Newz.dk - Oculus VR

Billede: Oculus VR

Blokering fra Oculus brudt

Det Facebook-ejede Oculus har, som vi beskrev i går, gennemført en opdatering, der betyder, at der ved opstart tjekkes for, om brugeren har et Oculus Rift-headset sat til computeren.

Det har siden i fredags stukket en kæp i hjulet for de HTC Vive-brugere, som gennem Revive-appen, bruger Oculus-apps.

Udvikleren af Revive, LibreVR, har dog været hurtig til at reagere. En ny udgave af Revive, der er lagt på GitHub, gør nu, at førnævnte tjek efter Rift-headset springes over.

Samtidigt springer man nu også over de tjek, som skal sikre, at man har en lovlig kopi af den app, man vil bruge. Det åbner op for en brug af Revive, som udvikleren med egne ord helt ikke ser ske.

'Jeg ønskede virkelig ikke at gå ned af denne sti, men jeg føler, der ikke er andre muligheder... ...jeg støtter stadig ikke piratkopiering, brug ikke dette library til ulovligt kopierede apps.' - skriver LibreVR på GitHub.

Newz.dk - newz.dk

Billede: newz.dk

Ubrugte funktioner gør browsere sløve og øger sikkerhedsrisikoen

Forskere på University of Illinois har undersøgt hvor mange af de tilgængelige browser-funktioner, der bliver brugt i praksis, og hvor mange funktioner, der kun gør en forskel for de få.

Forskerne konkluderer blandt andet, 'at 50 procent af Javascript-baserede funktioner (eller API) aldrig bruges på de 10.000 mest populære websites.' og at 'at 83 procent af funktionerne til rådighed bliver eksekveret på færre end 100 af de 10.000 mest populære websites.'

Et eksempel fra undersøgelsen på kode, der bruges meget lidt:

ALS - Ambient light events - giver browseren mulighed for at justere lysniveauet i forhold til enhedens indstillinger. Dette bruges af 14 ud af de 10.000 websites i undersøgelsen, mens ALS ifølge forskerne blokeres af alle adblockere.

De 'i praksis ubrugte funktioner' kan samtidigt udgøre en sikkerhedsrisiko, selv om de ikke bruges i praksis, og er med til at gøre browseren langsom.

Newz.dk - Google Inc.

Billede: Google Inc.

En 'Trust Score' kan erstatte konventionelle kodeord på Android

Google arbejder på muligheden for at erstatte de konventionelle kodeord på Android med en samling af informationer, der skal verificere, om man har rettigheder til at logge ind på en service.

Det kan for eksempel være lokation i kombination med ansigtsgenkendelse og den måde, man taster på telefoner.

I de kommende uger får flere store finansielle institutioner mulighed for at arbejde med teknikken, fortalte Google ved det nyligt afholdte 'I/O 16' event.

'Hvis alt går vel, skulle funktionen blive tilgængelig for Androidudviklere verden over ved udgangen af 2016,' udtalte Googles chef for ATAP-afdelingen, Dan Kaufman til I/O.

'Vi har en telefon. Og disse alle telefoner har sensorer i sig. Hvorfor kunne den (telefonen) ikke bare vide, hvem jeg er, så jeg ikke har brug for kodeord?' - Udtaler Dan Kaufman.

For at kunne give apps de rette informationer - eller Trust Score - at verificere ud fra, kører Trust API'en hele tiden i baggrunden og monitorerer brugerens inputs og geografiske lokation.

Newz.dk - Apple Inc.

Billede: Apple Inc.

Apple bestiller op til 78 mio. iPhone 7-enheder

Mens salget af iPhones har været nedadgående i første kvartal, lader det til, Apple stoler på deres kommende telefon - den, nogle regner med, kommer til at hedde iPhone 7.

Softpedia citerer kilder for at sige, at Apple har bedt leverandørerne om at producere mellem 72 og 78 millioner i år af den kommende iPhone-model.

På rygtebørsen er der, måske ikke overraskende, forskellige meldinger omkring den kommende telefons features, og om det bliver en mindre opdatering i forhold til seneste generation eller 'den helt store tur' med mange nye funktioner og løsninger.

Newz.dk - Skype

Billede: Skype

Skype får bl.a. maks-grænse på fildeling

For fremtiden er det kun muligt at dele filer, der er 100 MB eller mindre, over Skype. Forsøger man at sende en større fil end dette, får man en fejlmeddelelse.

Ovenstående er en del af en række ændringer og opdateringer til programmet.

Derudover understøtter fildeling i Skype nu også, at overførslen sættes på pause, hvis man mister netforbindelsen undervejs. Det gælder for alle versioner af Skype.

Filer, der er sendt er nu også tilgængelige i 30 dage, hvorefter download-ikonet erstattes med en 'file unavailable' besked.

Newz.dk - Oculus

Billede: Oculus

Oculus Rift forhindrer brug af HTC Vive

Den seneste opdatering til VR-headsettet Oculus Rift er måske tegn på en begyndende krig mellem Oculus og den SteamVR-baserede baserede modpart HTC Vive.

Inden i fredags har Oculus-brugere kunnet hente og bruge kompatible apps fra SteamVR-butikken, mens Vive-brugere gennem en uofficiel app har kunnet bruge Oculus-apps.

