No ThumbnailShure går ind på Bluetooth-markedet

Via The Verge -

Selskabet Shure er et stort navn indenfor blandt andet mikrofoner og in ear-monitors til musikere. Men nu går selskabet ind på markedet for bluetooth-headsets.

SE215 Wireless til 250 dollars og SE112 Wireless til 100 dollars er Shures første bud på, hvordan de trådløse hovedtelefoner skal se ud.

Begge modeller lover otte timers brug på en opladning, en rækkevidde på 10 meter og dæmpning af udefrakommende støj på 37 dB.

På SE215 kan selve hovedtelefon-delen skrues af, og kabel-delen sælges også separat til 99 dollars. På den måde kan ejere af Shure-in ears gå over til Bluetooth ved kun at købe kablet.

SKATNy it-arkitektur skal forhindre endnu en EFI-skandale

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Skat har fået ny it-arkitektur, der skal forhindre fremtidige skandaler med it-projekter i stil med EFI.
Den nye arkitektur er et opgør med ’silo-tænkning’, hvor det ikke er muligt at få data til at arbejde sammen. Der skal i stedet skabes en fælles databank, som de enkelte afdelinger af Skat så kan benytte sig af.

Ved EFI-projektet blev der brugt en såkaldt vandfaldsmodel til udviklingen – noget der er blevet kritiseret også af Skats egen tidligere direktør.

Alligevel kører man stadig delvist med vandfaldsmodellen i nuværende udviklingsprojekter.

EFI (Et Fælles Indrivelsessystem) blev efter seks års forsinkelse taget i drift i 2013 og delvist skrottet i september 2015. Siden er leverandørerne blevet stævnet for 692 millioner kroner. Arvtageren står til at koste 1,1 milliard kroner.

 

Apple Inc.Apple hæver prisen på udskiftning af iPhone-skærme

Via The Verge -

De officielle priser på udskiftning af ødelagte skærme på iPhone 6S, 6S Plus, 7 og 7 Plus er hen over weekenden steget med 20 dollars, så en ny skærm koster 149 dollars for de billigste modeller – 6S og 7. 6S Plus og 7 Plus koster nu 169 dollars ved udskiftning. iPhone 8 og 8 Plus vil også koste 169 dollars i skærm-udskiftning.

Dette gælder for iPhone-brugere, som ikke har købt Apples ‘AppleCare+’ forsikring. Har man sådan en, koster de to første skærm-udskiftninger 29 dollars pr. styk.

har man en 6S Plus, 7 Plus eller 8 Plus, er prisen på AppleCare+ er også steget med 20 dollars til 149 dollars.

Prisen for at udskifte skærmen på den nye iPhone X er endnu ikke offentliggjort, mens AppleCare+ prisen med en iPhone X kommer op på 200 dollars.

AppleCare+ gælder for to år.

EquifaxEquifax blev også hacket i marts

Via Bloomberg -

Tidligere på måneden kom det frem, at kreditrapporterings-selskabet Equifax i maj blev hacket, og at hackerne fik adgang til oplysninger fra 143 millioner brugere.

Nu fortæller tre kilder tæt på selskabet, at der også blev opdaget uindbudne gæster allerede i marts. Equifax melder, at dette ikke skulle have direkte sammenhæng med maj-angrebet, mens en af de unavngivne kilder hævder, at der var tale om samme angribere.

Indtil videre har sagen betydet afskedigelse af to af selskabets sikkerhedsansvarlige.

Ud over at skulle forklare, hvorfor hackere i to omgange kunne bryde ind, står Equifax også med en udfordring omkring ledende medarbejderes salg af aktier, kort før nyheden omkring maj-hacket blev offentliggjort. Disse salg skulle efter sigende være genstand for en efterforskning i forhold til eventuel ‘insider trading’.

PiriformHackere gemte malware i CCleaner

Brugere af det populære oprydningsprogram CCleaner fra Piriform anbefales at opdatere programmet. Dette sker efter Cisco har fundet gemt malware i programmet.

Den inkluderede malware fungerede som ‘beacon’ for andet malware, som via en bagdør gjorde det muligt for hackere at eksekvere kode fra en anden IP-adresse end den ramte computers.

Sikkerhedstruslen er fundet i CCleaner 5.33 udgivet 15. august og CCleaner Cloud 1.07 udgivet 24. august.

Ifølge Piriform, der ejes af sikkerhedsselskabet Avast, er den ramte udgave af CCleaner måske blevet brugt af op til tre procent af brugerbasen – eller cirka 2,27 millioner personer.

