Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Samsung

Samsung-ejere kan snart få glæde af nyt styresystem

Via Firstpost -

Hvis du er med i beta-programmet for Samsungs Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, kan du være en af de heldige, der har fået adgang til Android 7 Nougat, det nyeste styresystem til Android smartphones.

Samsung er et af de første firmaer der skubber opdateringen til deres enheder, der også kan findes på en håndfuld andre smartphones. Heriblandt Nexus 5X og fremefter, samt LG V20 og Motorolas Moto Z.

Ud over de forventede Android Nougat-opdateringer vil Samsung også tilføje et par af deres egne tilpasninger til styresystemet. Heriblandt kommer "Edge panels" til S7 Edge-modellen, der giver hurtigere adgang til indstillinger og information.

Brugerne, der ikke deltager i beta-programmet, kan forvente at få opdateringen til Android 7 Nougat fra den 17. januar.

Nokia

Nokia leak bliver emne for debat

Via Firstpost -

HMD Global har haft travlt det sidste stykke tid. I forrige uge lancerede de Nokia 6, den første smartphone udviklet af Nokia veteranerne, og nu går rygterne så på deres flagskib for 2017.

En leaked video, optaget på CES tidligere på måneden, der skulle fremvise Snapdragon 835 chipsættets billedstabilisering, har været debatemne for navnet på den nye smartphone.

Navnet Nokia 8 passer godt sammen med hvordan Nokia tidligere har valgt at navngive deres flagskibsmodeller - N8, N82, 808 Pureview med flere.

Smartphonen kommer tilsyneladende i to varianter.

En stor model med en Qualcomm Snapdragon 835 kerne, 6GB RAM, samt et valg i mellem 64GB eller 128GB lagerplads og et MicroSD card slot. Den lidt mindre variant fås med Qualcomm Snapdragon 821 chipsæt og 4GB RAM.

Netgear

Ny router fra Netgear, ny teknologi!

Via Hot Hardware - , indsendt af modgaard

Netgear har tilsyneladende store forventninger til 2017, som de viser med en nyligt lanceret router i deres Nighthawk serie.

Netgear Nighthawk X10 Wireless AD7200 er ikke helt som de andre. Routeren benytter sig af helt ny trådløs 801.11ad teknologi, og den er industriens første af sin type.

Som en standard router kan den nye Netgear Nighthawk X10 levere trådløst bredbånd over 2.4GHz B/G/N og 5GHz AC, men den kan også betjene 60GHz bånd. Det vil i teorien betyde, at den kan levere trådløse hastigheder op til 7Gb/s, når den anvender alle tre bånd. Til sammenligning kan en router med 802.11ac levere en hastighed op til 1.7Gb/s.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Fitbit

Vil Fitbit ind på smartwatch markedet?

Via The Next Web -

Fitness udstyr og smartwatch er let foreneligt, så derfor var der nok ikke mange der tænkte videre over at Fitbit i begyndelsen af december 2016 overtog ejerskabet af smartwatch teamet, Pebble.

Nu er Fitbit ude med riven igen og denne gang har de tilegnet sig det romanske firma, Vector. Vector har tidligere udgivet to smartwatch luksusenheder med eget styresystem, e-ink skærm og en påstået batterilevetid på 30 dage.

Spørgsmålet er vel egentlig hvad Fitbit vil med alt det her talent de går og opkøber. Måske de vil gå ind i kampen mod Apple om at være giganten på smartwatch markedet? Tilsyneladende på et godt tidspunkt, for Apples andel på markedet når det handler om smartwatches, har været faldende siden Q3 i 2015.

Vector bidrager med lidt information i en blog post, hvor de skriver at de fortsat vil udvikle nye og spændende produkter der passer ind i Fitbits vision.

Industrien er ikke just i fremgang og forsendelse og distribution af smartwatches er faldet med omkring 51 procent frem til Q3 2016. Derfor kunne det også tænkes, at Fitbit i stedet vil integrere de to teams fra Pebble og Vector til at udvikle og udvide på Fitbits allerede eksisterende fitness fokus.

Twitter

Twitter lukker og slukker for deres Dashboard app

Via digitaltrends -

Den 3. februar lukker Twitter ned for deres dashboard app.

Appen var ellers beregnet til business users, men lukker nu ned bare 7 måneder efter den blev lanceret.

Dashboard appen, der blev lanceret sent i juni, var ellers beskrevet som et kraftfulgt værktøj der skulle hjælpe i forbindelsen mellem virksomheder og deres kunder.

Det egentlig spørgsmål er hvorvidt der egentlig var behov for Dashboard appen. Funktioner som eksempelvis tweets der er planlagte at blive sendt ud på specifikke tidspunkter, bliver allerede opfyldt af Twitters eget program, TweetDeck. Celebrities anvender Engage analytics til se rækkeviden på deres tweets og har måske derfor heller ikke brug for Dashboard appen.

