lenovo thinkpad p1 arbejds laptop / Newz.dk

LenovoLenovo lancerer kraftig arbejds-laptop: Næsten så tynd som en Macbook Air

Lenovo har lanceret deres Thinkpad P1. En kraftig arbejds-laptop, der er relativt let og næsten ligeså tynd som en Macbook Air.

Thinkpad P1 vejer 1,7 kg og er 1,8 cm tyk, hvilket kan sammenlignes med Apples Macbook Air på 1,35 kg og 1,7 cm tykkelse.

Thinkpad P1 har dog en 15,6-tommer 4K-skærm, et Nvidia Quadro P-serie-grafikkort, en ottende generation Intel Core- eller Xeon-processor, der kan nå hastigheder på 4,6 GHz.

Derudover kan den fås med op til 4 TB lagerplads eller 64 GB RAM, hvilket dog er lavere end Lenovos tungere Thinkpad P52, som de lancerede i juni, der kan fås med 128 GB RAM – læs mere her.

Lenovo Thinkpad P1 har fået en amerikansk pris, der starter på 1.800 dollars.

samsung foldbar skærm først / Newz.dk

IndVideosSamsung: Vi vil være de første med en foldbar telefon

Samsung bekræfter at deres telefon med foldbar skærm er på vej, og at de sigter på at være de første med konceptet.

Den sydkoreanske producent har længe haft en foldbar telefon på tegnebrættet, men nu nærmer konceptet sig virkelighed. Samsungs mobil-chef, DJ Koh, fortæller, at de ikke vil tabe titlen som verdens første, når det kommer til foldbare telefoner.

Der er tilsyneladende et kapløb i gang, da tidligere rygter har lydt på, at konkurrenten Huawei også sigter efter at lancere verdens første foldbare telefon – læs mere her.

Koh fra Samsung fortæller desuden, at der ikke er lang vej til afsløringen af telefonen, hvilket passer med nylige rygter om en januar-lancering, og hentyder også til, at den foldbare telefon vil være starten på en ny smartphone-serie fra Samsung ligesom deres S- og Note-serier.

Samsungs kommende foldbare telefon – der måske vil blive kaldt Galaxy X – kan desuden blive producentens første 5G telefon.

Koh fortæller nemlig, at Samsung Galaxy S10 ikke vil være den første med 5G, hvorfor der enten skulle være tale om Galaxy X, Note 10 eller en ny serie, hvis Samsung også vil være en af de første med en 5G-telefon, hvilket de har planer om at være.

arris wifi mesh router / Newz.dk

ArrisEfter ny wifi-standard til mesh-netværk: Første godkendte router lanceres

Den såkaldte Wi-Fi Alliance lavede tidligere på året en ny standard til mesh-routere med navnet EasyMesh. Nu er den første router på vej med den nye standard.

Arris har afsløret deres EasyMesh-certificerede router med navnet VAP4641 Wireless Extender, der kan parres med andre certificerede enheder, når de engang kommer.

Mesh-routere er wifi-routere som forbindes i et netværk, så der er bedre dækning i eksempelvis et stort hus, og indtil nu har man været nødt til at købe mesh-routere fra samme producent, hvis de skulle virke sammen, men ikke med den nye standard.

Wi-Fi Alliance, der fører tilsyn med wifi-standarden, har altså lavet EasyMesh-standarden, så forbrugere kan blande forskellige mesh-routere i deres hjem, så længe de er EasyMesh-certificerede.

Tidligere i sommer begyndte Wi-Fi Alliance også at certificere de første produkter med den nye sikkerhedsprotokol WPA3 – læs mere om det her.

Arris har ikke fortalt, hvornår man kan købe deres kommende mesh-router.

spyra one vandgevær vandkugler display suger automatisk / Newz.dk

SpyraNyt digitalt vandgevær har display og opsuger automatisk vand

Spyra har lavet et digitalt vandgevær med display til antal vand-‘kugler’ og som automatisk opsuger vand.

Vandgeværet, der kan findes på Kickstarter, skyder ikke en strøm af vand, men skyder i stedet ‘kugler’ af vand, der gør det nemmere at sigte og ramme sit mål op til 8 meter væk.

På geværets display kan man se det antal vand-‘kugler’, som man har tilbage.