Det ændrer Oculusopdateringen på. Adgangen gennem den brugerudviklede app 'Revive' er lukket, fordi softwaren nu tjekker, om et Oculus Rift headset er tilsluttet ved opstart.

Jim Redner, der er talsperson for Oculus, forklarer til Ars Technica, at ændringer sker for 'at holde styr på piratsoftware og beskytte brugerne og apps, som udviklerne har arbejdet hårdt på at skabe. Denne opdatering er ikke møntet på et specifikt hack.'

I december udtalte Palmer Luckey, der var med til at stifte Oculus, at selskabet aldrig ville forsøge at låse brugerne af Oculus-platformen (software) til kun at bruge Rift-headsettet.

Newz.dk - Google Inc.

Billede: Google Inc.

Modul-baseret telefon på vej fra Google

'Projekt Ara' dækker over Googles modulopbyggede telefon, hvor brugeren efter planen skal kunne skifte dele ud alt efter behov. Google har meldt ud, at der kommer en 'Developer Edition' af telefonen senere i år, mens telefonen skulle komme i handlen i løbet af 2017.

Idéen er, at man som bruger har forskellige muligheder for at skræddersy sin telefon. Hvis det er vigtigt med kamerafunktioner, kan man vælge at opgradere den del. Skal man kunne optage og afspille lyd i bedre kvalitet end gennemsnitsbrugeren, sætter man bedre højtalere og mikrofoner i telefonen. Hvis en sekundær skærm er vigtig, kan man isætte en sådan.

Telefonen har i alt seks 'pladser' til forskellige features.

Projektet begyndte i 2013, og tidlige developer-kits har været sendt ud, ligesom release på en endelig version også har været nævnt før. Sidstnævnte er dog blevet udskudt.

I forhold til tidligere versioner - eller konceptidéer - har den seneste Ara-telefon flere basisfunktioner integreret i enhedens kerne i stedet for i modulerne.

I kernen er nu CPU, GPU, antenne, sensorer, batteri og skærm. Dermed kommer Ara til at ligne LG's G5-telefon lidt i forhold til valgmuligheder.

Newz.dk - Motorola Inc.

Billede: Motorola Inc.

Motorolas RAZR-telefon står til et comeback

I 2004 annoncerede Motorola flip-telefonen RAZR, der på daværende tidspunkt var utroligt tynd. Der blev solgt flere end 130 millioner enheder.

Siden da er Motorola-brandet overgået til Lenovo, der den 9. juni afholder selskabets 'Tech World' event.

Som en smagsprøve på, hvad vi kan forvente på Tech World, har Lenovo lagt denne video på YouTube.

Med teksten 'Flip back to the Razr days of yesteryear and get ready for the future' kan vi nok forvente et comeback til Motorola Razr - i en eller anden afskygning.

Lenovo købte Motorola fra Google i 2014.

Skulle Motorola-brandet få et comeback, vil det være nyt i forhold til seneste udmelding fra Lenovo, der gik på, at 'Moto' fortsat ville blive brugt på selskabets dyreste telefoner, mens 'Motorola' var lagt i graven.

Newz.dk - sxc.hu - simonok

Billede: sxc.hu - simonok

Dårlig samvittighed får ransomware-bagmænd til at undskylde

, indsendt af Forsmark

I hvad der må siges at være et overraskende skridt, har skaberne bag den såkaldte ransomware 'Teslacrypt', lagt deres master-dekrypteringsnøgle ud på deres hjemmeside - tilsyneladende efter at have fået dårlig samvittighed.

Ransomware er en type malware, der krypterer filer på de computere, de inficerer, så filerne ikke kan benyttes. Herefter afkræves ofrene penge for nøgler, der kan låse op for adgang til filerne igen.

Forskere fra sikkerhedsfirmaet ESET havde i nogen tid holdt øje med Teslacrypt og lagt mærke til, at aktiviteten var nedadgående. Det fik en af ESETs eksperter, som går under aliaset BloodDolly, til at kontakte bagmændene bag Teslacrypt via den hjemmeside, som ofre var blevet henvist til for at betale løsepenge for deres filer. Her bad BloodDolly om master-dekrypteringsnøglen, en efterspørgsel som de imødekom ved at lægge den øverst på deres hjemmeside med ordene 'Projektet er lukket', 'vi er kede af det!'

Med denne nøgle var BloodDolly i stand til at lave et lave et program, der kan låse op for alle filer, som TeslaCrypt har låst. Dette kommer blot kort tid efter at firmaet Kaspersky har udgivet et værktøj til at fjerne en anden ransomware, Cryptxxx.

Newz.dk - Apple Inc.

Billede: Apple Inc.

Patent antyder fremtidige Apple Pencils med motion sensors

, indsendt af NeoNmaN

Et patent, offentliggjort på det Amerikanske patentkontors hjemmeside, antyder at fremtidige udgaver af Apple Pencil kan bruges på helt nye måder.

Udover at virke på iPad Pro, vil den også virke med nye Mac Trackpads, men det stopper ikke der. Patentet forklarer, hvordan Pencil vil være forsynet med bevægelsessensorer, så den også kan bruges som 3D mus, som joystick eller til rotationsinput.

Den nye Pencil vil derfor kunne bruges til for eksempel at gribe og rotere indhold på skærmen eller som sværd i et spil, foruden, naturligvis, at kunne fungere som en normal stylus.

Gå til top