mboost-dp1

Raytheon Company

Raytheon laver kamp-applikation til Android

- Via Reuters - , redigeret af cycloneb

Det er ikke længe siden, vi hørte til Raytheon, et privat firma i USA, der specialiserer sig i at lave teknologiske løsninger til militæret. Sidst var det målsøgningsudstyr til laservåben, og denne gang er det en applikation til Android, der skal hjælpe soldaterne i felten.

Applikationen, kaldet RATS (Raytheon Android Tactical System), vil gøre soldaterne i felten i stand til at se detaljerede real-time satellitfotos eller billeder fra en ubemandet drone, der flyver over et område. Fra telefonen kan soldaterne så blot pinch-zoome ind på et område for f.eks. at se nummerpladen på en bil.

RATS tilbyder desuden en funktion, hvor brugerne kan blive “buddies”, således at de hele tiden kan spore hinanden via telefonen. Det spås desuden, at det i fremtiden vil blive muligt direkte at tilgå fjernstyrede missilsystemer fra telefonen.

Med så stor magt i hænderne, er sikkerhed naturligvis prioriteret højt, hvorfor Raytheon også planlægger at indbygge en sikkerhedsfunktion i telefonen, så kun godkendte brugere kan tilgå applikationen.

RATS er udviklet i samarbejde med bl.a. Google og har allerede været ude i test blandt U.S. Special Forces. Applikationen har indtil nu været testet med succes på smartphones fra både HTC og Motorola, men det er meningen, at Raytheon på sigt skal tilbyde deres helt egen Android-enhed, som er skræddersyet til militæret; prisen vil efter sigende ligge på $500, men man skal nok ikke forvente, at den kommer ud i den almindelige handel.

ESA

Galakse 5 mia. lysår væk bombarderede Jorden med hidtil kraftigste røntgenglimt

- Via NewScientist - , redigeret af Emil

Den 21. juni i år registrerede satellitten Swift, der bl.a. observerer røntgenstråling i rummet, et så ekstremt kraftigt røntgenglimt, at sensorerne ikke kunne følge med, og softwaren, der behandler data fra sensorerne, helt gav op, da det ikke kunne tolke den ekstreme måling.

Den normalt kraftigste kilde for røntgenstråling, man kender, er neutronstjernen Scorpius X-1, godt 9.000 lysår fra Jorden. Denne er dog ca. 15 gange svagere end det nye røntgenglimt, der målte 143.000 røntgenfotoner i sekundet.

Et tilsvarende fænomen blev observeret i 1979, hvor man registrerede en lignende mænge energi fra en galakse 160.000 lysår væk. Astronomerne dengang, kunne først ikke tro, at glimtet kunne komme så langt væk fra, på grund af det høje energiniveau, hvorfor det nye glimt reelt set er langt kraftigere, da det har sin oprindelse hele 5 milliarder lysår væk.

Astronomerne tør ikke gætte på, hvad der forårsagede glimtet. Godt nok blev røntgenglimtet efterfulgt at et længere udbrud af gammastråling, som man kender det fra stjerner, der kollapser til sorte huller, men disse producerer normalt kun omkring 100 røntgenfotoner i sekundet.

David Burrows, Pennsylvania State University skrev:
We’re very puzzled – we don’t understand it yet, every once in a while something comes along that’s completely unexpected and this is one of them.

Flickr - bongo vongo

TrueCrypt 7.0 udkommet

- Via CNET - Download - , redigeret af cycloneb

Det meget populære open source krypteringssoftware TrueCrypt er nu udkommet i en version 7.0, der har været undervejs i stykke tid.

Den nye udgave indeholder ikke de helt store opdateringer, men har alligevel fået én stor, ny feature – hardwareaccelereret AES kryptering/dekryptering.

Der er tale om, at hvis man har visse Intel-CPU’er i enten i5- eller i7-serien, så kan man slå hardwareacceleration til og opnå mellem 4 og 8 gange så høj ydelse.

Af andre nye funktioner kan bl.a. nævnes, at der nu er tilføjet automount for eksterne drev i Windows, således at man blot behøver sætte sit USB-stick i computeren, og så popper den op og spørger efter password.

TrueCrypt 7 forbedrer desuden sikkerheden ved brug på Windows-platformen væsentligt, da Microsoft endelig har fået lavet et API til kryptering af hibernation-filen og dump-filer ved crash, hvilket TrueCrypt 7 udnytter.

