mboost-dp1

No Thumbnail

Apple fjerner muligheden for at tilføje progressive webapps som genveje på iPhones i EU

- Via Mobilsiden -

Apple har fjernet muligheden for at tilføje progressive webapps (PWA’er) som genveje til hjemmeskærmen på iPhones i EU.

Beslutningen er begrundet i EU’s nye regler om digitale markeder, der sigter mod at gøre det lettere for tredjepartsappudviklere at levere tjenester og apps til iOS uden om App Store.

Apple hævder, at funktionen med at tilføje webapps til hjemmeskærmen uden om Apples sikkerhedsforanstaltninger kan give skadelig software adgang, og derfor er nedlukningen nødvendig.

Tidligere på året meddelte Apple også ændringer i reglerne for App Store for appudviklere i EU, hvilket har ført til kritik fra blandt andet Spotify, der mener, at Apple forsøger at gøre det så dyrt og besværligt som muligt for appudviklere at tage betalinger eller lave apps, der ikke benytter Apples egne systemer.

Apple og andre techgiganter skal inden 7. marts vise, at de overholder EU’s nye forordning, og der er stor uenighed mellem Apple og appudviklere om, hvorvidt Apple lever op til lovgivningen.

EU vil tage stilling til sagen efter deadlinen og vurdere, om Apple skal tvinges til at overholde loven.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login