mboost-dp1

barackobama.com

Barack Obamas mange gadgets

- Via ZDNet - , redigeret af Pernicious

Det er nok ikke nogen hemmelighed at Barack Obama er den mest it-kyndige af alle Amerikanske Præsidenter og i den anledning har ZDNet samlet et galleri af billeder, der viser nogle af de mange gadgets, som bliver brugt i magtens centrum.

Et udsnit af de mange gadgets inkluderer:

[list][li]Blackberry Curve 8900 & 8300[/li]
[li]Apple Ipad med Retina-skærm og Smart Cover i sort læder[/li]
[li]Apple Macbook Pro – Bliver brugt til sociale medier[/li]
[li]Dell Latitude E6420[/li]
[li]Cisco Unified IP Phone 7965G[/li]
[li]Telecore IST-2 – en af de mest sikrede telefoner i verden og godkendt af den amerikanske regering til ultra-sikker kommunikation, der omfatter multikryptografisk sikkerhed.[/li]
[li]Polycom Soundstation 2 – Konferencetelefon der er udstyret med højkvalitets mikrofoner.[/li]
[li]LG 32 tommer 720 LED TV[/li][/list]

se alle billederne i nyheds linket nedenfor

SXC - hisks

Hobbittens ansigt nu rekonstrueret

- Via Phys.org - , redigeret af Net_Srak

Samtidigt med at filmen ‘The Hobbit’ får premiere verden over, bekendtgøres den første ansigtsrekonstruktion af den lille, uddøde menneskeart Homo floresiensis. Antropologen Susan Hayes ved Wollongong Universitet i Australien har brugt de samme forensiske metoder, som bruges af politiet til at identificere mordofre, på et individ af Flores-mennesket.

Resultatet er overraskende menneskelignende, ifølge Darren Curnoe, som er professor i Evolutionær Antropologi ved Universitetet af New South Wales. Dette står i kontrast med, at selve knoglerne er ret primitive og svarer til dem fra tidligere menneskearter, såsom Homo erectus. Han sagde også, at de fleste forskere nu accepterer, at Flores-mennesket var en ægte, primitiv menneskeart og ikke et moderne menneske vansiret af en eller anden knoglesygdom, som der var nogen, der påstod.

Da Homo floresiensis først blev opdaget, overraskede den pga. dens beskedne størrelse og relativt store fødder, hvorfor øgenavnet “Hobbitten” straks vandt indpas.

Google

Netflix kårer Google-fiber som hurtigste ISP i USA

- Via PCmag - , redigeret af Pernicious

Netflix, som stadig er en af de største udbydere af film til streaming, og som hver måned streamer mere end 1 milliard timer af underholdning til sine cirka 30 millioner kunder, har udgivet en rapport, der viser hvilken ISP der streamer hurtigst.

Og den nye spiller der med et hug har taget føringen er Googles fiber-satsning: Google Fiber.

Den gennemsnitlige hastighed i indhold streamet fra Netflix er således via Google Fiber på 2,55 Mbps, hvilket giver dem et pænt forspring i forhold til den næste på listen, som er Verizons FiOS tjeneste, hvor der streames med 2,19 Mbps.

Selvom det kun er en lille del af USA, som nyder godt af Google Fiber, og har mulighed for at få det, så har Netflix allerede været ud og anbefale dem.

NASA

Billeder fra Mars viser frosne bjerge

- Via Space.Com - , redigeret af Net_Srak

Det er ikke kun Danmark der lider under vinterhalvårets frost; Mars sydlige halvkugle er nemlig også i vintersæson. Billeder fra Mars Express' stereokamera viser bjergrygge dækket i frost i form af CO2 (tøris).

Billederne er dog ikke kun til for at se pæne ud, ESA skal analysere disse, for at finde beviser for vand under den røde planets overflade.
CO2-isen er i høj grad påvirkelig af overfladen, hvor blandt andet porer skabt af vand, kan påvirke levetiden af denne is.

Mars Express har været i kredsløb om Mars, siden første juledag, 2003.

Følg linket, for at se de kolde billeder.

SXC - hisks

Hidtil ældst kendte dinosaur opdaget

- Via Natural History Museum - , redigeret af Net_Srak

Forskere fra Londons Naturhistoriske museum har opdaget, at en række knogler i deres samlinger ved nærmere analyse kunne være verdens ældst kendte rester af en tidlig dinosaur. Knoglerne, en overarmsknogle, samt dele af ryggraden og hoften, kommer oprindeligt fra Tanzania, Afrika, hvor de blev gravet op i 1930’erne og til sidst havnede i museets skuffer. Dinosauren er blevet døbt Nyasasaurus efter ‘Nyasa’, som er det tidligere navn for Malawi-søen.

Et internationalt forskerhold tog for nyligt et nærmere kig på fossilerne og opdagede, at de faktisk besad en del træk, som er unikke for dinosaurer. Derfor mener forskerne, at knoglerne enten tilhører et dyr, der var en tidlig dinosaur, eller den allermest nærmeste slægtning, som man hidtil har fundet.

