Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
WordPress

WordPress er fortsat det mest udbredte CMS

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Ser man på de hjemmesider, der er opbygget af et CMS, er seks ud af ti i dag bygget i WordPress, det viser en opgørelse fra W3Techs.com, der følger trafik og teknologier på internettet.

Ser man på alle websites inklusiv de ikke-CMS-baserede, bruges WordPress på 28,3 procent af siderne.

Top ti over mest brugte CMS'er ser ifølge undersøgelsen således ud:

Wordpress: 59,2 procent.

Joomla: 6,9 procent.

Drupal: 4,7 procent.

Magento: 2,5 procent.

Blogger: 2,1 procent.

Shopify: 1,5 procent.

TYPO3: 1,5 procent.

Bitrix: 1,5 procent.

Prestashop: 1,3 procent.

Squarespace: 1,3 procent.

I 2011 var 13 procent af alle hjemmesider drevet af WordPress. I 2015 var tallet steget til 35 procent, mens det i dag altså er nået til 28,3 procent.

Facebook

Facebook undersøges for afpresning af brugeres data

Via The Independent -

Folks frygt for at blive efterladt i den digitale kulde bliver udnyttet af Facebook, lyder det fra Tysklands føderale konkurrencemyndighed, som undersøger selskabets indsamling af data.

Nu ser man på, om Facebook i bund og grund udnytter platformens popularitet til at presse brugere til accept af vilkår, de ikke forstår.

Brugernes informationer er byggestenene til de milliarder, Facebook tjener på reklamer, og vil man ikke videregive alle ønskede oplysninger, holdes man udenfor, lyder kritikken.

På den måde er der tale om en test af, om bekymringer vedrørende brugernes ret til privatliv kan bruges i forhold til bøder for karteldannelse.

AMD

AMD Radeon Vega FE - blander sig med Nvidias GTX 1070, 1080 og Titan Xp

Via Arstechnica -

De første tests og benchmarks af AMD's nye grafikkort Radeon Vega Frontier Edition er offentliggjort.

Kortet, der har en pris på 1000 dollars, er ikke designet specielt til spil men nærmere videoredigering og andre opgaver, der kan drage nytte af en kraftig GPU.

Til disse typer opgaver slår Radeon FE i nogle tilfælde Nvidias Titan Xp.

Ars Technica skriver, at AMD's nye top-grafikkort kan indstilles til enten professionel-brug eller gaming. Ved sidstnævnte lægger kortet sig mellem Nvidias GTX 1070 og 1080, mens det prismæssigt koster en del mere end 1080.

AMD kan dog nå at ændre meget med opdaterede drivere - grafikkortet kom på gaden i fredags.

Det forventes, at selskabet er klar til at fremvise et grafikkort specifikt til gaming - RX Vega - ved Siggraph-konferencen den 30. juli.

Flickr - Elbpresse.de

De fleste Petya-ramte computere kører Windows 7

Via Computerworld DK -

Da Petya-malwaren for nyligt ramte hovedsageligt Østeuropa med Ukraine som epicenter, blev især Windows 7-maskiner inficeret.

Microsoft har i en analyse af angrebet noteret, at kun 20.000 computere blev ramt af Petya, selv om der var tale om avanceret malware.

Ukraine var udgangspunktet, og 70 procent af de inficerede computere findes her.

Petya gjorde brug af en sårbarhed, der også blev udnyttet af WannaCry for godt en måned siden. Efter WannaCry udsendte Microsoft en hasteopdatering, som lukkede hullet.

Det lader til, at især Windows 7-brugere ikke har installeret denne opdatering.

SXC - daniel447

Danske gamere købte DDoS-angreb mod modstandere

Via Version2 -

TDC har identificeret tre kunder, som har bestilt DDoS-angreb mod andre TDC-kunder. Grunden til dette er, at de tre 'købere', som også er gamere, ønskede at gøre spillet sværere for deres modstandere.

De tre er under 18 år, og mindst en af dem er sigtet for bestilling af DDoS-angreb.

Bestillingen blev lagt hos den israelske hackervirksomhed Vdos, som dog selv blev hacket. Her blev kundekartoteket lækket, og det er der igennem, at TDC nu har fundet frem til danske IP-adresser.

