mboost-dp1

Google Inc.

Odense opgiver at få lov til at bruge Google Apps

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Odense Kommune har siden 2010 forsøgt at få lov til at anvende Google Apps til blandt andet skolernes elevplaner, men har hver gang fået afslag fra Datatilsynet på grund af, at de ikke mener sikkerheden i Googles cloudtjeneste er god nok.

Læs også: Det offentlige må måske snart anvende udenlandske cloudtjenester

Tidligere i sommers mente Odense Kommune ellers, at Google Apps var sikker nok, men har ved nærmere eftersyn opgivet planerne. Det sker fordi, at Odense Kommune ikke kan fortælle hvor kommunens data befinder sig hele tiden ifølge Datatilsynets krav. Det skriver Version2.

Fra Odense Kommune udtaler John Bonnerup, at sålænge Google ikke opfylder kravene fra Datatilsynet, vil kommunen ikke bruge energi på at søge igen.

John Bonnerup, Odense Kommune, til Version2 skrev:
Jeg har sammen en advokat vurderet, at vi ikke vil kunne dokumentere, hvor data befinder sig, præcist nok i forhold til Datatilsynets krav. Google har ikke kunnet give en tidsplan for overholdelse af kravene fra Datatilsynets myndigheder i Danmark. Og vi vil ikke søge en gang til, så længe Google ikke har efterkommet kravene.


John Bonnerup mener, at den nuværende løsning for skolernes elevplaner, SkoleIntra, er tilfredsstillende, men håbede, at løsningen med Google Apps ville være billigere og bedre.

Ifølge Datatilsynet skal personfølsomme oplysninger om EU-borgere hostes indenfor EU’s fysiske grænser. Det vil sige, at Datatilsynet skal kunne møde op hos eksempelvis Googles cloudtjeneste, og Google skal kunne udpege de fysiske servere, hvor de personfølsomme data er gemt. Et andet problem er Patriot Act fra USA, hvor amerikanske firmaer herunder Google kan pålægges at udlevere data til trods for, at dataene er gemt udenfor USA og ikke vedrører amerikanske borgere.

Dog er Datatilsynet klar over, at der i det offentlige nogle steder er ønsker om at anvende cloudtjenester, og håber også at den nuværende persondatalov, der er fra 2000 og er baseret på et EU-direktiv fra 1995, kan blive erstattet af ny lovgivning. Allerede nu er der et nyt EU-direktiv i høring, men fra høring til vedtagelsen af direktivet kan der gå mange år. Det nye EU-direktiv vil blandt andet gøre det muligt at gemme data udenfor EU, mod at cloudtjenester binder sig til nogle fastsatte regler. Det vil også være valgfrit og ’opt-in’ at lade firmaer behandle ens personfølsomme data.

Udover den nye lovgivning mener Lena Andersen fra Datatilsynet, at cloudtjenester som Google bliver nødt til at indrette sig efter den danske og europæiske lovgivning, hvis den vil operere indenfor Europa.

Lena Andersen, Datatilsynet, til Version2 skrev:

Det handler om at påvirke for eksempel Google til at indrette løsningen, så den lever op til de forpligtelser, som en dansk dataansvarlig har. Og det kan jo være, at der er andre end Odense, som nu vil forsøge at tage den kamp (med leverandørerne, red.). I den sidste ende står og falder det med, om leverandøren overhovedet vil tilpasse sit produkt til dansk og europæisk datalovgivning.

Google

Teenagere foretrækker YouTube som musikafspiller

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Pernicious

Analysehuset Nielsen har lavet en undersøgelse, der har kigget på indkøb af musik i USA. Undersøgelsen er foretaget ved onlinespørgeskemaer til et panel på 3.000 deltagere.

Her viser det sig, at den mest populære måde at høre musik på blandt teenagere, er gennem YouTube med 64 % af de adspurgte teenagere. Herefter kom radioen med 56 % og iTunes med 53 %, mens cd’en indtager en sidsteplads med 50 %. Til gengæld er radioen den mest populære måde at opdage ny musik på med 48 %, langt foran venner og YouTube med henholdsvis 10 % og 7 %.

