mboost-dp1

intel integreret grafik gen11 11 generation 1 teraflops / Newz.dk

Wikimedia

Intel med planer om at udvide chip-produktion

- Via Computerworld -

Interne kilder i Intel rapporterer at virksomheden angiveligt planlægger at opkøbe en chip-producenten GlobalFoundries.

Opkøbet er en del af Intels planer om at levere chip-produktion til andre virksomheder, udover egen-produktion.

Opkøbet af GlobalFoundries, vil koste Intel et samlet beløb på 30 milliarder dollars (ca. 180 milliarder dkk).

En af GlobalFoundries store kunder, er Intel-konkurrenten AMD – hvilket ikke er underligt, da GlobalFoundries står for ca. 7% af leverancen på markedet.
(mere…)

Shutterstock

Netflix udvider indholdet med tilføjelsen af videospil

- Via CNET -

Verdens største streamingtjeneste, Netflix, udvider nu sit repertoire af film og tv-serier med tilføjelsen af et bibliotek bestående af videospil, som brugerne kan få glæde af uden at betale ekstra.

Dette oplyser CNET på baggrund af en kilde fra Bloomberg.

Udbyggelsen skal finde sted inden for det næste år, og i så fald vil Netflix blive den første streamingtjeneste til at tilbyde videospil som supplement til film/tv-serier – endda uden at opkræve ekstra. (mere…)

dogecoin doge 1 spacex elon musk månen satellit / newz.dk

dogecoin.com

Medskaber til dogecoin mener kryptovaluta er et scam

- Via Gizmodo -

Medskaberen til kryptovalutaen doge, Jackson Palmer, skriver på Twitter at han mener kryptovalutaer er et scam og giver hele branchen en hård kritik

I en længere tråd, forklarer Jackson Palmer hvad han mener ligger til grund for moderne kryptovalutaer og hvorfor han ikke vender tilbage.

Jackson forklarer i tråden, at kryptovaluta, selvom den er decentraliseret, styres af magtfulde og rige personer, der langsomt prøver at binde det til det klassiske centraliserede finanssystem. (mere…)

Shutterstock

Undersøgelse viser sammenhæng mellem antallet af kryptovaluta-relaterede hackerangreb og prisen på Bitcoin

- Via Computerworld -

En ny undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks viser, at antallet af kryptovaluta-relaterede angreb er steget støt det seneste år i takt med prisen på Bitcoins.

Dette skriver Computerworld om undersøgelsen, som strækker sig fra oktober 2020 til maj 2021.

I denne periode steg antallet af kryptovaluta-angreb med 192 %, og sideløbende steg prisen på Bitcoin med 400 %. (mere…)

Shutterstock

REvil: Russisk hackergruppe forsvundet fra internettet

- Via Version2 -

Den russiske hackergruppe, som er kendt for at udøve cyberkriminalitet målrettet store virksomheder, skulle efter sigende være forsvundet fra internettet.

Dette skriver Version2 via Bleeping Computer.

REvil, som gør brug af ransomware til at presse penge ud af store virksomheder, har været yderst aktiv det seneste stykke tid. I sidste uge menes hackergruppen at stå bag det mest omfattende hackerangreb til dato, da det gik ud over selskabet Kaseya. (mere…)

Shutterstock

Google får bøde på 3.7 milliarder kroner for ikke at overholde franske copyright-regler

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

I Frankrig idømmes Google nu 3.7 milliarder i bøde, eftersom internet-giganten har forsømt at overholde aftaler med franske nyhedsmedier, skriver Computerworld.

Så sent som i går tildelte den franske myndighed for konkurrenceovervågning en kæmpe bøde til Google, som ikke har opfyldt midlertidige krav udstedt af den franske monopolmyndighed. Disse krav udspringer af et nyt copyright-direktiv, der trådte i kraft i EU i 2019 med Frankrig som forløber.

Med dette direktiv påkræver monopolmyndigheden i Frankrig, at Google skal betale landets medier og nyhedsbureauer et beløb, hver gang søgemaskinen benytter sig af uddrag fra artikler af disse medier. (mere…)

Shutterstock

Microsoft Teams spiller på nostalgien med nye baggrunde

- Via TechRadar -

Der er fuld knald på nostalgien i den seneste lancering af baggrunde til samtaleplatformen Microsoft Teams, skriver TechRadar.

Blandt de nye baggrunde ses det nok mest ikoniske baggrundsbillede til PC nogensinde, nemlig “Bliss”, der som default optrådte som baggrundsbilledet til Windows XP.

For ikke at nævne en ny baggrund, hvor en tilbagevenden Clippy pryder billedet. Hvis du skulle have glemt det, blev Clippy født i Microsoft Office 97 som en interaktiv assistent, der tilbød sin hjælp i forbindelse med Microsoft Office-softwaren, inden den blev degraderet i Office XP. (mere…)

Shutterstock

Twitter sletter over 1.000 tweets grundet racisme mod engelske spillere

- Via DR -

I kølvandet på EM-finalen i fodbold mellem England og Italien har det sociale medie Twitter fjernet over 1.000 racistiske opslag og permanent suspenderet en række brugere.

Ifølge DR væltede det ind med racistiske ytringer på Twitter som følge af Englands nederlag mod Italien i en straffesparkskonkurrence under EM-finalen.

De racistiske tweets var hovedsageligt rettet mod de tre engelske spillere Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, som hver især brændte deres straffespark i straffesparkskonkurrencen, hvorefter deres Twitter-profiler blev udsat for racistiske ytringer. (mere…)

Shutterstock

Apple-medstifter Steve Wozniak bakker op om right-to-repair

- Via BBC -

Steve Wozniak, medstifter af Apple, tilslutter sig bevægelsen for right-to-repair på trods af, at Apple er modstander af bevægelsen.

Bevægelsen for right-to-repair ønsker at få vedtaget love, som kan garantere brugere adgang til information og reservedele til at reparere deres egne enheder efter behov, oplyser BBC.

Til dette siger Wozniak, at Apple ikke ville have eksisteret, hvis ikke han var vokset op i en åben teknologiverden. Derfor mener han, at det er tid til at anerkende retten til selv at reparere enheder. (mere…)

Shutterstock

Rumturisme: Milliardær Sir Richard Branson skriver historie

- Via BBC -

Britisk milliardær og pioner inden for rumturisme, Sir Richard Branson, bliver den første til at flyve en tur i rummet i egen rumraket med Jeff Bezos og Elon Musk i hælene, skriver BBC.

Efter tæt kapløb mellem Branson (Virgin Galactic), Bezos (Blue Origin) og Musk (SpaceX) bliver Branson den første til at gennemføre en tur i rummet gennem eget selskab, Virgin Galactic, og skriver dermed historie.

Den succesfulde tur varede lidt over en time og blev realiseret gennem selskabets rumraket, Unity, som har været under udvikling i 17 år. (mere…)