Opret bruger | Log ind

Indsend nyheder


Har du fundet en nyhed vi bør have på siden?

Indsend den til os!

Billede: Tesla Motors, Inc.

Tesla lancerer en ny generation af Powerwall i 2016

3 feb. 2016 11:14Omkring juli eller august i år kan man forvente en ny version af Teslas Powerwall på markedet.

Selskabets direktør, Elon Musk, fortæller, at enheden vil få nogle moderate forbedringer i forhold til første version.

Musk udtaler, at den nye model kommer til at have en længere levetiden ved at skifte fra Panasonics batterier til celler fra Tesla Gigafactory.

Første generation af Teslas Powerwall kommer i en 7kWh version til daglig cyklus, samt en 10 kWh til ugentlig cyklus eller backup-applikationer.

Første generation er udsolgt indtil midt-2016.

Billede: Flickr - rockcohen

Forslag til ny Safe Harbour-ordning tillader masseovervågning

af modgaard , indsendt af _tweak

2 feb. 2016 15:17Det seneste forslag til en afløser på Safe Harbour-ordningen tyder på, at EU giver adgang til amerikansk masseovervågning af europæere i særlige tilfælde.

Safe Habour-ordningen er til og med januar blevet brugt af amerikanske virksomheder til at overføre europæiske persondata til USA. EU-domstolen kendte dog denne praksis for ugyldig i oktober sidste år.

Ifølge EU's retskommissær, V?ra Jourová, skal de amerikanske myndigheders adgang til europæiske persondata begrænses til kun at omfatte det, som er strengt nødvendigt. Dog vil det være muligt med amerikansk masseovervågning, hvis det vurderes teknisk eller operationelt umuligt at målrette overvågningen.

Det er ikke på plads, hvilken instans, der skal varetage denne vurdering.

EU vil årligt evaluere, hvordan USA har håndteret behandlingen af europæeres persondata.

Forslaget omfatter desuden, at amerikanerne skal indsætte en ombudsmand, som skal tage sig af persondata-relaterede klager fra europæere og herefter vurdere, om overvågningen har været retmæssig eller ej.

Den kommende Safe Harbour-løsning bliver sandsynligvis ikke stadfæstet i amerikansk lov. Derfor har flere EU-politikere allerede sået tvivl om, hvorvidt USA vil stå ved aftalen efter det kommende præsidentvalg.

Billede: Eurekite

Firma har lavet et fleksibelt keramisk materiale til printplader

2 feb. 2016 13:45Det hollandske startup-firma Eurekite har fremstillet et fleksibelt keramisk materiale, Flexiramics, som kan bruges til at lave printplader.

Materialet ligner og opfører sig som papir, men kan ikke brænde og modstår varme op til 1200 graders celsius - minimum.

Ifølge firmaet selv, adskiller de sig fra andre konkurrenter ved at kunne fremstille materialet i varierende tykkelse fra få mikrometer op til over en millimeters tykkelse.

Eurekite er på vej til at kommercialisere Flexiramics og udtaler, at de lige nu er i snak med et par store firmaer omkring brug af deres materiale i forskellige produkter.

Billede: Google

Googles Project Skybender tester 5G-internet via droner

2 feb. 2016 12:32Google eksperimenterer med soldrevne droner og millimeterbølge radiotransmissioner i et forsøg på at levere 5G-internethastighed fra luften.

Ved at udnytte højfrekvens millimeterbølger til at opnå transmission af data, kan Google teoretisk set opnå en hastighed op til 40 gange hurtigere end 4G LTE systemer.

Udfordringen er dog, at signalet på nuværende tidspunkt har en kort rækkevidde. Frekvensen 28GHz, som Google tester på, har kun en tiendedel af 4G-signalets rækkevidde. Google forsøger at klare denne udfordring ved hjælp af en såkaldt 'phased array'.

Billede: Fona

Fona i betalingsstandsning

af modgaard , indsendt af Selas

2 feb. 2016 08:01En hård konkurrence er ifølge Fona selv grunden til, at elektronikkæden nu har brug for ny kapital for at kunne overleve. Derfor arbejdes der på at finde enten en ny samarbejdspartner eller ejer til selskabet, der har 56 butikker fordelt i Danmark.

