Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Mozilla

Firefox 55 skærper tonen overfor Flash

Via The Register -

Udviklerne bag Mozillas browser Firefox indikerer, at version 55 bliver mere afvisende overfor Flash, når den lanceres i august.

Udviklerne skriver:

As part of the ongoing NPAPI plug-in deprecation in Firefox, Flash content is now defaulted to click-to-activate in Firefox Nightly... The current plan is to roll out this change gradually to the Beta and Release channel user base of Firefox 55. Web publishers must have a clear plan to move away from any Flash dependency to offer the best possible user experience.

Flash vil kun blive accepteret over HTTP eller HTTPS - FTP eller fil-upload af Flash-elementer bliver ikke muligt.

Chrome spørger allerede til, om brugere ønsker at aktivere Flash-elementer på en given hjemmeside.

Facebook

Facebook-manualer til moderation lækket

Via dr.dk -

Mere end 100 Facebook-manualer beregnet til at hjælpe selskabets moderatorer i deres arbejde er blevet lækket. The Guardian har været igennem manualerne og gennemgår retningslinjerne.

Indhold med dyremishandling skal for eksempel slettes, med mindre det bruges til at gøre opmærksom på problemer med- eller fordømmelse af dette.

Livestreaming, hvor nogen udfører selvskade, bliver ikke slettet, da Facebook ikke ønsker at censurere eller straffe mennesker i nød.

Et andet eksempel er den amerikanske præsident. Denne er en såkaldt 'beskyttet kategori', og derfor vil opslag som 'someone shoot Trump' blive slettet.

Rødhårede er til gengæld ikke beskyttede, så 'kick a person with red hair' vil blive accepteret.

Tidligere på måneden annoncerede Facebook, at der bliver ansat 3.000 flere til vurdering af videoer på platformen.

Flickr - espenmoe

Sverige dropper anklage mod Julian Assange 

Via The Register -

Den svenske anklagsmyndighed har lukket undersøgelsen af anklager om voldtægt fremførst mod Wikileaks stifter, Julian Assange.

Det sker fem år efter sagens start. Assange har siden da opholdt sig på Ecuadors ambassade i London og på den måde sluppet for en arrestation.

Assange har ud over voldtægtsanklagerne også frygtet, at Sverige ville udlevere ham til USA, hvor han er anklaget for læk af fortrolige oplysninger.

SXC - gusmolina

Bornholms Regionskommune mål for ransomware

Via dr.dk -

De seneste godt otte måneder er Bornholms kommunale administration blevet ramt af flere end ti hackerangreb. Der har været tale om ransomware, hvor en eller flere computere låses med krav om betaling til hackerne.

'Vi kan ikke garantere, at vi ikke bliver ramt, men vi arbejder med at få reetableret data så hurtigt som muligt, så borgerne kan få den betjening, de forventer,' siger Bornholm Regionskommunens it-chef, Claus Munk til DR.

Han oplyser, at kommunen i alle tilfælde har kunnet rense maskinerne og genskabe filer - ingen borgeres oplysninger har været ramt. Det skulle være filer som mødereferater og lignende, der har været låst.

Nvidia

Nvidia GT 1030 grafikkort på vej

Via Hot Hardware -

AMD's Radeon RX 550 grafikkort får nu konkurrence fra Nvidia, der lancerer et GeForce GT 1030.

Indtil videre ser det ud til, at GT 103 kommer i en version med 384 CUDA-kerner, mens rygter tidligere har nævnt muligheden for en version med 512 CUDA-kerner. Tidligere nævnte specifikationer er omtalt her.

Kortet yder op til omkring 1,5 TFLOP, har 64-bit memory bus og 6 GHz memory speed.

Base clock ligger på 1290 MHz, mens der yder op til 1544 MHz med GPU Boost.

Vejledende pris på kortet ser ud til at ligge på 79,99 dollars.