Blandt de voksne er kasettebånd fortsat mere populært end Spotify, hvor 9 % lytter til førstnævnte, men kun 7 % lytter til streamingtjenesten. 6 % af de adspurgte vokse bruger fortsat vinyl.

Tallene viser også, at flere mener, at digitalt musik er en god kvalitet i forhold til musik på cd’er. Dette afspejler sig også i fordelingen af køb af musik, hvor 51 % af teenagerne har købt musik online, mens kun 36 % har købt en cd med musik.

David Bakula fra Nielsen mener, at unge har draget fordel af internettet, men at radio også stadig spiller en rolle.

David Bakula, Nielsen skrev:
The accessibility of music has seen tremendous expansion and diversification. While younger listeners opt for technologically advanced methods, traditional methods of discovery like radio and word-of-mouth continue to be strong drivers. With so many ways to purchase, consume and discover great new music, it’s no wonder that the consumer continues to access and enjoy music in greater numbers.

PBS A/S

Næsten 1 ud af 5 af danskere har ikke NemID

- Via DST - , redigeret af Pernicious

Danmarks Statistik har lavet en undersøgelse af udbredelsen af NemID blandt danskerne. Den viser, at 81 % af aldersgruppen 16-89 år har anskaffet sig NemID.

Dybere nede i undersøgelsen kan det ses, at alder og uddannelse har en betydning for brugen af NemID. For eksempel ses det at kun 41 % af de 65-74 årige og 16 % af de 74+ årige har kommunikeret med det offentlige digitalt. Det kan også ses, at kun halvdelen af dem med ingen uddannelse har brugt NemID, mens det tilsvarende tal for højtuddannede er 90 %.

Niels Bjørn-Andersen fra CBS mener, at det er et problem at stå udenfor NemID, da man ikke kan opnå samme fordele som at søge medicintilskud eller daginstitutionsplads.

Niels Bjørn-Andersen, CBS skrev:
Konsekvenserne for de grupper er, at de måske ikke får søgt om tilskud, som de skal have, de får ikke søgt om, at barnet kommer ind på en daginstitution osv. Man risikerer ikke at kunne finde de oplysninger, der skal til, og det offentlige bliver ved med at punke én for noget, man ikke kan levere.

Danmarks Statistik har lavet en video om emnet, som du kan se herunder.

nnit

Leverandør af ny NemLogin-løsning tildeles nu dagbøder

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Firmaet NNIT skulle i marts have afleveret en ny fælles loginløsning til NemID, der skulle erstatte den eksisterende løsning, NemLogin. Den nye løsning skulle have tilføjet nye og smarte funktioner til den fælles loginløsning. Det skriver Version2.

Morten Mejer-Warnich fra Digitaliseringsstyrelsen er nu træt af de tekniske problemer med den nye løsning, og har aktiveret bodsbestemmelserne i kontrakten med NNIT. Det betyder, at NNIT nu betaler dagbøder hver dag projektet overskrider milepælene.

De tekniske problemer skulle angiveligt være et samspil mellem standardkomponenter i løsning, som hver for sig virker, men sammen ikke kan fungere tilfredsstillende.

Morten Mejer-Warnich, Digitaliseringsstyrelsen skrev:
Det har efterhånden stået på i noget tid, at der er tekniske problemer med en række standardkomponenter. Det giver performanceproblemer, som i bund og grund betyder, at vi ikke kan sætte løsningen i drift.

Den nuværende løsning drives af CSC og forsinkelsen betyder, at Digitaliseringsstyrelsen har ekstraomkostninger til drift denne. Dog kan disse ekstraomkostninger ikke lægges over på NNIT, og det er derfor Digitaliseringsstyrelsen har set sig nødsaget til at aktivere bodsbestemmelserne.

Med aktiveringen af bodsbestemmelserne håber Morten Mejer-Warnich dog på at skabe fremdrift i projektet og han oplever, at NNIT nu har fokus på at finde en løsning.

