mboost-dp1

University of Illinois

Smør en chip på huden og vask den af igen

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

John Rogers fra University of Illinois har sammen med andre forskere udviklet en chip, der kan smøres på huden som tatoveringer og opløses i vand. Det skriver Computerworld.

Dermed vil det være muligt at lave ”bio-chips”, der kan være med til at overvåge kroppen og diagnosticere og behandle sygdomme.

John Rogers har arbejdet på at udvikle chips, der hører til gruppen epidermal elektronik dvs. elektronik som kan sættes på huden. Disse chips skal være bløde, fleksible og holdbare nok til at bæres på huden.

De chips som John Rogers har lavet, er lavet på et lag af silicium, der kun er nogle nanometer tykt. Siliciumlaget er dog for skrøbeligt, og derfor anvendes der et gummilignende underlag. Til sidst vil der være en chip, der er 5 mikrometer tyk, og kan strække sig 30%, som er sammenlignelig med huden.

Udover epidermal elektronik arbejder John Rogers også på transiente chips, der er fuldt opløselige i vand. Transiente chips ligner på mange måder epidermal chips, men transiente chips kan opløses i vand efter to uger, hvis siliciumlaget kun er 35 nanometer tykt.

Anvendelsen af vandopløselige chips kan være til medicinsk brug, miljøovervågning eller i forbrugerelektronik.

Yota Devices

Russisk telefon med dobbeltskærm på vej

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Net_Srak

Yota Devices er et russisk firma, der gerne vil ind på markedet for smartphones. De har siden maj arbejdet på at bringe firmaets Android-telefon til virkelighed.

Yota Devices’ smartphone, YotaPhone, vil have en LCD-skærm på den ene side og en e-paper-skærm fra E Ink på den anden side. Dermed mener Vladislav Martynov, at deres smartphone vil være et spændende alternativ.

Direktøren for Yota Devices Vladislav Martynov siger, at e-paper-skærmen, som for eksempel også bruges i Kindle, gør at deres smartphone giver mulighed for at vise forskellige former for information, der bliver på skærmen, selvom telefonen skulle løbe tør for strøm. Det kan være tweets, billeder, informationsopdateringer, kort etc.

Smartphonen vil også have glas, der er bøjet, således at e-paper-skærmen altid vender opad. Desuden vil LCD-skærmen kun være delvis berøringsfølsom, men det er dog planen at der kommer en version med en hel berøringsfølsom skærm.

Telefonen, vil blive lanceret i februar på Mobile World Congress i Barcelona, og senere blive sat til salg i Rusland i tredje kvartal, mens resten af verden kan købe den i sidste kvartal af 2013.

Microsoft Corporation

Microsoft øger salgsstederne af Surface

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Microsoft har annonceret, at de vil sælge Surface med Windows RT i almindelige butikker. Dette er dog i første omgang kun i USA og Australien. Det skriver version2.

Microsoft vil fortsat sælge deres Surface med Windows RT i deres egne butikker i USA og Canada, mens den også sælges online i Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Storbritannien og USA.

Microsoft Danmark kan ikke oplyse om hvornår Surface kommer til landet.

PBS A/S

NemID til mobile platforme forsinkes igen

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

NemID skulle have været tilgængeligt på mobile platforme nu, hvis alt var gået efter planen, men det er ikke sket. Dette skyldes blandt andet, at sikkerheden uden brug af Java er dyrere end forudset. Det skriver Version2.

Allerede i april i år kom det frem, at en NemID-løsning til mobile platforme ville blive dyrere uden brug af Java. Siden er der løbende blevet testet forskellige løsninger, hvor nogle af løsninger tidligere er beskrevet. Så sent som i oktober kom det frem, at der var en test af en løsning, som bruger Javascript.

Tom Bøgeskov fra Digitaliseringsstyrelsen fortæller, at han forventer en afklaring i januar, hvor der også skal foreligge en handlingsplan.

Tom Bøgeskov, Digitaliseringsstyrelsen skrev:
Vi er ikke i tvivl om, at vi skal ud ad et mobilt spor, og vi forventer at have en samlet handlingsplan klar til januar. Så kan vi rykke derfra, og så kan vi rykke hurtigt.

Dog kan det tage længere tid, hvis den mobile løsning til NemID kommer i udbud. Derfor arbejdes der også på en mindre krævende løsning, som ikke kræver et udbud. Desuden sker der også en afklaring af hvilke tjenester på borger.dk, der skal understøttes af den mobile løsning.

