Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
newz.dk

Fejl i script gjorde at Netto sendte sms til forkerte numre

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Hvis du i forrige weekend modtog en besked fra Netto, er der ingen grund til bekymring. Dit telefonnummer er ikke blevet ulovligt indsamlet, og Nettos leverandører har heller ikke hentet numre fra en anden database med det formål at sende nyhedsbreve ud til flere kunder.

Det skyldes i stedet en fejl i et script, der manuelt skulle rense ud i data på en enkelt udsendings-pulje af sms. Flere numre i databasen havde endnu ikke fået tilføjet den danske landekode +45, men script-fejlen gjorde, at der blev lagt 45 til for enden af talrækken i stedet for at indlæse landekoden foran. Eksempelvis ville et fiktivt nummer på 20 20 20 20 blive ændret til 20 20 20 65, hvor der skulle have stået +45 20 20 20 20.

Netto beklager fejlen og har iværksat nye procedurer, der skal sikre, at det ikke kommer til at ske igen.

Linux

München tæt på at droppe Linux

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Efter i 2003 at have bestemt sig for at satse på Linux, ser det nu ud til, at Windows igen er på vej ind på byens offentlige computere.

München har sin egen Linux-distribution ved navn LiMux, der var færdig i 2013 med installation på 15.000 offentlige medarbejderes arbejdscomputere. Men det er netop medarbjederne, der ifølge borgmesteren ikke er tilfredse med it-miljøet.

En undersøgelse peger på, at mere end halvdelen ikke er it-tilfredse. Derfor har byrådet bestilt en udregning af, hvad det vil koste af tid og penge at migrere byens applikationer tilbage til Windows-systemet.

68,6 procent af de adspurgte i førnævnte undersøgelse svarer dog, at de er tilfredse med softwaren, mens interne, strukturelle it-organisatoriske udfordringer skulle være den største hovedpine.

Samsung

Samsung-arving anholdt - mistænkt for korruption

Via dr.dk - , indsendt af Hærmoriden

En korruptionsskandale med forbindelser til Sydkoreas præsident rammer nu også Samsung, hvor Jay Y. Lee nu er anholdt. Han er del af selskabets øverste ledelse og søn af Lee Kun-hee, der er bestyrelsesformand i Samsung.

Anklagemyndigheden hævder at have sikret sig beviser mod Jay Y. Lee vedrørende bestikkelse på godt 263 millioner kroner til virksomheder og fonde tilknyttet præsident Park Geun-hyes veninde Choi Soon-sil.

Grunden til betalingen skulle være at få regeringens opbakning til en fusion mellem to af Samsung-koncernens virksomheder.

Den nu suspenderede præsident afventer lige nu en rigsretssag.

Samsung har endnu ingen kommentarer til anholdelsen.

Facebook

Facebook på vej til fjernsynet

Via CNN Money -

Der er TV-apps på vej fra Facebook, som planlægger lancering til Apple TV, Amazon Fire TV og Samsung Smart TV.

Apps til de tre platforme skulle være klar 'snart', mens flere udgaver kommer på et senere tidspunkt.

Facebook-TV-appen vil vise videoer delt på det sociale netværk og kan være selskabets vej til endnu flere reklamevisninger - på et tidspunkt hvor det anses for svært at tilføje flere reklamer på Facebooks eksisterende platforme, skriver CNN.

Video er i det hele taget et fokusområde for Facebook. I mobil-appen er videoer nu sat til automatisk at begynde afspilning, og dette udvides til automatisk afspilning med lyden slået til. Der bliver dog mulighed for at slå funktionen fra.

Apple Inc.

Apple vil lancere originale tv-programmer

Via dr.dk -

Amazon og Netflix er nogle af de streaming-tjenester, der satser på serier, man ikke kan se andre steder. Nu melder Apple sig ind i den kamp med to serier via Apple Music. Flere kan være på vej.

Apples direktør for tjenesten, Jimmy Iovine, udtaler til New York Times, at man vil være aggressiv på dette område, for Apple Music skal være en 'kulturel platform'.

Den ene programserie er 'Carpool Karaoke', som er et spinoff fra en sketch på The Late Late Show, mens det andet er 'Planet of the Apps', der er en realityserie, der følger en række udviklere i jagten på den næste store app-succes.

Et senere skridt skulle være at producere dramaer til platformen.

