mboost-dp1

PBS A/S

NemID skal ændres efter DDoS-angreb

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

I den seneste tid har den danske industri oplevet flere DDoS-angreb, hvor hjemmesider er blevet lagt ned. Også NemID, som er danskernes eneste måde at tilgå deres netbanker, har været hårdt ramt. Det har fået Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis Flydtkjær til at stille finansministeren, Bjarne Corydon fra Socialdemokraterne, en serie §20-spørgsmål omkring problemet. Det skriver Version2.

Dennis Flydtkjær er blandt andet interesseret i, om det er nødvendigt med én samlet tjeneste i NemID, som vil være et oplagt mål, frem for at give danskerne flere muligheder, og derved mindske sandsynligheden for at tilgangen til netbanker går ned. Dette mener finansministeren dog ikke er nødvendigt, da Digitaliseringsstyrelsen har rapporteret om tiltag hos Nets, som skal kunne forbedre infrastrukturen bag NemID, og derved mindske påvirkningen af DDoS-angreb.

Bjarne Corydon i §20-svar skrev:
Som led i det eksisterende beredskab har Nets DanID allerede implementeret tiltag i infrastrukturen for at forebygge og minimere konsekvenser af de typer angreb, der for nylig er blevet gennemørt mod NemID-infrastrukturen. Det overvejes desuden at ændre i infrastrukturens opbygning for at gøre den mere robust over for DDoS-angreb

Derfor kan finansministeren afvise, at der vil komme alternativer til NemID foreløbigt. Ved at have én samlet tjeneste, vil sikkerheden ifølge Digitaliseringsstyrelsen også forøges, da det er muligt at styre NemID gennem en robust og professionel it-infrastruktur.

Dog vil der ske ændringer i NemID i fremtiden. Det er dog ikke oplyst, om det er større ændringer i infrastrukturen, eller om det er små tiltag som skal gøre NemID bedre rustet til at modstå angreb. Dennis Flydtkjær er dog ikke i tvivl om, at NemID bør stå over for nogle grundlæggende ændringer i dens infrastruktur.

NASA/Orbital Debris Program Office

Forskere vil nu gøre noget ved rumskrot

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Pernicious

I over 50 år har mennesket sendt satellitter ud i rummet, de fleste fungerende som kommunikationssatellitter, vejrsatellitter og lignende, som kræver kredsløb omkring Jorden. Når disse har tjent deres formål, og ikke kan bruges længere, er de kasserede satellitter forblevet i samme bane, for at blive erstattet af en ny.

Dette har igennem mange år ført til en større mængde skrot i kredsløb omkring Jorden, og laget af skrottet materiale bliver stadigt sværere og sværere at tage højde for. Dette øger derfor risikoen for, at velfungerende satellitter vil støde sammen med gamle satellitter, og i værste fald kan det true menneskeliv ved opsendelser.

Sammenstød er allerede i dag et problem, hvor gammelt skrot risikerer at komme faretruende tæt på moderne, dyre satellitter. Seneste episode skete i 2012, hvor en gammel russisk spionsatellit Cosmos 1805 var tæt på at kollidere med NASAs 690 millioner dollars dyre Fermi Gamma-ray Space Telescope. Mandskabet hos NASA nåede dog at opdage det russiske skrot, og styrede deres egen satellit blot 200 meter forbi.

Direkte kollisioner er dog også set, hvilket kan resultere i flere tusinde små stykker rumskrot, der er meget svære at holde styr på. I 2009 stødte en amerikansk kommunikationssatellit sammen med en russisk satellit.

Dette problem har længe været diskuteret både i videnskabelige kredse, men også i industrien, som nu har valgt at gøre en indsats mod den stigende mængde affald i kredsløb omkring Jorden. Den 25. april i år blev der afholdt en konference for over 350 deltagere fra regeringer, rumagenturer og videnskabsfolk, for at starte en proces med forsøg på at finde en løsning på problemet.

Endnu er der ikke fundet en entydig løsning, men muligheden for en fælles indsats vil fremover blive diskuteret, for at komme problemet med den stigende tilvækst af rumskrot til livs.

Flickr - HJ Barraza

Dansk hackergruppe frigiver værktøjer

- Via Github - , redigeret af Pernicious

Den danske hackergruppe Pwnies, der primært består af studerende fra Københavns Universitet, har gjort deres værktøjer tilgængelige på GitHub.

