Opret bruger | Log ind

Billede: Folketinget.dk

Søren Pind melder klart ud om sagen mellem Apple og FBI

24 apr. 2016 20:45FBI krævede længe Apples hjælp til at åbne en ellers låst iPhone, der har tilhørt en nu afdød terrorist. I sidste ende købte organisationen sig dog sig adgang via hjælp fra en tredjepart.

Og ifølge Danmarks justistminister, Søren Pind, er den løsning helt forkert. På Twitter skriver Pind:

Er det rimeligt, at myndigheder skal tvinges til at betale enorme summer for at få åbnet en terrorists telefon.... Jeg mener, at siger en dommer, myndighedernes krav er berettiget og proportionalt, skal det følges

Den udmelding er ifølge it-sikkerhedsekspert og partner i it-sikkerhedsfirmaet CSIS, Peter Kruse, helt skudt forbi.

Han siger til DR:

Det er en kæmpe sikkerhedsrisiko. Jeg tror slet ikke, man har forstået, hvad det betyder, når man lægger bagdøre ind i software. En ting er, at mennesker begår fejl, når de programmerer kode - men hvis man bevidst begynder at lege med at indlægge bagdøre, der kan tilgås af myndigheder - så åbner det også op for, at andre kan tilgå det

Desuden pointerer han, at man også skal afveje, om den større sikkerhedsrisiko også står til måls med den information, en bagdør kan give. Her mener Peter Kruse, at sikkerhedsrisikoen er helt ude af proportioner i forhold til muligheden for at tilgå data.

DR har forsøgt at få en uddybning fra justistminister Søren Pind, men han ønsker ikke at kommentere sine tweets yderligere, meddeler hans pressetjeneste.

Billede: SXC - creationc

DDoS-angreb på NemID giver fire måneders betinget fængsel

23 apr. 2016 18:12De tre teenagere, der i april 2013 lagde Nets' NemID ned i nogle timer, er blevet idømt henholdsvis fire måneders betinget fængsel til den ene og tre måneders betinget fængsel til de to andre.

En af de dømte accepterer desuden at gå i behandling for et misbrug.

Dermed slap de tre for at blive dømt efter de hårdeste paragraffer i straffeloven vedrørede hacking af offentlig infrastruktur - der giver mulighed for op til seks års ubetinget fængsel.

Efter DDoS-agrebet har Nets opgraderet systemerne, der skal gøre NemID i stand til at modstå lignende angreb.

Billede: Flickr - saschaaa

Datatab: Sådan følger Nordfyns Kommune op

23 apr. 2016 11:58Nordfyns Kommune har sammensat en handlingsgruppe, som skal følge op på servernedbruddet d. 7. april. Nedbruddet har betydet, at 400 lærere og 3.400 elever har mistet deres personlige dokumenter og andre data, som de opbevarede på deres personlige drev.

Fremover bliver der taget backup af skolernes servere. Hidtil har man stolet på, at det eksisterende sikkerhedssystem var sikkert nok, men i lyset af det skete indfører man altså nu et egentligt backupsystem.

- Vi må bare konstatere, at vores system ikke har været godt nok, og det tager vi konsekvensen af. Lærere og elever skal selvfølgelig kunne gemme deres dokumenter uden at være bange for, at de er væk næste gang, de tænder computeren, siger Ejner Jensen, direktør for Børn og Unge.

Gruppen har også taget initiativ til at kontakte landets absolut førende kapacitet inden for datagenopretning for at få en vurdering af, om genskabelsen af de tabte data kan gøres hurtigere og bedre.

Desværre er arbejdet med at genoprette de mistede data meget vanskeligt. Mappestrukturen er ødelagt, og det gør det nærmest umuligt at sortere de mange tusinde filer, der er igang med at blive genskabt. Der arbejdes derfor på en model for, hvordan brugere kan få adgang til uerstattelige filer. En total genoprettelse er i øjeblikket ikke realistisk.

Datatabet får Nordfyns Kommunes centrale IT-funktion til at se overordnet på hele kommunens IT-sikkerhed og eventuelt spotte andre områder, som skal have øget opmærksomhed på sikkerheden.

Billede: Apple Inc.

Apple søger patent på teknologi omkring hovedtelefoner

, indsendt af NeoNmaN

22 apr. 2016 08:05En patentansøgning fra Apple viser, at selskabet ønsker patent på en teknologi, der gør hovedtelefoner i stand til at skifte mellem kablet- og trådløs tilstand uden nogen afbrydelse af den afspillede lyd.

Der findes allerede trådløse hovedtelefoner med mulighed for at bruge kabel, men dette skift giver en afbrydelse i lyden - måske især når man går fra kablet- til Bluetooth-tilstand.

For at komme dette til livs, foreslår Apple en form for kodning af hovedtelefonerne, sådan at f.eks. en telefon ved, at den kablede- og trådløse hovedtelefon er en og samme enhed. Dette skulle få telefonen til at fortsætte afspilning af lyden til hovedtelefonerne.

For så at undgå afbrydelsen, skal hovedtelefonerne have indbygges en form for buffer, der sørger for lyd i 'overlappet'.

Patentansøgningen beskriver også, hvordan et kabel skal levere både strøm og signal, så hovedtelefonerne kan oplades fra en iPhone.

Billede: SXC - happe

EU ekskluderer open source fra tech-standarder

, indsendt af _tweak

21 apr. 2016 17:46Som en del af en ny strategi for det digitale indre marked, har EU-kommissionen fremlagt planer, der 'skal hjælpe den europæiske industri, SMV'er, forskere og offentlige myndigheder i at få det meste ud af nye teknologier'.