Tom Bøgeskov fortæller, at 40 % af borgerne har en smartphone, mens 20 % har en tablet. Til trods for disse tal mener han ikke, at pc’en glider ud, og at de forskellige platforme kan gøre det sværere at lave en businesscase. Ligeledes mener han også, at der er et unge-segment og et ældre-segment, der skal tages hensyn til.

Tom Bøgeskov, Digitaliseringsstyrelsen skrev:
Vi har et unge-segment og et ældre-segment, som gerne vil bruge tablets frem for pc’er. Så hvis vi ikke får mobil NemID, vil der være grupper, som vi i længden ikke vil favne. Og vi vil gerne fortsat kunne stille digitale løsninger for disse grupper også, så alle kan bruge dem.

Der er i første omgang afsat 6,6 millioner kroner, der dog ikke vurderes at være nok. Rapporten omkring mobile løsninger til NemID anslår, at der er brug for 30 millioner kroner.

Flickr - psd

Falske QR-koder snyder smartphone ejere

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

Besværet med at indtaste en webadresse på en smartphone har spredt QR-koder over land og rige, især på plakater og reklamer.

Men de todimensionelle stregkoder kan føre dig et helt andet sted hen, hvis der er pillet ved dem. IT-kriminelle er begyndt at lave klistermærker med nye koder, som de kan putte oven på de rigtige og på den måde lokke folk til, at besøge deres webside med farlig kode parat til at lave ravage på din smartphone.

Sian John, Symantec skrev:
There has been an explosion in the number of QR codes over the last couple of years, and cybercriminals are taking full advantage. Because QR codes just look like pictures it’s extremely difficult to tell if they’re genuine or malicious, making it easy to dupe passers-by into scanning codes that may lead to an infected site, or perhaps a phishing site.

Ud over at kontrollere om der er et klistermærke over den oprindelige kode, bør man altid kontrollere webadressen fra QR-koden inden man klikker sig videre.

Flickr - saschaaa

Telemedicin fejler fordi vores internetforbindelser er for dårlige

- Via Kit - , redigeret af Pernicious

Aalborg kommune har i et pilotforsøg prøvet at implementere et system for fjernbehandling af patienter via internettet, men internetforbindelserne har vist sig at være for dårlige til at kunne køre en videokonference mellem patient og læge. Det skriver Kommunernes IT Magasin.

Kirsten Skovrup, Kontorchef for it-afsnittet under Ældre- og Handicapforvaltningen skrev:
Som netværksdækningen er nu, er vi desværre ikke i stand til at præsentere en positiv business case.

Håbet var, at man kunne spare borgere og personale en køretur og i stedet klare personlig genoptræning og samtaler via video. De dårlige forbindelser har dog betydet, at billeder fryser og lyde falder ud.

Kirsten Skovrup skrev:
Hos en tredjedel af borgerne er det umuligt at gennemføre møderne på grund af for dårlig netværksforbindelse.

I Aalborg kommune forudså, man at der kunne være problemer med borgere, som bor i landdistrikterne, men det viste sig, at der også var problemer med de borgere, der boede inde i byerne.

KMD har leveret programmet Online velfærd og arbejder på en opdatering af softwaren, så den kan klare sig med 0,5 Mbps i stedet for 1,5 Mbps, som den bruger i dag.

TDC afviser over for Kit Magasinet, at der skulle være problemer med en for lav forbindelse og henviser til, at 98 % af danskerne kan få internet med en upload på mindst 0,5 Mbps og at det dermed må være borgernes computere, der er flaskehalsen.

Google Inc.

Det mest søgte ord er Facebook i 2012

- Via Google Denmark Press Blog - , redigeret af Pernicious

Google har på sin blog for Danmark skrevet et indlæg, hvor de fortæller, at Google Zeitgeist for Danmark anno 2012 viser, at det mest brugte søgeord var Facebook.

Desuden viser Google Zeitgeist også, at danskerne i stigende grad bruger Google som et orakel til at svare på alt fra håndarbejde og matematikopgaver til elektronik. Der er også en stigende tendens til, at søgningen foretages fra mobile enheder.

Med det voksende brug af mobile enheder, giver det også mulighed for at søge mens der ses tv. Det kommer til udtryk ved, at der især søges på tv-værter, sange fra talentshows og opskrifter fra madprogrammer.

Udover Facebook søges der også på Google efter Youtube, Google, B.T. og Krak. De søgeord der har haft den største vækst i 2012 er blandt andet Netflix, Diablo 3, Spotify og Moviestarplanet.