Gruppens primære mål er at konkurrere i såkaldte Capture the Flag (CTF) -konkurrencer. Oprindeligt var CTF en konkurrence hvor det gælder om at, holdene angriber – og forsvarer sig mod – hinanden. Men i dag dækker betegnelsen også over konkurrencer hvor holdene dyster om at løse flest mulige opgaver (kendt som Jeopardy-style).

Pwnies har siden 2011 udviklet en stribe små værktøjer samt et Python-bibliotek, som de bruger når de deltager i CTF’er. Nu kan disse værktøjer findes på kodedelingssiden GitHub.

Andy Greenberg

3D-printet pistol en succes

- Via Forbes - , redigeret af Pernicious

Efter et år med eksperimenter er det lykkedes at producere en fuld funktionsdygtig håndpistol, ved næsten kun at benytte materialet fra en 3D-printer. Det er den Texas-baserede non-profit gruppe, Defense Distributed, dannet af en lokal jura-studerende, som efter lang tids arbejde kunne præsentere deres nye opfindelse. Pistolen er en del af et projekt, som skal fremme våben, som let kan 3D-printes af alle, som respons til den stigende modstand mod skydevåben i USA.

Forsøget blev udført ved at binde en 6 meter lang snor til aftrækkeren, i tilfælde af at den .380 kaliber patron skulle springe. Affyringsstiften var den eneste del af pistolen som ikke var printet, og var lavet ud af et normalt søm købt i et byggemarked.

Pistolen, som er blevet døbt Liberator, efter de pistoler de allierede leverede til Frankrig ved at kaste dem ud fra fly under Anden Verdenskrig, består af 16 dele, hvoraf kun den ene ikke blev printet. Produktionen skete på en brugt Stratasys Dimension SST 3D printer til en pris på $8.000, som ved hjælp af plastik kan printe pistolen over 4 timer.

I et andet forsøg satte patronen sig fast i pistolen, på grund af affyringsstiften. På trods af dette skete der ikke skade på plastikpistolen, under eksplosionen ved affyringen. En nyere udgave af pistolen giver også mulighed for at skyde med højere kaliber patroner.

Projektet, kaldet Wiki Weapon, vil i fremtiden blive en tjeneste hvor tekniske tegninger for diverse våben gratis kan downloades og derefter printes.

En video med testen kan ses herunder.

Solar Impulse

Fly drevet af solenergi lander sikkert efter 18 timer

- Via Danmarks Radio - , redigeret af OnkelDunkel

Solar Impulse, et fly der udelukkende er drevet af el fra solceller, landede søndag klokken 9.30, dansk tid, i Sky Harbors International Airport i Phoenix, Arizona. Det skriver DR.

Flyet var lettet 18 timer tidligere fra Californien, på første etape over det nordamerikanske kontinent. Ved landingen havde flyets batteri stadig 75 % af dets kraft tilbage, og kunne derfor have fortsat lidt endnu.

Det lille fly med det enorme vingefang har fire elektriske motorer, men kun en hastighed på godt 50 kilometer i timen. Flyet får sin energi fra 12.000 solceller, og projektet skal vise, hvad der kan lade sig gøre uden fossile brændstoffer. Dog er der lang vej til en Boeing Dreamliner.

Målet for projektet er, at gennemføre en tur rundt om jorden i 2015. Flyet kan endda flyve om natten ved at gå op i en højde på 27.000 fod, for derefter at glide langsom ned, og derved kun bruge minimal energi indtil solopgang.

Acer

Amazon bekræfter 8″ Windows 8 tablet

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

Indtil nu har Microsoft kun udgivet tablets med Windows i den store størrelse, hvilket har ladet kunderne, med interesse i mindre størrelse tablets, vente. Flere gange har der også været rygter om den påbegyndte udvikling af en tablet på under 10 tommer, men uden nogen officiel udmelding fra it-giganten. Dette ser dog ud til at ændre sig, da Amazon, ved hvad der mest ligner et uheld, kan reklamere for den første Windows-tablet på under 10 tommer.

Helt konkret har den lille tablet en skærm på 8,1 tommer, er produceret af Acer, og har det mundrette navn W3-810-1600. Ifølge Amazon anvender tabletten en 1,5 GHz A4 processor, hvilket er en ARM CPU designet af Apple. Ifølge windows.blog7up.com er det dog mere sandsynligt, at den har en dualkerne Intel Atom Z2760, da den kører Windows 8, og ikke Windows RT, og derfor er i stand til at køre de fleste Windows programmer.

Derudover vil maskinen bestå af 2 GB Ram, har 32 GB intern lagerplads, Intel GMA grafik, samt et batteri på 3500 mAh. Dette giver tabletten 8 timers batteritid. Derudover understøtter den 802.11b/g/n, har et 2 MP kamera indbygget i bagsiden, måler 219 x 135 x 11,5 mm og vejer 500 gram.

