mboost-dp1

No Thumbnail

Netcompany ramt af hackerangreb og trusler mod Skattestyrelsen

- Via Version2 -

Hackere har lækket store mængder data fra den danske it-leverandør Netcompany og truer samtidig med at have adgang til filer fra blandt andet Skattestyrelsen.

Netcompany bekræfter at være blevet ramt af datatyveri. (mere…)

No Thumbnail

Apple fjerner muligheden for at tilføje progressive webapps som genveje på iPhones i EU

- Via Mobilsiden -

Apple har fjernet muligheden for at tilføje progressive webapps (PWA’er) som genveje til hjemmeskærmen på iPhones i EU.

Beslutningen er begrundet i EU’s nye regler om digitale markeder, der sigter mod at gøre det lettere for tredjepartsappudviklere at levere tjenester og apps til iOS uden om App Store. (mere…)

No Thumbnail

Grønlandske borgere bruger ulovligt Elon Musks Starlink-internettjeneste

- Via Computerworld -

Elon Musks satellitbaserede internettjeneste, Starlink, bliver angiveligt brugt ulovligt af borgere i Grønland.

Ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq kan man på hjemmesiden satellitemap.space se, at der er aktive Starlink-forbindelser i Grønland. (mere…)

No Thumbnail

Meta (tidligere Facebook) og TikTok sagsøger EU over Digital Services Act (DSA) på grund af uenighed om afgiftsfordelingen

- Via Recordere.dk -

EU er blevet sagsøgt af Meta (tidligere Facebook) og TikTok over deres Digital Services Act (DSA).

DSA er en lovpakke, der blev indført for et år siden og pålægger platforme med over 45 millioner brugere særlige vilkår og en afgift på 45,2 millioner euro til dækning af omkostninger til overvågning af platformene. (mere…)

No Thumbnail

Globalt halvledersalg faldt med $47 milliarder i 2023, men stærkt opsving i andet halvår giver positive forventninger til fremtiden

- Via Anandtech -

Globalt halvledersalg faldt med $47 milliarder til næsten $527 milliarder i 2023, ifølge Semiconductor Industry Association (SIA).

Salget steg dog markant i andet halvår, hvilket tyder på et stærkt opsving og positive forventninger til fremtiden. (mere…)

No Thumbnail

Kina sender verdens første 6G-satellit i rummet

- Via Mobilsiden -

Kina har opsendt verdens første 6G-satellit, selvom 5G-teknologien stadig er under udrulning.

China Mobile, verdens største teleselskab, hævder at have sendt satellitten i rummet som led i deres forskning og udvikling af 6G-teknologien. (mere…)

No Thumbnail

Microsoft introducerer Linux-inspireret ‘sudo’-kommando til Windows 11

- Via The Hacker News -

Microsoft har annonceret, at de introducerer en Linux-lignende ‘sudo’-kommando til Windows 11.

Dette er en del af en tidlig preview-version, der skal hjælpe brugere med at udføre kommandoer med administratorrettigheder. (mere…)

No Thumbnail

EU indfører direktiv for billigere og lettere reparation af forbrugerprodukter

- Via Mobilsiden -

EU-Rådet og Europa-Parlamentet er blevet enige om et EU-direktiv, der har til formål at gøre det billigere og lettere for forbrugerne at få repareret deres produkter.

Direktivet kræver, at producenterne offentliggør prislister for reservedele og gør det muligt for reparatører at købe reservedele til en rimelig pris. (mere…)

No Thumbnail

EU pålægger Apple at lette adgangen til tredjepartsbrowsere på iOS-enheder, men møder modstand fra Google og Mozilla

- Via Mobilsiden -

Apple er blevet pålagt af EU at gøre det lettere for udviklere af tredjepartsbrowsere som Chrome og Mozilla at installere deres egne browsermotorer på iOS-enheder.

Dette vil give udviklerne større synlighed og mulighed for at undgå, at deres browser automatisk registreres som Apples egen Safari-browser. (mere…)

No Thumbnail

OnePlus forklarer hvorfor de ikke tilbyder syv års softwareopdateringer til deres telefoner

- Via Mobilsiden -

OnePlus har forklaret, hvorfor de ikke tilbyder syv års softwareopdateringer til deres telefoner, som konkurrenterne Samsung og Google gør.

Ifølge OnePlus’ præsident, Kinder Liu, er det ikke kun softwareopdateringer, der er vigtige for brugerne, men også en flydende brugeroplevelse. (mere…)