mboost-dp1

NASA

FN vil udpege ambassadør for rumvæsner

- Via Telegraph - , redigeret af Avenger- , indsendt af ktg

I FN findes der en lille og temmelig ukendt afdeling kaldet Office for Outer Space Affairs (Unoosa). Lederen for afdelingen, Mazlan Othman, en astrofysiker fra Malaysia, ser nu ud til at kunne blive den første ambassadør for rumvæsner.

Baggrunden for ønsket om en ambassadør, der skal repræsentere fremmede livsformer, er blandt andet den seneste tids opdagelser af exoplaneter; planeter der kredser om andre stjerner end vores egen. Dertil kommer den stadigt øgede efterforskning og eftersøgning af signaler, som kan stamme fra rumvæsner.

Beslutningen om, hvem der skal have ambassadør-rollen, er endnu ikke taget, men Othman støttes af blandt andet professor Richard Crowther fra det britiske rumagentur, der er ekspert i rum-jura.

Richard Crowther skrev:
Othman is absolutely the nearest thing we have to a ‘take me to your leader’ person.

SXC - ilco

Se PDC-keynote med pizza fra Microsoft

- Via Microsoft.dk - , redigeret af Net_Srak , indsendt af danielovich

I forbindelse med dette års Microsoft Professional Developers Conference (PDC), der afholdes den 28. oktober, vil Microsoft i Danmark gerne gøre det ekstra hyggeligt at følge med online.

Microsoft synes, alle skal have mulighed for i det mindste at se keynoten fra konferencen, som de lover bliver spændende. Så uanset hvor man befinder sig til PDC-keynoten; hjemme, på arbejdet, hos vennerne eller et helt andet sted, så vil Microsoft gerne give pizzaen.

Man skal blot fortælle Microsoft, man vil se PDC-keynoten, så sender de en værdikupon til en pizza, som kan bruges, uanset hvor i landet man bor. Det opfordres til, man er så mange som mulig til at se showet. Indsender man et godt stemningsbillede fra aftenens online-show, kan man nemlig deltage i en konkurrence om forskellige præmier.

Følg linket til kilden for at se hvordan du sikrer dig din pizza.

SXC - patyvo

Manglende it-vedligeholdelse for 2.800 milliarder kroner

- Via Gartner - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Analysevirksomheden Gartner har taget et kig på, hvor langt virksomheder verden over er kommet bagud med opgraderingen af deres it-infrastruktur. Resultatet er ifølge Gartner bekymrende, idet de vurderer, der mangler opgraderinger for 2.800 milliarder kroner.

Mange virksomheder har gennem de seneste år sparet på deres driftomkostninger, hvilket også har ramt it-afdelingerne. Det betyder, man flere steder benytter udstyr, der efterhånden er ved at være forældet.

Skulle alt dette udstyr opgraderes til nyeste stand, så kommer Gartner frem til et beløb på 2.800 milliarder kroner, men advarer, at beløbet kan fordobles i 2015, såfremt der ikke snart bliver gjort noget ved sagen.

Gartner er godt klar over, at langt de fleste virksomheder ikke altid vil være opdateret med det nyeste udstyr og systemer, men påpeger, at efterslæbet p.t. er alarmerende højt.

Andy Kyte, Gartner skrev:
While it is true that there has never been an IT organization without a backlog of maintenance activity, the scale of the problem is significantly greater than it has ever been.

flickr - Redvers

Gode jobmuligheder i Tyskland for it-specialister

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Hos firmaet Capgemini, der arbejder med rekruttering, har den danske afdeling fået et nødråb fra deres tyske afdeling, idet de har mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for it.

Det er især programmører inden for .NET og Java, som savnes i Tyskland, hvor Capgemini alene står og mangler folk til 2-300 stillinger. Version2 har talt med den danske HR-direktør Peter Tillegreen, og han håber, det vil være muligt at udfylde nogle af de tomme pladser med danskere.

