mboost-dp1

Google

Android drev smartphone-salget i 2010

- Via Computerworld - , redigeret af Avenger-

Ifølge tal fra IDC steg antallet af afsendelser af smartphones fra fabrikkerne med 75 % i løbet af 2010 og nåede dermed op på 302 millioner afsendelser for hele året. IDC tilskriver i særdeleshed denne vækst Android-telefoners popularitet i årets fjerde kvartal.

I dette fjerde kvartal blev der afsendt næsten 101 millioner smartphones på verdensplan, hvilket var 87 % mere end året før. Ifølge Ramon Llamas fra IDC driver Androids enorme vækst hele smartphone-markedet frem og er som hjørnestenen i flere firmaers smartphone-strategi den største udfordrer til Nokias Symbian, der i øjeblikket er det førerende mobil-operativsystem i verden.

Samsung havde årets bedste resultater blandt smartphone-producenterne med en stigning i antallet af forsendelser på 318 % i forhold til året før. Den sydkoreanske elektronikproducent udsendte 23 millioner smartphones til butikkerne i 2010, hvoraf 9,7 millioner blev sendt i det fjerde kvartal. Samsung sluttede 2010 med en markedsandel på 7,6 %, hvilket firmaet vil øge med 40 % i løbet af 2011.

e-Boks A/S

e-Boks rammer 3 millioner brugere

- Via Version2 - , redigeret af Avenger-

Folkene bag e-Boks kan juble, da den elektroniske erstatning for postkassen har formået at passere tre millioner registrerede brugere her i landet.

Det betyder, at cirka 75 % af alle over 18 år nu har en e-Boks-konto. Hvorvidt alle tre millioner så rent faktisk bruger deres e-Boks, er en helt anden sag.

Ganske forståeligt er e-Boks selv imponeret over resultatet, som direktør Henrik Andersen pointerer er en milepæl.

Henrik Andersen, direktør hos e-Boks skrev:
Vi har nået en vigtig milepæl i den digitalisering af Danmark, som netop nu skrider frem med rekordfart. Jeg tror ikke der findes andre i Danmark – det være sig web-løsninger, virksomheder eller fora – der har tre millioner danskere samlet ét sted.

På nuværende tidspunkt er der faktisk flere folk, der har e-Boks, end der er brugere af den digitale signatur NemID, der har omtrent 2,7 millioner brugere.

Imens dette kan ses som en sejr for e-Boks, så kan det dog meget hurtigt gå hen og blive et problem for den digitale postkasse, da understøttelsen af login via KMD pinkode fjernes ved udgangen af februar, hvorefter man enten skal bruge den gamle digitale signatur eller NemID. Men eftersom der er omtrent 300.000 brugere uden NemID, vil en del brugere pludselig sidde i et dilemma, når marts kommer rundt om hjørnet – skal man skifte til NemID, eller droppe e-Boks?

Mozilla

Mozilla vil udgive fire versioner af Firefox i 2011

- , redigeret af kasperfmn

Mozilla ser ud til at tage en smule efter Googles udgivelsesstrategi for Chrome, for organisationen planlægger nemlig at udgive hele fire større versioner af Firefox-browseren i løbet af 2011.

Mozillas nuværende fremtidsplaner for Firefox opremser 7 punkter, som organisationen har sat som prioriteter for år 2011:
[list]
[li]Udsend ny teknologi til brugerne i mindre pakker, oftere[/li]
[li]Udvikl et produkt, som reagerer inden for 50 ms.[/li]
[li]Udvid platformen for det åbne internet, så den inkluderer et framework til webapplikationer samt åbne systemer til identitet og sociale interaktioner.[/li]
[li]Mist aldrig brugerens data eller tilstand: Samarbejd eventuel med tjenester i skyen, så brugeren kan tage sine data med sig.[/li]
[li]Afpuds den primære brugergrænseflade indtil den skinner.[/li]
[li]Understøttelse af moderne operativsystemer og platforme: Windows 64-bit, OS X 10.7, Android 3.0 og ARM-processorer.[/li]
[li]Gør klar til en fremtid, hvor desktop-, mobil- og webapplikationer kører på en fælles platform.[/li]

Flickr - luisvilla

Nasdaq angrebet af hackere

- Via Wall Street Journal - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Rasmus064

Hackere har i løbet af det seneste års tid haft held til flere gange at bryde ind i computernetværket til firmaet bag den amerikanske teknologibørs Nasdaq.