Flickr - espenmoe

Julian Assange har fået politisk asyl af Ecuadors ambassade

- Via BBC - , redigeret af Pernicious

Julian Assange fra Wikileaks har tidligere søgt om asyl på Ecuadors ambassade i London og de har nu meddelt, at Assange er blevet tildelt politisk asyl i landet.

Læs også: Engelsek myndigheder vil storme Ecuadors ambassade for at anholde Julian Assange

Ambassaden skriver, at den frygter for Julian Assanges menneskerettigheder, ligesom de oplyser, at de har tilbudt svenske efterforskere at afhøre Julian Assange på deres ambassade, men det har de svenske efterforskere afslået.

Julian Assange takker den ecuadorianske regering for at give ham asyl, og prøver at rette fokus tilbage til Bradley Manning, der har siddet fængslet i over 2 år.

Julian Assange, Wikileaks skrev:
Things will get more stressful now. It was not Britain or my home country, Australia, that stood up to protect me from persecution, but a courageous, independent Latin American nation. While today is a historic victory, our struggles have just begun. The unprecedented US investigation against Wikileaks must be stopped. While today much of the focus will be on the decision of the Ecuadorean government, it is just as important that we remember Bradley Manning has been detained without trial for over 800 days.


Den ecuadorianske udenrigsminister Ricardo Patino mener ikke, at forholdet mellem Ecuador og Storbritannien vil ændre sig til trods for, at Storbritannien tidligere har truet med at storme ambassaden.

Den britiske udenrigstjeneste udtaler, at Storbritannien stadig vil udlevere Julian Assange til Sverige til trods for Ecuadors beslutning.

Britiske udenrigstjeneste skrev:
Under our law, with Mr Assange having exhausted all options of appeal, the British authorities are under a binding obligation to extradite him to Sweden. We shall carry out that obligation. The Ecuadorean government’s decision this afternoon does not change that.

Den svenske regering udtaler, at de mener Ecuadors beslutning modarbejder det europæiske retssystem og de har indkaldt Ecuadors ambassadør i Stockholm for at få en forklaring. Desuden har den svenske udenrigsminister Carl Bildt på Twitter udtalt, at det svenske retssystem sikrer alle en retfærdig rettergang.

Clive Coleman fra BBC mener, at situationen nu minder om en ’Mexican Stand-off’ mellem Storbritannien og Ecuador. Han tror at den britiske regering nu arbejder på en juridisk løsning og blandt andet også overvejer at tilbagekalde Ecuadors ambassades ret til jorden i London.

Google Inc.

Google maps til Android opgraderes med information om offentlig transport

- Via Google Lat Long Blog - , redigeret af Pernicious

Androidbrugere af Google Maps kan glæde sig til funktionaliteten Google Transit – en opdatering som primært inkluderer muligheden for at se afgangstider på offentlig transport. Den inkluderer på nuværende tidspunkt omkring 500 byer, og som dansker kan man være ganske rolig, da den her benytter Rejseplanen.

Funktionaliteten har længe været inkluderet i web-udgaven, men er nu også kommet i en opdatering til Android. Hvornår andre enheder, som f.eks. iPhone og iPad får en app med opdateringen, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Den nye vurderes til at være Googles svar på, at Apple har annonceret deres egen korttjeneste til iOS 6.

AFUK

4 måneders gratis spilundervisning hos AFUK

- Via INDIE jam - , redigeret af Net_Srak

Daghøjskolen Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) tilbyder et nyt spil-kursus, som de kalder Royal Game Club. Kurset foregår i København og give mulighed for at prøve kræfter med spiludvikling. Blandt underviserne tæller bl.a. forfatteren Michael Valeur, der stod bag spillet Blackout.

Da kurset er et pilotprojekt, er det gratis at være med. Man skal dog være over 18 år og borger i København Kommune for at kunne gå på skolen. Kurset starter mandag den 20. august og løber frem til den 20. december. Der tilbydes 12 gratis pladser. Læs mere og tilmeld dig her.

