mboost-dp1

sxc.hu - lusi

USA’s aviser mistede i 2011 $10 i trykt omsætning, for hver $1 de tjente digitalt

- Via BusinessWeek - , redigeret af Pernicious

Ifølge tal fra Pew Research Center mistede amerikanske aviser i 2011 $10 i reklameomsætning for deres trykte udgaver, for hver $1 de tjente online.

Det tab er større, end hvad branchen oplevede i 2010, hvor man tabte $7 for hver $1 tjent digitalt.

Ifølge Pew mister aviserne indtjening til store teknologivirksomheder som Google, Facebook, Apple og Amazon, og har ikke formået at kunne gøre op for tabet med indtjening på det digitale område. Pew fortæller, at reklameomsætningen for trykte aviser faldt med $2,1 milliarder, mens omsætningen for digitale reklamer steg med $207 millioner.

En rapport fra Newspaper Association of America understøttede i sidste uge tallene fra Pew, da den fortalte, at branchens samlede reklameomsætning faldt med 7,3 % i 2011 i forhold til året før.

karthikk.net

75 % af gratis Android-applikationers strømforbrug går til reklamevisning

- Via CNET UK Crave - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Undersøgelser fra Purdue University viser, at op imod 75 % af gratis Android-applikationers strømbehov bruges på at vise reklamer, eller på at spore og uploade brugerdata.

Holdet fra Purdue University fandt frem til tallet, efter de udviklede et stykke software, som kan spore applikationers strømforbrug. Da de undersøgte populære gratis-applikationer så som Angry Birds og Free Chess, der begge indeholder reklamer, fandt de frem til, at kun mellem 10 og 30 % af strømforbruget gik til applikationernes kernefunktioner.

I Angry Birds tilfælde bruges 20 % af strømmen på at køre spillet, mens 45 % går til at spore brugerens lokation, og derefter via en 3G-forbindelse vise reklamer, relevante for dette område. 3G-forbindelsen holdes åben i omkring 10 sekunder, også selvom overførslen af data er færdig inden, hvilket tager yderligere 28 % af strømmen.

Hvis man vil forsøge at spare på strømmen, rådes man til at benytte Wi-Fi frem for 3G, når det er muligt, samt slå funktioner som GPS fra, når man ikke bruger dem.

Baidu

Rygte: Nokias indtog i Kina bliver med en Lumia 719c

- Via Tieba Baidu - , redigeret af Pernicious

Vi kunne tidligere på ugen her på siden rapportere, at Nokia angiveligt er klar til at lancere den blot anden officielle Windows Phone-smartphone i Kina sidst i marts. Dengang gættede vi på Lumia 800, som telefonen, der skulle føre Nokias drøm ud i livet, men nu tyder de seneste rygter på, at Nokia vil debutere med en helt ny smartphone.

Den nye smartphone bliver ifølge rygterne en Nokia Lumia 719c, som ses på billedet til højre, og som på mange måder ligner Nokias Lumia 710 og 610, dog uden at være præcist den samme telefon.

Der meldes i skrivende stund ikke noget om hverken specifikationer eller europæisk tilgængelighed af den – måske – nye Nokia.

Kina er et vigtigt marked for telefonproducenterne, hvor flere og flere kinesere har købekraften til at erhverve sig en smartphone.

Linux

Linux-kernen indeholder nu Android-kode

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Version 3.3 af Linux-kernen indeholder som den første udgave af projektet nu kode, der stammer fra Android.

Ændringen har til formål at bringe Android og Linux tættere på hinanden, så det bliver nemmere at programmere til begge platforme. Googles Android, der under overfladen kører en afart af Linux, vil nemmere kunne holde sig opdateret med kode fra Linux-kernen, mens andre mobiloperativsystemer, der benytter Linux, nemmere kan bruge kode fra Android, uden at skulle tilpasse den fra Android-grenen af Linux.

Projektet med at bringe Linux-kernen og Android tættere sammen blev annonceret i december måned, og version 3.3 viser altså de første resultater af det arbejde. Linus Torvalds snakkede allerede om at gennemføre en sådan process måneden inden:

Linus Torvalds skrev:
[…] Most forks are failures. They find that the things they needed were not actually worth doing and as a result most forks die. Some forks are successful – Google with Android has really been very successful.
Now, we are talking about how to say, ‘Hey you were right, we were wrong, you were successful doing something right.’ We are talking about how to merge the good parts.

