mboost-dp1

shg.dk A/S

Proshop og shg.dk fusionerer

- Via shg.dk - , redigeret af OnkelDunkel

Shg.dk har netop meddelt, at virksomheden fusionerer med Proshop fra d. 11/5-2011. Dermed sker der endnu en konsolidering på markedet inden for salg af it-udstyr i Danmark.

Ifølge pressemeddelelsen sker fusionen, fordi man ønsker at effektivisere driften og servicen over for kunderne.

Det oprindelige shg.dk A/S gik konkurs i 2008, og dele af virksomheden blev dengang opkøbt af Proshop ApS, som har stået for driften siden. Det nye shg.dk fusionerede siden med PRC Data under navnet shg.dk.

Webshoppen køres videre på den nye platform, der blev lanceret til shg.dk for ca. et år siden. De to butikker i Aarhus og Viborg bibeholdes som Proshop outlets.

Google Inc.

Google bekæmper fragmentering på Android

- Via CNET News - , redigeret af Avenger- , indsendt af Windcape

Android er meget populært blandt en række telefonproducenter. Så populært, at det har overhalet konkurrenterne på markedet. Succesen til trods så angribes platformen ofte for at være for fragmenteret, idet der findes mange forskellige udgaver på markedet.

Med 4-5 forskellige versioner af Android ude på nuværende smartphones, så kan det være svært for udviklere at lave en applikation, de kan garantere, der fungerer på dem alle.

Her træder Google nu til med hjælp gennem lanceringen af et nyt API, blot kaldet “Fragments API”. Et af de problemer, som ofte giver hovedpine for udviklerne, er understøttelsen af forskellige skærmstørrelser. Her kan den nye Fragments API hjælpe, så software udviklet til Android 1.6 også ser godt ud på for eksempel en tablet med Android 3.0.

Det nye API kan hentes via Android SDK-opdateringsfunktionen og har navnet “Android Compatibility Package”.

SXC - clix

Funktionel programmering er velegnet til multicore-systemer

- Via Version2 - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Blandt de mere udbredte programmeringssprog, som f.eks. C#, C++ og Java, har man en fælles udfordring; at udnytte antallet af kerner i moderne processorer, som blot vokser og vokser.

Hos Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) mener den nyudnævnte professor i programmeringssprog og -systemer, Fritz Henglein, at en af løsningerne er en gammel måde at tænke på inden for datalogi, nemlig funktionsorienteret programmering. Det skriver Version 2.

Ved denne programmeringsmetode, der har rødder tilbage til 1930, er der mere fokus på problemet, der skal løses, end hvordan det bliver løst. Blandt funktionsorienterede programmeringssprog finder man Erlang og Haskell, men også F# og Scala fungerer efter den metode.

Ifølge Henglein vil det gøre det nemmere for programmøren på sigt at anvende sådanne sprog, når der skal laves kode, som kan udnytte mange kerner. Han er dog godt klar over, at det ikke er et skifte, som sker lige med det samme, men vil tage mange år.

Richard B. Hoover

Rester af udenjordisk liv fundet i meteorit

- Via CBS - , redigeret af Avenger- , indsendt af badpip

Livet her på Jorden er de fleste forskere enige om, er unikt, men mange mener også, at der eksisterer liv andre steder i universet. Hidtil har vi ikke fundet beviser for intelligent liv, men nu ser det ud til, at en professor fra NASA har fundet simpelt liv ude i rummet.

Teknisk set har professor Richard B. Hoover ikke fundet liv, og heller ikke i rummet, men fossiler af bakterier på stykker af meteorit, som er fra før meteoriterne landede på Jorden.

Der er tale om fossiler af cyanobakterien, også kendt som blå/grøn-alge, som professoren oplyser, han har fundet. Opdagelsen, der er publiceret i Journal of Cosmology, støtter dermed teorien om, at livet her på Jorden kan være blevet tilført via meteornedslag.

