Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Microsoft

Login på Windows 10 med en ring

Via Softpedia -

Microsoft arbejder på at give login-funktionalitet til en fingerring, så bæreren har mulighed for at logge ind på en computer, der er forbundet med ringen. Dette skal spille sammen med Windows 10's biometriske system.

Alt dette sker i samarbejde med selskabet Token og skal fungere gennem Windows Hello, der understøtter login- og anden godkendelse via blandt andet kameraer og fingeraftryks-læsere.

Det er sandsynligt, at funktionen til 'login-ringen' kommer på markedet til september sammen med efterårets Creators Update.

Tokens ringe koster fra 250 dollars og skal efter planen også kunne bruges til for eksempel betalinger.

AMD løfter lidt af sløret for Ryzen 3 CPU'er

Via Hot Hardware -

Først brugte AMD deres 14nm Zen-teknologi til at sende Ryzen 7-processorerne på markedet, og derefter fulgte Ryzen 5.

Men indtil nu har der ikke været et Ryzen-alternativ til Intels Core i3 CPU'er. Det kan der dog snart laves om på.

AMD har lanceret Ryzen PRO-serien, der følger 7- og 5-serien i forhold til clock speed, kerner, TDP og cache-størrelse.

Men i oversigten over Ryzen PRO-CPU'er er også to Ryzen 3 PRO-processorer - Ryzen 3 PRO 1200 og Ryzen 3 PRO 1300.

- Ryzen 3 1300: 4 cores/threads, 3,5GHz/3,7GHz (base/boost), 8 MB L3 cache, 65 watt TDP

- Ryzen 3 1200: 4 cores/threads, 3,51Hz/3,4GHz (base/boost), 8 MB L3 cache, 65 watt TDP

På baggrund af den information virker det til, at Ryzen 3-serien kommer til at bestå af 4-kernede processorer, der er begrænset til kun at kunne håndtere fire tråde.

Jeffrey Martin

Londons politi arbejder på 18.000 Windows XP-maskiner

Størstedelen af de Windows-maskiner, som London Metropolitan Police arbejder på, fungerer fortsat med Windows XP som styresystem - i praksis er dette omkring 18.000 computere.

Ordensmagten er dog i gang med en opgradering - til Windows 8.1. Her var planen i første omgang at få alle maskiner over på Windows 8 med udgangen af marts 2016. Den plan gik dog i vasken, og lige nu er omkring 14.000 maskiner blevet opgraderet til 8.1, mens der altså stadig venter en opgradering på cirka 18.000 maskiner.

Otte maskiner hos London Metropolitan Police kører med Windows 10.

Flickr - Elbpresse.de

Mærsk ramt af Petya-hackerangreb

Via Version2 - , indsendt af Dreadnought

It-systemerne hos Mærsk har tirsdag været ramt af hackerangreb, som går ind under kategorien 'ransomware'.

Hackerne låser de inficerede maskiner og kræver betaling af, hvad der svarer til 300 dollars i bitcoins for at låse maskinen op igen.

Men ifølge The Hacker News er der en god grund til ikke at betale.

Hackerne har gjort brug af en tysk e-mail-udbyder, som efter angrebet har suspenderet kontoen. Så selv hvis de it-kriminelle havde intentioner om at låse maskinen op igen efter indbetaling, vil de ikke kunne få besked omkring indbetalingen.

Samme nyhedsside skriver, at en nylig undersøgelse peger på, at 16 ud af 61 anti-virus-programmer har succes med at opdage Petya-baseret ransomware.

Det igangværende angreb har blandt andet også ramt det statsejede russiske olieselskab Rosneft, to ukrainske leverandører af elektricitet, Ukraines nationalbank samt andre banker, et mineselskab, metro- og flydrift samt to teleoperatører i samme land.

Ligesom WannaCry gør Petya brug af 'SMBv1 EternalBlue exploit', som kan få adgang til Windows-maskiner, der ikke er opdaterede.

Opdatering: Ifølge Kaspersky Lab er det ikke en Petya-variant, der er brugt til angrebet.

European Union

Google får bøde på 18 mia. kroner af EU

Via dr.dk -

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager tildeler Google en bøde på 2,42 milliarder euro eller cirka 18 milliarder kroner.

