Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Microsoft Corporation

Nyt preview build til Windows 10 Insider brugere

, indsendt af IT-ekspert Yvossen, redigeret af modgaard

Hvis du er bruger af Windows Insider programmet kan du nu downloade det seneste preview build. Nu er det med at holde fast, for det er noget af en størrelse.

Windows 10 har siden 2014 givet deres brugere muligheden for at være på forkant med de nyeste opdateringer til styresystemet gennem deres Insider program. Her mandag fik Fast ring brugerne adgang til det nyeste build: 15002 og denne opdatering er stor. Vi har derfor valgt et udpluk af de ummidelbart mest spændende opdateringer her.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Google Inc.

Google lukker Hangouts API

Via TechCrunch -

Uden den store officielle udmelding lukker Google for brug af Hangouts API'en for udviklere med effekt fra 25. april.

Dermed er det slut med både nye og eksisterende apps på baggrund af Hangouts API'en. Noget der blot er meldt ud i en e-mail til udviklere, der aktivt gør brug af API'en på nuværende tidspunkt. Samtidigt er FAQ'en til systemet opdateret med informationen.

I e-mailen til udviklerne, skriver Google:

'In order to streamline our efforts further, we will be retiring the Google+ Hangouts API that enables developers to build apps for the older version of Hangouts video calls. This API was originally intended to support social scenarios for consumer users as part of Google+, whereas Hangouts is now turning to focus on enterprise use cases.

We understand this will impact developers who have invested in our platform. We have carefully considered this change and believe that it allows us to give our users a more targeted Hangouts desktop video experience going forward.'

Google Inc.

Forudsigelser om VR i 2017

Via Toms Hardware US -

2016 blev året, hvor virtual reality blev konkretiseret med nyt hardware til slutbrugeren fra både HTC, Oculus, Google, Sony og OSVR.

Tom's Hardware har spurgt folk, der arbejder i virtual reality-branchen om, hvad de forventer af udvikling indenfor området i 2017.

Her er holdningerne delte. Mens 2016 måske blev 'Year of VR', ser nogle 2017 som et kommende 'Year of VR Software' - vi skal med andre ord forvente, at udviklerne i år begynder at lancere spil og andet indhold, der udnytter VR-platformen bedre end det, vi har set hidtil.

Udviklerne skulle ganske enkelt nu haft den nødvendige tid til at blive kloge på VR-platformens potentiale.

Sidste år købte omkring 1,5 millioner brugere ifølge SuperData Research det dyre VR-udstyr fra Oculus, HTC og Sony, og salget forventes at tage yderligere fart i år.

Der er dog også nogle, som stadig tror, de største landvindinger vil ske på hardware-siden.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Amazon

Amazon Echo aktiveret af fjernsynskommentar

Via BBC.com - , redigeret af modgaard

Skru ned for din Amazon Echo, hvis den befinder sig i nærheden af dit fjernsyn.

Sådan lyder det fra San Diego nyhedskanalen CW6 TV, der i forrige uge rapporterede, at nyhedsoplæseren Jim Patton havde aktiveret Amazon Echos flere steder i staten.

Amazon Echo aktiveres med stemmen, og Mr. Patton havde reageret på historien om en lille pige, der ved et tilfælde var kommet til at bestille et dukkehus gennem hustandens Echo.

Denne stemmekontrollerede gadget reagerer på navnet "Alexa", og da han udbrød: "I love the little girl saying 'Alexa ordered me a dollhouse'." fik han uforsætligt aktiveret flere af seernes Echos, der prompte gik i gang med at bestille legetøj.

Den oprindelige historie Mr. Patton reagerede på, handlede om seks-årige Brooke Neitzel fra Dallas, der havde leget med familiens Echo Dot.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Razer USA Ltd.

Razer-laptop med tre skærme - prototyper stjålet

Via BBC.com -

Ved dette års CES i Las Vegas fremviste Razer blandt andet en gaming-laptop under navnet Project Valerie, der har intet mindre end tre skærme i stand til at levere 4K indhold. Ifølge Razer selv, er det den første bærbare computer med dette koncept, hvor man kan skubbe en skærm ud til hver side.

Nu er to af selskabets Project Valerie-prototyper stjålet fra presseområdet. Det er sket søndag. Razer ser tyveriet som industrispionage og udlover en dusør på 25.000 dollars for informationer, der leder til identifikation, arrestation og domfældelse af de skyldige.