Det er ikke nødvendigt at pumpe vandgeværet heller, da man bare skal stikke spidsen ned i noget vand i omkring 14 sekunder, og så er geværet fyldt op og kan skyde.

Vandgeværet oplades via USB-C, og batteriet skulle kunne holde til cirka 45 opfyldninger.

Spyro One-vandgeværet har allerede indsamlet 2,4 millioner kroner på Kickstarter med et mål på 380.000 kroner.

Spyra One koster 115 euro med en planlagt levering i august næste år.

Google Inc.Windows 10 er muligvis på vej til Chromebooks

Google er tilsyneladende i gang med at udvikle dual-boot-understøttelse til deres Chromebooks, så de kan køre Chrome OS og Windows 10 samtidig.

Google er i gang med at udvikle en funktion til deres Chromebooks med navnet Campfire – det viser kildekode i udvikler-versionen af Chrome OS.

Ligesom Apples Boot Camp-funktion, der gør, at man kan skifte mellem Windows og Mac OS, så skal Campfire gøre det muligt, at køre både Windows 10 og Chrome OS på en Chromebook.

Google skulle være i gang med at få deres Pixelbook godkendt til at understøtte Windows 10 af Microsoft, og noget tyder på, at det ikke kun er Googles egen såkaldte Pixelbook, der vil få Campfire-funktionen, men også andre Chromebooks.

Det vil dog ikke være på alle Chromebooks, at man vil kunne installere Windows 10. Det vil kræve mininum 40 GB lagerplads på computeren, da Windows 10 menes at skulle bruge 30 GB, og Chrome OS bruger 10 GB.

Det vides endnu ikke, hvornår Google officielt vil lancere Campfire, men oktober er en mulighed, da de almindeligvis afholder et hardware-event i den måned, hvor deres Pixel 3-telefon også forventes at blive vist.

panasonic sko lugt fjerner / Newz.dk

PanasonicSure tæer: Panasonic laver gadget til lugtende sko

Panasonic har lanceret en gadget, der kan fjerne dårlig lugt fra sko.

Den hedder MS-DS100 og fungerer ved at affyre ladede ioner ned i skoen, der opløser partiklerne, som får skoen til at lugte.

Man placerer enheden ovenpå sine sko i fem til syv timer afhængig af, hvor meget de lugter, hvorefter de skulle være lugtfrie.

En anden lugt-fokuseret gadget blev for nyligt udgivet, der i stedet kan måle ens stank – læs mere her.

Panasonics nye gadget udkommer i Japan den 20. september, men har endnu ikke en pris.

playstation 500 millioner solgte / Newz.dk

SonySony har solgt 500 millioner Playstation-konsoller

Sony har solgt 500 millioner af deres Playstation-konsoller, siden den første Playstation kom i 1994.

Det fejrer de med en ny, gennemsigtig Limited Edition-udgave af deres Playstation 4 Pro-konsol, som der kun vil blive solgt 50.000 eksemplarer af.

For nyligt meldte Sony også om, at der er blevet solgt 83 millioner Playstation 4-konsoller, hvilket betyder, at Sony har solgt flere af deres nyeste konsol på mindre end fem år, end de solgte af Playstation 3-konsoller på syv år.

Det giver dem et stort forspring i forhold til deres konkurrent Microsoft, der har solgt omkring 40 millioner Xbox One-konsoller, men der er stadig et stykke vej op til Sonys egen Playstation 2, der har verdensrekorden med 158 millioner solgte konsoller.

Playstation 4 og 4 Pro vil formentlig leve lidt endnu, da de fleste eksperter i spil-industrien på nuværende tidspunkt peger på, at Sony vil lancere deres næste konsol – eventuelt med navnet Playstation 5 – i 2020, hvilket peger imod tidligere rygter – læs om dem her.

Apple Inc.Apple tillader ikke anti-spam-app: Indien truer med at slukke for iPhone-dækning

Via Reuters - , indsendt af arne_v

En længerevarende konflikt mellem Apple og de indiske myndigheder har ført til en trussel om at slukke for dækningen af iPhones i landet.

Indien har et spam-problem i sådan et omfang, at telemyndighederne har lavet en anti-spam-app, som de kræver at alle mobilproducenter installerer.

