Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Flickr - Chase N

Computerspillere egner sig som flyveledere

Det kræver evner indenfor 'multitasking' og en rumlig intelligens at være flyveleder i Forsvaret. De evner besidder computerspillere, og derfor retter Forsvarets Personalestyrelse (FPS) også blikket mod de unge 'gamere' for at finde fremtidens flyveledere.

'Kun mellem 5-10 procent af befolkningen har evnerne til at klare opgaven. Når vi afprøver ansøgere til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres – og det er blandt andet evner, som er afgørende, når man spiller krævende computerspil,' skriver psykolog Jimmi Andreasen, som arbejder ved Selektionssektionen i FPS i en pressemeddelelse.

I slutningen af 2016 begyndte FPS at målrette markedsføringen af uddannelsen til unge computerspillere, og det vurderer man, gav pote.

Ved ansøgningsfrist i 2016 var der 69 unge ansøgere, mens det tal i år er steget til 151 ansøgere - og ansøgningsfristen er 1. maj.

@FrescoNews, Twitter

Selvkørende bil fra Uber involveret i ulykke

Via Hot Hardware -

Efter at være blevet afvist i Californien, sendte Uber selskabets 16 selvkørende biler ud på vejene i Arizona for at gennemgå tests. En af disse biler har nu været involveret i et uheld.

Det er stadig uvist, om bilen blev styret af en person, eller om den var i 'selvkørende'-tilstand. En lokal nyhedstjeneste nævner, at den anden bil i uheldet blev noteret af politiet for en overtrædelse i forbindelse med uheldet.

I Californien blev Ubers biler afvist, da de ikke levede op til delstatens tests for selvkørende biler. Testbilerne var angiveligt en fare for cyklister og kørte over for rødt lys.

AMD

AMD: Vega-grafikkort op til 8 GB HBM2 og i bærbare

Via Hot Hardware -

Kommende grafikkort, der bygger på AMD's Vega-arkitektur vil komme med op til 8 GB HBM2 RAM, og så planlægger selskabet også versioner til bærbare computere - et område der på det seneste har været mere eller mindre ejet af Nvidia.

Disse oplysninger stammer fra et nyligt afholdt 'Tech Summit' afholdt af AMD.

Hele præsentationen fra eventet kan ses her:

AMD's GPU'er har ifølge Hot Hardware længe været for strøm-krævende til at være et reelt alternativ til Nvidias 'mobile' grafikkort.

Google

Selskaber dropper at reklame på YouTube

Via The Verge -

Google har problemer med at sikre, at reklamer på YouTube ikke vises lige ved siden af videoer med såkaldt 'hate speech' eller andet anstødeligt indhold - for eksempel videoer fra terrororganisationen ISIS, racistisk eller homofobisk indhold.

Derfor er flere selskaber begyndt at droppe YouTube som kanal til deres reklamer.

PepsiCo, Walmart, Dish, Starbucks og GM er blandt selskaberne, der ikke længere vil bruge Googles reklamenetværk. Derfor rammes ikke kun YouTube men også andre hjemmesider, der bruger netværket som leverandør af reklamer.

Amazon

Amazon overvejer VR-møbelbutikker

Via engadget -

Internetgiganten Amazon overvejer ifølge New York Times at åbne møbel- og elektronikbutikker, der skal have en teknologisk fordel i forhold til markedet, som det ser ud i dag.

Som kunde skal man kunne besøge møbelbutikken og ved hjælp af Virtual Reality for eksempel se, hvordan en ny sofa vil se ud i stuen der hjemme.

Tankerne omkring elektronikbutikker skulle være centreret omkring produkter som Amazon Echo og selskabets streamingtjeneste.

Apple Inc.

Apple søger patent på sammenkædning af iPhone og bærbar computer

Via engadget -

Apple leger med tanken om at bruge en iPhone eller iPad til at drive en ultralet bærbar computer, og selskabet har nu søgt patent på deres bud på en sådan løsning.

En af tankerne er at kunne placere telefonen sådan, at den kan fungere som 'trackpad', en anden idé er at kunne indsætte en tablet som skærm.