Google bruges også i stigende grad til at svare på spørgsmål. Det er blandt andet spørgsmål som hvordan kysser man?, hvordan dividerer man?, hvordan hæver man efterløn?, hvad er klokken?, hvad er lydmuren? og hvad er kærlighed?

iPad 3 er det søgeord, der har oplevet den største stigning i 2012 efterfulgt af iPhone 4S og iPad Mini. Top-10 listen indeholder også Nexus 7, Lumia 920, Samsung Galaxy S3 og Microsoft Surface.

Home Box Office, Inc.

HBO åbner for registering

- Via Recordere.dk - , redigeret af Net_Srak

HBO har nu åbnet for registrering til http://www.hbonordic.com. Dette gælder dog i første omgang kun de brugere, der har en kode fra købet af et Samsung Galaxy Tab eller tv. Derudover har folk, som har modtaget en kode fra HBO, eller har registeret sin email-adresse på http://www.hbonordic.dk også adgang til www.hbonordic.com.

Hvis man endnu ikke har registeret sin email-adresse, og dermed ikke modtaget en kode, kan dette også gøres. Dog vil koder blive sendt ud i den rækkefølge, som email-adresserne bliver registeret i.

Recordere.dk har i forbindelse med en test af Samsung UE75ES9000 fået mulighed for også at kigge nærmere på HBO Nordic.

De kan samtidig fortælle, at HBO Nordic vil være tilgængelig til pc og Mac, der understøtter Flash. Windows 8 vil ikke fra starten være understøttet, men skulle være på vej. HBO Nordic er også tilgængelig til iOS og Android.

Af indholdet på HBO Nordic kan Recordere.dk også fortælle, at der var mulighed for at vælge både serier og film. Udvalget ser dog på nuværende lidt tyndt ud, men der var dansk beskrivelse til alt indholdet. HBO Nordic skriver på deres FAQ, at alt indholdet fra HBO-produktioner med nogle få undtagelser vil være tilgængeligt. Hvis det ikke er der, skyldes det sandsynligvis ophavsretten. Indholdet vil dog oftest komme senere. Der står også, at de vil tilbyde indhold fra andre studioer som Starz og Fremantle samt, at der er undertekster på dansk, finsk, norsk og svensk, som kan slås fra.

Af tekniske specifikationer nævnes det, at HBO Nordic kræver 1 Mbps for SD-indhold, mens HD-indhold kræver 4 Mbps. Ligesom Yousee vil HBO Nordics indhold være beskyttet med DRM og dermed ikke understøtte Airplay. Det er også kun muligt at streame til en enhed ad gangen per abonnement.

Microsoft Corporation

SkyDrive App lanceret til Xbox 360

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

Hvis der er nogen der har manglet muligheden for at kunne dele deres billeder og andet på SkyDrive via deres XBOX, får de nu muligheden.

Microsoft lancerede den 11. december deres nye app, som automatisk bliver installeret på din Xbox 360.

Microsoft har tidligere informeret om, at deres SkyDrive er blevet så populært, at man på 6 måneder har fordoblet antallet af bruger samt mængden af data i SkyDrive.

Den megen mere data skyldes blandet andet, at Microsoft har gjort synkroniseringen mulig fra flere af deres produkter, men også andre enheder.

Den nye app til Xbox 360 kan styres med både kontrolleren og Kinect. En introduktionsvideo til SkyDriver for Xbox 360 kan ses herunder.

TV3 Viasat

TV3 giver gratis adgang til sine programmer

- Via EPN.dk - , redigeret af Net_Srak

Som et led i kampen om kunderne på streamingmarkedet har TV3 nu lanceret en app, TV3 Play App, til iPhone og iPad, der gør det muligt gratis at streame programmer fra TV3. Dette er i tillæg til TV3’s Viaplay.dk, der mod betaling giver adgang til film, sport og serier. Det skriver EPN.

Med TV3 Play App er det muligt at se TV3’s danske programmer på sin PC via internettet og nu også via en app på sin iPhone eller iPad. Det hele finansieres med reklamer. Programmerne kan ses seks dage efter de har været sendt på TV3.

Lars Mossing fra TV3 udtaler, at TV3 Play App er et godt supplement til TV3’s øvrige muligheder for on-demand.

Lars Mossing, TV3 skrev:
TV3’s store udbud af underholdning skal naturligvis være tilgængeligt der, hvor forbrugerne også er. Og siden lanceringen i marts af TV3 PLAY på PC’en, har de mange danskere med en iPhone og iPad efterspurgt samme mulighed på deres platform. Den er der nu – og er et godt supplement til vores øvrige On-Demand-tilbud til seerne.

TV3 er dermed den første danske kommercielle TV-kanal, der giver gratis adgang til deres materiale.