mboost-dp1

Corning Inc.

CES 2013: Corning klar med Gorilla Glass 3

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Corning har i forbindelse med den kommede CES 2013 messe meddelt, at de vil fremvise den nye generation af deres kendte Gorilla Glass. Den nye version hedder Gorilla Glass 3 og er blevet forbedret på en række områder.

Corning lover at glasset er 3 gange mindre modtagelig overfor ridser på grund af en ny teknologi kaldet Native Damage Resistance (NDR). Teknologien forhindrer også at de ridser, der måtte opstå, er specielt synlige og bibeholder styrken af glasset bedre ved skader.

Cornings Gorilla Glass 2 er i dag vidt udbredt blandt smartphones og tablets, hvorfor det kan forventes, at også Gorilla Glass 3 hurtigt vil blive anvendt af mange smartphone- og tabletproducenter.

SATA-IO

SATA-IO starter ratifikationsproces for SATA Express

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Mange nye SSD-enheder presser allerede den nuværende SATA 3-standard til det yderste, hvorfor det er nødvendigt med en hurtigere standard. Serial ATA International Organization (SATA-IO) er i den forbindelse gået i gang med ratifikationsprocessen for den kommende SATA Express-standard.

SATA Express vil kræve nye stik, da der reelt set er tale om et PCI express interface i en harddisk formfaktor. Det nye stik vil også understøtte eksisterende SATA-enheder.

SATA Express vil understøtte hastigheder på 8 Gb/s og 16Gb/s og forventes at blive tilgængelig senere på året.

HTC

HTC M7 flagskib annonceres måske til CES 2013

- Via Slashgear - , indsendt af DuraMater

Der har gennem den seneste tid været flere og flere rygter ud omkring HTC’s nye store satsning, der går under navnet M7. Der er tale om firmaets nye Android flagskibs smartphone, og det nyeste rygte går på, at den vil blive afsløret til CES 2013 messen om få dage.

Oplysningerne stammer fra brugeren Football, der er medlem af XDA-Developers, som tidligere har været kilde til rygter om HTC, der senere har vist sig at holde vand.

De første rygter gik eller på, at telefonen først skulle blive annonceret til Mobile World Congres i Barcelona sidst i februar.

Ifølge de rygter som er ude om telefonen, så skulle den komme med en 1080p 4,7 tommer skærm, en quad-kerne Snapdragon S4 SoC, der arbejder ved 1,7 GHz, 13 MP kamera, 2GB RAM, 32 GB lagerplads, og et batteri på 2.300 mAh.

Google Inc.

Både Kia og Hyundai klar med Google Maps i kommende modeller

- Via Slashgear - , indsendt af DuraMater

Navigation i biler er bestemt ikke noget nyt, men der er ikke mange som er baseret på Google Maps. Det laver Kia og Hyundai snart om på, idet de begge har annonceret et samarbejdet om navigation med Google.

Hos Kia planlægger de at lancere et nyt system ved navn UVO eServices telematics, i en række nye bilmodeller senere i år, der anvender Google Maps API’et. Her kan brugerne benytte Google Maps til at navigere efter, ligesom de kan sende ruter og kort fundet på deres smartphone til systemet.

Hyundai lancerer et lignende system, men går et skridt videre og tilbyder også stemmestyret søgning, ligesom de har funktionen “Send to Car”, der gør det muligt at planlægge en rute på sin computer, for efterfølgende at sende den til sin bil.

Det forventes at Hyundai vil fremvise sit system til den kommende CES messe, som starter på tirsdag og varer frem til fredag den 11. januar i Las Vegas.

Google

Microsoft: Google nægter os adgang til YouTube-metadata

- Via All Things Digital - , redigeret af Pernicious

Ifølge Microsoft har Google forhindret, at de kan lave en fuld funktionel app til YouTube, til deres Windows Phone-platform.

Microsofts vicedirektør, Dave Heiner, gør i et blogindlæg opmærksom på, at de allerede for 2 år siden klagede til konkurrencemyndighederne om problemet, men at der ikke er sket noget siden.

Meldingen kommer i kølvandet på, at at Google fornyligt meddelte, at de ikke har planer om at lave en Gmail- og Google-drev-app til hverken Windows 8 eller Windows Phone.

Problematikken går på, at det ikke er muligt fra Windows Phones YouTube-app at tilgå alt YouTube-metadata, sådan som det er muligt fra de tilsvarende apps på iOS og Android.

Google afviser dog kritikken og henviser til, at Windows Phone brugere har fuld adgang via deres HTML 5-site og at de igennem flere år har hjulpet Microsoft med at sikre brugerne af Windows Phone adgang til YouTube.

MIT

Forskere ved MIT har opdaget ny form for magnetisme

- Via MIT - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Jakob Jakobsen

Når det kommer til magnetisme, så er forskerne sikre på, at der findes to forskellige slags; Ferromagnetisme og antiferromagnetisme. Dertil har der siden 1987 været spekuleret i en anden type ved navn QSL (Quantum Spin Liquid), og den har Young Lee, forsker ved MIT, nu påvist ved at lave et QSL-materiale.

