samsung amd samarbejde radeon gpu grafikkort exynos chip smartphones galaxy / Newz.dk

AMD

Rygte: RX5500 smadrer GTX1650

En bruger fra reddit har lækket marketing-materiale for det kommende Radeon RX5500 grafikkort. 

Umiddelbart lader AMD til at konkurrere med GTX1650 og forventes at placere sig prismæssigt det samme sted (ca. 1000kr i retail – amerikansk vejl. priser). I følge AMDs egne tal og præsentationen fra det lækkede, klarer RX5500 sig 49% bedre i tripel-A spil og 37% bedre i populære eSports spil.

Materialet viser desuden at RX5500 kommer med 7nm  processor, 22 compute units, 1670 Gameclock / 1845 boost clock og op til 5.2 teraflops – 224 GB/s båndbredde igennem PCIe 4.0 understøttelse (som også AMDs nye Ryzen og chipsæt understøtter).

Formentlig er sammenligningen mellem RX5500 og GTX1650 ikke baseret på den nye GTX1650Super, der forventes at komme med en række forbedringer her også.

microsoft edge chromium baseret browser beta dagligdags brug download hent / Newz.dk

Microsoft

Microsoft Edge i Linux-udgave

Microsoft har annonceret at deres Edge-browser nu bliver udgivet til Linux.

Den Chromiumbaserede browser der tidligere er blevet annonceret til OSX, blev annonceret som snarlig eksekverbar på Linux under Microsofts “State of the Browser” konference i Orlando USA. Browseren bliver angiveligt frigivet næste år – forventningen er blandt miljøet, at det vil passe sammen med frigivelsen af Windows10 og OSX udgavens frigivelse, midt i Januar. (mere…)

No Thumbnail

Erhvervstyrelsen: Ingen problemer med SIM-Swap

Via Version2 -

Trods de tidligere rapporterede problemer med SIM-swap, og trods at telebranchen selv overvejer helt at undlade at udlevere SIM-kort i butikkerne længere, mener erhvervsstyrelsen og erhvervsminister Simon Kollerup ikke, at der er tale om et problem der skal tages hånd om. (mere…)

No Thumbnail

Dokument-læk: Facebook gav brugerdata væk

Via NBC News - , indsendt af arne_v

NBC News har frigivet omkring et 7000 siders lang dokumentlæk, der beskriver hvordan Facebook har brugt brugernes data som et forhandlingspunkt overfor sine konkurrenter og eksterne udviklere. 

Ud af de 7000 sider, er 4000 af dem intern kommunikation i Facebook, såsom email, webchat, noter, præsentation og regneark fra mellem 2011 og 2015. Circa 1200 sider er markeret som “fortroligt”. (mere…)

russisk rusland hacker erklærer skyldig 80 millioner personer data / Newz.dk

Pixabay

Ukendt hacker dumper naziarkiv

Via ZDNet -

En ukendt hacker har downloadet og dumpet forum-databasen for foraet “IronMarch”. IronMarch er kendt for at være grobund for de to mest notorisk neo-nazigrupper, Atomwaffen og SIEGE.

Dumpet inkluderer sensitive oplysninger som f.eks. emails og IP adresser, brugernavne – og selvfølgelig alt tekst skrevet i foraet, inklusiv alle private beskeder. Derudover er ændringsloggen også inkluderet. Interessen for dataen for myndighederne er stor, da netop de to grupper Atomwaffe og SIEGE, består af endnu ukendte personer, som myndighederne formentlig håber at lækket kan hjælpe med at identificere personerne bag. De to grupper er formentlig skyldig i mindst otte mord, på globalt plan.

Kilden til historien her, fortæller dog intet om hvorvidt lækket er lovligt, og hvilke overvejelser myndighederne har gjort sig inden de benyttede ulovligt opnået data – som vi kender det fra for eksempel SKAT og Panama Papers her i Danmark.

android smartphones mærker hurtigste opdateringer undersøgelse / Newz.dk

Google

Google Android i ny sikkerhedsalliance

Via Wired -

Problemerne med malware på Googles Android-platform har ikke været få, og senest har vi skrevet om xHelper der var endnu en af slagsen (omend denne formentlig ikke var fra Play Store). Google søger nu ekstern hjælp for at få styr på sikkerheden på Android platformens Play Store, sammen med virksomhederne ESET, Lookout, og Zimperium. (mere…)

amd ryzen 9 3950x cpu specs pris 16 kerner verdens første gaming processor / Newz.dk

AMD

AMD annoncerer Zen2 baseret Threadripper

Via Hot Hardware -

AMD har i nat annonceret og frigivet informationer om deres nye Threadripper processorer baseret på Zen2 teknologien.

Den første af de tre processor er AMD har udgivet for nylig er Ryzen 9 3950X med 16 kerner og 32 tråde, til en annonceret pris af $749 – den udgives fra d. 25 november. (mere…)

Dansk politi / Newz.dk

Dansk Politi

Mere overvågning og hemmelige agenter

Via Version2 -

Regeringens nye sikkerhedspakke giver snart politiet mulighed for at bruge hemmelige agenter online. 

Ud fra en et interview med tidligere justitsminister Søren Pape, der også ønskede denne sikkerhedspakke, er det umiddelbare indtryk at de hemmelige online agenter, må stadig ikke opfordre til ulovligheder – men de må indgå i en dialog med formodede kriminelle. (mere…)

facebook mark zuckerberg ansatte kritiserer retningslinjer politisk reklamer løgn åbent brev / Newz.dk

Wikimedia

Facebooks bøde for Brexit-Cambridge: 500.000£

Via Version2 - , indsendt af arne_v

I forbindelse med sagen der kører i Britanien mod Facebook grundet deres indblanden i det britiske valg og deres involvering i Cambridge Analyticas data-salg og -aggregering, slipper Facebook nu for yderlige tiltale fra den britiske regering, for den nette sum af 0.5 millioner pund (ca. 4.2millioner danske kroner) – og at de dropper en appelsag Facebook har haft i det britiske ankenævn. For bøden og tilbagetrækningen, dropper ICO ( det engelske datatilsyn ) til gengæld sagen mod Facebook. (mere…)

zeroday

Samsung, Xiaomi, Amazon og Sony – Pwned

Kongressen Pwn2Own, der er årlig hacking-konkurrence der har fundet sted siden 2007, har til formål at hacke enheder og systemer, for at klarlægge deres sårbarheder. Årets konkurrence udmærkede sig ved at enheder fra Samsung, Xiaomi, Amazon og Sony blev kompromiteret usædvanligt hurtigt.

Et hold af to medlemmer, kaldet Flouroacetate, klarede en række enheder fra nævnte fabrikater, og rendte afsted med en præmiesum på 145.000$. (mere…)