Appen har kunne findes på Android siden 2016, men Apple vil ikke tillade appen på deres App Store, da de mener, at den giver mulighed for telefon-overvågning.

Derfor har de indiske tele-myndigheder fortalt landets teleselskaber, at de har seks måneder til at lukke forbindelsen til de enheder, der ikke understøtter anti-spam-appen.

I et brev fra en af Apples chefer i Indien beder de myndighederne om ikke at slukke for dækningen og skriver, at den nye version af iOS vil tillade mange af spam-appens funktioner, men ikke et fuldt automatisk spam-filter, da det kan gøre det muligt for tredjeparter at spore Apple-brugere.

Apple skriver også i svaret, at de ser frem til at samarbejde med tele-myndighederne om en løsning på deres spam-problem, hvor de også kan beskytte deres brugeres privatliv og sikkerhed.

Formanden for tele-myndighederne i Indien fortæller, at ordren til teleselskaberne ikke kan stoppes af et brev, men at Apple i stedet må udfordre beslutningen i retten.

iphone lightning port eu fælles oplader / Newz.dk

Nodus & Gordon KellyEU vil tvinge smartphone-producenter til fælles oplader-standard

Via Reuters - , indsendt af thimon

EU-kommissionen er begyndt at undersøge muligheder, hvorpå de kan få de mange telefon-producenter til at bruge en fælles oplader-standard.

De sidste mange år har kommissionen forsøgt, at lade smartphone-virksomhederne klare den selv og selv sørge for en fælles standard, men er nu begyndt at undersøge priser og fordele ved andre muligheder, fortæller konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Efter pres fra EU tilbage i 2009 underskrev 14 virksomheder – herunder Samsung, Huawei, Nokia og Apple – en aftale om at begynde at bruge den samme oplader-standard, hvorefter de fleste skiftede til micro-USB.

Aftalen udløb også i 2012, hvor nogle af virksomhederne dog lavede nye hensigtserklæringer i 2013 og 2014 om en fælles oplader-standard.

Apple skiftede aldrig og begyndte ej heller at lade en mikro-USB-adapter følge med deres iPhone. Apple er også i dag den, som skiller sig mest ud fra flokken af producenter med deres Lightning-port, hvor størstedelen af andre nyere smartphones kommer med en USB-C-port.

Der har dog lydt rygter om, at iPhones fra næste år af vil understøtte USB-C – læs mere her.

Det er godt med en fælles oplader-standard både for forbrugerens skyld, men også af miljømæssige årsager, da opladere er skyld i mere end 51.000 ton elektronisk affald årligt.

samsung galaxy home smart højtaler / Newz.dk

SamsungSamsung afslører smart-højtaler og nyt smartwatch

Til Samsungs Galaxy Note 9 event afslørede selskabet, udover telefonen, også deres første smart-højtaler sammen med et nyt smartwatch.

Smart-højtaleren, med navnet Galaxy Home, skal konkurrere med de populære Google Home- og Amazon Echo-højtalere og vil være styret af Samsungs egen AI-assistent Bixby, der også er at finde på selskabets smartphones.

Galaxy Home har seks indbyggede højtalere og en subwoofer. Derudover har den otte far-field-mikrofoner til at opfange stemmer, der eksempelvis beder højtaleren om at spille musik.

Pris og tilgængelighed er endnu ukendt, men Samsung vil afsløre mere i november.

Samsungs nye Galaxy Watch vil være vandtæt, have en Super AMOLED touch-skærm med Gorilla DX+ Glass, en Exynos 9110 dual core 1,15 GHz-processor, en pulsmåler, accelerometer, gyroskop og barometer.

Den vil komme i en bluetooth-udgave og en udgave med LTE via eSIM. Derudover kan den fås i to størrelser, hvor den ene måler 42 mm og har en 1,2 tommer-skærm og den anden måler 46 mm og har en 1,3 tommer-skærm.

Ifølge Samsung kan batteriet holde i flere dage på en opladning.

Samsung Galaxy Watch kommer til Danmark i slutningen af september, hvor det oplyses at bluetooth-udgaven på 42 mm vil koste 2.799 kr., og udgaven på 46 mm vil koste 2.999 kroner.