Der er tale om en kontroversiel opdagelse, men Hoover er så sikker i sin sag, at han har inviteret mere end 5.000 forskere til at gennemgå sine resultater. Har Hoover ret, kan det betyde, der findes liv på kometer og på månerne Europa og Enceladus, som indeholder vand.

Den komplette rapport kan læses her.

Opdatering: Gawker påpeger, forskeren har offentliggjort nærmest identiske opdagelser tidligere, i 2004 og 2007, hvorfor de afviser den “nye” opdagelse som fup.

Google Inc.

Google benytter Android-“kill switch” samt installerer hotfix

- Via Google mobile Blogspot - , redigeret af Avenger- , indsendt af trylleklovn

I sidste uge valgte Google at fjerne 21 applikationer fra Android Market, da der var tale om malware. Applikationerne installerede en bagdør og uploadede informationer (bl.a. IMEI) fra telefonerne ved at udnytte en sikkerhedsfejl i Android.

Læs også: Google fjerner 21 malware-applikationer fra Android Marked

Det har dog ikke været nok for Google kun at fjerne applikationerne fra Android Market, de har også valgt at fjerne dem fra alle telefoner, som de har været installeret på. Det er sket ved at anvende kill-switch-funktionaliteten i Android. Samtidig har de brugt lejligheden til at installere en sikkerhedsopdatering (Android Market Security Tool March 2011), som retter sikkerhedsfejlen i systemet.

Opdateringen er kun sendt til telefoner, der anvender Android-version 2.2.1 eller lavere. Ifølge hjemmesiden TechCrunch endte Google med at fjerne 58 applikationer, der havde påvirket 260.000 telefoner.

newz.dk

Dårlig sikkerhed gav adgang til 250.000 elevers oplysninger

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

At lave en blå bog er ikke noget nyt, og fænomenet er også for længst rykket ind på nettet, hvor firmaet C L Seifert, via hjemmesiden blaabog.com, tilbyder at lave de blå bøger for studerende i Danmark.

Via hjemmesiden kan elever skrive om hinanden, og der bliver ikke altid holdt tilbage, hvilket kan blive til mange sjove, men ofte også pinlige historier.

Hos Version 2 har de talt med en HTX-elev, som ville anvende hjemmesiden. Han opdagede dog, at sikkerheden bag siden var meget dårligt. Således var det blot at ændre et id-nummer for at kunne læse om andre personer end dem fra sin egen klasse.

Helt galt gik det, da han prøvede samme trick, men uden at være logget ind – det ændrede ikke på noget, han kunne stadig hente data. Via et mindre program lavet på fem minutter kunne han systematisk hente de mange oplysninger, som ud over beskrivelser også indeholder adresser, e-mail og telefonnumre.

Rystet over sin opdagelse henvendte HTX-eleven sig til firmaet, men modtog aldrig noget svar. Det lykkedes til gengæld Version 2 at få fat i dem, og her oplyser direktøren, at der må have været tale om et midlertidigt hul, og fejlen nu er rettet.

Samsung

iPad 2 tvinger Samsung til tablet-ændringer

- Via Physorg - , redigeret af Avenger- , indsendt af DanaKaZ

Samsung er med deres 7″ Galaxy Tab en af de få producenter, som har en tablet-computer på markedet. Den får snart en storebror på 10,1″, men allerede inden den kommer på markedet, vil Samsung foretage nogle ændringer.

Årsagen ligger i sidste uges annoncering af iPad 2, der til samme pris som den forrige model byder på et langt tyndere design, to punkter som man hos Samsung godt kan se, kan blive et problem for deres egen tablet-computer.

Vicedirektøren for Samsungs afdeling for mobile enheder, Lee Don-Joo, erkender, at den kommende Galaxy Tab har dele, som er utilstrækkelige, dele som skal ændres inden lanceringen.

En af disse dele er prisen, hvor man havde regnet med at sælge den til en pris højere end for 7″-udgaven. Dennes strategi bliver nu genovervejet, idet den billigste iPad 2 i forvejen er billigere end en Galaxy Tab.