Drømmer du om at arbejde med spil. Finde ud af hvordan de fungerer, hvordan ideerne udvikles og hvordan de kan realiseres? Så er Royal Game Club spiludviklingskursus på AFUK noget for dig. Vi arbejder med brætspil, computerspil, rollespil og gamification.

Kursusstart: mandag d. 20 august kl. 10.00 – Kurset varer til d. 20 december.

Pris: Kurset er et pilotprojekt, og derfor gratis.

Sted: AFUK Enghavevej 82B – lige ved siden af Enghave station.

Tid: Vi arbejder alle ugens hverdage fra 10:00 til 16:00

Spiludviklingslinien er for dig, der elsker spil, men er interesseret i at prøve kræfter med at skabe dine egne spil eller ruste dig til at uddanne dig til en karriere i spilbranchen

På spiludviklingslinien arbejder vi sammen med AFUKs øvrige linier. Der giver os mulighed for at afprøve spil ideer og modtage seriøs kritik fra andre der arbejder kreativt.

Kursets pensum vil bl.a. omfatte: Adventure, Art & Serious games, Børnespil, Horror, Lyd og musikspil, Socializing games, Thrillers og War games.

Spillinien retter sig bredt mod dem, der vil i gang med at lave brætspil, overvejer at gå ind i computerspilsbranchen eller gerne vil arbejde med gamification indenfor forskellige former for formidling.

Der vil være undervisning i at sammensætte gameplays og designe spiloplevelser, men også mere praktiske opgaver, der lærer dig det grundlæggende spil håndværk. Hvordan laver man et designdokument til et computerspil? Hvordan bruger man sensorer ved et live spil? Hvordan laver man et brætspil? Og endelig spiller og analyserer vi en masse traditionelle spil, computerspil og rollespil. Hvad er det egentligt der sker – når et spil virker?

Undervisere:
Michael Valeur, forfatter og interaktiv konceptudvikler.
PJ, Peter Josef Kuczynski, spiludvikler og iværksætter
Søren A. Olsen, art director og producer.

Gæstelærere, samt undervisere fra AFUK.

For yderligere information og tilmelding:
Søren A. Olsen
+45 2325 5604
[email protected]

Flickr - espenmoe

Engelske myndigheder vil storme Ecuadors ambassade for at anholde Julian Assange

- Via RT - , redigeret af Net_Srak

Wikileaks stifter Julian Assange har siden juni befundet sig på Ecuadors ambassade i London, for at søge politisk asyl i landet, i et forsøg på at undgå udlevering til Sverige, hvor han er under mistanke i forbindelse en voldtægtssag.

Ambassaden har meddelt, at de har taget en beslutning i forbindelse med Assanges ansøgning om asyl, og vil offentliggøre den torsdag kl. 12.00 GMT.

Sagen tog onsdag en ny drejning, da Ecuadors udenrigsminister, Ricardo Patino, på en pressekonference kunne fortælle, at ambassaden i London samt Ecuadors udenrigsministerium har modtaget en skriftlig henvendelse fra de engelske myndigheder om at udlevere Assange. Hvis det ikke sker, er englænderne parate til at storme ambassaden for at anholde Assange og udlevere ham til Sverige.

Ricardo Patino, Ecuadors udenrigsminister skrev:
Today we received from the United Kingdom an express threat, in writing, that they might storm our Embassy in London if we don’t hand over Julian Assange.

Patino siger, at hvis de engelske myndigheder tvinger sig adgang til ambassaden, vil det være en åbenlys krænkelse af artikel 22 i wienerkonventionen om diplomatiske relationer, og at Ecuador vil opfatte det som en uacceptabel fjendtlig handling mod landets suverænitet, som de vil være nødt til at reagere på.

Englænderne fastholder, at de har en forpligtelse til at udlevere Assange til Sverige, og at de er fast besluttede på at opfylde denne forpligtelse.

Talsperson fra Englands Foreign Office skrev:
Under British law we can give them a week’s notice before entering the premises and the embassy will no longer have diplomatic protection.

