Eyeo GmbH

Adblock vil sælge reklameplads

, indsendt af Useful

I en blogpost har ejeren af adblock, Eyeo GmbH, løftet sløret for en helt ny indtægtskilde for firmaet - under navnet 'Acceptable ads Platform' (AAP).

Selskabet vil lade annoncører købe sig adgang til at vise 'acceptable reklamer' for brugerne af Adblock Plus. I praksis skal det ske gennem et system, som annoncører logger ind i og foretager en købsproces igennem.

Dette skal ske gennem real-time bidding, som er kendt fra den digitale annonceverden. Der nævnes dog ikke noget om Eyeos eventuelle indtjening på systemet.

'The AAP will offer a feedback mechanism embedded in each ad, which will let you say whether you thought that particular ad was great, good, bad or complete shit. This feedback will then figure into which ads get selected on a live auction,' skriver Ben Williams, der er en del af ledelsen i Eyeo GmbH, i en blogpost.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Sun

Java 9 fortsat forsinket på grund af Jigsaw

, indsendt af arne_v

Vi får ikke den færdige udviklerdel af Java 9 at se før tidligst i juli 2017, meddeler seleskabet bag Java-platformen, Oracle.

Der er tale om en forsinkelse på to år på den endelige udgave af Java Development Kit (JDK), der lige nu kan hentes i en næsten færdig udgave som en del af open source-projektet OpenJDK.

Grunden til forsinkelsen er modulsystemet Jigsaw, der endnu ikke er på plads.

Jigsaw er et værktøj til at kunne bryde Java op i mindre moduler, som gør det lettere at distribuere til mange forskellige platforme. Men det er ikke lige til, når Oracle samtidigt ønsker at bibeholde så meget bagudkompatibilitet med nuværende Java-applikationer som muligt.

Jigsaw blev droppet ved Java 8, fordi teknologien ikk var klar på det tidspunkt.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Samsung

Samsung finder løsning på brændende Galaxy Note 7-batteri

Mens Samsung kæmper med at tilbagekalde alle solgte Galaxy Note 7-enheder, har selskabet samtidigt arbejdet på en sikring af de enheder, der stadig findes hos forbrugerne.

Telefonernes software skal opdateres for på den måde at undgå, at batteriet risikerer at bryde i brand. Denne opdatering skulle komme i næste uge til sydkoreanske ejere og hindrer batteriet i at blive ladet mere end 60 procent op.

Det er endnu uvist, hvornår opdateringen kommer til andre markeder end det sydkoreanske.

Samsung måtte forrige uge tilbagekalde 2,5 millioner solgte Galaxy Note 7 enheder på grund af fare for brand ved opladning.

Microsoft

August-opdatering til Windows 10 kommer til november

2. august rullede Microsoft den store Anniversary Update ud til Windows 10.

Mens Microsoft har været ivrige til at opfordre nogle brugere til at opdatere deres Windowsmaskiner, skal andre vente til november med at få opdateringen, med mindre man selv går aktivt til værks gennem Windows 10 Upgrade Tool.

Det er en langsommere udrulning end normalt. Microsoft bruger informationer indsamlet fra brugeres opdatering til at teste, om styresystemet virker på flere og flere kombinatoner af hardware og software, eller om der skal tages hånd om eventuelle problemer.

KMD

Skatteministeriet stævner leverandørerne bag EFI for 692 millioner kroner

It-systemet 'Ét Fælles Inddrivelsessystem (EFI)' slog fejl og blev lukket ned i september 2015. Skatteministeriet går nu rettens vej for at få fastslået, at leverandørerne har et ansvar for de store økonomiske tab. Leverandørerne - KMD og CapGemini - stævnes derfor for knap 700 millioner kroner.

Skatteministeriet vil have placeret et ansvar for, at det langvarige og dyre udviklingsforløb af det digitale inddrivelsessystem EFI slog fejl.

Siden den automatiske inddrivelse via EFI blev lukket ned i september 2015, har Kammeradvokaten foretaget en juridisk vurdering af forløbet med leverandørerne. Den vurdering fører nu til, at sagen skal prøves ved domstolene.

I den løbende udvikling af et komplekst it-system gennem næsten 10 år har der været situationer, hvor SKAT kunne have ageret mere hensigtsmæssigt.

Omvendt er det vurderingen, at en it-leverandør, der ikke leverer den aftalte vare, må tage sin del af ansvaret, fordi den fejlslagne it-løsning har medført store økonomiske tab for staten - og dermed skatteyderne. Bl.a. har leverandørerne ikke fulgt de aftalte metoder omkring opbygningen af EFI, ligesom der i systemet var en række funktionelle fejl. Skatteministeriet har i løbet af foråret forsøgt at indgå et forlig med leverandørerne. Det er dog ikke lykkedes at opnå en tilfredsstillende aftale, og derfor stævnes KMD og CapGemini nu for 692 millioner kroner.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Dell

Mindst 2000 stillinger nedlægges efter Dell-EMC sammenlægning

I slutningen af sidste uge blev de to globale it-virksomheder Dell og EMC fusioneret og skabte dermed verdens største privatejede it-virksomhed.

