microsoft ansigtsgenkendelse teknologi frygter masse overvågning aldrig sælge / Newz.dk

Newz

Microsoft lod kundedata ligge offentligt

Via ThreatPost -

En database med 250 millioner datarækker fra Microsoft support, samlet siden 2005, lå åben så alle kunne hente den.

Databasen, der nu ikke længere er tilgængelig, indeholdte kundernes email-adresser, IP-adresser, geo-lokationer, beskrivelse af kunde-sagen samt kundenummer og sagsnummer.

Kombinationen bliver af eksperter beskrevet som “alt det der skal til for at lave et stor-skala svindelnummer”. (mere…)

No Thumbnail

Router-firmware Tomato mål for hackergruppe

Tomato, det populære router-firmware, er under angreb fra en hackergruppe.

Under navnet “Muhstik” opererer et botnetværk, der for tiden har fået besøg af en del nye klienter – routere med Tomato-firmwaren på.

“Hullet” som botnetværket “Muhstik” benytter er forholdsvist simpelt – de går efter kombinationen admin:admin og root:admin(mere…)

Unsplash

UltraRAM – RAM og harddisk i een

I England har forskere bakset en ny type universel hukommelse sammen, der kan fungere som både RAM og lager.

UltraRAM er det nedtonede navn på det nye produkt, der kan kombinere fordelene ved Flash og DRAM.

Produktet er en type NVRAM, der kombinerer fordelene ved store størrelser fra Flash og den hurtige adgang fra DRAM. UltraRAM kræver 100 gange mindre energi for at ændre tilstand men ligesom alt andet NVRAM er det stadig meget dyrt pr Gigabyte. (mere…)

Nokia

Nokia lancerer billig telefon

For 109€ / 139$ leverer Nokia (HMD) en android telefon – uden bloatware

Telefonen kommer med en 6.2” HD+ skærm i 19:9 ratio, en A22-chip, et 4000mAh batteri, 2GB ram, 32GB lager og Android 9 Pie minus bloatware.

Ét frontsidende kamera leverer selfie- og 2d-ansigtsgenkendelse-mulighed, mens bagsiden byder på dobbelt-kamera med 13 megapixel sensor. (mere…)

Unsplash

Jeff Bezos anklager Mohammed bin Salman for hack

Via engadget -

En sårbarhed i WhatsApp var årsagen til at Jeff Bezos’ personlige data blev lækket.

Beviserne peger i øjeblikket mod Saudiarabiens prins Mohammed bin Salman.

Data-tyveriet skulle være sket efter maj 2018, efter at den saudiarabiske prins, Mohammed bin Salman sendte Jeff Bezos en video i WhatsApp. Før denne tid, var der tæt på ingen (eller “almindelig”) trafik på Bezos’ telefon. (mere…)

apple rygter ar smart briller 2020 iphone 5g kamera 3d sensor arm baseret mac / Newz.dk

Unsplash

Bloomberg melder om ny billig iPhone til marts

Via 9to5mac -

Apple skulle angiveligt være på vej med en ny billig iPhone, måske SE2 eller 9’er – der allerede kan ses på markedet til marts.

Telefonen skulle være endnu en “billig iPhone”, ligesom Apples tidligere iPhone SE, men i denne omgang målrettet alle de iPhonebrugere der i dag render rundt med en iPhone 6, som ikke kan opdateres til nyeste iOS 13.

Den nye “billige iPhone”, kommer angiveligt med Touch ID i hjem-knappen, A13 processoren som iPhone 11 og et design der minder om iPhone 8 – dermed ligner den også iPhone 6 – hvilket også betyder den samme 4.7″ skærm. (mere…)

disney+ plus streamingtjeneste i luften dato prøve test holland land / Newz.dk

Disney

Disney+ kommer til sommer

Via mobil.nu -

Den danske lancering af Disney+ sker til sommer – og prisen bliver 6,99 € / måned

Disney har angiveligt flyttet deres tidligere forventede lanceringsdato, og er nu klar med en lidt mere fast lanceringsdato for deres streamingtjeneste Disney+.

Servicen kommer til Danmark “til sommer” lyder det og med en fast månedspris på 6.99€ – eller 69,99€ for et år. Priserne er endnu ikke i danske kroner, men vi må forvente det ligger deromkring. (mere…)

Pixabay

Ny app finder dit navn, baseret på ansigtet

Via CNET -

ClearView AI har udviklet en app (og database), der kan genkende mennesker baseret på deres digitale spor – og giver let adgang til navn, adresse, email og andre relevante oplysninger

Den bliver i skrivende stund brugt af ordensmagten, herunder også FBI, til at hurtigt identificere og finde informationer om andre.

Bag app’en ligger en database på over 3 milliarder billeder, som app’en har hentet fra Facebook, Youtube og mange andre services. (mere…)

Unsplash

Forskere skaber ilt fra (simuleret) månestøv

Rumstøv indeholder 40-45% oxygen (i vægt) og vil derfor være oplagt som kilde til ilt.

Endnu en rumnyhed rammer – europæriske forskere har formået at udvinde oxygen fra (simuleret) rumstøv.

Det vil i praksis betyde, at (endnu) en af de nøglekomponenter der er nødvendig for menneskets færden i rummet, kan hentes på månen.

Prototypen der er fremvist indtil videre, skal tilpasses månens mere ekstreme temperaturer, ligesom den skal testes på faktisk månestøv først. Processen involverer blandt andet at placere månestøvet (rigolit) med smeltet salt, varme det til til 950C og lade strøm passere igennem det, hvorefter ilt frigives
(mere…)

Pixabay

Hacker lækker en halv million server/IoT/Router-passwords

Via ZDNet -

En hacker har publiceret en liste med mere end 515.000 telnet login-oplysninger.

Login-oplysninger kan benyttes til at logge på servere, routere, IoT-enheder og andre “smart”-enheder.

Ophavsmanden til listen beretter, at den er genereret baseret på scan af IP-ranges for at teste om telnet-porten er eksponeret, hvorefter standard brugernavn/kodeord-kombinationer blev forsøgt – sammen med fabriksindstillingerne. (mere…)