mboost-dp1

U.S. Air Force

Mini-rumfærge igen sendt ud på hemmelig mission

- Via MSNBC News - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af ktg

Det amerikanske luftvåbens mini-rumfærge, der går under navnet X-37B, er netop sendt ud i rummet på sin anden mission, efter den i april sidste år, med succes, startede sin første mission.

Læs også: Mini-rumfærge succesfuldt sendt i kredsløb

Der er ikke tale om den samme fysiske rumfærge, da det denne gang er OTV-2, som er sendt op, hvor det sidste år var OTV-1 (Orbital Test Vehicle).

Ligesom i april foreligger der ingen informationer om, hvad den lille rumfærge skal oppe i rummet. Tidligere er der blevet spekuleret i, om der er tale om et system til enten at indfange fjendtlige satellitter eller beskadige dem.

Dette afvises af luftvåbnet, som oplyser, X-37B anvendes til test af nyt udstyr til blandt andet satellitter. Ligesom en satellit kan rumfærgen forblive i rummet i op til ni måneder ved at anvende solenergi. Det er ikke oplyst, hvor længe OTV-2 skal forblive i rummet; den forrige mission varede i 224 dage.

Creative Commons

71 % af smartphone-applikationer bryder open source-licenser

- Via LinuxPlanet - , redigeret af Avenger-

En undersøgelse fra OpenLogic viser, at hele 71 % af de 635 iOS- og Android-applikationer, som blev testet, bryder forskellige open source-licenser. De testede applikationer var både gratis- og betalingsapplikationer. 52 af dem indeholdte kode under Apache-licensen, mens 16 af dem brugte kode under enten GPL- eller LGPL-licensen.

Begge disse licenser kræver, at en kopi af licensen distribueres sammen med koden, mens GPL- og LGPL-licensen også kræver, at kildekoden til programmet frigøres.

Ifølge OpenLogic ligger problemet blandt andet i, at flere firmaer, der tidligere ikke har haft noget med software at gøre, nu distribuerer deres egne applikationer til de mobile platforme, på trods af at de måske ikke har erfaring med softwarelicenser eller open source.

OpenLogic har kontaktet firmaerne bag de applikationer, som bryder licenserne, men vil ikke oplyse navne på hverken applikationerne eller firmaerne bag, da undersøgelsen har haft til formål at oplyse udviklere om problemerne.

Adobe

Adobe frigiver værktøj til at konvertere Flash til HTML5

- Via Adobe Blog - , redigeret af Pernicious

Adobe har under kodenavnet Wallaby frigivet en tidlig udgave af sit værktøj til at konvertere Flash til HTML5. Målet for den første version af Wallaby har været at gøre konverteringen af bannerreklamer så god som mulig.

Det simple program tager mod FLA-filer fra Adobe Flash Professional CS5 og eksporterer herefter de nødvendige HTML5- og ekstrafiler til en brugervalgt folder på computeren.

Ifølge Adobe er programmets mål ikke at producere færdig HTML, som er klar til at blive brugt på hjemmesider, men i stedet at konvertere Flash-grafik til HTML, som derefter kan rettes til og importeres ind i hjemmesiderne via en teksteditor.

Den første version af Wallaby understøtter hverken Flashs ActionScript, animationer eller lyd.

Wallaby er en Adobe AIR-applikation, som derfor virker til både Windows og OS X og kan findes på Adobes hjemmeside

Programmet kan desuden komme til at gøre en stor forskel for brugere af iOS-enhederne iPhone, iPad og iPod Touch, der som udgangspunkt er afskåret fra at bruge Flash.

Microsoft Corporation

Visual Studio 2010 SP1 er gået RTM

- Via MSDN Blogs - , redigeret af Pernicious

Servicepack 1 til den nyeste udgave til et af de mest udbredte udviklingsmiljøer til Windows-platformen, Visual Studio 2010, er nu gået RTM (Released to Manufacturing) og kan allerede nu hentes via Microsoft Developer Network for udviklere. Alle andre kan hente SP1 fra d. 10 marts.

Servicepack 1 indeholder en række ændringer ud fra det feedback, der er indrapporteret via Microsoft Connect, herunder mulighed for at slå hardware-accelerering til og fra samt forandringer i selve miljøet.