På hjemmesiden Kernel Newbies kan du finde yderligere informationer om version 3.3 af Linux-kernen.

SpaceX

SpaceX opsender rumfartøjet Dragon den 30. april

- Via Wired.com - , redigeret af Pernicious

SpaceX og NASA har annonceret planer for, at det private rumfirma den 30. april vil opsende deres Falcon 9-raket, som skal ende med at kunne koble et rumfartøj op med den Internationale Rumstation (ISS).

Raketten vil blive brugt til at opsende SpaceX’ rumfartøj Dragon, som to gange skal nærme sig ISS. Første gang vil rumfartøjet blot komme meget tæt på rumstationen, så man kan sikre sig, at alting fungerer som det skal. Efter at have lagt mere afstand imellem rumstationen og Dragon, vil man efter et stykke tid sammenkoble de to rigtigt.

Opsendelsen skal demonstrere, at SpaceX kan bruges til at levere last og astronauter til rumstationen, som i øjeblikket afhænger af det russiske rumprogram, efter NASA stoppede deres rumfærgeprogram sidste år.

Opsendelsen skulle egentlig have foregået tidligere i år, men det var nødvendigt at udskyde den, for at kunne foretage flere test først.

Condensed Matter Physics Group, Manchester University

Forskere skaber designerelektroner

- Via Stanford University - , redigeret af Net_Srak

Stanford University og det amerikanske energiministerium har i samarbejde skabt en type af kunstig grafen, kaldet molekylær grafen, ved at flytte carbonmonooxid(CO)-molekyler rundt på et kobberkrystal, med et Scanning Tunneling Microscope, så de er placeret ved siden af hinanden. På den måde vil elektronerne i CO-molekylerne dele orbitaler og dermed skabe en form for materiale, hvor elektronerne opfører sig som om de er en del af en grafen-struktur.

Alt efter placeringen af CO-molekylerne, kunne forskerne ændre på hvordan elektronerne opførte sig. En af forskerne, Hari Manoharan fra Stanford University udtaler, at det er ”vildt” at kunne snyde elektronerne.

Hari Manoharan, Stanford University skrev:
One of the wildest things we did was to make the electrons think they are in a huge magnetic field when, in fact, no real field had been applied.

I det nævnte eksempel beregnede forskerne hvordan CO-molekylerne ville være placeret, hvis det var udsat for et kraftigt magnetfelt. Derefter flyttede forskerne så CO-molekylerne, så de var placeret som havde de været i et magnetfelt. Efterfølgende observerede forskerne, at elektronerne nu opførte sig som om de var i et magnetfelt. Forskerne prøvede også andre konfigurationer af positioner af CO-molekylerne, hvor elektronerne derefter ændrede egenskaber.

Potentialet I denne forskning er, at det vil være muligt at kunne skræddersy nye materialer med ønskede specifikke egenskaber, da et materiales egenskaber i høj grad afhænger af elektronernes opførsel i atomerne og molekylerne.

Hari Manoharan, Stanford University skrev:
The behavior of electrons in materials is at the heart of essentially all of today’s technologies. We’re now able to tune the fundamental properties of electrons so they behave in ways rarely seen in ordinary materials.

newz.dk

Righthaven skal sælge sine copyright-rettigheder

- Via Wired.com - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Alrekr

Righthaven er et firma, hvis eneste formål, er at sagsøge aviser og bloggere for brud på Stephen Media’s copyright-rettigheder. Dette har newz tidligere skrevet om her, her og her.

I de sager, hvor Righthaven har trukket folk i retten, har Righthaven dog tabt. Dette har nu medført, at Righthaven er blevet pålagt at skulle betale sagens omkostninger. Da Righthaven ikke har pengene, har dommeren set sig nødsaget til at tvinge Righthaven til at auktionere sine aktiver væk – herunder copyright-rettighederne til det materiale, som Righthaven har sagsøgt de anklagede for.

Forsvarsadvokat Marc Randazza udtaler, at det ironiske er at dem, der blev anklaget for at krænke ophavsretten, nu kan købe disse copyright-rettigheder, og derefter kræve, at Stephen Media ikke bruger disse artikler.