I en meddelelse til kunder skriver Fona, at butikkerne og online-shoppen holder åbent som normalt, og at selskabet lever op til alle aftaler om reklamationsret, forudbestilte varer og reparationer.

Medarbejdernes lønninger er også sikret.

Fona viste i årsregnskaberne for 2013 og 2014 underskud på henholdsvis 31 og 29 millioner kroner. Rekonstruktion - eller betalingsstandsning - er sidste skridt inden en eventuel konkurs.

Billede: Google Inc.

Google strammer grebet om Nexus enheder

2 feb. 2016 07:02Der bliver større styring fra Googles side, når det kommer til fremtidige Nexus-enheders design og udvikling.

Som det er nu, er Nexus-enhederne et samarbejde mellem Google og en producent af smartphones - f.eks. har LG og Motorola stået bag Nexusmodeller.

Men i fremtiden vil det samarbejde blive ændret til mere at blive Google, der dikterer overfor producenter - i retning af Apples rollefordeling, skriver Ars Technica.

Grunden til dette skift skulle efter sigende være, at Google mener, selskabet bedre kan få en større andel i markedet for high-end telefoner på den måde samt et ønske om større indflydelse på udviklingen af hardware, der understøtter Googles ønsker.

Billede: SpaceX

MIT-studerende vinder Hyperloop designkonkurrence

1 feb. 2016 19:21Ingeniørstuderende på MIT vandt i lørdags en designkonkurrence, hvor deltagere skulle komme med deres bud på design af Tesla Motors- og SpaceX-medstifter Elon Musks Hyperloop.

Transportmidlet Hyperloop består af 'pods' med plads til 20-30 personer, som kører gennem et rør med ca. 1000 km/t. Idéen er, at Hyperloop f.eks. skal gøre det muligt at rejse mellem Los Angeles og San Fransisco på 30 minutter.

De bedste hold fra konkurrencen kommer til at bygge og teste deres design på en testbane tæt på SpaceXs hovedkvarter i Californien.

Teknologien bag Hyperloop er, groft fortalt, at udnytte den meget lave friktion, der skabes i et lufttæt rør (vakuum) til at opnå meget høj fart.

Billede: newz.dk

Hollandsk politi træner ørne til at fange droner

1 feb. 2016 16:12Japan har politidroner til at indfange illegale droner, men i Holland er det lykkedes politiet at træne en ørn til at klare opgaven. I samarbejde med falkonerfirmaet 'Guard From Above' har det hollandske politi lært en ørn at genkende og opsamle en drone.

Ved at bruge ørnen opnår politistyrken større kontrol over, hvor en illegal drone bliver bragt ned.

Politiet arbejder lige nu på at beskytte ørnen bedre mod dronernes rotorblade for at undgå skader på fuglen.

Billede: Microsoft

Microsoft tester undervands-datacentre

1 feb. 2016 14:49I et forsøg på at bringe datacentre tættere på brugerne og samtidigt bruge havet til gratis nedkøling af servere, har Microsofts Project Natick haft en test-server nedsunken ud for Califoniens kyst i mere end 100 dage.

Ifølge selskabet bor 50 % af os langs kysten, og derfor giver det god mening i forhold til internethastighed med datacentre spredt i havene langs kysten. Når man samtidigt kan spare penge på nedkølingen, giver det også økonomisk mening for Microsoft.

Et næste skridt for undervands-serverne bliver opkobling til bølgeenergi-testcentre, for at se, om den teknologi kan levere den nødvendige strøm.

Billede: Microsoft

Microsoft Edge gemmer din 'private browsing'-historik

af modgaard , indsendt af _tweak

1 feb. 2016 11:58Microsoft Edges 'InPrivate mode' gemmer historik fra privat browsing, stik imod funktionens egentlige formål.

I WebCachefilen gemmes hjemmesider besøgt i 'InPrivate mode', og bliver i tabelen 'Container_n' under feltet 'Flag' tildelt værdien 8.

Med denne viden er det relativt enkelt at sortere i tabellen og rekonstruere en brugers private browserhistorik.

Microsoft er klar over problemet og arbejder på at få rettet fejlen hurtigst muligt. Der er dog ikke sat nogen dato på, hvornår Edge stopper med at gemme privat historik.