Pga. af fossilernes alder skubbes dinosaurernes oprindelsestid dermed tilbage med endnu 10 til 15 millioner af år til Mellem-Trias-tiden. Dengang udgjorde Afrika den sydlige del af det tidligere superkontinent Pangaea, sammen med Sydamerika, Australien og Antarktis. Rekorden på de tidligste kendte dinosaurer lå før hos nogle slægter kendt fra Sydamerika, bl.a. Eoraptor. Derfor mener man fortsat, at dinosaurernes oprindelse ligger i den sydlige Pangaea, som senere skulle blive til superkontinentet Gondwanaland.

Flicker - Forsetius

NASA overvejer mission til Europa

- Via Space.Com - , redigeret af Pernicious

Jupiters fjerde-største måne “Europa” er i øjeblikket samtaleemnet hos NASA. Den kolde måne menes at være vores bedste chance for at finde liv, i vores eget planet-system.

Man har før diskuteret missioner til Europa, men disse er hurtigt blevet nedstemt grundet for høje omkostninger.

NASA stod derfor tilbage med 2 muligheder, der kunne gøres for et budget under $2 milliarder:
En sonde der skal kredse rundt om Europa, eller en sonde der skulle kredse rundt om Jupiter og i perioder lave fly-bys forbi Europa.

En sonde i kredsløb om Europa ville klart give mest data, desværre viser en analyse, at sonden skulle være så afskærmet for stråling, at der ikke ville være penge/plads til instrumenter, hvis projektet skal holdes under $2Mia.
En sonde i et kredsløb om Jupiter, ville derimod kun skulle have den samme afskærmning på én side af sonden, og ville derfor kunne indeholde langt flere instrumenter.

Teorien som NASA gerne vil bekræfte om Europa er, at der under isen, som dækker månens overflade, måske findes et hav. Grundet de periodiske temperatursvinger forskerne har målt under månens overflade, menes der at være en mulighed for at finde liv – såfremt isen er i stand til at afskærme havet fra strålingen fra Jupiter.

“The Europa Clipper” som sonden vil blive kaldet, vil muligvis blive sendt afsted efter 2020.

Google Inc.

Google og Avaaz vil forsvare internettet

- Via Google - , indsendt af lindysign

Både Google, Avaaz og andre vil forsvare internettet mod en ny kommunikationsaftale, ITU skal forhandle med sine medlemslande, hvor det forventes, at mange lande vil gå efter, at indføre restriktioner for internettet.

Google og andre er imod, at det er lande, som bag lukkede døre, bestemmer fremtiden for internettet, uden at de firmaer og privatpersoner, der bruger internettet, har nogen indflydelse. De har derfor startet en kampagne mod denne udvikling, hvor alene Google indtil nu har samlet lidt over 3 millioner underskrifter.

Googles underskriftindsamling kan findes på linket til artiklen, eller her:
www.freeandopenweb.com

Avaazs underskriftindsamling kan findes på:
www.avaaz.org

Last.fm

Last.fm stopper streaming til Danmark

- Via Last.fm - , redigeret af Net_Srak

Last.fm har meddelt, at de fortsætter deres service i USA, England og Tyskland, men ophører streaming til bl.a. andet Danmark. Dette vil ske den 15. januar og skyldes at man ikke kan få licensaftaler på plads.

Last.fm meddeler, at man vil fortsætte scrobbling servicen, på trods af at man ikke længere kan streame musik.

Hvis man har betalt for mere end midt januar, kan man få pengene retur. Last.fm udelukker ikke at man vil tilbyde streaming igen i de lande man nu stopper servicen for, hvis markedsforholdene ændrer sig.

Bitcoin

Udbetaling af Bitcoin til ens bank, nu muligt i Danmark og Europa

- Via Bitcoin Magazine - , redigeret af Pernicious

De to virksomheder Bitcoin Nordic og WalletBit er gået sammen om at tilbyde automatisk udbetaling af bitcoins til bankkonti i kroner eller Euro, samt nem integration af bitcoin som betalingsmiddel i webshops og butikker.

For at kunne få sine penge udbetalt, skal der være et minimums beløb på ens konto, og udbetalingerne finder så sted hver mandag.

WalletBit pressemeddelelse skrev:
Efter store forventninger kan WalletBit nu tilbyde udbetaling af bitcoins til din bank. Vi overfører til din bankkonto hver mandag, så længe din saldo er over minimum.

Med et gebyr på 0,89 procent for at modtage bitcoins og 2,75 procent for bankoverførsler, lægger priserne sig tæt op af konkurrenter som for eksempel BitPay.

Fisheye Placebo

Hackere stjæler data fra NASA og Pentagon

- Via Space.Com - , redigeret af Net_Srak

Hackere fra gruppen “Team GhostShell” påstår at have stjålet data fra 1,6 millioner offentlige konti, heriblandt NASA og Pentagon.

Hændelsen går ind under projektet #ProjectWhiteFox, der har til formål at promovere hactivisme til fordel for frihed på nettet.

NASA især, har haft en del problemer med tabt/stjålen data i løbet af de sidste to år, hvor de blandt andet har mistet 48 mobile enheder og fået stjålet op til flere bærbare pc’er.