Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.


SXC - creationc

Google sagsøges af jobansøgere over 40 år

, indsendt af arne_v

En gruppe af håbefulde jobansøgere har fået grønt lys til et fælles søgsmål mod Google for aldersdiskrimination. Sagsøgerne har det til fælles, at de alle er over 40 år.

Det sker efter to ansøgere i 2015 hævdede, at Google systematisk frasorterer jobansøgninger, hvor personen er ældre end 40 år.

Google har til sit forsvar udtalt, at man stoler på de interne politikker mod blandt andet aldersdiskrimination.

Median-alderen for it-branchen i Silicon Valley er 30 år, hvilket er noget mindre end median-alderen for den amerikanske arbejdsstyrke, der er 42 år.

Google er ikke det eneste selskab, der er blevet mødt med sager om aldersdiskrimination. For nyligt blev HP også anklaget for samme, og erhvervsmagasinet Bloomberg Businessweek bragte for nyligt en temaartikel om, hvordan 150 af de største Silicon Valley-baserede tech-selskaber siden 2008 har oplevet 226 anklager om aldersdiskrimination.

Til sammenligning ligger klager vedrørende potentielle medarbejderes race 28 procent lavere, og klager om kønsdiskrimination ligger ni procent lavere.

Flickr - orangejack

Frankrig: statslig kildekode skal være offentlig tilgængeligt

, indsendt af arne_v

Den nye franske digital-lov betyder, at statslig kildekode fremover er med på listen over typer af dokumenter, der skal være tilgængelige for offentligheden.

På listen er også dokument-typer som rapporter, transkriptioner, statistik, beslutningspapirer og lignende.

Når det kommer til kildekode er der dog dele, som ikke ikke bliver lagt offentligt frem alligevel. Der kan afvises aktindsigt i offentlig kildekode, når det kan true 'sikkerheden i statslige informationssystemer'.

Den begrænsning har fået kritik med på vejen fra den franske 'free software'-organisation April, der mener, staten baserer loven på en fantasi omkring sikkerhed gennem uklarhed.

I tidligere udgaver af lovarbejdet, var der lagt op til, at al statslig software skulle være open source-baseret og gratis. Den endelige lovtekst er dog ændret, så der nu kun opfordres til brug af open source og åbne formater, når staten udvikler, køber og anvender software.

Bulgarien bestemte tidligere på året, at al software udviklet for staten, skal være open source.

Microsoft Corporation

Microsoft annoncerer 'First League'-program

Hvis man ikke bare er bruger af Microsofts produkter men virkelig er vild med alt fra Skype til Office 365 er der måske en plads til dig i Microsofts nye 'First League'-program.

Deltagere i programmet får direkte kontakt til en Microsoftmedarbejder og bliver ad den vej nogle af de første til at høre om nye tiltag og produkter fra selskabet.

First League bliver også de første til at teste nye enheder fra Microsoft og dets partnere, og der følger en gratis Office 365 licens med.

Microsoft vil afholde arrangementer for First League-deltagere, der også får støtte til at skabe sig en karriere indenfor IT - og måske hos Microsoft.

Man skal selvfølgelig ansøge om at blive medlem, og alle ansøgninger bliver individuelt vurderet. Det er dog endnu ikke muligt at indsende sin ansøgning, da programmet stadig er under udvikling.

Google

Google udgiver Open Source font, der dækker 800+ sprog

, redigeret af modgaard

Vi er mange, som har oplevet problemet med diverse special-tegn, der ikke er understøttet i den valgte font, og vi derfor ser en kedelig firkant i stedet.

Dette fænomen er af nogle blevet kaldt "The Tofu Problem", da nogle mener, firkanterne ligner udskårne blokke af tofu.

Nu frigiver Google deres Open Source Font Family ved navn Noto, som er en sammensmeltning af "No more Tofu". Noto er resultatet af et projekt, Google har arbejdet på i fem år med at få lavet et tegnsæt, som dækker samtlige Unicode karakterer, dvs. mere end 110.000 karakterer, der tilsammen dækker over mere end 800 sprog.

Et stort skridt i den rigtige retning mod at forenkle opgaven der ligger i at sprogversionere dokumenter, software osv.

Der er sågar support for runer, for de som stadig ønsker at lave ting på oldnordisk manér ;)

Folketinget

Terrorbekæmpelse: Regeringen vil blokere for dele af internettet

Regeringen har flertal til 22 initiativer, der samlet set skal forbedre indsatsen mod radikalisering.

Der oprettes en ny enhed under Politiets Efterretningstjeneste (PET), som får til opgave at fjerne ekstremistisk propaganda fra internettet. Samtidigt skal der oprettes et filter til blokering af terrorpropaganda, og danske internetudbydere skal kunne pålægges at lukke for adgangen til udenlandske internetsider med ekstremistisk og voldelig propaganda.