EHANG Inc.

Droner skal fragte folk i Dubai

Via engadget -

Denne sommer kan blive starten på brug af droner som transportmiddel i Dubai, hvor myndigheden for veje- og transport melder, at den kinesiske EHang 184 vil begynde med 'regelmæssig drift' i juli.

Samme myndighed beretter, at EHang 184 allerede er blevet testet over Dubai. Det er dog uklart, om disse tests var med eller uden passager ombord.

Dronen har gennemgået en række forbedringer siden dens fremvisning ved CES sidste år. Den har nu batteri til en halv times flyvning med en rækkevidde på cirka 50 kilometer. For at nå der til må passageren maksimalt veje 118 kilo og have én lille kuffert med.

Ud over Dubai arbejdes der også i Nevada på at få tilladelse til at flyve med EHang 184.

Apple Inc.

Apple går med i Wireless Power Consortium

Via 9to5mac -

Der er ny vægt til rygtet om, at en kommende iPhone 8 vil have trådløs opladning. Apple er gået med i interesseorganisationen Wireless Power Consortium (WPC), der tæller 213 medlemmer.

Rygterne går på, at den næste generation iPhone vil have mulighed for trådløs opladning, når man placerer telefonen på en opladningsplade - på samme måde som andre producenter.

WPC arbejder på fælles standarder for trådløs opladning med tilnavnet Qi, som Apple allerede bruger til opladning af selskabets smartwatch. Her er der dog tale om en modificeret udgave af Qi, der betyder, man ikke kan bruge andre producenters 'ladeplader' til sit Apple Watch.

Derfor er det heller ikke sikkert, at tilslutningen til WPC er ensbetydende med, at en kommende iPhone vil kunne lade op på andet end Apple-godkendte ladeplader.

Apples egen kommentar til medlemsskabet af WPC lover intet og er kort fortalt, at selskabet er medlem af mange udvikler-organisationer og glæder sig til at arbejde sammen med de andre medlemmer af WPC.

Intel

Intel lancerer ottende generation af deres Core-processor til efteråret

Via Ars Technica -

Vi havde egentlig først forventet en opdatering til Intels Core-processor efter udgangen af 2017, men forlydende fra Ars Technica er nu, at vi kan forvente den ottende generation af Core-processorer til efteråret.

Kodenavnet er Coffee Lake, og Intel fortsætter lidt endnu med 14 nanometer-fremstillingsteknologi. Vi havde måske håbet lidt på, at ottende generation kunne have taget springet til 10 nanometer-teknik, men vi er nok nødsaget til at vente til 2018, før vi ser processorer med 10 nm.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Google

Google lancerer beta-version af YouTube Go

Via Firstpost -

Sidste år lovede Google os, at vi snart kunne hente YouTube-videoer ned på vores smartphones til offline underholdning. Ventetiden er måske snart ovre, da Google i dag lancerede beta-versionen af YouTube Go. Hvornår den fulde version finder vej til Google Play vides ikke endnu. Firstpost har afprøvet appen, som tilsyneladende virker efter hensigten.

Når appen er blevet installeret gennem Google Play skal den registreres via dit telefonnummer. Registreringen finder sted gennem et ’one-time-password’, og efterfølgende sammenligner og foreslår appen videoer ud fra dine abonnementer og hvad der tidligere er blevet set i historikken. I appens andet faneblad kan man se de videoer, der er gemt lokalt på din smartphone.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

3

Flere tusind 3-kunders data er blevet stjålet af hackere

Via Computerworld DK -

I fredags modtog teleselskabet 3 en afpresningsmail fra en kriminel gruppe der, bevæbnet med persondata fra ca. 3.600 kunder i 3, kræver et større millionbeløb fra teleselskabet. I samarbejde med politiet, har 3 verificeret afpresningen.

Den kriminelle gruppe sidder inde med kundenavne, adresser, e-mail, telefonnummer og CPR-nummer samt mindre væsentlige oplysninger som abonnementstyper. Der er ikke blevet lækket kontonummer eller PIN-nummer.

3 har sporet sig ind på, hvilke 3.600 kunder det formodentligt drejer sig om, og har kontaktet dem, der er berørt af situationen. Teleselskabet opfordrer desuden til, at du går ind på deres hjemmeside og borger.dk, hvor der kan læses om, hvordan man undgår at falde for netsvindel.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.