Af de mere nævneværdige ting kan nævnes, at SP1 indeholder IIS Express, som også er kendt fra WebMatrix. IIS7 express gør det muligt at køre en mindre udgave af IIS på udviklermaskiner, hvor rettigheder til at køre en fuld udgave af IIS kan være et problem, idet den ikke kræver administratorrettigheder.

Sammen med udgivelsen af SP1 er der også kommet et nyt produkt til alle med Visual Studio 2010 Ultimate; “Visual Studio Load Test Feature Pack”. Idéen med denne udvidelse er at give udviklerne mulighed for at simulere flere bruger på én gang og derved teste performance-niveauet af ens applikationer.

Ligeledes er Microsoft Lightswitch nu kommet i beta 2.

newz.dk

Krav om fjernelse af ulovligt indhold ramt af krav om at blive fjernet

- Via TorrentFreak - , indsendt af Gridlock

I USA kan Digital Millennium Copyright Act (DMCA) benyttes af både hjemmesideejere og rettighedshavere. Førstnævnte til at beskytte sig mod, at de ikke kan gøres ansvarlige for ophavsretbeskyttet materiale på deres site, som en bruger har uploadet, og sidstnævnte til at få det ulovlige indhold fjernet.

Rettighedshaverne sender en såkaldt “DMCA takedown”-besked til ejeren af en side, som henviser til, hvilket link de mener, overtræder deres rettigheder. Hjemmesideejeren fjerner efterfølgende indholdet, der linkes til.

For at gøre det overskueligt, hvem og hvor mange af disse beskeder, der sendes, har hjemmesiden Chilling Effects siden 2001 holdt styr på disse. Firmaer som Google, Yahoo! og Twitter støtter siden og sender en kopi af de henvendelser, de modtager til siden.

Nu viser det sig, at fordi siden har en kopi af beskeden fra rettighedshaverne, som indeholder en henvisning (link), til det materiale, de mener overtræder deres ophavsret, så er de selv blevet ramt.

En gennemgang af databasen har afsløret, at der flere gange, fra flere selskaber, er blevet sendt en “DMCA takedown”-besked om at fjerne en DMCA takedown-besked på Chilling Effects.

Google

Chrome fejrer rundt, version 10 er ude

- Via Chrome Blog - , indsendt af Skak2000

For tre uger siden frigav Google den første beta-udgave af Chrome 10, og nu er de klar med den endelige version. Denne gang er det især JavaScript-motoren V8, som har fået en overhaling.

Den opdaterede motor, der går under navnet Crankshaft, yder ifølge Googles egen V8-benchmark op til 65 % mere end versionen i Chrome 9. Det er den største stigning i hastighed, som V8 har haft nogensinde.

En anden stor nyhed er et helt nyt interface til indstillinger, som nu åbner i et nyt faneblad i stedet for sit eget vindue. Sandkassen er også blevet bedre, så den nu også virker for den integrerede Flash-afspiller.

Synkroniseringsfunktionen er der også blevet kigget på. Den er blevet udvidet, så den nu også omfatter adgangskoder, hvis man ønsker det.

Du kan se en video af både den nye menu for indstillinger og den forbedrede sandkasse herunder.

Nokia

Microsoft betaler angiveligt Nokia $1 mia. for at vælge WP7

- Via Bloomberg - , redigeret af Pernicious

Da det kom frem, at Nokia fremover vil skrotte brugen af Symbian til deres smartphones og i stedet begynde at anvende Microsofts Windows Phone 7, stod det hurtigt klart, at Nokia vil få en stor pose penge med i aftalen. Indtil nu har der dog ikke været noget fremme om, hvor mange penge det drejer sig om.

Ifølge et lækket udkast til en endelig aftale vil Microsoft betale den finske mobilproducent et engangsbeløb på en milliard dollars, eller cirka 5,5 milliarder kroner.

Pengene skal efter sigende anvendes til promovering og udvikling af Windows Phone-platformen, hvor Nokia blandt andet skal hjælpe Microsoft med integration af tjenester som Ovi Maps.

