mboost-dp1

SXC - guitargoa

Android går efter førstepladsen i USA

- Via ComScore - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Ifølge tal fra comScore er Android nået op på en amerikansk markedsandel på 28,7 %, hvilket placerer dem lige i hælene på Research In Motions BlackBerry, der i lang tid har ligget nummer et, og som i øjeblikket har en markedsandel på 31,6 %.

Tallene er fra december 2010 og viser, at BlackBerry har været udsat for en tilbagegang på 4,2 procentpoint i forhold til blot to måneder tidligere. Samtidig voksede Android på blot en måned med næsten 3 procentpoint, og dermed ser Googles operativsystem ud til at overhale BlackBerry inden for ganske kort tid, hvis udviklingen vel at mærke fortsætter på samme måde.

iOS, som comScore i sidste måned kunne fortælle, var blevet overhalet af Android, ligger ifølge comScore stille med en markedsandel på 25 %, som Apples operativsystem holdte igennem hele december. Apple forventes dog at få solgt mellem 10 og 20 millioner enheder i løbet af 2011, hvor både iPhone 4 til Verizon-netværket i USA og en lancering af iPhone 5 til sommer forventes at bringe iOS nærmere Android igen.

comScore kunne også rapportere, at brugen af smartphones er stigende i USA. I december brugte 63,2 millioner amerikanere smartphones, hvilket er en stigning på 60 % i forhold til året før og 1,7 millioner flere end i november.

Flickr - saschaaa

Folketinget debaterer, om internetudbyderne skal være internetpoliti

- Via Version2 - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Hubert

Et lovforslag, som blandt andet gik ud på, at de danske internetudbydere skulle blokere for adgangen til hjemmesider, som sælger ulovlig medicin, har startet en debat i Folketinget om udbydernes rolle, når det kommer til censur på det danske internet.

Den første behandling af lovforslaget torsdag i sidste uge viste dog stor skepsis mod anvendelsen af DNS-blokeringer uden dommerkendelse. I forvejen kender man sådanne blokeringer blandt andet fra sager om børneporno, men ved sådanne sager kræves der dog en dommerkendelse først.

I torsdags blev det også vedtaget, at der skal afholdes en høring, som skal bestemme, om de danske internetudbydere skal pålægges myndighedsudøvelse i sager om blokering af hjemmesider.

Både SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti udtrykker over for Version2 skepsis over ideen om at blokere for hjemmesiderne. Blandt andet peges der på Kina som skrækeksemplet, hvor regeringen bestemmer over, hvilke hjemmesider der kan tilgås på internettet.

Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiet skrev:
Der mangler en principiel diskussion af den metode, som flere og flere ønsker at tage i brug. Vi så det senest med spillovgivningen på Skatteministeriets område. Socialdemokratiet ønsker ikke en kinesisk firewall, hvor myndighederne i stigende grad styrer, hvad der skal ligge på nettet eller ej.

CSC

CSC versus Prosa – skæbnens time er kommet

- Via Computerworld DK - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af arne_v

Tilbage i januar kunne vi her på siden bringe nyheden om CSC’s fortsatte skænderier med Prosa, der nu er ført til et muligt lockout af en stor mængde ansatte.

Læs også: CSC går til kamp mod Prosa: 136 ansatte varsles om lockout.

Vi er nu nået til skæbnens time, hvor Prosa og CSC er i gang med endelige forhandlinger for at løse konflikten. Hvis konflikten forbliver uløst, vil 120 ansatte blive bortvist fra CSC fra i morgen af, da de vil være underlagt et såkaldt lockout, som arbejdsgiveren kan foretage.

De 120 Prosa-medlemmer har i dag skullet aflevere deres arbejdscomputere, adgangskort og parkeringstilladelser. Ikke nok med det har de også skullet tilbagelevere ting købt via bruttoløns-ordninger såsom medarbejderbredbånd og computerudstyr.

Konflikten bunder ifølge Prosa i CSC’s krav om, at Prosa-medlemmerne skal gå ned i løn, hvilket fagforeningen mener, er uretfærdigt og uacceptabelt.

Microsoft Corporation

Copy/paste på vej til Windows Phone 7

- Via Windows Team Blog - , redigeret af Avenger-

På trods af at funktionen er til stede på de andre førende mobilplatforme, så får Microsofts Windows Phone 7 først implementeret en copy/paste-funktion nu.

