem.

Først lød tallet på 50 millioner, men dette er nu blevet nedjusteret til 30 millioner. Det vil sige 30 millioner brugere, som hackere har stjålet personlig information omkring.

Det skriver Facebook selv på deres nyhedsblog.

Alle 30 millioner har fået stjålet deres navn, mailadresse og telefonnummer, men det er gået værst udover 14 millioner af brugerne, da de har fået stjålet personlig information om deres forhold, fødselsdag, deres religion, dele af deres søgehistorisk og mere til.

FBI er blandt andre i gang med at undersøge sikkerhedsbruddet. Hackerne udnyttede en sårbarhed, der havde eksisteret på Facebook-platformen siden juli 2017.

denne Facebook-side er det muligt at tjekke om ens bruger er påvirket af angrebet. Man skal være logget ind, og så vil det stå i en blå boks under teksten “Is my Facebook account impacted by this security issue?”.

boston dynamics robot atlas parkour / Newz.dk

Boston Dynamics

Boston Dynamics-robot har lært parkour

Ny video fra Boston Dynamics viser, at deres Atlas-robot har lært parkour.

Udover hunde-robotten Spot udvikler Boston Dynamics også en mere menneske-lignende robot med navnet Atlas. En ny video viser, at Atlas har lært parkour.

Således hopper Atlas op af en række trin uden at miste fart – hvert trin 40 cm højere oppe end det forrige.

Boston Dynamics kalder selv Atlas for den mest dynamiske ‘humanoid’ i verden med dens kampvægt på 75 kg, dens 28 led og dens LiDAR-syn, der er i stereo ligesom menneskers syn.

nokia 7-1 ren android one budget billig zeiss hdr / Newz.dk

HMD Global

HMD lancerer Nokia 7.1 med ren Android og HDR-skærm til budget-pris

HMD er på vej med en ny, relativt billig Nokia-telefon med ren Android og en skærm, der understøtter HDR-billeder.

Finske HMD Global lancerer Nokia 7.1 til 299 euro, der både har ren Android, dobbeltkamera og en skærm med notch, som understøtter HDR.

Der er tale om en Android One-telefon, hvilket betyder det er ren Android, der blandt andet sikrer telefonen nye opdateringer hurtigt i de næste tre år.

Skærmen på 5,84 tommer og med en opløsning på 2.280 x 1.080 er den første med såkaldt ‘PureDisplay’-teknologi, der understøtter HDR 10 og som kan konvertere almindelige SDR-billeder til HDR.

Derudover har Nokia 7.1 en ‘mid-range’ Snapdragon 636-processor, 3 eller 4 GB RAM, et 12 og 5 MP dobbeltkamera på bagsiden med Zeiss-optik, et 3.060 mAh-batteri og ikke mindst et 3.5 mm jackstik.

Prisen er omkring 300 euro i Europa når den lander senere på måneden, hvorfor den formentlig vil komme til at koste mellem 2.500 og 3.000 kroner.

google chrome 70 opdatering browser blokerer topsites hjemmesider / Newz.dk

Google

Google lancerer Chrome 70: Hundredevis af topsider blokeres af browseren

, indsendt af arne_v

Med Chrome 70-opdateringen vil mere end 1.000 topsider blive slukket i Chrome, da bestemte HTTPS-certifikater blokeres.

Googles nye version 70 af Chrome-browseren kommer denne uge og med den bliver hundredevis af topsider blokeret, da de bruger HTTPS-certifikater fra Symantec, som Google ikke længere har tillid til, ifølge selskabets sikkerhedsblog.

Certifikaterne fra Symantecs underselskaber som Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust og RapidSSL bliver ligeledes blokeret i den nye browser-version.

Sikkerhedseksperten Scott Helme har, ifølge Techcrunch, opdaget 1.139 topsites ud af de en million mest populære hjemmeside, som bruger certifikaterne, der snart er forældede.

Blandt andet hjemmesider tilhørende Indiens nationalbank og Tel-Avivs bystyre vil blive blokeret i Chrome.

Google opdagede ved en efterforskning i 2017, at Symantec og deres underselskaber havde fejludstedt mindst 30.000 certifikater, hvorfor de nu vil blokere selskabets HTTPS-certifikater i Chrome-browseren.

razer phone 2 gaming telefon mobil controller / Newz.dk

Razer USA Ltd.

Razer afslører officielt ny gaming-telefon sammen med mobil-controller

Razer Phone 2 er officielt på vej sammen med en controller til smartphone-gaming.