Peter Tillegreen skrev:
Vi har kontorer i Berlin, Hamborg, München, Düsseldorf, Frankfurt og Köln og leder efter folk, der kan se det spændende i et tysk eventyr.

For at kunne komme i betragtning til en af de ledige stillinger, forventer Tillegreen, at ansøgerne har basale tysk-kundskaber, men oplyser, de vil tilbyde tyskundervisning.

SXC - Ale Paiva

Britisk ‘APG’-firma ramt af 4chans vrede

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

I Storbritannien har firmaet ACS:Law, som er en pendant til den danske Antipiratgruppe, i en længere periode udsendt trussels- og opkrævningsbreve til kunder hos flere internetudbydere.

På hjemmesiden 4chan så brugerne sig sure på firmaet i sidste uge, og som det er set før, blev der arrangeret et DDoS-angreb mod dem. Ud over at tvinge deres hjemmeside offline, lykkedes det dog også at få adgang til flere hundrede megabyte e-mail fra firmaets direktør.

I e-mailene fra direktøren Andrew Crossley fremgår det blandt andet, at der spekuleres i, hvor mange penge, man kan inddrive ved at sende trusselsbreve ud:

Phase 1: 2,500 letters, estimated revenue to you: £16,666.00
Phase 2: est. 4,000 letters, estimated revenue to: £26,666.00
Phase 3: est. 18,000 letters, estimated revenue to you: £120,000.00

Ikke overraskende har dette medført en masse vrede blandt brugerne hos 4chan og ‘ofre’ for ACS:Law – som blandt andet har reageret ved at ringe til Crossley klokken 4 om natten og lave ballade.

Uddrag af mails kan læses på Torrentfreak, sammen med links til optagede telefonopkald.

Google

Google udbetaler 10 millioner dollars til Project 10^100

- Via Google Blog - , redigeret af Emil , indsendt af T-Hawk

Google startede for 2 år siden Project 10^100 for at markere deres 10-års fødselsdag. Projektet har haft til formål at ændre verden ved at hjælpe så mange mennesker som muligt og gjorde det muligt for alle at komme med ideer til projekter, som man gerne så realiseret. Mere end 150.000 forslag blev indsendt, og af dem valgte Google 16, som det derefter var muligt at stemme om. Fem forslag vandt, og derefter kunne organisationer byde ind med løsningsforslag til ideerne.

De fem ideer er:
[list]
[li]Gratis undervisningsmateriale på internettet[/li]
[li]Styrkelse af naturvidenskabelige uddannelser[/li]
[li]Øget gennemsigtighed af amerikanske regering[/li]
[li]Støtte af innovation inden for offentlig transport[/li]
[li]Udbydelse af kvalitetsundervisning i Afrika[/li]
[/list]

De vindende organisationer er nu blevet tildelt tilsammen 10 millioner dollars af Google, som skal bruges til at realisere ideerne.

Du kan se en video, som præsenterer projektet samt de fem ideer nedenunder.

Google

YouTube frikendt for copyright-brud i Spanien

- Via CNET - , redigeret af Emil

Den spanske tv-kanal Telecinco lagde tidligere sag an imod Googles populære videotjeneste YouTube, eftersom nogle brugere havde uploadet noget af kanalens copyright-beskyttede materiale på tjenesten. Telecinco mente, at YouTube skulle holdes ansvarlige for dette.

Retten i Madrid var dog uenig og har derfor frikendt Google. Dommen siger, at det er copyright-indehavernes ansvar at finde ulovligt materiale og derefter berette det til YouTube, på samme måde som man kender det fra USA’s Digital Millennium Copyright Act. Der blev ved dommen blandt andet lagt vægt på, at YouTube gjorde det muligt for ejerne af materialet selv at fjerne det.

Google har i et blogindlæg udtrykt glæde over dommen og kalder den blandt andet en “klar sejr for internettet og de regler, som styrer det”. Google pegede under retssagen specielt på deres Content ID-system, som giver ejerne af copyright-beskyttet materiale mulighed for, at underrette YouTube og derefter beslutte, om materialet skal fjernes. Derudover har de også mulighed for at lægge en reklame på og dermed tjene penge på materialet i stedet, eller bare at holde øje med antallet af visninger.