Piriform oplyser, at malwaren kan sende informationer som computernavn, IP-adresse, liste over installeret software, liste over aktivt software og netværksadaptere til en tredjeparts-server i USA. Der er ikke indikationer på, at andet data er blevet sendt.

Så dagens næste opgave er at hente CCleaner version 5.34 – eller er der andre fornuftige alternativer?

microXbox One controllers skal styre ubådes periskop

De gamle dage, hvor ubådes periskop gik fra toppen og i lige linje ned i ubåden, er ovre. I dag kan besætningen på amerikanske ubåde følge periskopets kameraer på skærme, og styringen af periskopet sker ved et panel til en pris på 38.000 dollars.

Men i fremtiden kan det betjeningspanel blive udskiftet med en noget billigere Xbox controller.

Den amerikanske hær vil sammen med våbenproducenten Lockheed Martin gøre betjeningen lettere for soldaterne. Dette sker efter at have spurgt ubåds-soldaterne, hvad der kunne gøre deres hverdag bedre. Her var meldingen, at det nuværende panel er besværligt at arbejde med og meget tungt.

Lockheed Martin fortæller, at soldater i tests regnede periskop-betjeningen via Xbox controller ud på få minutter.

Xbox controllers vil blive installeret i ubåde i Virginia-klassen som en del af en moderniseringsproces.

 

Flickr - rockcohenDen 10. oktober skal EU stemme om nye copyrightregler

Via P.I.A. - , redigeret af modgaard

Den 10 oktober skal EU stemme om nye copyrightregler og lige som med ACTA for 5 år siden, er der visse forslag, som kan få betydning for den almindelige befolkning.

Dette drejer sig om artikel 13 og artikel 11.

Artikel 13:
Vil betyde, at sider som Youtube og Facebook vil blive påkrævet ved lov at skulle installere et filter, der blokerer al form for materiale, der bryder copyright.

Artikel 11:
Vil betyde, at det fremover vil blive ulovligt at linke til en nyhedsartikel uden først at betale ejerne af siden for rettigheden til at linke til siden.

Der er også forslag, som muligvis vil få betydning på andre måder.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Vivaldi TechnologiesMalware miner kryptovaluta gennem inficeredes browsere

Hackere bruger såkaldt ‘malvertising’ placeret på hjemmesider til at mine krypto-valuta gennem den besøgendes browser.

Dette er fundet på russiske og ukrainske hjemmesider, hvor et reklamenetværk har ladet hackerne afvikle reklamer indeholdende JavaScript.

Denne kode er en modificeret udgave af MineCrunch (også kendt som Web Miner), der blev udviklet i 2014. Scriptet kan mine krypto-valutaer gennem den JavaScript, der afvikles ved besøg på et website, hvor reklamen er placeret.

For at skjule misbruget af brugeres computerkraft, er hackernes malvertising primært placeret på sider, der serverer videoindhold eller har browserbaserede spil.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

GoogleChrome stopper auto-play lyd i 2018

Med version 64 af Chrome, vil browseren som udgangspunkt blokere lyden på de websites, der har automatisk afspilning af lyd.

Blokeringen vil dog ikke påvirke sider, hvor brugeren tydeligvis besøger stedet for netop at lytte indhold eller for at se video.

I stedet er det meningen, at blokeringen skal ramme automatisk lydafspilning fra reklamer.

En lignende funktion fungerer allerede i Chromes mobiludgave.

Chrome 64 skal efter planen udsendes 23. januar 2018.

Inden da kommer Chrome 63 i begyndelsen af december. her bliver det muligt at blokere lyd fra specifikke websites for evigt.

WordPressWordPress-plugin fjernet for fjerde gang – sender data til tredjepart

WordPress.org har nu for fjerde gang måttet pille plugin’et ‘Display Widget’ ned fra det officielle repository for WordPress plugins.

Det sker efter brugere og udviklere tidligere har gjort opmærksom på, at Display Widget hentede 38 MB fra en tredjepartsserver. Den kode blev brugt til at samle data fra den givne hjemmeside og sende det videre til tredjepart.

Denne widget var på nedtagelsestidspunktet installeret på 200.000 websites. Det er dog ikke nødvendigvis alle, der kører med ‘bagdørsudgaven’. Det har været muligt at downloade seneste udgave af Display Widget siden 30. juni (version 2.6.1).

Ved tidligere ‘nedpilninger’ har plugin’et indeholdt lignende problematiske funktioner.