mboost-dp1

Facebook

Facebook opdaterer Android-app til native kode

- Via Facebook - , redigeret af Net_Srak

I august genopbyggede Facebook deres app til iOS i Objective-C for at komme væk fra HTLM5.

Læs også: Facebook opdaterer deres iOS-app væk fra HTML5

Nu har Facebook også færdiggjort opdateringen af deres app til Android så den nu er kommet op på version 2. Den nye app til Android er baseret på native kode. Dermed skulle Android-brugere også opleve samme forbedrede brugeroplevelse, som iOS-brugerne oplevede i august.

Den nye app skulle være tilgængelig i Google Play.

International Telecommunications Union

Danmark stemmer nej ved ITU-konferencen

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

I sidste uge blev ITU-konferencen i Dubai afsluttet, hvor Danmark sammen med flere andre lande stemte nej til en FN-traktat, der ifølge flere kilder ville lægge Internettet ind under mere statslig kontrol. Det skriver Version2.

Helt konkret gik striden på om ordet ’internet’ skulle nævnes i traktaten. Lande som Rusland og Kina bakkede op om at indføre ordet i traktaten med henvisning til, at internettet kører ovenpå teleudbydernes udstyr, mens bl.a. USA, Storbritannien, Danmark, Egypten, Polen og Sverige ikke ønskede dette.

Selve traktaten skulle prøve at opdatere den nuværende ITU-traktat, der ikke er blevet ændret siden 1988, og fastsætte nye fælles regler for telekommunikation og internettet. Traktaten skulle ifølge planen først træde i kraft i 2015 og var ikke en juridisk bindende traktat.

Erhvervs og Vækstminister Annette Vilhelmsen udtaler, at traktaten kunne begrænse det frie og åbne internet.

Annette Vilhelmsen mener mere specifikt, at inkluderingen af ordet ’internet’ i traktaten kunne læses som at traktaten også omfatter internetregulering.

Annette Vilhelmsen, Erhvervs og vækstminister skrev:

Teksten kan læses som, at traktaten udvides til også at omfatte internetregulering. Derfor har vi fra dansk side sammen med Norge, samtlige EU-lande og USA valgt ikke at underskrive. Det er beklageligt, at man ikke kunne opnå et mere positivt resultat, fordi vi fra europæisk side har udvist kompromisvilje i forhandlingerne. Men vi er altså ikke villige til at gå på kompromis med det frie og åbne internet, som vi kender det i dag.

Samsung

Kritisk sikkerhedshul i Samsung Galaxy-telefoner

- Via The Next Web - , redigeret af Net_Srak

En udvikler på forummet XDA Developers, har fundet et sikkerhedshul på en række Samsung-telefoner med Android, der gør det muligt at overskrive vitale dele af styresystemet. Udvikleren har allerede bekræftet at fejlen findes på Samsung Galaxy S II, III og Note II, men tænker at hullet måske findes på alle telefoner med en Exynos 4210- eller 4412-processor.

Fejlen skyldes, at kernel-softwaren har adgang til at skrive på alt hukommelse på telefonen, inklusiv kernen selv. Det gør det meget nemt at root’e telefonen og fejlen blev da også fundet under et forsøg på dette, men tillader samtidige ondsindede apps fra Google Play, at spionere på brugeren eller helt overtage kontrollen over telefonen.

Udviklere på forummet har allerede udgivet en uofficiel rettelse, der løser problemet og har samtidig rapporteret fejlen til Samsung.

Google Inc.

Odense Kommune kan måske bruge Google Apps

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Odense Kommune har siden 2010 prøvet at få lov til at bruge Google Apps. I august valgte Odense Kommune så at stoppe, da Google ikke kunne fortælle, hvor kommunens data fysisk var gemt.

Læs også: Odense opgiver at få lov til at bruge Google Apps

Nu ser det ud til at Google har valgt at følge EU’s direktiv om databeskyttelse. I den forbindelse har John Bonnerup fra Odense Kommune modtaget en email fra Google, der måske kan gøre det muligt for kommunen at bruge Google Apps. Det skriver Version2.

EU præsenterede i 2010 nogle modeller for kontrakter mellem en kunde og en cloud-leverandør. Disse kontrakter sikrer at cloudleverandøren overholder en række krav i forhold til EU’s direktiv om databeskyttelse. John Bonnerup vil nu sætte sig sammen med Google for at se om der kan findes en løsning, der kan godkendes hos Datatilsynet.

LetsMT!

Danskere er med til at udvikle en bedre maskinoversættelse

- Via Københavns Universitet - , redigeret af Pernicious

Et hold af forskere med blandt andet Lene Offersgaard fra Københavns Universitet har været med til at udvikle en bedre platform for maskinoversættelser, Let’s MT!. Platformen er egnet til små sprog som dansk og svensk eller specialiserede områder.

Lene Offersgaard fortæller, at maskinoversættelser som Google Translate baserer sig på statistiske data, hvor eksempler på tekst på to eller flere sprog fodres til maskinoversætteren. Derefter er det muligt at konstruere en oversættelse. På små sprog eller indenfor specialiserede områder, kan det være svært at finde passende mange eksempler, der kan bruges.

Platformen “Let’s MT!” løser problematikken ved at lade almindelige brugere og virksomheder uploade eksempler på tekst, som bliver integreret med de eksisterende i platformen. Desuden kan virksomheder også bestemme adgangen til deres tekster.

Lene Offersgaard, Københavns Universitet skrev:

På platformen kan offentlige og private virksomheder samt helt almindelige brugere uploade egne tekstsamlinger, som derefter bliver integreret med de bestående tekster. På den måde får vi et skræddersyet system, der kan levere gode oversættelser inden for brugerens eget fagområde.