Efter Ricardo Patinos pressekonference gik Assanges støtter på Twitter og andre sociale medier, for at opfordre folk til at møde op ved ambassaden, og forsøge at forhindre de engelske myndigheder i at storme den. En gruppe på omkring 20 personer er indtil videre mødt op ved ambassaden, hvor de har etableret en live stream, som de siger har været ramt af DDoS angreb flere gange.

Assange støtterne ved ambassaden fortæller, at det engelske politi har taget opstilling ved ambassaden, og også skulle have været inde i den bygning, hvor Ecuadors ambassade ligger, og at antallet af betjente vokser.

SXC - Gokoroko

Ørestad Gymnasium går 100 % digitalt med undervisningsmaterialet

- Via Politiken - , redigeret af Net_Srak

Når eleverne starter på Ørestad Gymnasium dette år, vil de ikke længere blive mødt af fysiske bøger. Efter en succesfuld test i foråret har gymnasiet nemlig besluttet at gå 100 % digitalt. Dette betyder, at bøger og andet materiale nu downloades ned på enten en computer eller tablet. Det skriver Politiken.

Allan Kjær Andersen, rektor skrev:
Ved at vi har digitale undervisningsmaterialer får vi mulighed for at udvikle undervisningsmaterialer, som er rettet mod den enkelte elevers særlige måde at være på.

Den traditionelle lærebogstekst er god til nogle typer, men med digitaliseringen får man mulighed for at integrere film, billeder og lydklip, så det rammer en bredere gruppe.

Eleverne får ikke udleveret iPads, som det er tilfældet andre steder, men forventes enten at have en bærbar eller en tablet med hjemmefra. Dog har gymnasiet indkøbt klassesæt iPads, som kan benyttes i undervisningen, når det er relevant.

newz.dk

MPAA og RIAA vil have USA til at slå hårdere ned mod softwarepirater

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Den ansvarlige for intellektuel ejendomsret i det Hvide hus, Victoria Espinel spurgte fornyligt amerikanerne om deres bud på fremtidig strategier for at håndhæve copyrightlovene. Ikke overraskende var MPAA og RIAA straks på banen, med bud på både hvad de så som problemet og løsningen på problemet.

Til og starte med slog MPAA og RIAA fast, at på trods af påstande om andet, har offentligheden rigeligt med adgang til lovlige medietjenester. Dernæst identificerede de de største trusler mod underholdningsindustrien som værende Cyberlock- og p2p-sider.

I rapporten langede MPAA og RIAA kraftigt ud efter cyberlock-sider (fildelingstjenester), som de sammenlignede med det nu nedlagte Megaupload. Cyberlock-siderne beskrives som ”knudepunkter for ulovlig distribution” og “foretrukne model for ophavsret-tyve”.

For p2p er det fortsat The Pirate Bay, der skydes mod, idet de bemærker, at til trods for, at stifterne af tjenesten er blevet dømt skyldige for brud på ophavsretten, så lever sitet fortsat i bedste velgående.

Selvom Cyberlock- og p2p-siderne var hovedpunktet i rapporten, gav MPAA og RIAA også diverse søgemaskiner et par hårde ord med på farten, da de mente, at disse sider ikke gjorde nok for at stoppe henvisningen til ovenstående sider.

Som løsning på problemet foreslår MPAA og RIAA, at den amerikanske regering blander sig noget mere. De skal blandt andet overbevise reklamefirmaer og søgemaskiner til at samarbejde med rettighedshavere. Ideelt set ønsker de, at reklamefirmaerne vil bandlyse sider, der muliggøre krænkelse af ophavsretten, samtidig skulle søgemaskiner gøre det sværere at finde piratkopieret indhold og helt fjene uønskede sider fra søgeresultater.

På trods af at SOPA og PIPA fejlede og befolkningens modstand mod sådanne love, mener MPAA og RIAA stadigvæk, at regeringen burde forsætte med og indføre strengere copyrightlove. Brud på en sådan lov mener de skal behandles som en kriminel handling, der skal straffes strengere, for at afskrække folk fra at kopiere ulovligt.