Nokia

Nokia kommer med ny smartphone

Via Hot Hardware -

Efter opkøbet af brandet 'Nokia' er finske HMD Global nu klar med en ny Nokia smartphone - noget der blev lovet for godt et år siden.

Der er tale om den Android Nougat-kørende 'Nokia 6', som kommer med en 5,5" skærm med 1080p opløsning gemt bag 2.5D Gorilla glas. Kernen er en Qualcomm Snapdragon 430 processor med 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Der er fingeraftrykslæser og en ramme af aluminium. Kameraerne er på henholdsvis 16 MP og 8 MP.

I første omgang er telefonen kun til salg på det kinesiske marked med en pris svarende til 250 dollars.

Apple Inc.

Apple sælger mere end Microsoft - forudsigelser for 2017

Via Hot Hardware -

Research-selskabet Gartner kommer med deres bud på, hvad 2017 vil betyde af salg for selskaber som Apple og Microsoft.

Her vurderes - eller gættes - at der for første gang i dette århundrede kommer til at blive solgt flere Apple-enheder end Windows-baserede enheder. Dette forhold skulle fortsætte med at blive mere markant de næste tre år.

Argumentationen bag dette er, at PC-salget er stagnerende. Det er et marked, hvor Microsoft sælger flest af dets enheder. Til gengæld har selskabet ikke haft held med smartphone-markedet, hvor Apple står stærk rent profitmæssigt.

Samtidigt er satsningen hos Microsoft på at blive mere cloud- og service-baseret frem for at have fokus på hardware, skriver Hothardware.

FCA US LLC

Waymo står selv bag al hardware til nye selvkørende biler

Via The Verge -

Selskabet Waymo, der tidligere var en del af Google, er nu klar med en række testbiler, der skal ud og være selvkørende på amerikanske veje.

Der er tale om resultatet af et samarbejde med Chrysler, som nu sender en række Chrysler Pacifica'er afsted med al hardware til 'autopiloten' produceret af Waymo selv. Dette er nyt i forhold til tidligere, hvor selskabets ombyggede Lexus-biler har haft kameraer, sensorer osv. fra andre fabrikanter.

Ifølge The Verge vil den ændring på længere sigt være med til at drive prisen på teknologi til selvkørende biler ned.

Waymos direktør, John krafcik, giver som eksempel, at skifter til egenproducerede LIDAR sensorer har betydet en besparelse på 90 procent på den del af løsningen.

YouSee A/S

Nye oplysninger fører til løsladelse i Yousee-sag

Via DR -

I går anholdt Københavns Politi en 51 årig mand i forbindelse med mørklægningen af Yousees tv-signal nytårsaften. I dag løslades manden efter nye oplysninger fra Yousees ejer, TDC Group.

Manden er dog stadig sigtet for hærværk samt forstyrrelse af tv-signalet. Dette skulle ikke være gjort ved fysisk hærværk.

Politiet havde i første omgang krævet manden varetægtsfængslet.

'Der er en masse ting, der skal undersøges, som er meget komplicerede rent teknisk, men det er vi selvfølgelig i fuld gang med, og det kommer til at tage et stykke tid... Og så skal vi i forening med TDC have undersøgt en masse af deres teknik, for at slå fast, hvordan nedbruddet er sket,' udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til DR.

Der skal blandt andet undersøges computere og andet, som ordensmagten har beslaglagt underransagninger torsdag.

AMD

AMD løfter sløret for flere Vega-detaljer

Via Hot Hardware -

Selv om selskabet endnu ikke har grafikkort baseret på Vega-arkitekturen klar til salg, er AMD nu begyndt at fortælle om detaljerne omkring de kommende GPU'er.

En af grundtankerne er, at grafikkort er blevet fortsat bedre til at give gode spiloplevelser og klare andre grafisk tunge opgaver. Men i dag bruges grafikkort til mere end dette.

Samtidigt er størrelsen på spil og grafiske projekter også vokset til mange gigabytes, petabytes og exabytes. Håndtering af så store mængder data er også et fokusområde i Vega.

GPU'ernes regnekraft er også steget med årene, mens hukommelsen ikke er fulgt med i samme fart, forklarer AMD til HotHardware.

AMD hævder, at Vega-arkitekturen indeholder flere end 200 nye features, der adresserer disse problemstillinger.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.