Telia

Telia vil have længere bindingsperioder på mobiltelefoner

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

I Danmark er det kun tilladt for mobilselskaberne at binde deres private kunder til et abonnement i seks måneder, men det mener Telias administrerende direktør, Jesper Brøckner, er for lidt.

Computerworld har talt med Brøckner, og han forklarer, at de som selskab gerne vil kunne tilbyde deres kunder billigere mobiltelefoner, men det kræver en ændring i telelovgivningen.

Jesper Brøckner, direktør for Telia til CW skrev:
Vil du have en ny iPhone, kan du få den meget billigere, hvis vi kan lave en længere aftale med dig.

Brøckner oplyser ikke, hvor lang han gerne så bindingsperioden blive, men han støttes af den danske direktør for 3, der tidligere har rejst kritik af de danske forhold.

En ændring i lovgivningen kan være på vej, idet Brøckner mener, at videnskabsministeren er lydhør over for branchens ønsker.

No Thumbnail

PC-BSD 8.1 frigivet

- Via pcbsd - , redigeret af Net_Srak

I februar udkom PC-BSD i version 8.0, og nu er den næste større opdatering frigivet i form af version 8.1.

Den nye udgave indeholder flere forskellige forbedringer, nyheder og fejlrettelser. Heriblandt finder man blandt andet forbedret understøttelse af filsystemet ZFS, flere rettelser til installeren samt en nyere udgave af KDE.

PC-BSD er en variant af FreeBSD, der har fokus på desktoppen, og blandt andet anvender en grafisk brugeroverflade til at gøre installationen så nem som mulig.

Operativsystemet så dagens lys i 2005, og den første færdige version (1.0) udkom i april 2006. Ved version 1.5.1 hoppede man til version 7.0, der udkom i september 2008, hvilket forklarer, hvorfor PC-BSD i dag er oppe i version 8.1. Det skete for at følge samme versionsnummerering som FreeBSD.

For flere ændringer se changeloggen.

Microsoft Corporation

Trafikinformation er flyttet i skyen

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Windcape

Hos Banedanmark har man gennem den seneste tid arbejdet sammen med Microsoft om at skabe et trafikinformationssystem, der bliver afviklet via Redmond-firmaets sky-baserede SQL Azure-system.

Projektet er nu nået så langt, at hjemmesiden er gået online på siden trafikinfo.bane.dk, men Kenneth Lau Rentius, der er CIO hos Banedanmark, understreger, at der stadig er tale om en test.

Systemet skal ses som værende i beta og vil køre i test frem til den 15. august, hvorefter man vil evaluere testen. Den nuværende side, der på overfladen er identisk med den nye, vil derfor stadig være tilgængelig på bane.dk.

Hvor den gamle benyttede en Oracle database, anvender den nye altså Microsofts SQL Azure, hvilket har givet siden væsentligt flere ressourcer. Således er den nye side blevet testet med op til 150 forespørgsler i sekundet, hvilket ikke var noget problem.

Det endelige skift til den nye platform forventes at ske umiddelbart efter evalueringen er færdig, der er planlagt til at vare en måned.

Flickr - ed's point of view

Hackergruppe gør det muligt at aflytte GSM-netværket

- Via Digi.no - , redigeret af Pernicious , indsendt af brokz

Ifølge norske digi.no har en hackergruppe som de første formået at lave en tabel, der gør det muligt at aflytte og afkode samtaler og SMS-beskeder, som bliver sendt gennem GSM-nettet.

Det er ikke alle GSM-netværk, der har fået deres sikkerhed kompromitteret, men kun de netværk, der gør brug af A5/1-krypteringen, hvilket dog også er den mest udbredte kryptering blandt mobiltelefoner.

A5/1 blev udviklet for over 20 år siden og benytter sig af nøgler på 64-bit. Krypteringsmetoden A5/3 er mere sikker, men det er langt fra alle telefoner, der understøtter den.

Den internationale hackergruppe beviste allerede i slutningen af december sidste år, at GSM-netværket kunne brydes. Med den nye tabel, der fylder over 1,6 terabyte, har gruppen nu udviklet et værktøj, som de kalder “Kraken”, der gør det nemt at bryde sikkerheden i A5/1.

Det anslås, at over 3 milliarder mobiltelefoner benytter sig af GSM-netværket. Hackergruppen har allerede fået flere henvendelser fra folk, der har i sinde at udvikle aflytningsudstyr, men de er blevet afvist, da gruppens formål kun er at skabe fokus på sikkerheden i GSM-nettet.

