mboost-dp1

Shutterstock

Facebook påstår ikke at læse WhatsApp-beskeder, men en ny undersøgelse viser det modsatte

- Via Business Insider -

Facebook-ejet WhatsApp, der bruges af milliarder af mennesker i hele verden, er ikke så privat, som selskabet giver udtryk for, skriver Business Insider.

Beskedtjenesten lovpriser privatlivets fred, og Facebook siger, at selskabet ikke kan læse beskeder sendt mellem brugere. Men alligevel betaler SoMe-giganten angiveligt et hold af ansatte rundtomkring i verden for at læse WhatsApp-beskeder igennem og moderere indholdet deri – læse og moderere brugernes private beskeder, vel at mærke.

Som en ny ProPublica-undersøgelse fremhæver, beskæftiger Facebook mere end 1.000 kontraktansatte i hhv. Austin, Texas, Dublin og Singapore, hvor de sidder og undersøger brugernes indhold. (mere…)

Shutterstock

Verdens største CO2-opsamlingsanlæg er netop åbnet i Island

- Via The Washington Post -

The Orca, en installation bygget af schweiziske Climeworks, skal indfange 4.000 tons kuldioxid om året og samtidig tjene som skabelon for lignende teknologi.

Som rapporteret af The Washington Post er der tale om en ny facilitet, som trådte i funktion i onsdags i Island med det formål at trække kuldioxid ud af atmosfæren.

Et boost til en ny teknologi, som ifølge eksperter kan spille en afgørende rolle i reduktionen af drivhusgasserne, der opvarmer planeten. (mere…)

Shutterstock

Reddit lukker forum for ‘Texas abortion bounty hunters’

- Via Vice -

Reddit har bandlyst en subreddit, hvis formål var at indsamle dusører på folk, der søger abort i Texas. Det skriver Vice.

Forummet r/TXBountyHunters blev startet den 2. september, dagen efter TX SB8 trådte i kraft – en lov, der forbyder abort allerede seks uger efter undfangelsen.

Loven giver borgerne i Texas mulighed for at sagsøge alle, der hjælper andre med at få adgang til en abort, heriblandt læger, klinikassistenter, chauffører, der bringer abortpatienter til konsultation – enhver, der “bidrager til eller understøtter en aborts udførelse eller fremkaldelse”. (mere…)

Shutterstock

Facebook anklages for at tillade sexistisk jobannoncering

- Via BBC News -

Facebook er blevet beskyldt for at bryde ligestillingsloven grundet selskabets måde at håndtere jobannoncer, oplyser BBC News.

Ifølge kampagnegruppen Global Witness er det ikke lykkedes at forhindre en diskriminerende målretning af annoncer, eftersom Facebooks annonce-algoritme var forudindtaget i at vælge, hvem der ville se dem.

En undersøgelse foretaget af Global Witness viser, at jobannoncer for mekanikere primært blev set af mænd, mens jobannoncer for børnesygeplejersker næsten udelukkende blev set af kvinder. (mere…)

Shutterstock

El Salvador køber Bitcoin til en værdi af 20.9 millioner dollar og bliver det første land til legalisere kryptovaluta som betalingsmiddel

- Via cnbc -

Det centralamerikanske land har købt for det, der svarer til 20.9 millioner dollar, i kryptovalutaen Bitcoin. Dagen efter, i går, blev Bitcoin vedtaget som lovligt betalingsmiddel som det første land på verdensplan.

CNBC bringer nyheden.

I en række tweets fra i mandags afslørede præsident Nayib Bukele, at landet havde købt i alt 400 Bitcoin som et stort skridt på vejen mod tilføjelsen af den digitale valuta til sin økonomiske balance.

Disse tweets blev delt med et par timers mellemrum, og baseret på Bitcoin-prisen i dette tidsrum svarer mængden af den købte Bitcoin til cirka 20.9 millioner dollar (130.9 millioner kroner). (mere…)

Shutterstock

Telegram topper 1 milliard downloads

- Via TechCrunch -

Den populære bedskedapp Telegram slutter sig til eliteklubben af apps, som er blevet downloaded over 1 milliard gange på globalt plan, skriver TechCrunch.

Telegram, som har hovedkontor i Dubai, blev lanceret i slutningen af 2013, og i fredags overgik den altså den fine milepæl.

Som det også er tilfældet med appens ærkerival, WhatsApp, udgør Indien det største marked for Telegram med 22 % af samtlige downloads. Herefter følger Rusland og Indonesien, der repræsenterer hhv. omkring 10 % og 8 % af alle downloads. (mere…)

Shutterstock

NASA-robot indsamler første stenprøve på Mars

- Via DR -

NASA-robotten Perseverance har indfanget, forseglet og lagret den første kerneprøve. Det bekræfter NASA via robottens egen Twitter-profil.

Det rapporterer DR om robotten, som har kørt rundt på Mars siden februar.

Der er tale om den robottens første stenprøve – næste skridt bliver at fragte prøven til Jorden, hvor den skal studeres i et laboratorie.

“Det er kæmpe stort og en milepæl i den her mission,” siger Kjartan Kinch, der er lektor i astrofysik og planetforskning ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet. (mere…)

Shutterstock

GitHub Copilot bandlyser 1.170 stødende ord

- Via The Register - , indsendt af arne_v

GitHub Copilot indeholder en kodet liste med 1.170 ord, som har til formål at forhindre AI-programmeringsassistenten i at reagere på input og generere output af stødende karakter, oplyser The Register.

Copilot blev udgivet tilbage i juli for at tjene som en teknisk forhåndsvisning af kode. Der er tale om en slags sofistikeret version af “source-code autocomplete”, der trækker på et OpenAI-neuralt netværk kaldet Codex, og som kan omdanne tekst til fungerende kode samt komme med forslag baseret på eksisterende kode.

GitHub er nok klar over, at dens smarte software kan fornærme andre, hvilket måske skyldes moderselskabet Microsofts ærgrelse over at se sin ‘Tay’-chatbot blive manipuleret til at efterabe hate speech. (mere…)

Shutterstock

Tesla skubber lanceringen af ‘Cybertruck’ med et år

- Via Computerworld -

Tesla udskyder leveringen af den hypede og futuristiske elbil, Cybertruck, som nu først vil stå klar i slutningen af 2022, skriver Computerworld.

Tesla-stifter Elon Musk præsenterede første gang den vilde pickup-truck i 2019, hvor meldingen lød, at den ville være klar til levering i slutningen af 2021.

Det kommer ikke til at ske, eftersom selskabet først for nylig færdiggjorde ingeniørarbejdet på udformningen af bilen. Derudover har Musk meldt ud, at der fortsat venter et omfattende udviklingsarbejde forude. (mere…)

Shutterstock

35-årig kvinde risikerer op til 10 års fængsel: Slettede 20.433 filer efter fyring

- Via The Register - , indsendt af arne_v

I tirsdags erkendte en kvinde fra Brooklyn, New York, sig skyldig i ødelæggelsen af computerdata tilhørende en amerikansk kreditforening, hvorfra hun for nylig var blevet fyret.

Det skriver The Register samt Computerworld.

Kvinden, den 35-årige Juliana Barile, blev ifølge et anklageskrift fra anklagemyndigheden i New York opsagt fra sit arbejde den 19. maj 2021.

I den forbindelse havde en medarbejder fra kreditforeningen bedt virksomhedens it-afdeling om at deaktivere Bariles adgang til it-systemerne, men det skete ikke i første omgang. (mere…)