Region Hovedstaden

Et år med danmarkshistoriens dyreste it-system

Via Berlingske - , indsendt af Kirsebær

Overlæge og formand for Dansk Brystkirurgisk Selskab, Niels Bentzon, deler i berlingske sin erfaring efter ét år med 'danmarkshistoriens dyreste it-system' - Sundhedsplatformen SP til en pris på 2,8 milliarder kroner.

her beskriver Bentzon, hvordan det nye system under parolen 'inddragelse og engagering af borgeren' kræver, at lægen sidder sammen med patienten og udfylder en lang række skabeloner og formularer på computeren.

Den filosofi sætter overlægen spørgsmålstegn ved og peger i stedet på, at systemet virker dræbende for den gode kommunikation mellem læge og patient.

Dertil kommer, at Region Hovedstaden havde forventet, at produktionen ville være tilbage på 100 procent efter fire ugers indkøring af systemet - det mål er endnu ikke nået, og produktionstabet det første år er ifølge Bentzon opgivet til 430 millioner kroner.

Google Inc.

Google I/O - jobsøgemaskine på vej i USA

Via TechCrunch -

En ny søgemaskine - Google for Jobs - til at finde det fremtidige job er nu lanceret af Google - i første omgang kun i USA.

Søgemaskinen skal kunne finde frem til alle typer af arbejde lige fra serviceindustrien til højt specialiserede arbejdsopgaver.

Funktionen skal gøre brug af Googles maskinlæring og kunstig intelligens for bedre at forstå, hvordan stillinger klassificeres og er relaterede.

I løbe af de kommende uger vil Google begynde at kunne genkende, når en bruger af Googles søgemaskine leder efter arbejde. Herefter vil jobopslag blive vist i søgeresultaterne.

Google samarbejder med sites som Facebook og Linkedin omkring den nye funktion.

Gogoro

600 eldrevne dele-scootere på vej i Paris

Via engadget -

Selskaberne Gogoro og Bosch går sammen om en dele-service i Frankrigs hovedstad. Denne sommer bliver det muligt at leje sig til en el-scooter i Paris, hvor 600 scootere kommer på gaden.

Gennem en app kan brugere tjekke ind og ud for lejeperioden. Den første test af systemet blev gennemført i Berlin sidste sommer, og her var erfaringerne så gode, at konceptet nu tages videre - og i Berlin gik man fra 200 scootere som en start til 1.000.

Gogoros el-scooter bygger på en koncept med udskiftelige batterier. Brugere skal derfor ikke lade scooteren op men i stedet bytte til et opladet batteri på en 'GoStation'.

SKAT

EFI's efterfølger på vej - 1,1 mia. afsat

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Der er et nyt indrivelsessystem på vej hos Skat, der måtte droppe det skandaleramte EFI-system.

Skatteministeriet har afsat 1.145,7 millioner kroner til projektet, hvoraf det forventes, at størstedelen skal gå til systemudvikling.

Efter planen rulles det nye system ud i tre faser. Første release skal være i drift i næste uge, anden release i fjerde kvartal, mens tredje release er planlagt til at være klar i andet kvartal af 2018.

Ministeriet oplyser desuden, at der er ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets Implementeringscenter for Indrivelse (ICI), der har ansvar for tilblivelsen af det nye system.

www.politi.dk

Polsag: Derfor kørte projektet i sænk

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

I 2012 opgav politiet it-projektet 'Polsag' efter otte års udvikling. Prisen endte på 354 millioner kroner.

Nu forklarer en professor, der har gravet i en række it-skandaler, hvorfor projektet kørte i sænk.

Ifølge professor ved IT-Universitetet, Søren Lauesen, var der ingen i politiet, der vidste, hvad det nye system skulle bruges til:

'Ingen hos politiet kunne fortælle, hvorfor man skulle have et nyt system. Politiet vidste kun, at de skulle have et system, der var mere moderne end det gamle... Og det forstår man sådan set godt, når man ser skærmbillederne fra det gamle system. Det var en sort skærm med grønne streger og bogstaver, som man kender det fra it-systemerne tilbage i 1980'erne,' skriver Computerworld.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.