Ifølge TDC har de tre unge bestilt 66 DDoS-angreb.

Flickr - bongo vongo

WordPress-plugin fundet sårbar for SQL-injection

Via The Hacker News -

Et plugin, der er installeret på flere end 300.000 WordPress-baserede hjemmesider viser sig at være sårbar overfor SQL-injection. Hackere skulle være i stand til at kapre siden og stjæle databasen ad den vej.

Der er tale om et plugin ved navn WP Statistics, som giver sidens ejer detaljeret information omkring besøgstal og anden statistik.

For at kunne udnytte sikkerhedshullet, skal hackeren mindst have 'subscriber'-status på sitet.

Folkene bag WP Statistics er informeret omkring sikkerhedsbristen og har udsendt en opdatering - version 12.0.8.

Galaxy Note 7 kommer tilbage i 'Fan Edition'

Via engadget -

Samsungs Galaxy Note 7 fik en kort levetid, før alvorlige problemer med selvantændelige batterier betød, at solgte telefoner måtte leveres tilbage.

Nu bliver disse telefoner sat til salg igen - den 7. juli - dog med nye og anderledes producerede batterier, som har været igennem en anden test end de brændbare.

Indtil videre er der planer om at sætte 400.000 Galaxy Note 7 'Fan Edition'-enheder til salg i Sydkorea, mens det bliver bestemt på et senere tidspunkt, om andre markedet også skal afprøves.

ABC News

Volvos selvkørende biler forvirres af kænguruer

Via ABC Australien -

Der er mange udfordringer ved at udvikle selvkørende biler - for Volvo er den seneste kænguruer, som forvirrer bilernes sensorer.

Gennem teknologiens briller ser kænguruerne ud til at være længere væk, mens de er i luften i forhold til, når de har bagbenene på jorden, fortæller leder af den tekniske afdeling hos Volvo Australien, David Pickett.

Set fra Volvos side er dette dog bare endnu et skridt på vejen hen mod et system, der håndterer alle situationer.

Sammen med blandt andre Intel og Autoliv sigter Volvo efter at have selvkørende biler klar til salg i 2021.

Volvos arbejde hen mod selvkørende biler blev annonceret i 2012.

Linux

Wikileaks offentliggør system angiveligt fra CIA til hack af Linux

Via The Hacker News -

Der er kommet endnu en bunke filer til Wikileaks 'Vault 7' - denne gang handler det blandt andet om malware, som angiveligt er udviklet af CIA til at hacke sig ind i Linux-systemer for at kunne følge med i brugernes aktiviteter.

Projektet, der går under navnet 'OutlawCountry', giver mulighed for at videresende al netværkstrafik på den inficerede computer til CIA's egne systemer.

OutlawCountry består af et kernel-modul, som CIA-hackere har kunnet loade via shell-adgang på den angrebne enhed. Her skabes en skjult netfilter-tabel med et tilfældigt navn.

Der er dog begrænsninger på OutlawCountry, skriver Wikileaks:

'OutlawCountry v1.0 contains one kernel module for 64-bit CentOS/RHEL 6.x; this module will only work with default kernels. Also, OutlawCountry v1.0 only supports adding covert DNAT rules to the PREROUTING chain.'

Flickr - Elbpresse.de

Windows 10 får indbygget beskyttelse mod det meste ransomware

Via The Hacker News - , indsendt af IT-ekspert Yvossen

Microsoft er på trapperne med en ny funktion til Windows 10, som skal gøre livet noget sværere for hackere og lettere for de, der bliver angrebet af malware.

indtil videre er funktionen med i seneste udgave af Windows 10 Insider Preview Build (16232).

Det går i al sin enkelthed ud på, at Windows Defender får en funktion, der blokerer uautoriserede programmer fra at modificere i mapper, der er 'beskyttede'.

Nogle programmer vil være godkendte fra starten, mens man selv kan ændre dette og give adgang for flere programmer.

Dette skulle afvise de fleste typer af kendt malware.

Efter planen skal funktionen med i Creators Update (Redstone 3), der kommer omkring september-oktober.