Samtidigt strammes straffelovens paragraf 114a, så det fremover tydeligt fremgår, at udbredelse af ekstremistisk propaganda er strafbart i sig selv.

Ekstremisters onlineaktiviteter skal også systematisk kortlægges.

Der skal også oprettes et korps af digitale fornuftsstemmer, som systematisk skal være til stede og deltage i debatter online for at udfordre de ekstremistiske synspunkter.

Tidligere på året var justitsminister Søren Pind ude med et forslag om genindførelse og udbygning af den skrottede sessionslogning for at bekæmpe terrorisme. Den plan blev dog droppet igen, da prisen ville være meget høj.

Samsung stopper salg af Note7 telefon

Både første udgave og erstatningstelefonerne må nu leveres tilbage til Samsung, hvis man har købt en af selskabets nye flagskibsmodeller - Galaxy Note7. Samtidigt stopper al salg af telefonen.

Er man ejer af en Note7, har man muligheden for at ombytte til en Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge og få refunderet prisdifferencen. En ny Note7 bliver der ikke tale om, hvis man læser den opdaterede 'Consumer Guidance' fra Samsung. Disse retningslinjer gælder for både de første telefoner, hvor af nogle brød i brand, og for erstatningstelefonerne, hvor scenariet har udspillet sig igen.

Note7-købere får desuden en kompensation på 25 dollars fra Samsung til brug hos teleudbyderen.

Samsung anbefaler, at man slukker sin Note7 og indleverer den til førnævnte ombytning, hvor man har købt den.

Apple Inc.

Storbritannien: Apple Watch bandlyst ved politiske møder

Den engelske regeringsleder, Theresa May, har forbudt brugen af smartphones under regeringsmøder af frygt for, at hackere lytter med gennem en af mødedeltagernes telefon.

Nu er turen kommet til smartwatches og mere specifikt Apple Watch, som statslederen gerne ser efterladt udenfor mødelokalet - igen med frygt for at hackere kan opsnappe vigtige detaljer gennem den indbyggede mikrofon.

Ifølge The Telegraph er myndighederne især bange for statsstøttede russiske hackere.

Det er ikke længe siden USA offentligt anklagede Ruslands styre for at udøve hacking mod Demokraternes nationalkomitees computernetværk i håb om at øge indflydelse på præsidentvalget i november.

Lawrence Berkeley National Laboratory

Ny metode til at bygge meget små transistorer

Forskere fra Berkely Lab er kommet frem til en ny måde at fremstille transistorer på. I deres videnskabelige artikel forklarer de, hvordan silicium er fint til at bygge transistorer i, hvis man ikke vil have dem mindre end 20 nanometer. Men skal man gøre tingene mindre, giver det problemer.

Forskerne skriver, hvad der sker, når man går under 5 nanometer:

'a quantum mechanical phenomenon called tunnelling kicks in, and the gate barrier is no longer able to keep the electrons from barging through from the source to the drain terminals.'

Det betyder, at transistorerne altid vil være 'tændte' i stedet for at kunne skifte mellem tændt og slukket - kort fortalt.

Men her kommer Molybdenum disulphide - MoS2 - ind i billedet. I dette stof bevæger elektronerne sig, som var de tungere og er derfor i stand til at blive kontrollerede ved den mindre afstand mellem transistorens dele.

Med MoS2 kan man ifølge forskerne udvikle transistorer med en tykkelse på 0,65 nanometer.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Google

Ny, lettere udgave af Chrome på vej

Om et par måneder er Google klar med en ny udgave af Chrome-browseren, som lover at tage mindre af din computer ellers telefons hukommelse.

Udviklerne arbejder på V8 - den del af browseren, der håndterer JavaScript - og her skulle der være store forbedringer på vej til december med Chrome 55.

'Heap memory' forbruget skulle falde med 50 procent i gennemsnit, 'zone memory' forbruget med 40 procent. Der mangler stadig en del optimering til low-end enheder med mindre end 1GB RAM, skriver Cnet.

Facebook

Oculus arbejder på billigere VR-headset

Facebook-ejede Oculus forsøger at gøre virtual reality billigere for slutbrugeren med et nyt headset, der dog endnu ikke har en lanceringsdato.

På selskabets tredje udviklerkonference fortalte Facebook-stifter Mark Zuckerberg om de nye planer.

'Vi tror på, der er et 'sweet spot' - et stand alone virtual reality-produkt der har høj kvalitet, er billigt, og som kan tages med på farten,' udtaler mark Zuckerberg.

VR-markedet har fået nye konkurrenter med Googles lancering af Daydream-headsettet i sidste uge, og inden længe kommer Sonys Playstation VR headset. Begge løsninger er billigere end Oculus Rift.

I den anden ende af skalaen er HTC Vive.