Det lækkede dokument kan yderligere fortælle, at Nokia kommer til at betale licensomkostninger for hver solgt enhed med Microsofts styresystem på. Disse penge skal blandt andet findes ved nedskæringer i Nokias udviklingsafdeling. Planen er, at aftalen skal løbe i mindst fem år.

Hverken Nokia eller Microsoft har kommenteret oplysningerne, som Bloomberg er kommet i besiddelse af, men oplyser blot, at der vil komme flere detaljer, når den endelige aftale er på plads. Siden samarbejdsplanerne blev offentliggjort, er Nokias aktier faldet med 26 %.

PROSA

It-direktører føler sig truet af Prosa

- Via Computerworld DK - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Magten

Fagforeningen Prosa ønsker ikke, at andre virksomheder skal udføre konfliktramt arbejde for CSC, der har sendt 120 af sine medarbejdere hjem. De har derfor valgt at sende et brev til en række it-virksomheder for at informere om dette, men det er ikke faldet i god jord alle steder.

Hos firmaet osTeam A/S kan direktør Ejnar Svejstrup fortælle Computerworld, at han ser henvendelsen fra Prosa som et “trusselsbrev”, hvilket han tager kraftigt afstand fra. Han mener, Prosa går langt over stregen, når de vil bestemme, hvem firmaet vil handle med.

Ejnar Svejstrup, direktør for osTeam A/S til CW skrev:
Vi har aldrig haft CSC som kunde, men har på ingen måde lyst til at spørge hverken Prosa eller den russiske mafia om, hvem vi må handle med.

Prosa har også sendt brevet til enkeltmandsvirksomheder, blandt andet til Shortcuts.dk, hvor man heller ikke synes om ordlyden i brevet.

ESO

Kæmpeplanet varmere end forventet

- Via Physorg - , redigeret af kasperfmn , indsendt af ktg

I 2003 opdagede astronomer en stor exoplanet rundt om stjernen β Pictoris, men kort tid efter forsvandt den om bag stjernen og vendte først tilbage i oktober 2009. Planeten, β Pictoris b, er sidenhen blevet observeret yderligere, hvilket har givet astronomerne ny viden om den.

Ud fra de nye observationer, som er foretaget med det europæiske VLT (Very Large Telescope), har man fundet ud af, at planeten er meget tung og meget varm. Massen er 7 til 11 gange større end for Jupiter, og overfladetemperaturen er på 1100 til 1700°C.

Taget i betragtning af, at stjernen blot er 12 millioner år gammel, er planeten også meget ung, men alligevel burde den ifølge flere teoretiske modeller være koldere. Når det ikke er tilfældet, kan astronomerne blive nødt til at revurdere modellerne.

Til trods for at planeten kredser relativt tæt om sin stjerne, så stammer varmen fra dannelsesprocessen, hvorfor det er teorierne om dannelsen af planeter, der måske skal laves om.

Astronomerne fortsætter med at observere stjernen og planeten og håber, nye instrumenter som SPHERE til VLT vil give flere informationer.

Dell

Har du et spørgsmål om cloud-computing?

- Via newz.dk - , redigeret af OnkelDunkel

I samarbejde med Dell har vi her på newz.dk nu muligheden for at give dig chancen for at stille et spørgsmål om cloud-computing til en absolut ekspert på området.

Vi vil i næste uge mødes med Marcel van Drunen fra Dell, der har titlen Senior Enterprise Technologist, med ekspertise inden for Cloud-computing og HPC (High Performance Computing). Du kan stille dit spørgsmål til ham i tråden til denne nyhed – gerne tekniske – og vi vil så udvælge de bedste og gå videre med dem.

Van Drunen har en baggrund fra det tekniske universitet i Delft, Holland, hvor han studerede matematik og datalogi. Han har tidligere arbejdet hos Unisys, inden han i 2006 skiftede over til Dell.

HPC og Cloud-computing ser van Drunen som to teknologier, der minder meget om hinanden. Der er tale om at udnytte kraftige servere til at udføre opgaver så effektivt som muligt. Han forudser, at it-industrien vil se markant anderledes ud ved slutningen af dette årti, ændringer som allerede er begyndt at vise sig i markedet for de mindre og mellemstore virksomheder.