Funktionen er med i den seneste udgave af Windows Phone 7’s udviklerkit, der blev udsendt i fredags, så de første par applikationer med mulighed for at kopiere og indsætte burde snart dukke op.

Skulle man være bekymret for, hvorvidt den nye funktion vil skabe nogle problemer med gamle apps, så kan man ånde lettet op, da Microsoft oplyser, at der ingen problemer burde være.

Udover at indføre copy/paste-funktionen sørger den nye version af Microsofts udviklerkit desuden også for, at gamle apps, der bliver rekompileret med den nye version, vil køre hurtigere end førhen.

SXC - clix

Forskere tester universel influenzavaccine

- Via Guardian - , redigeret af kasperfmn

Videnskabsmænd fra Oxford University i Storbritannien har gennemført de første test på mennesker af en universel influenzavaccine, som kan bekæmpe alle kendte udgaver af virussen.

Vaccinen er målrettet en anden del af virussen end de nuværende influenzavacciner og behøver derfor ikke ændres hvert år for at tilpasses de mest udbredte typer af virussen. Vaccinen går nemlig efter proteiner inde i virussen, som findes i alle udgaver af influenzavira, i stedet for dem som er en del af virussens cellemembran, og som ofte muterer.

Den nye vaccine starter heller ikke kroppens produktion af antistoffer, sådan som traditionelle vacciner gør, men øger i stedet mængden af T-celler, som er en vigtig del af kroppens immunforsvar, idet de kan identificere og dræbe inficerede celler.

I forsøget blev 22 raske mennesker inficeret med influenzatypen H3N2, efter at 11 af dem var blevet vaccineret med den universelle vaccine. Resultaterne viste, at færre af de vaccinerede mennesker blev syge i forhold til den anden gruppe, som ikke var blevet vaccineret først. De vaccinerede havde også flere T-celler end de andre, samtidig med at disse celler var mere aktive.

Man regner med, at næste skridt bliver at blande den nye vaccine med en traditionel influenzavaccine, så kroppen både øger produktionen af T-celler og antistoffer, men først skal den nuværende udgave af vaccinen prøves af på en større testgruppe.

sxc.hu

Fire kommunale områder skifter til selvbetjening på nettet

- Via Computerworld DK - , redigeret af OnkelDunkel

På trods af en stor del af befolkningen stadig finder brugen af en computer værende utrolig svært, så fortsætter det offentlige med at arbejde hen imod digitale selvbetjeningsløsninger for diverse arbejdsopgaver.

Det næste skridt bliver i første omgang at omdanne fire kommunale arbejdsopgaver til digital selvbetjening.

Der er tale om Anmeldelse af flytning, ansøgning om barselsdagpenge, ansøgning om sygesikringsbevis/sundhedskort og ansøgning om optagelse i dagtilbud, folkeskole, SFO/fritidshjem, klubtilbud, tilskud til privat pasning og pasning af egne børn.

Forsøget med selvbetjeningen af de fire opgaver vil blive sat i værk i 2012. Det er Kommunernes Landsforening og Økonomistyrelsen, der står for projektet, som de har arbejdet på siden efteråret 2010.

Hvis selvbetjeningen viser sig at være en succes, vil den blive udbredt til flere områder. På nuværende tidspunkt dækker den allerede SU-ansøgning, der gik over til selvbetjening nogle år tilbage.

Er det ikke muligt for en at gøre brug af selvbetjeningen, vil der være mulighed for at få hjælp til det fra det offentlige.

Kaspersky Lab

Kildekoden til gammel version af Kaspersky frit tilgængelig på nettet

- Via Computerworld DK - , redigeret af Avenger- , indsendt af Hubert

Når man som sikkerhedsfirma opdager, at kildekoden til ens online sikkerhedsprogram er frit tilgængelig online, så ville de fleste nok ryste i bukserne. Hos Kaspersky nøjes de dog med at trække på skuldrene.

En tidligere medarbejder hos Kaspersky har i et forsøg på at sælge kildekoden til Kaspersky Internet Security lækket den online. Det viser sig dog, at der er tale om en gammel version af programmet, og endda blot en beta heraf.

