Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Digitaliseringsstyrelsen

NemID bliver til MitID

Via dr.dk - , redigeret af modgaard

Nu hvor de fleste har vænnet sig til at have et papkort - sit NemID - kommer der noget nyt.

Lars Frelle, direktør i Digitaliseringsstyrelsen, udtaler til DR:

'Der er tale om en ny løsning, som vi er i gang med at specificere og skal bygge hen over de næste år.'

Det første skridt i at skifte NemID ud, er det nye navn.

MitID vil blive mere sikkert og eventuelt anvende biometri til verificering af personer.

Prisen på det nye system er ikke småpenge, dog vil direktøren for Digitaliseringsstyrelsen ikke udtale sig om, det bliver over eller under en milliard kroner:

'Vi må lade markedet afgøre, hvor billigt de kan levere løsningen til os.'

Udgiften bliver delt mellem det offentlige og bankerne.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Apple Inc.

Ny 9,7" iPad på vej

Via engadget -

Apple har opdateret iPad-serien i 9,7"-størrelsen, så den nu ifølge Apple selv har 'klassens bedste ydeevne'. Det er samtidigt den billigste iPad til dato.

Den opdaterede tablet bygger på selskabets 64-bit A9-chip og har enten 32 GB eller 128 GB lagerplads.

Hverken for- eller bagsidens kamera er ændret - stadig 1,2 MP front- og 8 MP bagkamera. Styresystemet er iOS 10.

iPad fås til en pris fra 2.999 kroner for 32 GB-modellen med Wi-Fi og fra 4.199 kroner for 32 GB-modellen med Wi-Fi + Cellular.

iPad mini 4 fås fra 3.799 kroner for 128 GB-modellen med Wi-Fi og fra 4.999 kroner for 128 GB-modellen med Wi-Fi + Cellular.

De nye modeller kommer på det danske marked til april, skriver Apple i en pressemeddelelse.

Nintendo

GameStop: Nintendo Switch kan overhale Wii-salg

Via Hot Hardware -

Nintendos nye konsol, Switch, har fået den bedste salgsmæssige start af alle selskabets konsoller. Uofficielle tal peger på 1,5 millioner solgte enheder på de første to uger.

Og ifølge Eric Bright, der er 'senior director of merchandising' hos GameStop, har konsollen også en chance for helt at overgå Wii-konsollen, som indtil videre er blevet solgt i 100 millioner eksemplarer.

Nintendo selv har arbejdet med et forventet Switch-salg på 40 millioner enheder i løbet af de første fire år. Selskabet skulle dog også have fordoblet den planlagte produktion af Switch til 16 millioner enheder i løbet af perioden april 2017 -april 2018 for at imødegå den store efterspørgsel.

AMD

AMD gør klar til BIOS-opdatering af Ryzen-baserede systemer

Via Hot Hardware -

Det er ikke lang tid siden, AMD sendte den nye serie af Ryzen-processorer på gaden. Nu er selskabet så i gang med en opdatering, der skal sikre, at man ikke ender med et såkaldt 'FMA3 Code System Lock-up'.

Denne fejl, der sker ved brug af 'floating point'-operationer, betyder, at en ramt maskine ikke kan køre.

AMD erkender problemet og melder, at årsagen er fundet. Det er endnu uvist, hvornår opdateringen sendes ud.

Adobe

Adobe og Microsoft fælles om ny platform for deling af brugerdata

Via The Register -

De to selskaber Adobe og Microsoft har annonceret en ny grad af samarbejde i forhold til deling af brugerdata eller produktintegration.

Dette sker med en fælles platform - XDM (Experience Data Model) - til deling af adfærds- og marketingdata.

Microsoft har et CRM-produkt (Customer Relations Management) ved navn Dynamics 365 men er mere svag på marketing-delen, hvor Adobe står stærkere.

Adobes nye 'Adobe Campaign', der håndterer kampagner på tværs af platforme - web, mobil, e-mail og print - kan derfor også integreres med Microsofts Dynamics 365, lige som Adobe Analytics integrerer med Microsoft Power BI til visualisering af kampagneresultater. Adobe Experience Manager, der bruges til håndtering af inernet-indhold, hostes også let på Microsoft Azure.

ARM

DynamIQ: ARM klar med nye CPU'er til AI og maskinlæring

Via engadget -

Chip-firmaet ARM fremviser deres bud på en ny serie af CPU'er, der er tiltænkt fremtidens maskinlæring og kunstig intelligens - mere specifikt til brug i for eksempel biler, telefoner og spillekonsoller.

Dette skulle være en videreudvikling af det allerede kendte big.Little-referencedesign, hvor man har fire højtydende kerner og fire mindre kerner. Dermed kan man nøjes med at bruge de mindre kerner, når opgaven er lille, og bruge de højtydende, når opgaven er større. Dette holder enerforbruget nede.

Med DynamIQ påstår ARM, at det er muligt at give kunstig intelligens i førnævnte enheder et løft på 5000 procent over de næste 3-5 år.

Shenzhen Xunlong

Orange Pi får App Store

Producenten af Orange Pi, Shenzhen Xunlong, er gået sammen med Canonical om at skabe en 'App Store' for Raspberry Pi-konkurrentens brugere.

Her kan udviklere indsende deres applikationer pakket som 'snaps' - det universielle Linux pakkeformat brugt til platformen.

På den måde kan man uploade hele applikationen med alle dens interne afhængigheder og give andre brugere mulighed for hurtigt at installere programmet på deres Orange Pi.

Programmer i Ubuntu Snap Store bliver også tilgængelige gennem den Orange Pi-specifikke butik.

Apple Inc.

Apple betaler ingen skat i New Zealand

Amerikanske Apple møder politisk modstand i New Zealand, efter fokus er blevet rettet mod selskabets skattebetalinger i landet - eller manglen på samme.

I de seneste ti år har Apple ikke betalt skat i New Zealand, selv om der samtidigt er solgt for 4,2 milliarder dollars samme sted.

New Zealand Herald skriver, at hvis Apple havde betalt skat i landet ud fra samme profitmargin som det globale salg, ville det være blevet til 356 millioner dollars over perioden på ti år.

Google Inc.

Ny algoritme fra Google - reducerer JPEG-filstørrelse med 35 procent

Via Ars Technica -

Google har udviklet en ny algoritme til komprimering af JPEG-filer med en reduktion på cirka 35 procent i tilstørrelse. Algoritmen er lagt ud som open source til brug.

Algoritmen kan også bruges til at få en meget bedre billedkvalitet indenfor samme filstørrelse som tidligere.

Projektet blev ledt af Googles researchafdeling i Zürich og har fået navnet Guetzli, der betyder småkage på schweizertysk.

Algoritmen arbejder ud fra det menneskelige visuelle processeringssystem for at opnå de forbedrede resultater i forhold til den trditionelle libjpeg-algoritme.

Microsoft Corporation

Microsoft lancerer app til registrering af brugeraktivitet

Via Softpedia -

Det begyndte som en browser-tilføjelse og er nu endt som en Android-app.

Microsoft Personal Shopping Assistant er en app, der skal gøre online-indkøb lettere og være med til at finde den ønskede vare til en god pris. Dette gøres ved at huske de varer, man som bruger godt kunne tænke sig at købe.

Appen tjekker op på de produkter, brugeren studerer i telefonens browser eller andre indkøbs-relaterede apps og derefter gives notifikationer, når prisen på varen ændrer sig.

Derudover lagrer appen prishistorik, billeder, informationer om og anmeldelser af produkterne. Der leveres også en liste over mulige steder at købe produkterne.