I denne uge begynder fyringerne så. Dell planlægger at fyre mellem 2000 og 3000 ansatte primært i USA. Fyringerne vil ifølge Bloomberg træde i kraft i år. Der er tale om stillinger indenfor administration, logistik og marketing. Samlet set har Dell efter sammenlægningen 140.000 ansatte på verdensplan.

Planen er, at Dell skal spare cirka 11 milliarder kroner i det første halvandet år efter sammenlægningen.

Der er ifølge Computerworld på kort sigt ingen planer om fyringer i den danske organisation af Dell.

Dell, der er bedst kendt som en af verdens største producenter af PC'er, laptops og servere, har betalt omkring 440 milliarder kroner (67 milliarder dollars) for EMC, der fokuserer på markedet for informationshåndtering, herunder storage, cloud, big data og konvergeret infrastruktur.

Folketinget.dk

EU-bud på roamingregler ikke godt nok

EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker har afvist et forslag fra EU-Kommissionen om at begrænse gratis roaming i EU til maksimalt 90 dage.

'Præsidenten har hørt og læst den feedback, som vi har modtaget fra forbruger-organisationer, parlamentarikere, stakeholdere og andre, og forslaget er efter hans mening ikke fyldestgørende,' siger talsperson Alexander Winterstein ifølge Computerworlds nyhedsbureau.

Næste sommer fjerner EU teleselskabernes mulighed for at opkræve roamingafgifter, og her var det, Kommissionen ville have sat en maksimal grænse på 90 dage om året, før man som forbruger igen kunne blive mødt af roamingafgifter. Dertil skulle man som forbruger også logge på sit teleselskabs hjemlige netværk mindst én gang hver 30. dag.

Kritikere af den fri roaming mener, forbrugere vil flokkes om lande, hvor mobilabonnementer er billigst, for derefter frit at bruge abonnementet i andre lande, hvor prisen er højere.

huawei

6000 smartphones kan lægge 911 ned

Ny research viser, at det vil kræve 6000 smartphones for at gennemføre et vellykket DDoS-angreb - eller TDoS - på en af USAs staters 911 - landets udgave af alarmcentralen 112.

Forskerne bag den videnskabelige artikel forklarer, hvordan den mængde enheder kan skaffes via installation af malware eller køb af enheder specifik til opgaven. Sidstnævnte vil koste omkring 100.000 dollars, som de konkluderer er en lav pris, hvis det er et statsstøttet angreb.

Skulle angrebet skaleres op på nationalt niveau, ville det kræve et botnet af 200.000 enheder. Her vil prisen for køb af enheder være omkring 3,4 millioner dollars.

Et DDoS-angreb på 911 er muligt, fordi teleudbyderen videresender disse opkald til et nærtliggende 'Public Safety Answering Point' (PSAP) uden verifikation af opkalderens identitet eller andet. Dermed kan man med skræddersyede identiteter på telefonerne målrette videresendelsen af opkald til specifikke PSAP centre - noget der er døbt 'Telephony Denial of Service attack' eller TDoS.

hvis et TDoS sættes i gang, mens en regional eller national nødssituation finder sted, vil effektiviteten være større.

Apple Inc.

Apples bilprojekt tager ny drejning

Det er ikke klart, hvor Apples offentligt kendte hemmelighed - bilprojektet 'Titan' - er på vej hen. Men flere medarbejdere inklusiv ledende er sagt op, og Apples er i gang med at gentænkte projektet, skriver Financial Times.

Arbejdet med at udvikle en selvkørende bil er aldrig blevet bekræftet af Apple, mens ansættelser og jobopslag flere gange har peget på, at selskabet har et bilprojekt.

Bloomberg skrev i juli, at Apple på kort sigt vil koncentrere Titan omkring underliggende teknologier til bilproduktionen - f.eks. software til styring af bilen - og derved lade døren stå åben overfor samarbejder med bilproducenter.

Facebook

Facebook inkluderer en 'køb nu' knap i Messenger

Virksomheder får nye muligheder for at kommunikere med potentielle kunder i Messenger appen. I april fik virksomheder mulighed for at bruge chatbots til AI-understøttede svar på kunders spørgsmål. Man var stadig nødt til at forlade appen for at foretage et køb, men det skridt kan nu også klares i Facebooks besked-app.

Funktionen er endnu kun i lukket beta, men med den nye 'Buy now'-knap, kan betaling gennemføres i selve Messenger appen. Facebook regner med at rulle funktionen bredere ud i år.

Der bliver mulighed for at betale gennem Paypal eller Stripe, og de finansielle informationer er ifølge en blogpost fra Facebook 'krypteret med i samme grad som hos banker'.

Selskaber får også mulighed for at integrere betalingen i deres egen checkout-side med Webview og Messenger extensions.

Samtidigt ruller Facebook reklamer ud i brugernes nyhedsfeed, hvor målet er at lokke brugerne over i Messenger til en 'snak' med et selskabs chatbot. Ifølge Facebook har selskaber indtil nu udviklet flere end 30.000 bots til Messenger.