Se også: GSM-kryptering er brudt

RIM

RIM fremviser multimediefunktioner i BlackBerry OS 6.0

- Via Inside BlackBerry - , redigeret af Pernicious

I modsætning til mange andre smartphone-producenter har RIM valgt ikke at hoppe med på Android-trenden, men i stedet valgt at satse på deres eget mobile styresystem, BlackBerry OS, som snart kommer i en version 6.0.

I den forbindelse har den officielle BlackBerry Blog, Inside BlackBerry, løftet sløret for en række af de nye multimediefunktioner, der vil blive introduceret med det nye styresystem.

Bl.a. vil videoafspilleren nu have bedre understøttelse for videoer i forskellige aspektratioer, og det vil være muligt at søge direkte efter videoindhold på nettet, ligesom der er blevet indbygget en funktion til direkte at uploade videoer til YouTube.

På kameradelen er der kommet ansigtsgenkendelse, forskellige scenariemuligheder, mulighed for at optage videoer samt et generelt bedre interface, når man bruger kameradelen.

BlackBerry OS 6.0 får desuden indbygget pod-cast-funktion, direkte genveje til multimedie-applikationer på BlackBerry App World og øget multimediefunktion, når man kobler telefonen til computeren med BlackBerry Media Sync.

Netop multimediedelen er blevet prioriteret højt hos RIM denne gang, da de p.t. forsøger at hive kunder fra det yngre segment. Flere af ovennævnte funktioner kan derfor virke som åbenlyse, når man har haft andre moderne smartphones i hænderne, men for RIM, der tidligere har satset meget på forretningssegmentet, er det et skridt i retningen af et styresystem, der skal ramme mere bredt.

TomTom

TomTom presset af smartphones med gratis GPS

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious

TomTom har netop annonceret deres seneste kvartalsregnskab, og selvom der er stort overskud i virksomheden, så kan det mærkes, både i ledelsen og blandt aktionærerne, at markedet for PND’er (Personal Navigation Devices) er presset af det stigende antal solgte smartphones, med gratis turn-by-turn navigation, hvor specielt Google og Nokia står stærkt.

Marina Wyatt, økonomichef, TomTom skrev:
The PND market or segment .. is not the most exciting product right now. When you are thinking of your consumer electronics purchase it is just not the most exciting thing on the market.

For at kunne konkurrere på markedet mod firmaer som Google og Nokia, har TomTom valgt at lave et skift i deres forretningsmodel de seneste år, som har betydet, at selve indtægten fra salget af GPS-enheder nu udgør en mindre del, mens salget af ydelser til GPS’erne, som f.eks. kortopdateringer, øget softwarefunktionalitet m.m., nu er kernen i forretningen.

Ifølge TomTom er salget af PND’er steget med 27 % i andet kvartal i år i forhold til første kvartal, og set i forhold til at stigningen sidste år var på 50 % og 83 % året før, tegner det ikke godt for det fremtidige salg af PND’er.

ESO

Astronomer finder hidtil tungeste stjerne

- Via TG Daily - , redigeret af Emil , indsendt af Net_Srak

Vores sol har astronomerne længe vidst, var en lille dværg i forhold til nogle af de stjerner, der findes i universet, men nu har de fundet en stjerne, som de mener, er den tungeste, der hidtil er fundet.

Stjernen hedder R136a1 og er fundet i en stjernehob kaldet R136, hvor der eksisterer flere unge stjerner. Det usædvanlige ved R136a1 er dens enorme masse, der anslås til p.t. at være på 265 gange Solens masse, men vurderes til at have været helt oppe på 320 gange, da den blev dannet.

Stjernen er meget aktiv og er ikke mere end en million år gammel. Når den allerede har mistet en femtedel af sin masse, er det fordi den brænder meget klart. Mængden af lys fra stjernen er således 10 millioner gange kraftigere end fra Solen.

R136a1 blev opdaget af et hold af astrofysikere, ledet af Paul Crowther fra University of Sheffield, ved at sammenligne arkivbilleder taget med Hubble rumteleskopet og det europæiske Very Large Telescope (VLT).

Stjernens enorme masse er lidt en gåde for forskerne, der hidtil havde antaget, at den maksimale masse for stjerner var på omkring 150 gange af Solens.