Apple overvejer også at kunne have ekstra batteri og GPU i selve computer-chassiset.

Folketinget.dk

EU: Google og Facebook har en måned til at rette ind

Via Politiken - , indsendt af _tweak

Hvis det står til EU-kommissionen, skal unionens borgere have bedre mulighed for at gå rettens vej ved svindelnumre på sociale medier.

Her bruger selskaber som Google, Twitter og Facebook californisk lov, da hovedkvartererne ligger i den amerikanske delstat.

Men EU håndhæver flere love for internetvirksomhed, som ikke følges op af de amerikanske virksomheder. Samtidigt gør det eventuelle sager svære for europæiske brugere, når retssagen foregår i Californien.

Det vil EU-kommissionen have ændret på. I november kontaktede kommissionen nogle af de store it-selskaber i Silicon Valley for at indlede dialog omkring forbedring af EU-borgernes forhold. I sidste uge mødtes EU's forbrugermyndighed så med Facebook, Google og Twitter.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Flickr - Scott Ableman

Det amerikanske Senat stemmer for fri deling af brugerdata

Via engadget -

Teleoperatører i USA kan se frem til færre restriktioner for indsamling og videresalg af brugerdata, hvis et nyt republikansk lovforslag når hele vejen fra senatet til præsident Trumps godkendelse.

Argumentet for, at teleselskaberne igen skal have lov til vidersalget af data uden en aktiv stillingtagen fra brugeren, er, at konkurrenter som Google og Facebook ikke er hæmmet af lovgivningen på samme måde.

Disse stramninger i lovgivningen blev gennemført i oktober 2016.

Hvis lovforslaget vedtages, vil brugerne igen aktivt skulle fravælge indsamlingen af data. Det handler blandt andet om om geo-lokation, finansielle og helbredsmæssige informationer, oplysninger om eventuelle børn, brug af apps og browserhistorik.

Google Inc.

Google Maps-opdatering: Find din bil og tjek parkometeret

Via Hot Hardware -

Den seneste beta-opdatering til Google Maps giver mulighed for manuel placering af ens parkerede bil på kortet, så man let kan finde tilbage til køretøjet.

Med appen åben skal man klikke på den blå prik, der viser ens placering. Derefter åbnes en ny menu, hvor man kan vælge mere detaljerede oplysninger omkring parkeringen - for eksempel hvor længe man har betalt for at parkere, hvilken etage i et parkeringshus man har parkeret bilen på og mulighed for at tage et billede af placeringen. Det er også muligt at dele placeringen med en ven.

Det er dog kun muligt at placere én bil med funktionen. Så hvis man for eksempel skal på ferie og parkerer sin bil i lufthavnen, skal man ikke regne med at kunne bruge funktionen til både egen bil og lejebil på feriedestinationen.

Indtil videre er funktionen begrænset til seneste betaverison af Google Maps til Android (v9.49).

IKEA

Ikea: Standardsystemer er måske forældret concept

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

IT-leverandørernes standardplatforme lever ikke op til selskabets grundlæggende krav. Sådan lyder kritikken fra Lasse Gunnarsson, der er Ikeas CIO for produktudvikling og logistik.

De standardiserede systemer er ellers blevet fremhævet som løsningen i forhold til at undgå skrækeksempler set fra skræddersyede it-systemer, der både stiger voldsomt i pris, ender med at tage meget længere tid end planlagt og betyder masser af vedligehold.

Men Ikea ser altså også klare problemer ved standardsystemerne.

'Jeg er ekstremt skuffet over branchen. Vi har relativt høje forretningskrav, og vores grundlæggende krav er, at alt skal fungere. Men i dag lever leverandørerne ikke op til det,' udtaler Lasse Gunnarsson til ComputerSweden.

Han efterlyser standardplatforme, der understøtter Ikeas forretningsprocesser i stedet for at tilbyde en masse andre funktioner i platformen.

Derfor overvejer selskabet nu, om man efter fem år med forsøg på standardløsninger skal bevæge sig i retning af de mere skræddersyede løsninger igen, hvor man så skal fokusere på en bedre integration.