Google

Android er nu størst i USA

- Via TechCrunch - , redigeret af Avenger- , indsendt af kastrup

Det er et stykke tid siden, mængden af Android-baserede smartphones overhalede iOS og Symbian på verdensplan, og nu kan den lille grønne robot fejre endnu en sejr, efter operativsystemet er blevet det mest udbredte til smartphones i USA.

Med en andel på 29 % overgår det nu både iOS og Blackberry, der hver sidder på 27 % af det amerikanske marked. Fremgangen for open source-operativsystemet sker især på grund af det store udbud af telefoner, som er dukket op i den seneste tid.

Dykker man ned i tallene, afsløres det, at HTC sælger flest Android-smartphones i USA med en markedsandel på 12 %. De efterfølges af Motorola med 10 % og Samsung med 5 %.

Det er især de unge, som er glade for Android, der i dette alderssegment har 50 % flere brugere end iOS og BlackBerry.

MPEG-LA LLC

MPEG-LA undersøges for magtmisbrug

- Via WSJ - , redigeret af Pernicious

Det amerikanske justitsministerium (DOJ) er gået i gang med at undersøge, om MPEG LA forsøger at stoppe den fremtidige udbredelse af Googles VP8-codec. MPEG LA administrerer de mange patenter, som er tilknyttet det rivaliserende codec H.264.

Undersøgelsen vil kigge på, om MPEG LA forsøger at skabe usikkerhed om, hvorvidt Googles codec bryder de mange patenter for på den måde at skræmme firmaer fra at anvende VP8, der blev frigivet som open source under navnet WebM.

DOJ er også bange for, at de mere end 1.700 patenter, som MPEG LA sidder på, kan bremse den generelle udvikling af konkurrerende videocodecs.

WebM er ikke på nuværende tidspunkt anklaget for patentbrud, men MPEG LA er overbevist om, at codecet rammer nogle af deres patenter. De har derfor bedt alle deres medlemmer om at fortælle om patenter, som de mener, WebM kunne bryde.

Larry Horn, direktør for MPEG LA skrev:
I can tell you: VP8 is not patent-free. It’s simply nonsense.

Hos Free Software Foundation bakker man op om undersøgelsen, men blandt de som tror på MPEG LA, finder man store virksomheder som Apple og Microsoft.

Steve Jobs skrev:
All video codecs are covered by patents. Unfortunately, just because something is open-source, it doesn’t mean or guarantee that it doesn’t infringe on others patents.

Der er endnu ikke sat en dato for, hvornår undersøgelsen forventes at være færdig.

Microsoft

Microsoft vil have brugen af IE6 under 1 %

- Via IE6 Countdown - , redigeret af Emil

Version 6 af Internet Explorer vil i år kunne fejre sin tiårsfødselsdag, og alderen er for længe siden begyndt at kunne mærkes. IE6 understøtter nemlig langtfra samme muligheder, som man kender fra konkurrerende, nutidige browsere. Selv Microsoft mener, at det er på tide, at den gamle version af Internet Explorer bliver pensioneret, og har derfor lanceret hjemmesiden IE6countdown.com

IE6 Countdown har til formål at overvåge brugen af IE6, mens dens globale markedsandel, som i øjeblikket er på 12 %, falder til under 1 %. Ifølge hjemmesiden er Norge og Finland de to eneste lande, hvor IE6 sidder på under 1 % af markedet, mens Kina med 34,5 % og Sydkorea med 24,8 % er de to lande, hvor browseren stadig bruges mest.

Derudover oplyser hjemmesiden også, hvorfor man bør opgradere fra IE6. Mange af brugerne af den forældede browser sidder i virksomheder og offentlige instanser, som benytter værktøjer udviklet specielt til IE6. Til dem har Microsoft samlet forskellige ressourcer, der kan hjælpe med en opgradering. Der linkes også til tre casestudies fra henholdsvis Dell, Wunderman og Indiana Office of Technologys, der omhandler skifte fra IE6 til IE8.