mboost-dp1

No Thumbnail

Danske ophavsretsindehavere politianmelder Apple for brud på ophavsretsloven

- Via Recordere.dk -

Apple er blevet politianmeldt i Danmark af danske ophavsretsindehavere, efter at de ikke har formået at opnå kompensation fra virksomheden for brugen af deres indhold i Apples nyhedsfunktion.

RettighedsAlliancen, en forening der arbejder for retfærdige betingelser for kreative erhverv på nettet, har indgivet politianmeldelsen på vegne af det danske journalistik- og mediesamfund.

Apple har automatisk indsamlet og anvendt indhold fra danske nyhedssider til deres nyhedsfunktion uden tilladelse eller kompensation til de danske udgivere.

Trods gentagne forsøg på dialog har Apple afvist at efterkomme anmodninger om at respektere de danske mediers rettigheder.

DSM-direktivet, der sigter mod at fremme mediepluralisme og demokrati, kræver at nyhedssamlere som Apple bidrager til det medieøkosystem, de drager fordel af.

Maria Fredenslund, direktør for Dansk RettighedsAlliance, påpeger vigtigheden af at teknologivirksomheder indhenter tilladelse og kompenserer danske medier og journalister for brugen af deres indhold.

Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, understreger vigtigheden af at beskytte journalisters og fotografers arbejde mod udnyttelse af tech-giganter som Apple.

Christina Blaagard, formand for Danske Medier, fremhæver behovet for at tæmme “det vilde vesten” på IP-området for at bevare demokratiet og sikre uafhængige mediers evne til at levere kritisk information.

Karen Rønde, CEO for DPCMO, advarer om, at tech-giganter kan skade demokratiet og fremhæver vigtigheden af pålidelig information som forsvar.

Denne politianmeldelse af Apple for brud på ophavsretsloven er motiveret af ønsket om at beskytte mediernes økonomi og pressefriheden.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login