Google

Ingen Gmail-app til Windows Phone 8

- Via V3 - , redigeret af Pernicious

Google laver mange apps til mobile platforme, men ikke alle vil komme til Windows 8. Ifølge en udmelding fra Google, har de ikke tænkt sig at lave blandt andet deres Gmail-app til Windows 8 og Windows Phone 8, da der ikke er nok brugere på platformene endnu.

Det efterlader Windows Phone 8-brugere, som benytter Gmail, med et problem. Google har for kort tid siden annonceret, at de fjerner Exchange ActiveSync support fra Gmail fra d. 30. januar 2013.

For iOS brugere er løsningen at benytte Gmail app’en eller at benytte sig af IMAP, CalDAV og CardDAV. Alle tre er protokoller som understøttes af både Google og Apple. Windows Phone derimod understøtter ikke CalDAV og CardDAV og dermed kan man ikke synkronisere kalendere og kontakter med Gmail.

Google afviser ikke, at der kan komme en Gmail app senere, men først når der er brugere nok. Ligeledes vil de heller ikke lave deres Drive-app til platformen, der findes både til iOS og Android.

SXC - blacktom1

NASA: Grail styrter ned på Månen i dag

- Via Space.Com - , redigeret af Pernicious

NASAs GRAIL-mission, bestående af to tvillinge-sonder kaldet Ebb og Flow, afslutter i dag deres mission med et planlagt styrt ned på Månen.

Læs også: Analyse af Månen giver nyt håb for liv på mars

Begge sonder har til mål at styrte ind i en forhøjning, nær Månens nordpol, skabt af meteor nedslag. Sonderne vil ramme Månen med en vinkel på 1 grad, hermed regner NASA med, at nedslaget vil slynge materiale op, som så skal analyseres af LRO – Lunar Reconnaissance Orbiter

Ebb og Flow har tidligere fået udsat deres “udløbsdato” dette kan dog ikke lade sig gøre igen, da sonderne er tæt på at løbe tør for brændstof. Det forventes, at sonderne rammer Månen i dag klokken 23:58 dansk tid, med tyve sekunders mellemrum.

Se billeder taget af Månen under GRAIL-missionen, her

SXC - elessar x

Google dropper Exchange ActiveSync i Gmail

- Via Google Support - , redigeret af Pernicious , indsendt af Razzia

Opsætning af Gmail på Windows Phone og andre ikke Android-basserede platforme bliver mere besværligt i fremtiden, da Google har valgt at droppe support for Exchange ActiveSync som en del af deres vinter-rengøring.

Ved at benytte Exchange ActiveSync på ens smartphone har man på en nem måde kunne synkronisere kontakter, kalendere og push-email med Googles tjenester.

Årsagen til lukningen skyldes, at Google for nyligt lancerede CardDAV og dermed tilbyder en tilsvarende synkornisering baseret på åbne protokoller via IMAP, CalDAV og CardDAV.

Startende fra d. 30. januar 2013 vil brugere ikke længere kunne forbinde nye enheder med Google Sync, dog vil allerede eksisterende forbindelser forsat virke.

Google Sync vil stadigvæk være fuldt understøttet for Google Apps for Business-, Government- og Education-brugere, som ikke påvirkes af denne ændring.

Samtidig meddeler Google, at Google Calendar Sync, Google Sync for Nokia S60 og SyncML også vil blive lukket.

iOS bliver som sådan ikke berørt, da opsætningen af Gmail som standard benytter sig af IMAP.

General Electric

Ny køler-løsning fra General Electrics er blot 4 millimeter tyk

- Via ExtremeTech - , redigeret af Pernicious

De fleste kender nok at sidde og arbejde med en bærbar computer, og inden længe lyder det som en halv orkan fra blæseren, der desværre er nødvendig for at køle computeren nok, til at den kan fungere.

Den amerikanske industrigigant General Electric (GE) mener at have en løsning på problemet i form af en 4 millimeter tyk blæsebælg, oprindelig udviklet til at køle elektronik i jetmotorer.

Den virker ved, at to fleksible plader ved hjælp af piezoelektrisk effekt udvider og trækker sig sammen, dermed trækkes der luft ind i en lomme mellem de 2 plader, når de udvider sig og den samme luft skydes ud med højhastighed, når de trækker sig sammen. Den effekt er ifølge GE 10 gange mere kølende end konvektion uden mekanisk hjælp.

Blæsebælgen bruger blot halvt så meget strøm som en normal blæser, men den største fordel er størrelsen, som gør det muligt at bygge den ind i tyndere enheder, end det er muligt med en konventionel blæser.

GE har demonstreret teknologien ved at lave en køler, som de har monteret i en ultrabook fra Lenovo. Du kan se en video herunder, hvor teknologien bliver forklaret og demonstreret. GE har allerede licenseret teknologien til et firma i Japan, som specialiserer sig i køling.

NASA

Alkohol afslører universets udvikling

- Via Space.Com - , redigeret af Pernicious

Ved at studere alkohol-molekyler i fjerne galakser, har astronomer opdaget, at én af universets konstanter, rent faktisk er konstant.

Konstanten i tal, er forholdet mellem protoner og elektroners masse. De indsamlede data, fortæller at denne kun har ændret sig med en hundredetusinde-del af en procent, over de sidste 7 milliarder år.

For at komme til dette resultat har astronomerne brugt et 100 meter stort radioteleskop, til at tage et “billede” af methanol i en galakse 7 milliarder lysår væk. Det 7 milliarder år “gamle” billede viser, at protoner og elektroner dengang havde et næsten identisk forhold af masse, som de har idag.

Hvis konstanten havde varieret meget mere end den smule den gør, ville det have haft katastrofale konsekvenser for udviklingen af universet, for ikke at tale om vores viden om det.