mboost-dp1

Shutterstock

Microsoft Teams spiller på nostalgien med nye baggrunde

- Via TechRadar -

Der er fuld knald på nostalgien i den seneste lancering af baggrunde til samtaleplatformen Microsoft Teams, skriver TechRadar.

Blandt de nye baggrunde ses det nok mest ikoniske baggrundsbillede til PC nogensinde, nemlig “Bliss”, der som default optrådte som baggrundsbilledet til Windows XP.

For ikke at nævne en ny baggrund, hvor en tilbagevenden Clippy pryder billedet. Hvis du skulle have glemt det, blev Clippy født i Microsoft Office 97 som en interaktiv assistent, der tilbød sin hjælp i forbindelse med Microsoft Office-softwaren, inden den blev degraderet i Office XP. (mere…)

Shutterstock

Twitter sletter over 1.000 tweets grundet racisme mod engelske spillere

- Via DR -

I kølvandet på EM-finalen i fodbold mellem England og Italien har det sociale medie Twitter fjernet over 1.000 racistiske opslag og permanent suspenderet en række brugere.

Ifølge DR væltede det ind med racistiske ytringer på Twitter som følge af Englands nederlag mod Italien i en straffesparkskonkurrence under EM-finalen.

De racistiske tweets var hovedsageligt rettet mod de tre engelske spillere Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, som hver især brændte deres straffespark i straffesparkskonkurrencen, hvorefter deres Twitter-profiler blev udsat for racistiske ytringer. (mere…)

Shutterstock

Apple-medstifter Steve Wozniak bakker op om right-to-repair

- Via BBC -

Steve Wozniak, medstifter af Apple, tilslutter sig bevægelsen for right-to-repair på trods af, at Apple er modstander af bevægelsen.

Bevægelsen for right-to-repair ønsker at få vedtaget love, som kan garantere brugere adgang til information og reservedele til at reparere deres egne enheder efter behov, oplyser BBC.

Til dette siger Wozniak, at Apple ikke ville have eksisteret, hvis ikke han var vokset op i en åben teknologiverden. Derfor mener han, at det er tid til at anerkende retten til selv at reparere enheder. (mere…)

Shutterstock

Rumturisme: Milliardær Sir Richard Branson skriver historie

- Via BBC -

Britisk milliardær og pioner inden for rumturisme, Sir Richard Branson, bliver den første til at flyve en tur i rummet i egen rumraket med Jeff Bezos og Elon Musk i hælene, skriver BBC.

Efter tæt kapløb mellem Branson (Virgin Galactic), Bezos (Blue Origin) og Musk (SpaceX) bliver Branson den første til at gennemføre en tur i rummet gennem eget selskab, Virgin Galactic, og skriver dermed historie.

Den succesfulde tur varede lidt over en time og blev realiseret gennem selskabets rumraket, Unity, som har været under udvikling i 17 år. (mere…)

Shutterstock

Russisk hjerneimplantat skal give blinde synet tilbage

- Via Russia Beyond -

Et nyt russisk hjerneimplantat skal oprette forbindelse mellem hjernen og et kamera, som kan generere billeder direkte til hjernen uden brug af øjnene, oplyser Russia Beyond.

Efter planen skal teknologien være i stand til at give synet tilbage til 37 millioner blinde mennesker over hele verden allerede i 2027.

Teknologien kaldes “ELVIS” (kort for “electronic vision”), og udviklerne bag den består af en række russiske specialister med tilknytning til et såkaldt “Sensor-Tech”-laboratorie i samarbejde med Deaf-Blind Support Foundation. (mere…)

Shutterstock

Trump sagsøger Facebook, Twitter og Google

- Via TV 2 -

Efter en langvarig stridighed mellem USA’s tidligere præsident, Donald Trump, og tech-giganterne Facebook, Twitter og Google, har Trump valgt at lægge sag an mod dem.

Efterfulgt hans årelange opgør med de tre sociale medier om fri tale, siger den tidligere præsident, at han har sagsøgt dem og deres administrerende direktører, skriver TV 2.

Trump anklager hhv. Facebook, Twitter og Google for at censurere ham og undertrykke konservative synspunkter. (mere…)

Shutterstock

Google sagsøges på grundlag af magtmisbrug med Google Play

- Via Berlingske -

Google sagsøges nu af 37 amerikanske stater, som mener, at internetgiganten ulovligt udøver magtmisbrug gennem selskabets appbutik, Google Play.

Dette er fjerde gang, at Googles netbutik er i søgelyset i en stor konkurrencesag fra myndighederne i USA, som forsøger at lægge en dæmper på it-giganternes magt, skriver Berlingske.

Google Play fungerer som en appbutik, hvor Android-brugere kan købe og downloade apps. Appbutikken er en default app til Android-softwaren, der ifølge Berlinske er tilgængelig hos omkring 86 % af alle nyproducerede smartphones i verden. (mere…)

Shutterstock

GETTR: Nyt Trump-støttet socialt medie ramt af hack

- Via Vice -

Få dage efter lancering af det nye sociale medie, GETTR, blev tjenesten allerede ramt af et omfattende hack med hamstring af brugernavne, e-mail-adresser og lokationer tilhørende 90.000 brugere.

Dette skriver Vice om GETTR – et Trump-støttet socialt medie med Trumps tidligere talsperson, Jason Miller, som ophavsmand.

Hackerne fik adgang til det sociale medies database ved at udnytte tjenestens skrøbelige API. (mere…)

Shutterstock

Windows 11: Fra 2023 skal nye bærbare have frontkamera

- Via Windows Central -

Gældende fra og med 1. januar 2023 skal alle nye bærbare udstyret med Windows 11 besidde et frontkamera, da dette påkræves af Microsoft, skriver Windows Central.

Ydermere lyder kravene, at frontkameraet skal have en HD-opløsning eller bedre, auto exposure (AE) samt auto white balance (AWB).

Et sådant krav fra Microsoft kan betyde begyndelsen på enden for webcams i substandard-kategorien, som kan risikere at blive forældede efter 2023. (mere…)

Shutterstock

Regeringen: Arbejdsgruppe vurderer, om ofre for NemID-svindel skal kompenseres

- Via Politiken -

Regeringen nedsætter nu en arbejdsgruppe, som skal se på, hvorvidt personer, som har været udsat for svindel med NemID, skal kompenseres, skriver Politiken.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Digitaliseringsstyrelsen og to ministerier, der sammen skal kigge på fremtidige regler, hvad angår ofre for NemID-svindel.

Dette betragtes som en “halv sejr” for SF og SF’s retsordfører, Karina Lorentzen. (mere…)