I den sammenhæng bruges ordet 'open' en del gange - mest i sammenhæng med 'standards'. Men først til sidst i dokumentet findes en yderligere forklaring af, hvad disse nye digitale standarder skal dække over:

...standardisation requires a balanced IPR (intellectual property rights) policy, based on FRAND licensing terms.

FRAND står for 'fair, reasonable, and non-discriminatory' og er i praksis svær at forene med 'open source' begrebet.

FRAND kræver typisk en form for betalt licensaftale pr. kopi af en given software. Men for open source software, som frit kan deles på kryds og tværs, bliver håndtering af licenser ganske problematisk hvis ikke umulig.

Omkring cloud computing skriver kommissionen dog også:

The Commission - intends to support funding the development and use of the ICT standards needed to further improve the interoperability and portability of the cloud. This includes making more use of open source elements by better integrating open source communities into SDOs' standard setting processes, by the end of 2016.

Billede: Opera Software ASA

Opera kommer med indbygget gratis VPN

21 apr. 2016 14:38Virtual Private Network (VPN) kan bruges til at værne om ens privatliv af den ene eller anden årsag. Nu kommer Opera med en integreret og gratis versino i developer-udgaven.

VPN sender brugerens trafik gennem servere i forskellige lande for på den måde at sløre brugerens identitet og placering. På den måde kan man f.eks. tilgå indhold, der ellers er blokeret - f.eks. den amerikanske udgave af Netflix - noget dette selskab dog slår ned på.

Ifølge Opera er der over en halv milliard personer, som enten har brugt eller bruger VPN. Hvis man vil prøve Operas udgave, skal man hente developer-udgaven og aktivere VPN under 'preferences'.

Billede: European Union

Margrethe Vestager: Google misbruger sin position

21 apr. 2016 11:46EUs konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, konkluderer i en indledende afgørelse, at Google misbruger sin position overfor producenter af Androidenheder og netværksudbydere.

Google har nu 12 uger til at svare på EUs indsigelser overfor selskabet.

Indtil videre har Google udtalt, at man tager bekymringerne seriøst, men at man også tror på, at forretningsmodellen holder producenternes omkostninger nede og fleksibiliteten høj, mens forbrugerne får kontrol over deres enheder i en grad uden fortilfælde.

EU rejser kritik af selskabets licenser af proprietære apps, der forhindrer andre i at sælge enheder baseret på en videreudvikling af Android, samt præinstallation af Googles søgemaskine.

EU er samtidigt i gang med undersøgelser af en favorisering af Googles egen prissammenlignings-service og påståede restriktioner overfor selskaber, der reklamerer ved søgeresultater.

Billede: Viber

Viber indfører fuld kryptering

21 apr. 2016 09:48Lige som konkurrenten WhatsApp for nyligt gjorde, indfører beskedappen Viber nu fuld kryptering. Dette gælder for beskeder, opkald og gruppesamtaler.

Krypteringen kommer sammen med app-opdatering 6.0 og virker på tværs af Android, iOS, PC og Mac.

der bliver også mulighed for at skjule samtaler i appen, hvorefter det kræver en firecifret kode at åbne for samtalen. Dette er tiltænkt enheder, der anvendes af flere personer.

Viber lover, at der i de kommende uger vil komme flere nye funktioner til appen - måske for at følge med lignende funktioner hos konkurrenter som Facebooks Messenger-app. Det bliver blandt andet med fokus på virksomheders mulighed for at bruge platformen som besked-app til kunder som del i en CRM-løsning (Customer Relation Management).

Billede: Intel

Intel fyrer op til 12000 medarbejdere

21 apr. 2016 08:17Omkring 11 procent af chiproducenten Intels arbejdsstyrke skal til at lede efter nyt arbejde, når selskabet gennemfører det, man med egne ord beskriver således:

...accelerate (Intels) evolution from a PC company to one that powers the cloud and billions of smart, connected computing devices.

Dette kommer sammen med Intels regnskab for første kvartal af 2016, hvor selskabet nedjusterer forventningerne til det samlede overskud for året.

Denne 'evolution' af Intel skulle give en besparelse på 750 millioner dollars i år og 1.4 milliarder dollars årligt fra midten af næste år.

I samme meddelelse navngiver Intel følgende sektorer som vækstmarkeder:

...data center, Internet of Things, memory, and connectivity businesses, as well as growing client segments such as 2-in-1s, gaming, and home gateways.

Successraten for Intels Skylake-processor i slut-2015 blev ikke nævnt.

Billede: Microsoft

Microsoft stopper produktion af Xbox 360

21 apr. 2016 08:02I november var det 10 år siden Xbox 360 konsollen kom på markedet. Nu stopper produktionen.

Microsoft fortsætter med at sælge de allerede producerede enheder, hvor udvalget kan variere fra land til land.

Ejere af Xbox 360 kan fortsat bruge Xbox Live - f.eks. multiplayerfunktion og de allerede anskaffede apps, og supporten fortsætter.

Xbox Live serverne fortsætter online med fuld support, og man vil fortsat kunne købe spil online og i fysiske butikker.

Ifølge Microsoft har ejerne af Xbox 360-maskiner brugt enhederne til spil i flere end 78 milliarder timer gennem årene. Det er blevet til 486 milliarder Gamescore-point på 27 milliarder achievements og flere end 25 milliarder timer brugt på apps.