Hackerne har dog tilsyneladende kun kigget rundt i systemet uden at ændre ved noget. Det vides endnu ikke, hvad deres reelle intentioner har været, men det gisnes, at de kan have indsamlet hemmelige informationer omkring handler. I værste tilfælde mener man også, at de kan have indsamlet information til brug ved et senere angreb, der kan have til hensigt at tvinge den nationale sikkerhed i knæ.

Indtil videre er det sparsomt med konkrete oplysninger i henhold til sagen, men angrebet har tilsyneladende ikke ramt selve handelsplatformen, selvom man heller ikke kan afvise det på nuværende tidspunkt.

Det var Nasdaq selv, der for få dage siden meddelte nyheden på trods af det amerikanske justitsministeriums anbefaling om at vente med offentliggørelsen til d. 14 februar.

Nasdaq kunne i deres pressemeddelelse også oplyse, at angrebet blev opdaget pga. noget malware i børsens online funktion, hvor selskaberne kan dele dokumenter med hinanden. De amerikanske myndigheder blev straks underrettet efter opdagelsen.

remora.ca

Ny supermalware på vej til at ramme bankerne

- Via Seculert - , redigeret af Mathias Friis Hansen , indsendt af Hubert

Efter hackerværktøjet ZeuS har hærget nettet de sidste par år, hvor det er blevet brugt til at tømme folks netbanks-konti, så lader det nu til, at næste generations malware er på vej.

Der er tale om en kombination imellem ZeuS og det andet populære værktøj SpyEye, der skulle være endnu mere effektivt.

Værktøjet, der endnu ikke burde være særlig udbredt, er for tiden i udviklingsfasen, efter at ZeuS-skaberen øjensynlig skulle have overdraget sin kode til SpyEye-skaberen, der står for kombineringen.

Skulle det nye værktøj blive populært, skal bankerne til at finde nye måder, hvorpå de kan stoppe Zeus/SpyEye-kombinationen, da den vurderes til at være mere eller mindre ustandselig på nuværende tidspunkt.

IPST

Dansk Datalogi-Dyst 2011

- Via newz.dk - , redigeret af kasperfmn

I år afvikles det 23. internationale datalogi-OL i Thailand den 22. – 29. juli, og i den forbindelse afholdes i løbet af foråret 2011 Dansk Datalogi-Dyst, der vil fungere som den danske udtagelseskonkurrence.

Den indledende konkurrence er en hjemmeopgave, der foregår i ugerne 6, 7 og 8, hvor man selv skal vælge, hvilken uge man vil deltage i.

Konkurrencen er åben for alle elever i de gymnasiale uddannelser, som er født efter 30. juni 1991. Der kræves ingen forudsætninger for deltagelse, men løsningsprogrammerne skal skrives i enten Pascal, C eller C++. Dette skyldes reglerne ved den internationale konkurrence.

Alle, der har erfaring med programmering, opfordres til at deltage. Vinderne af den indledende runde vil blive tilbudt en træningslejr. Er man interesseret, kan man tilmelde sig her.

Flickr - ed's point of view

Mobilnettet direkte farligt – udviklingen bør stoppes mener forskere

- Via Elektronikbranchen - , redigeret af Emil , indsendt af ktg

Hvor farlige diverse radiobølger og andre former for stråling er, har i de sidste mange år været oppe til diskussion. Nu har en gruppe forskere ved Karolinska Institute i Stockholm dog stået frem og sagt, at mobilnettet er til stor skade, og udviklingen deraf bør stoppes med det samme.

Olle Johansson, neuroscience-professor skrev:
De eksisterende regler for radiobølger og mikrobølgestråling fra trådløse enheder er klart utilstrækkelige. Reglerne for stråling har aldrig været tænkt at skulle gælde for de fire milliarder mennesker, der nu er udsat for dem.