Materialet er en krystal med navnet Herbertsmithite.
Herbertsmithite blev opdaget af geologer i de chilenske bjerge i 1972 og navngivet efter en berømt minerolog. Krystallen er, som mange krystaller, fyldt med urenheder fra naturens side. Det tog Lee og hans kollegaer 10 måneder at fremstille en fejlfri krystal på blot 7 mm med en vægt på 0,2 gram, som kunne bruges til deres forsøg.

Selvom der er tale om et solidt materiale, så opfører dets magnetiske egenskaber sig som var det flydende, idet magnetismen forandres konstant, som følge af en kvanteeffekt.

Lee har forhåbninger om, at opdagelsen kan føre til forbedringer inden for datalagring og kommunikation, og måske også superledning, men ved ikke hvornår det kan ske.

The Linux Foundation

Ny konkurrent til iOS og Android på vej

- Via Forbes - , redigeret af Pernicious

Linux Project for Mobile også kendt som LiMo, var et projekt blandt andet Samsung har arbejdet på i en årrække sammen med Enlightenment Foundation Libraries (EFL). I 2011 kom Intel med i projektet og navnet skiftede fra LiMo til Tizen. Tizen er et operativsystem tiltænkt mobile enheder.

Sidenhen har Sprint tilsluttet sig projektet ligesom NTT Docomo, Vodaphone og France Telecom har sagt de vil understøtte Tizen baserede enheder.

En af de fordele Tizen har fremfor iOS og Android er, at den er god at udvikle i HTML5 til, hvilket mange appudviklere er ved at skifte til. En anden fordel set fra teleoperatørernes synspunkt, er muligheden for at tilbyde egne tjenester langt nemmere end med iOS og Android baserede enheder.

Samsung har sagt, at de vil komme med de første Tizen baserede produkter i løbet af 2013.

Canonical Ltd.

Ubuntu kommer til smartphones

- Via AndroidPolice - , indsendt af sissy

Ubuntu er en af de mest populære Linux distributioner til pc’er, men står det til Canonical, så skal operativsystemet også udbredes til en af de hurtigst voksende platforme i dag, smartphonen.

Det nye styresystem er ikke Ubuntu for Android, som Canonical tidligere har annonceret, men sit helt eget OS, der er lavet specifikt til at fungere på en smartphone, med multitouch-kontrol og stemmestyring.

I første omgang er der ikke annonceret nogen telefonproducenter, som har valgt at satse på det nye OS, men ifølge Canonical vil de fleste Android-smartphones kunne drive styresystemet.

Den første telefon der vil kunne afprøve OS’et bliver Galaxy Nexus, som Canonical selv har lavet en version til, der vil blive udgivet inden for de kommende uger.

Du kan se en video herunder hvor Mark Shuttleworth fortæller om Ubuntu i 2013, heriblandt det nye smartphone-OS.

www.politi.dk

Polsag ville have kostet 1,4 milliarder kroner

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Efter lang tids udvikling og en investering på over en halv milliard kroner, valgte Rigspolitiet at droppe projektet. Årsagen var, at det blev vurderet, det ville koste samlet 1,4 milliarder kroner at tage det i drift og anvende frem til år 2020. Det skriver Version2.

Oplysningerne stammer fra en rapport udarbejdet af Boston Consulting Group (BCG), som Version2 har fået aktindsigt i, der blev lavet færdig oktober 2011.

Rapporten afslører, at sammenholdt med de fordele som Polsag skulle give, så ville de ikke være gode nok, til at projektet sammenlagt ville give en besparelse. Den mest optimistiske vurdering, såfremt de 520 millioner kroner til udvikling blev afskrevet, ville give et lille plus på små 5 millioner kroner, mens det realistiske bud er et yderligere tab på 303 millioner kroner frem til år 2020.

Af de 1,4 milliarder kroner skulle over en halv milliard gå til drift og løbende ændringer af systemet, hvoraf CSC skulle have næsten 40 millioner kroner om året, hvilket BCG vurderede som dyrt. Dertil kom uddannelse af alle landets betjente.

Flickr - michael clarke stuff

Rusland investerer massivt i rumfart

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious

Det er ved at være langt tid siden, at Rusland har været førende inden for rumfart. Vi skal helt tilbage til rumfartens fødsel, hvor det hedengangne Sovjetunionen som de første opsendte en satellit, hvilket var deres største triumf indenfor rumfart.

Specielt efter Sovjetunionens fald har rumfarten i Rusland haft trange kår, mest fordi der ikke var mange penge at gøre med. Budgettet i 2010 og 2011 var på godt 19 milliarder kroner årligt, men dette tal bliver nu øget betragteligt.

Frem til 2020 vil Rusland investere knap 400 milliarder kroner, for at få deres rumfartsprogram til at være blandt verdens førende igen og deltage mere i internationale projekter.

Dmitry Medvedev, statsminister Rusland skrev:
The programme will enable our country to effectively participate in forward-looking projects, such as the International Space Station (ISS), the study of the Moon, Mars and other celestial bodies in the solar system.