At Twitter Dashboard var eksklusivt til iOS og dermed afskåret fra Android brugerne, har heller ikke hjulpet på appens succes.

Der er dog et lille håb for Dashboard brugerne. Twitter annoncerede at de bedste features fra Twitter Dashboard vil blive integreret som en del af standard funktionaliteten på Twitter. Hvilke features det drejer sig er dog ikke blevet klarlagt endnu.

HTC

HTC fremviser ny smartphone

Via HTC -

Her til morgen fremviste HTC deres nye flagskibstelefon, HTC U Ultra, via Live stream.

HTC U Ultra kommer med en 5,7" skærm, Quad HD opløsning og styresystemet bliver det nyeste Android 7 software kaldet Nougat. I kernen finder man en Snapdragon 821 processer med tilhørende 4 GB RAM. U Ultra kommer i to udgaver, en model med 64 GB lagerplads og en med 128 GB. HTC tilføjer også, noget der efterhånden er en sjældenhed i smartphones, et MicroSD slot så lagerpladsen kan udvides med op til 2 TB ekstra. Kameraet er opgraderet med phase-detect autofokus, men beholder ellers det samme 12 MP UltraPixel kamera som HTC 10 anvender.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Twitch

To robotter i endeløs samtale

Et alternativ til brugen af Intelligent Personal Assistents.

I de sidste par dage har Vladimir og Estragon taget streaming tjenesten Twitch.tv med storm. Deres meningsløse tom snak har fået tusindvis af nysgerrige mennesker til at tage et kig ind på kanalen, hvor de to har tronet frem på skærmen, helt passive, men så alligevel ikke.

Vladimir og Estragon er i virkeligheden ikke to personer, men to Google Home-enheder. En Google Home-enhed er en Intelligent Personal Assistent der i almindelig brug kan hjælpe med, at holde styr på alt fra kalender til klokkeslet mm. gennem talegenkendelse, på samme måde som med en Amazon Echo. Vladimir og Estragon er blevet modificeret til at benytte chatrobotten Cleverbotsom talerør, så reelt set er det to Cleverbot-instanser der taler sammen.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Kaspersky Lab

Antallet af finansielle malware-angreb stiger igen

Efter en periode med færre finansielle malware-angreb er antallet af angreb designet til at stjæle penge og værdifulde finansielle oplysninger igen stigende. Ifølge Kaspersky Lab er stigningen på 46 procent i 2016 sammenlignet med 2015.

Dette sker på trods af, at virksomheden sidste år kunne rapportere et fald i antallet af finansielle malware-angreb. Her faldt antallet af angreb med 15 procent i fjerde kvartal af 2015 sammenlignet med antallet af angreb i samme periode af 2014.

Årsagen til, at antallet af finansielle malware-angreb tidligere har været på tilbagetog, er blandt andet den voldsomme stigning i ransomware-angreb, som har domineret trusselsbilledet de sidste par år.

Men den aktuelle stigning i finansielle malware-angreb antyder, at it-kriminelle igen er begyndt at investere i udviklingen af malware, som stjæler finansielle oplysninger såsom kreditkortinformationer og loginoplysninger til net- og mobilbank.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Apple Inc.

Apple patenterer skærm med mikroskopiske huller

Via AppleInsider -

Igår fik Apple patent på en teknologi, der gør det muligt at placere for eksempel højtalere og kameraer bag skærmen på en iPhone. Disse funktioner vil stadig kunne fungere, uden man som bruger ser andet end telefonens skærm. Dette sker gennem mikroskopiske huller i skærm og glas.

Teknologien rygtes at være med i den næste generation af iPhone, som kommer senere på året.

Gennem patent 9,543,364 'Electronic devices having displays with openings' beskrives metoderne til at placere forskellige komponenter under skærmen.

Det skulle kunne give et fuldstændigt 'edge-to-edge' design af telefonerne - eller hvor patentet eventuelt kommer i brug.

ebay

Stiftere af eBay og og Linkedin donerer millioner til etisk AI

Via recode -

Linkedins stifter Reid Hoffman og eBays stifter Pierre Omidyar har begge lovet at donere 10 millioner dollars til akademisk forskning, som skal fokusere på at holde kunstig intelligens etisk (Artificial Intelligence - AI). Forskningen skal også arbejde på, at AI ikke kommer til at skade samfundet og vil blive forankret gennem en fond i MIT's Media Lab samt Harvards Berkman Klein Center for Internet and Society.

Samlet set vil fonden 'The Ethics and Governance of Artificial Intelligence Fund' råde over 27 millioner dollars i første omgang.

Leder af MIT's Media Lab, Joi Ito, udtaler omkring fonden:

'One of the most critical challenges is how do we make sure that the machines we ‘train’ don’t perpetuate and amplify the same human biases that plague society.'