SXC - happe

EU undersøger teleselskaber for karteldannelse

- Via TechEye - , redigeret af OnkelDunkel

Europa-Kommissionen har foretaget de indledende skridt imod at påbegynde en formel undersøgelse af televirksomheder for karteldannelse. Dette sker efter, at EU har fået en mistanke om, at der i 2010 blandt de fem største teleselskaber i Europa blev holdt en del møder angående Google og Apples stigende indtog med deres elektroniske besked systemer.

De fem teleselskaber nævnes under betegnelsen “E5”, og består af Deutsche Telekom, Vodafone, France Telecom, Telecom Italia og Telefonica. De fem teleselskaber har fået tilsendt et spørgeskema, hvor EU herefter vil tage stilling til om der skal foretages en undersøgelse.

Gruppen af teleselskaber mener ikke, at de har gjort noget ulovligt, og siger at de har haft advokater tilstede ved alle deres møder.

Udover de fem teleselskaber er den europæiske brancheforening GSMA også blevet spurgt. Ligesom E5 udtaler de, at de ikke har noget at skjule og at de har en løbende dialog i gang med EU.

GSMA skrev:
Given the nature of the GSMA as a trade body representing the interests of the mobile operators, we frequently correspond and meet with the European Commission on a number of topics. We can confirm that we have recently received correspondence from DG Competition which we will respond to in due course but as I am sure you will appreciate, this is a confidential matter and not one that we can discuss any further.

CERN

Neutrinoer er alligevel ikke hurtigere end lyset

- Via Forbes - , redigeret af Net_Srak

Da forskere fra CERN og Opera-eksperimentet fra Gran Sasso Laboratoriet offentliggjorde resultater, der viste at neutrinoer er hurtigere end lyset, vakte det opsigt. Efterfølgende er der så pågået en grundig undersøgelse af deres eksperiment og det kom for nylig frem, at der muligvis var en fejlkilde i deres eksperimentelle setup.

Nu har andre forskere fra Icarus-eksperimentet, også fra Gran Sasso Laboratoriet, prøvet at eftergøre eksperimentet, hvor de har benyttet sig af den samme neutrinokilde som i Opera-eksperimentet, men med en anden detektor.

Icarus-eksperimentet har detekteret syv hændelser, der alle var i modstrid med resultaterne fra Opera-eksperimentet. Det viste at forskellen mellem neutrinoer og fotonernes ankomsttid var 0,3 nanosekunder og holder sig dermed indenfor den usikkerhed på 13 nanosekunder målingen tillader. Sergio Bertolucci fra CERN udtaler, at det dermed ser det ud til, at resultaterne fra Opera-eksperimentet skyldes en målefejl.

Sergio Bertolucci, CERN skrev:
The evidence is beginning to point towards the OPERA result being an artefact of the measurement, but it’s important to be rigorous, and the Gran Sasso experiments, BOREXINO, ICARUS, LVD and OPERA will be making new measurements with pulsed beams from CERN in May to give us the final verdict.

Google Inc.

Google vil straffe overoptimerede hjemmesider

- Via SearchEngineLand - , redigeret af OnkelDunkel

Hvis man har en hjemmeside har man sandsynligvis også optimeret den til for eksempel Googles søgemaskine. Internetgiganten har nu varslet, at de har tænkt sig at straffe hjemmesider, der bruger uforholdsvis mange nøgleord, eller har mange links.

Dette skulle være for at tilgodese de hjemmesider, der leverer godt indhold, men ikke har resourcer til at søgeoptimere deres hjemmeside. Matt Cutts fra Google udtaler, at firmaet i øjeblikket er ved at gøre deres GoogleBot smartere og bedre til at bedømme relevansen af hjemmesiden.

Matt Cutts, Google skrev:
We are trying to make GoogleBot smarter, make our relevance better, and we are also looking for those who abuse it, like too many keywords on a page, or exchange way too many links or go well beyond what you normally expect.

Matt Cutts regner med, at ændringerne træder i kraft indenfor den næste måned. Ændringerne er ikke relaterede til, at Google også er ved at indføre semantisk søgning.

Læs også: Google opdaterer søgemaskinen med semantisk søgning