Denne rekordstore bøde tildeles for udnyttelse af dominansen som europæernes søgemaskine nummer et. Her mener EU, at Google har fremhævet egne produkter fra Google Shopping, når man som bruger søger efter produkter.

Sagen begyndte i 2010, og Google kan tage afgørelsen videre til EU-domstolen.

Ud over en bøde har EU-kommissionen også bedt Google ændre udformningen af sin søgeplatform, så konkurrenter til Google Shopping får mulighed for at blive vist på lige fod med Googles egen butik.

Microsoft

32 TB kode lækket fra Microsoft

Via The Register - , indsendt af arne_v

Intet mindre end 32 terabyte data er blevet lækket fra Microsofts servere. Dataen indeholder kildekode og blandt andet uofficielle eller kommende udgaver af Windows 10.

En del af de 32 TB er Microsofts Shared Source Kit, som indeholder kode fra Windows 10's kerne inklusiv hardware drivers, PnP kode, USB og Wi-Fi stacks, drivers til lagerplads samt ARM-specifik OneCore-kernekode.

Det er normalt kun de største enterprise-virksomheder, regeringer og hardware-partnere, som får lov til at dykke ned i Shared Source Kit.

Men også kommende versioner af Windows 10 og Windows 10 Server er lækket - herunder en 64-bit ARM-version tiltænkt smartphones og lignende ARM-baserede systemer og Windows 10 Mobile Adaption Kit, der er en række værktøjer brugt til at få operativsystemet til at fungere på en række mobile enheder.

Nintendo bekræfter SNES Classic

Via Ars Technica -

Rygterne har længe svirret om en SNES Classic som afløser for Nintendos retro-konsol NES Classic.

Og nu melder Nintendo det officielt ud: 29. september kommer Super NES Classic Edition på gaden til en pris på 80 dollars inklusiv to controllers.

Selskabet lover at producere flere enheder end med NES Classic, men ud over 2017 er der ikke planlagt produktion endnu.

Sammen med konsollen følger spillet Star Fox 2, som blev produceret, da Super Nintendo var på sit højeste, men spillet blev aldrig udgivet - før nu. En prototype har dog cirkuleret på nettet.

Alt i alt kommer den nye SNES Classic med 21 spil:


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Gamestop-managere: Nintendo kommer med SNES Classic

Via Hot Hardware -

Nintendo kunne ikke følge med efterspørgslen på deres NES Classic inden retro-konsollen helt stoppede med at blive produceret.

Nu lader det til, at Nintendo arbejder på en SNES Classic, der skal komme på hylderne til julesalget.

Tre butikschefer fra Gamestop har - anonymt - verificeret dette overfor Destructoid. Angiveligt har butikscheferne været til informationsmøder omkring den kommende konsol fra Nintendo, der endnu ikke har givet mange detaljer eller lanceringsdato for enheden.

Facebook

Facebook vil købe tv-serier

Via engadget -

Ifølge Wall Street Journal er Facebook på udkig i Hollywood efter indhold - serier til platformen.

Facebook skulle være villig til at at betale op til 3 millioner dollars pr. episode af højkvalitets 'tv-serier'.

Derudover ønsker man også at købe indhold, hvor prisen måles i hundredetusinde af dollars.

Det er især brugere i alderen 17 til 30 år, Facebook ønsker at indfange med serier.

Flickr - Elbpresse.de

Australsk politi sætter 8000 trafikbøder på pause efter WannaCry

I den australske delstat Victoria sætter politiet nu op til 8000 noterede overtrædelser af færdselsreglerne på pause, efter ordensmagten har opdaget, at 280 kameraer er inficerede med WannaCry-malwaren.

Selv om kameraerne ikke er tilsluttet internettet, er de 280 kameraer alligevel blevet inficeret. Dette er sket 6. juni, da en medarbejder indsatte en WannaCry-inficeret USB-stik i kamera-systemet.

Dette får kameraerne til at genstarte hele tiden. Det er uvist, om systemet ind imellem disse genstarter har noteret korrekte målinger af bilister.

Politiet håber, en stor del af bøderne vil kunne blive udstedt.