Ifølge Google uploades der hvert minut mere end 24 timers video til YouTube: “If Internet sites had to screen all videos, photos, and text before allowing them on a website, many popular sites–not just YouTube, but Facebook, Twitter, MySpace and others–would grind to a halt”.

Microsoft

IE 9 vil kræve Windows 7 SP1

- Via Arstechnica - , redigeret af Emil

Microsoft har i deres Internet Explorer 9 FAQ for it-professionelle bekræftet, at det vil være nødvendigt at køre Windows 7 Service Pack 1, før den endelige udgave af IE 9 kan installeres. Dog vil firmaer kunne tilføje IE 9 til deres Windows 7 image-filer, så de ikke behøver bekymre sig om yderligere installationer.

Det sker, selvom Microsoft har insisteret på, at den nyeste udgave af Internet Explorer ikke udkommer sammen med en udgave af operativsystemet, sådan som de har gjort det siden IE 6, der udkom sammen med Windows XP.

Microsoft har endnu ikke annonceret en udgivelsesdato, hverken til Service Pack 1 eller IE 9. Dog har de bekræftet, at SP1 vil udkomme i det første halvår af 2011.

Adobe

Adobe arbejder på multi-fokus-teknologi

- Via laptopmag.com - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Dreadnought

Er man ude og tage billeder med sit kamera, så kan hvad man troede var et godt billede, vise sig at være værdiløst, fordi fokus er ramt helt ved siden af.

Hos Adobe har de netop fremvist en teknologi, der vil gøre det muligt at tage et billede, hvor alt er i fokus og ude af fokus på samme tid. Det er på den måde muligt at bestemme sit fokuspunkt, efter billedet er taget.

Det kan lade sig gøre ved at placere en såkaldt plenoptisk linse i et kamera mellem dets normale linser og kameraets sensor. Resultatet er et billede, som består af mange mindre billeder, alle et udsnit af det man ønsker at fotografere.

De mange små billeder opstår, fordi et plenoptik består af en masse mikrolinser, der deler billedet op. Ud fra disse mange minibilleder kan software beregne det endelige billede, hvor man selv kan bestemme fokuspunktet.

Til trods for den nylige demonstration er teknikken ikke ny. Tilbage i 2005 demonstrerede forskere fra Stanford University en lignende teknologi, de kaldte “Light Field Photography”.
Læs også: Indstil fokus på billeder efter eksponering

Du kan se en video, hvor teknikken demonstreres herunder.

Mozilla Foundation

Mozilla fremviser koncepttelefon

- Via Mozilla Labs - , redigeret af Net_Srak

Mozilla er først lige ved at bevæge sig ind på markedet for software til mobiltelefoner, det har dog ikke afholdt dem fra at spekulere i, hvordan en telefon i fremtiden kunne komme til at se ud.

Projektet går under navnet Seabird og er en del af Mozilla Labs, og her fantaseres der ikke kun om fremtidig software, men en komplet løsning.

Seabird er skabt som en del af Mozilla Labs nye sektion Concept Series og visualiserer i en video, hvordan fremtidens smartphone kunne komme til at se ud. Ud over at have en stor skærm som vore dages smartphones, så er der tilføjet en række andre teknologier.

En af dem er to picoprojektorer, hvor den ene kan bruges til at vise et skærmbillede, imens den anden kan aftegne et virtuelt tastatur på ens bord, så telefonen kan bruges som en almindelig computer.

En anden indbygget funktion er en bluetooth/IR-dongle, som kan fungere som bluetooth-headset, men også som 3D-pegepind.

Det er Billy May som har skabt Seabird og visualiseringen, som du kan se herunder. Mozilla håber koncepttelefonen vil give inspiration til mobiltelefonproducenterne.