Opret bruger | Log ind

Billede: Twitter

Full screen Twittervideoer i andre apps

af _tweak

26 nov. 2015 11:44Twitter har annonceret support for fuldskærmsvisning af videoer i dets Twitter Kit. Det betyder, at brugere har mulighed for at se videoer eller gifs direkte i Twitter-appen i stedet for at skulle åbne et nyt browservindue til opgaven.

Den nye feature er indtil videre kun tilgængelig for apps, der bruger Twitter Kit for iOS8+, men selskabet meddeler, at en Androidversion kommer snart.

Billede: Nokia

Giphy Cam - nu med import af video

af _tweak

26 nov. 2015 11:34Appen Giphy Cam, der gør brugeren i stand til at lave gifs ud af video, har fået en større opdatering.

Før har man skulle optage video via appens kamerafunktion. Men nu kan appen importere video og foto fra dine andre optagelser - og dermed gøre det endnu lettere at få sat endnu en kattegif eller lignende sammen.

Samtidigt er der kommet flere filtre at lege med, mulighed for at tilføje tekst og redigere videoen yderligere.

Giphy Cam findes kun til iOS.

Billede: Google

Chrometilføjelser høster i al hemmelighed din data

26 nov. 2015 10:12Hvis man tager privatliv på nettet seriøst, er browseren Chromes extensions noget fra værste skuffe. I hvert fald i følge sikkerhedsfirmaet Detectify.

Mens Google lover, Chrome er den sikreste og mest private browser på markedet, tillader firmaet, at Chromes tilføjelser kan tracke alt, du foretager dig og køre tilfældig kode.

Detectify belyser, hvordan tilføjelser stadig tracker din færden, selv om du bruger private browsing eller har installeret anonymitets-apps.

Lektor ved DTU Compute, Christian Damsgaard er ikke overrasket. Han siger til Version2:

At det lige er Google Chrome, der tilbyder en mindre grad af privacy, chokerer mig ikke.

Han hentyder til, at Googles produkter er gratis for brugeren, fordi brugeren selv er en del af produktet.

Billede: SpaceX

Blue Origin bag første genbrugelige raket

af _tweak

26 nov. 2015 09:42Selskabet Blue Origin, der ejes af Amazons Jeff Bezos, har landet dets første raket efter opsendelse.

Det er et vigtigt skridt på vejen til udvikling af rumraketter, der kan genbruges og dermed gøre rumfart billigere.

BE-3 raketten fløj først op i 100,5 kilometers højde, her blev rumkapslen frakoblet, mens raketten der efter begyndte den horisontale hjemtur.

Hos konkurrenten SpaceX, der ejes af Elon Musk, har man endnu ikke lykkedes med selve landingen af raketten. Selskabets raket, Falcon 9, er desuden noget større end BE-3, og hjemrejsen starter også ved langt højere fart.

Billede: Apple Inc.

Mulige specs på iPhone 7

26 nov. 2015 08:37Forudsigelserne omkring den næste generation iPhones er allerede i gang. Researchvirksomheden TrendForce er nu ude med deres gæt på, hvad de kommende iPhones vil have af specifikationer.

Ud over navnene 'iPhone 7' og 'iPhone 7s', der ligger lige til højrebenet, mener TrendForce, at følgende kan blive inkluderet i telefonerne, der sikkert kommer til næste efterår.

3GB LPDDR4 DRAM

Klassificeret vandtæthed

Begge dele er noget man i stigende grad finder hos forskellige Android-topmodeller, så til efteråret 2016 vurderes det at være noget nær et krav.

Billede: Samsung

Ny amerikansk antiterror app

26 nov. 2015 07:37Myndighederne i den amerikanske delstat New York har lanceret en app til terrorbekæmpelse.

Appen med navnet 'See something, Send something' er tilgængelig i seks delstater og giver brugerne adgang til at uploade tip om mistænkelig adfærd, det kan være tekst og billeder, til delstatens efterretningsmyndigheder.

Disse nye tiltag er vigtige elementer i vores kamp mod terrorisme. Vi har optrappet vores beredskab i kølvandet af angrebene i Paris, og vi fortsætter med at være på vagt over for dem, der søger at sprede frygt og vold,« siger New Yorks guvernør, Andrew Cuomo.

Billede: AMD

Windows 10 update kan fjerne programmer automatisk

26 nov. 2015 06:23Microsofts Windows 10 kan med seneste store opdatering finde på at afinstallere desktop-programmer.

Brugere har oplevet, at blandt andet AMDs Catalyst Control Center, Speccy, CPUID bliver afinstalleret - i nogle tilfælde med en information om, at programmerne ikke er kompatible længere.

Fælles for de slettede programmer er, at de alle arbejder med computerens hardware enten ved at skabe lister over installeret hardware eller ved f.eks. at kontrollere videosettings eller andet grafikrelateret.

Derfor bliver systembackups måske kun endnu mere relevante med Windows 10, end de har været før.

Billede: Sony

Mobiltelefoner med 4K uden ekstra batteriforbrug

af _tweak

26 nov. 2015 04:57Fujitsu arbejder sammen med Kogakuin University på at reducere energiforbruget ved afspilning af 4k videoer på mobiltelefoner.

Forskerne ser på opskaleringen af videoer til 3840x2160 pixels - normalt omtalt som 4K. Teknologien kan vise afspille Ultra HD med en frame rate på 30 (frames per second) uden at øge det normale energiforbrug for mobiltelefonen.

Indtil videre er det kun Sonys Xperia z5 Premium, der kommer med en 4K skærm, men teknologien vil blive mere udbredt, når Ultra HD skærme kommer ned i pris.

På grund af batteriforbruget bruger Sony-mobilen kun HD-egenskaberne, når den afspiller video.

Billede: SXC - kezze

Cox taber vigtig sag om 'sikker havn'

25 nov. 2015 22:40Det er næsten to år siden pladeselskaberne BMG og Round Hill Music begyndte en retssag mod Cox Communications - en internetudbyder.

De to selskaber holder Cox ansvarlig for den ulovlige fildeling, der finder sted på dets netværk.

Nu har Cox Communications tabt en sag, hvor de forsøgte at finde en sikker havn i Digital Millenium Copyright Act - der bl.a. sikrer 'online service providers' fra copyright retssager, hvis de lever op til en række krav inklusiv at terminere aftaler med folk, der flere gange har overtrådt copyrightlovgivningen.

Sagen mod Cox Communication drives frem af antipirat organisationen Rightscorp. Retssagen er sat til at begynde 2. december.

Billede: FBI

Hacker linket til tyveri af 1.2 mio logins

25 nov. 2015 22:25FBI har sat tyveriet af 1.2 millioner internetlogins i direkte forbindelse med en hacker kendt som 'mr. grey'. Dette er sket, da man fandt hans russiske e-mailadresse blandt bevismaterialet.

Det er endnu ikke sikkert, om han selv har samlet de mange informationer, eller om der i det hele taget er tale om en enkelt person eller en gruppe af hackere.

De 1.2 millioner oplysninger er den største samling logindata, FBI nogensinde har undersøgt tyveriet af.