Udmeldingen kommer, efter gruppen af forskere har haft et møde omkring stråling, hvor de har sammensat deklarationen “Seletun Statement”, der beskriver, hvad de mener, er problemet.

Forskerne pointerer, at især gravide og børn er udsatte, og slet ikke bør bruge mobiltelefoner selv, eller i det hele taget være for meget i nærheden af dem, hvis de er i brug. Det samme gælder for brugen af andre trådløse enheder som blandt andet babyalarmer.

En foreslået lappeløsning på det stigende problem er at sætte de tilladte grænseværdier for den effekt, der må sendes med mobiltelefoner, ned. Begrundelsen er, at de nuværende tilladte værdier er sat alt for højt i forhold til, hvornår elektromagnetiske bølger egentlig gør skade.

Læs mere omkring redegørelsen hos IEMFA.

Sony Ericsson

Sony annoncerer Xperia Play – PlayStation Phone endelig officiel

- Via Facebook - , redigeret af Emil

Hos Sony har de ikke ligefrem været gode til at holde på deres hemmeligheder på det seneste, hverken når det kommer til Next Generation Portable (PSP2) eller Xperia Play (PSPhone).

Det er ikke mere end et par uger siden, at techgiganten valgte officielt at annoncere Next Generation Portable, og nu er turen så kommet til Xperia Play.

Annonceringen er sket via Facebook og Super Bowl, hvor der blev fremvist en reklame for telefonen.

Som tidligere rapporteret vil Xperia Play være en Android-baseret telefon, der vil have en 4″ multitouch-LCD-skærm med en opløsning på 854 x 480.

Mere information omkring Sony Ericssons kommende smartphone kommer den 13. februar kl. 19.00, hvor der bliver afholdt pressekonference under Mobile World Congress i Barcelona.

Se Super Bowl-reklamen nedenfor.

SPI

Debian 6.0 er frigivet

- Via Debian - , redigeret af kasperfmn

Debian 6.0, også kaldet Squeeze, er nu udkommet efter to års udvikling. Udgivelsen er første gang, operativsystemet udkommer i to udgaver. Sammen med det velkendte Debian GNU/LINUX udgives også Debian GNU/kFreeBSD, som udviklerne kalder en teknologisk prøve.

Dele af Linux-kernen er blevet omskrevet, så den nu ikke længere indeholder ophavsretsbeskyttet firmware. Filerne er i stedet blevet delt op i separate pakker, som er blevet flyttet ud i den del af Debians arkiv, der indeholder ikke-fri software. Dermed har brugerne stadig mulighed for at benytte filerne, hvis de har behov for denne firmware.

Herudover er flere pakker blevet opdateret, mens mere end 10.000 nye er kommet til, blandt andet browseren Chromium.

Udgivelsesnoterne kan læses i fuld længe på Debians hjemmeside, og installationsfilerne kan hentes via BitTorrent, jigdo eller over HTTP.

Læs også: WNZ: Debian 6.0 vil indeholde en fri Linux-kerne

Intel

Markedet for tablet-computere forventes at eksplodere

- Via PCmag - , redigeret af kasperfmn

James Clappin fra Corning Glass Technologies Group, som er firmaet, der producerer Gorilla Glass, der benyttes i flere moderne tablet-computere og smartphones som blandt andet iPhone 4 og Samsung Galaxy S, forudser, at behovet for den stærke type glas vil mere end firdobles i løbet af de næste fire år.

Ifølge Clappin forventes det også, ud fra behovet for Gorilla Glass, at tablet-markedet vil stige fra 20 millioner solgte enheder i 2010 til 180 millioner i 2014, hvilket er en stigning på 800 %. Andre analytikere ser også en stigning i salget af tablet-computere i de kommende år, dog ikke i samme ekstreme størrelse. Firmaet Yankee Group forudser et salg på omkring 46 millioner tablet-computere i 2014.

Dmitriy Molchanov, Yankee Group skrev:
The growth in this market is unprecedented. The tablet sales curve is rising faster than that of HDTVs, handheld gaming consoles or even MP3 players.

Salget af Gorilla Glass forventes at omsætte for mere end $1 milliard i løbet af 2011.