Derfor bekymrer Kaspersky sig ikke rigtig over lækket, da det er den flere år gamle beta til 2008-udgaven, og næsten alt vigtigt er blevet ændret siden da, eftersom internettrusler ændrer sig voldsomt hurtigt.

Personen, der stod for at lække koden, er blevet fanget og idømt tre års fængsel.

Selvom Kaspersky måske ikke bekymrer sig om selve lækket, så er det langt fra første gang, at der er problemer hos sikkerhedsfirmaet, der tilsyneladende har en meget dårlig intern sikkerhed.

NASA/JPL-Caltech

Ny teknik skal afsløre ændrede JPEG-filer

- Via ThreatPost - , redigeret af Avenger-

En gruppe forskere ved Cambridge Universitet har fundet frem til en metode, hvorpå man tydeligt kan vise, at en JPEG-fil er blevet fiflet med på den ene eller anden måde, således at det ikke længere er det originale billede, der er til stede.

Kort sagt indsætter man en besked i sin JPEG-fil, der ikke vil være til stede i det originale billede, men lige så snart billedet bliver ændret, så vil beskeden komme frem. Dette kan ske både ved direkte ændring af billedet, eller blot ved at ændre dets form, så det er blevet gjort større eller mindre.

Andrew B. Lewis, en del af forskergruppen skrev:
Our algorithm works by adding a high-frequency pattern to the image with an amplitude carefully selected to cause maximum quantization error on recompression at a chosen target JPEG quality factor. The amplitude is modulated with a covert warning message, so that foreground message blocks experience maximum quantization error in the opposite direction to background message blocks. While the message is invisible in the marked original image, it becomes visible due to clipping in a recompressed copy.

Idéen bag projektet kommer fra den måde, hvorpå man bl.a. verificerer penges autenticitet.

Metoden vil kunne bruges til f.eks. at opretholde copyright på billeder, således at hvis folk stjæler med arme og ben, så vil det være synligt. Hvorvidt den rent faktisk virker, eller om den vil være let at omgå, må tiden vise.

AOL LLC.

The Huffington Post solgt til AOL for 1,7 mia. kr.

- Via Huffington Post - , redigeret af Avenger- , indsendt af thorsager

AOL fortsætter sin sejrsgang som nyhedsportal. Flere og flere af nettets store nyhedssider bliver opkøbt af AOL, der netop har opkøbt The Huffington Post for 315 mio. dollars, hvilket svarer til godt og vel 1,7 mia. kr.

På lidt over fem år er The Huffinton Post vokset fra en værdi på 0 kr. til nu altså 1,7 mia. kr. Hvorvidt siden vil fortsætte med at klare sig godt, nu hvor AOL overtager, vil tiden vise. AOL har dog haft stor succes med at opkøbe Weblogs, Inc., der inkluderer over 75 sider, hvorfor The Huffington Post umiddelbart lader til at være i gode hænder.

The Huffington Post skal fremover stå i spidsen for AOL’s online-medier, hvor der vil være samarbejde imellem de forskellige store sider under AOL-banneret.

PBS A/S

Ikke flere fuskere på QXL og DBA

- Via Comon - , redigeret af Avenger- , indsendt af thorsager

På nuværende tidspunkt er det et velkendt problem, at sider som QXL og DBA bliver brugt til at komme af med hælervarer. Dette vil dog – forhåbentlig – snart ændre sig.

De to store netportaler har nemlig indgået en aftale med DanID om at indføre NemID-tjek af de handlende på siden. På QXL vil det erstatte verificering via brev. Da det dog til at begynde med ikke er obligatorisk, vil man stadig kunne bruge den gamle metode, skulle man ønske det.

Hos DBA vil det ligeledes være valgfrit. Her vil det blive brugt som en form for opgradering af cpr-validering, hvorpå sælgere kan give sig selv noget mere troværdighed, ved at deres person er blevet bekræftet som værende eksisterende.

Begge løsninger forventes at være implementeret inden udgangen af foråret.

Imens indføringen af NemID nu gør siderne mere sikre at bruge, gør det dem også dyrere i drift, da DanID kræver, at siden enten betaler en krone til dem, hver gang NemID bliver brugt, eller betaler 3,12 kr. om året per bruger. Hvorvidt disse ekstra omkostninger for QXL og DBA vil blive afspejlet i brugernes oplevelse af siderne, er endnu uvist.