Apple Inc.Apple Pay anmeldes til Konkurrencestyrelsen

Via dr.dk -

Apple Pay har godt fat i iPhonebrugerne, lyder det – måske hjulpet på vej af, at oprettelsen sker som en del af OS-opdateringen af enheden.

Nu anmelder Forbrugerrådet Apple Pay til Konkurrencestyrelsen på grund af to ting.

Den første omhandler betalingstjenestens brug af Visa-delen af Dankortet. Apple Pay-brugerne er låst til Visa-delen af Visa-dankortet, mens den billigere Dankort-del ikke kan bruges.

Det betyder i praksis en dyrere betaling og en højere regning for butikkerne. Noget Forbrugerrådets formand, Anja Philip, mener i sidste ende kan give højere priser for forbrugerne.

Den anden ting er låsningen af NFC-chippen på telefonen. Apple Pay er eneste betalingsløsning, der har adgang til NFC-chippen, mens konkurrenter må gøre brug af Bluetooth, der kan være langsommere og mere besværligt at bruge.

Apple ønsker ikke at kommentere anmeldelsen overfor DR.

Mozilla FoundationFirefox Quantum udsendes i dag

Mozillas Firefox-browser får i dag den største opdatering i meget lang tid.

Firefox Quantum er meget hurtigere end tidligere udgaver af browseren og kommer med en ny CSS-motor bygget på selskabets Rust-programmeringssprog. Den kan prioritere faner for minimering af RAM-forbruget og sidst men slet ikke mindst, kan den arbejde i parallel på tværs af kerner i stedet for kun at bruge en enkelt kerne.

Af den grund skulle Firefox Quantum også være op til 30 procent mindre RAM-forbrugende end Google Chrome.

Mozillas egen forklaring på den gennemrenoverede browser kan læses her.

SXC - wmagniHold dig fra nye kryptovalutaer

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Den selvstændige EU-myndighed Esma (European Securities and Markets Authority) advarer på det kraftigste mod ny-udstedte kryptovalutaer.

Esma overvåger de europæiske finansielle markeder og advarer mod ICO’er (Initial Coin Offerings), der på det seneste er blevet en måde for virksomheder at rejse ny kapital på kort tid.

Antallet af ICO’er er steget de seneste måneder.

‘ICO’er er ekstremt risikable og høj-spekulative investeringer,’ melder organisationen, der pointerer, at man har stor risiko for at tabe hele investeringen, hvis man investerer i kryptovaluta.

IntelNvidia: Intel-AMD-partnerskab er taberstrategi

Intel og AMD annoncerede for nyligt, at de to selskaber er gået sammen om at sende en kombination af Intels 8. generation Core CPU og AMD’s Vega-GPU på markedet.

Dén strategi er et tab for AMD, mener direktør for konkurrenten Nvidia, Jen-Hsun Huang. Han synes, aftalen sætter et spørgsmålstegn ved AMD’s GPU-førerposition i forhold til fremtidens udvikling.

Det er samtidigt en anerkendelse af, hvor vigtigt grafikprocessorer er blevet, siger Huang.

FujitsuNye Fujitsu-maskiner med endnu ikke fremviste Intel Gemini Lake processorer

Via Liliputing -

Intel har endnu ikke lanceret serien af Gemini Lake-processorer, men Fujitsu har alligevel fremvist en nye serie af tynde klienter, der kommer med Gemini Lake.

Fujitsu Futro S540, S740 og S940 kan nu ses på selskabets japanske website.

Der er tale om tre forskellige maskiner med følgende processorer:
Celeron J4005 dual-core
Celeron J4105 quad-core
Pentium J5005 quad-core

Det er 10-watts CPU’er med 9. generation Intel HD grafik og understøttelse af to skærme. De skulle også understøtte LPDDR4-2400 RAM og op til 15 procent forbedret ydeevne i forhold til Apollo Lake processorer.

SamsungVideo af Linux på Samsung-telefon via DeX

Via Liliputing -

Samsung har offentliggjort en video med flere detaljer omkring mulighederne for at køre Linux på en Samsung-smartphone gennem DeX-docken – tidligere omtalt her.

I videoen ses Ubuntu 16.04 i brug. Måden, det vises, kan tyde på, at der bliver mulighed for flere forskellige Linuxmiljøer.

Herefter vises, hvordan udviklerprogrammet Eclipse åbnes.

Deutsche Bahn AGFørerløse tyske tog med fitness- og gamingudstyr

Deutsche Bahn AG fremviser for tiden det statsejede selskabs ‘Ideenzug’ eller ‘Idétog’. Det er nærmest helt underforstået selvkørende. Derudover kommer det blandt andet med fitness-område og gaming-område, så man kan fordrive tiden med enten spil eller fedtforbrændring.

Selskabet har opsat en tidlig prototype af toget i Nürnberg.

Idéen med fitnessudstyr ombord skulle dog ikke være helt på linje med sikkerhedsreglerne i dag.

Qualcomm IncorporatedQualcomm vil presse Broadcom til højere pris

Via Reuters -

Fire kilder tæt på forhandlingerne mellem Qualcomm og Broadcom melder, at ledelsen hos chipproducenten Qualcomm ønsker en højere pris end de 70 dollars pr. aktie, som Broadcom har tilbudt.

Der skulle lige nu blive arbejdet på et svar på tilbuddet, som allerede nu vil være det største it-opkøb i historien.

Qualcomm sidder på en stor del af markedet for mobiltelefoner, hvor dets Snapdragon-processorer ikke er til at se bort fra. Derudover bruges selskabets chips også i stor stil inden for trådløs teknologi.

Google Inc.Optisk stabilisering og kunstig intelligens giver rolige videoer i Pixel 2

Via engadget -

De nyeste Pixel-telefoner fra Google kan levere videooptagelser næsten uden rystelser – også selv om man går, imens der optages.

Hemmeligheden bag denne præstation er en kombination af optisk og elektronisk stabilisering i Pixel 2.

Sidstnævnte bygger på maskinlæring – eller kunstig intelligens – der kan forudsige nogle af de rystelser, der nok vil komme. Dette sker ved at tage billeder og køre dem igennem en ‘lookahead’-algoritme, som forudsiger, hvor brugeren med størst sandsynlighed som det næste vil pege telefonens kamera hen.

amazonAmazon lancerer Fire TV Stick i Danmark

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Google Chromecast og Apple TV får en ny konkurrent i Danmark, når Amazon nu åbner for salget af Fire TV Stick.

Denne ’streaming dongle’ kommer nu på markedet i 100 lande og fungerer ved at blive sat i fjernsynets HDMI-indgang.

‘Fire TV Stick Basic Edition’ kan selvfølgelig streame Amazons egen streamingtjeneste samt andre tjenester som Netflix og YouTube. Der er desuden knap 4.000 apps på markedet til enheden.

Indtil videre kan man kun bestille hardwaren via USA på Amazon.com, og derfor går prisen fra at være omkring 320 kroner til knap 600 kroner, når importafgifter og moms er medregnet.