Razer har officielt afsløret deres anden gaming-telefon med navnet Razer Phone 2 – og dertil kommer en ny Razer-controller lavet specielt til telefoner. (mere…)

facebook datacenter esbjerg ukendt ejer gigantisk stor / Newz.dk

Facebook

Nyt kæmpe-datacenter i Esbjerg viser sig at være Facebook-ejet

, indsendt af Ufomekaniker

Facebook er på vej med et af Danmarks største datacentre, og det skal ligge i Esbjerg.

I juni kom det frem, at der skulle bygges et 250.000 kvadratmeter stort datacenter i Esbjerg, men ejer-selskabet var ukendt. Nu viser det sig at være Facebook, der står bag.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Officielt er det Notitia Networks ApS med adresse i Hellerup, der står bag datacentret, men dette selskab er Facebook-ejet og -stiftet.

En af grundene til datacentrets beliggenhed er et kommende transatlantisk, undersøisk fiberkabel, som blandt andre Google og Facebook står bag, der forbinder New Jersey i USA med Esbjerg-området.

Facebooks nye datacenter i Esbjerg begynder at blive bygget i starten af 2019, imens at selskabet allerede er i gang med at bygge et datacenter ved Odense på 184.000 kvadratmeter.

essential phone flop android medstifter andy rubin ai telefon / Newz.dk

Essential Products Inc.

Efter Essential-flop: Android-medstifteren Andy Rubin på vej med AI-baseret telefon

Efter floppet med Essential Phone er Andy Rubin angiveligt på vej med en ny slags AI-baseret smartphone.

Android-medstifteren Andy Rubin startede virksomheden Essential og lavede telefonen med samme navn, der floppede stort. Nu er han på vej med en helt ny slags telefon, der er baseret på en AI-styret virtuel assistent.

Det fortæller kilder til Bloomberg.

Denne nye slags smartphone har en lille skærm og, man interagerer primært med den ved at bruge sin stemme, ligesom man gør med en smart-højtaler.

Andy Rubin mener angiveligt, at denne nye type smartphone vil gøre brugerne mindre afhængige af deres telefoner, da de ikke vil føle et behov for at tjekke den lige så ofte.

Derfor kan telefonen også automatisk løse simple opgaver for en, efter at den har lært en at kende. Eksempelvis vil den kunne efterligne brugeren og svare på ens beskeder og mails for en.

dont pay ios app sagsøg med et tryk joshua bowder / Newz.dk

Joshua Bowder / YouTube

Ny iOS-app lader amerikanere ‘sagsøge enhver med et tryk på en knap’

Robot-advokaten DoNotPay er ude i app-form, og den gør det let for amerikanere at sagsøge enhver.

DoNotPay er en app til iOS, der med en ‘robot-advokat’ lader amerikanere ‘sagsøge enhver med et tryk på en knap’.

Appen er mest fokuseret på små sager som fejlagtige parkeringsbøder, og skaberen, Joshua Bowder, hævder, der er gode chancer for at vinde en sag, hvis bare man har beviserne i orden.

Bowder fortæller Motherboard, at den gratis AI-baserede tjeneste faktisk har en succes-rate på 50 procent med en gennemsnitlig gevinst på 7.000 dollars.

Før DoNotPay blev til en app gjorde tjenesten det muligt for brugere i bestemte områder at sagsøge Equifax efter deres store data-lækage, hvor 145 millioner personnumre blev stjålet.

microsoft linux open source software open invention network patenter / Newz.dk

Newz

Microsoft støtter Open Invention Network: Beskytter Linux og open source-software

Microsoft har valgt at støtte op om Open Invention Network for at beskytte Linux-styresystemet og anden open source-software.

Microsoft vil gerne støtte open source-fællesskabet og open source-styresystemet Linux. Derfor har Microsoft valgt at melde sig ind i Open Invention Network (OIN), og computergiganten medbringer også 60.000 patenter til fri afbenyttelse.

Det skriver Microsoft på deres nyheds-blog.

OIN er et open source-fællesskab, der opkøber patenter og giver medlemmerne tilladelse til at bruge dem i bytte for, at de ikke håndhæver patenterne overfor Linux og Linux-relateret software.

Som Microsoft selv skriver, er det lidt overraskende, at de har meldt sig ind, da de tidligere har været strenge med håndhævelsen af deres patenter.

Selskabet ser beslutningen om at støtte OIN som det næste logiske skridt, da de gerne vil lytte til deres kunder og støtte Linux og andre open source-programmer.