Forskere fra Londons Naturhistoriske museum har opdaget, at en række knogler i deres samlinger ved nærmere analyse kunne være verdens ældst kendte rester af en tidlig dinosaur. Knoglerne, en overarmsknogle, samt dele af ryggraden og hoften, kommer oprindeligt fra Tanzania, Afrika, hvor de blev gravet op i 1930’erne og til sidst havnede i museets skuffer. Dinosauren er blevet døbt Nyasasaurus efter ‘Nyasa’, som er det tidligere navn for Malawi-søen.
Et internationalt forskerhold tog for nyligt et nærmere kig på fossilerne og opdagede, at de faktisk besad en del træk, som er unikke for dinosaurer. Derfor mener forskerne, at knoglerne enten tilhører et dyr, der var en tidlig dinosaur, eller den allermest nærmeste slægtning, som man hidtil har fundet.
Pga. af fossilernes alder skubbes dinosaurernes oprindelsestid dermed tilbage med endnu 10 til 15 millioner af år til Mellem-Trias-tiden. Dengang udgjorde Afrika den sydlige del af det tidligere superkontinent Pangaea, sammen med Sydamerika, Australien og Antarktis. Rekorden på de tidligste kendte dinosaurer lå før hos nogle slægter kendt fra Sydamerika, bl.a. Eoraptor. Derfor mener man fortsat, at dinosaurernes oprindelse ligger i den sydlige Pangaea, som senere skulle blive til superkontinentet Gondwanaland.