Ifølge Amazon vil den knap så kraftige tablet koste $379,99.

Bitcoin

Spilfirma lavede Bitcoins hos uvidende kunder

- Via nakedsecurity - , redigeret af Pernicious

En ny valuta som har vundet megen interesse for tiden er Bitcoins. Valutaen, som ikke er administreret af en central myndighed, blev introduceret i 2009 og fungerer som en ren digital valuta, og kan dannes ud fra en algoritme, der bestemmer hvor mange Bitcoins som eksisterer.

For at producere flere mønter, også kaldet Bitcoin mining, skal der bruges en del computerkraft til at løse flere kryptografiske udregninger. Dette er en opgave grafikkort er gode til, hvor mange derfor går sammen i grupper for at dele opgaven.

Den lille spiludvikler Esea havde fundet en god metode til at forbinde flere grafikkort i et større netværk. Ved hjælp af en indbygget funktion i et af firmaets programmer, blev intetanende brugere en del af firmaets netværk, som derved kunne hjælpe til med at generere flere penge.

Dette blev dog opdaget, da flere brugere havde bemærket, at deres grafikkort arbejdede med en maksimal belastning konstant, hvilket afslørede den skjulte funktion. Ifølge firmaet selv var softwaren skrevet i en intern test, som aldrig skulle have været taget i brug. Angiveligt havde en medarbejder dog besluttet sig at teste koden hos kunderne, for derefter selv at modtage pengene.

Koden var blevet implementeret i et program, som skulle forhindre snyd i online spil, men brugerne endte dog selv med at blive snydt. Inden koden blev stoppet igen, havde den ansatte hos Esea nået at få genereret Bitcoins til en værdi af 21.000 kroner.

På grund af den dårlige omtale har Esea efterfølgende valgt at donere de genererede penge, og selv donere samme beløb, til kræftforskning. Derudover er samme beløb blevet brugt til præmiepuljer i de spilturneringer firmaet selv arrangerer.

Google Inc.

Android-tablets mere populære end iPads

- Via IDC - , redigeret af Pernicious

Apple har med deres iPad været de første til at få hul på tabletmarkedet med stor succes, hvilket også har vist sig i deres højere markedsandel for tablets. I længere tid har iPad’en nærmest være synonym for tablets i den almene befolkning, men dette kan måske komme til at ændre sig.

iPad’en blev lanceret i starten af 2010, og siden har mange andre producenter forsøgt at tage Apples førerposition ved hjælp af alternativer med Android. Analysefirmaet IDC kan nu bekræfte at populære tabletcomputere som Googles Nexus 7 (lavet af Asus), har fået Apples markedsandel til at falde fra 58,1 % i første kvartal af 2012 til 39,6 % i samme kvartal i år.

Selvom markedsandelen er skrumpet for Apple, betyder det ikke, at de sælgere færre iPads. Således er salget af iPad’en vokset stødt; Det samlede antal er steget fra 20 millioner til knap 50 millioner per kvartal, hvilket gør den til det mest populære mærke på markedet.

De konkurrerende Android-tablets er fra mange forskellige producenter, hvor de mest succesfulde er Samsung og Asus, som må dele det resterende marked. Tilsammen har tablets med Android dog overhalet Apples iPad, og platformen har nu fået en markedsandel på 56,5 %. Den samme tendens blev set på markedet for smartphones, hvor iPhonen længe havde en fordel, men til sidst måtte se sig slået af den samlede mængde smartphones leveret med Android.

I bunden kan ses Microsoft, som for nyligt lancerede deres Windows 8-tablet. Med 900.000 solgte enheder har de 1,8 % af markedet.

Harvard University

Verdens mindste flyvende robot

- Via BBC - , redigeret af Pernicious , indsendt af Net_Srak

Amerikanske forskere har igen skubbet grænsen for robotteknologi, især størrelsen på funktionelle robotter, ved denne gang at designe en flyvende robot meget lig et insekt. Den lille opfindelse er bygget af kulfiber og vejer 1/10 af en papirsklips og er på størrelse med en mønt.

Som et rigtigt insekt har robotten vinger, i stedet for de typiske propelller. Vingerne svinger 120 gange i sekundet og består af elektriske muskler, som virker ved at de trækker sig sammen hver gang en spænding påføres, hvilket giver robotten evnen til at flyve. Ved at styre spændingen i de to muskler, kan forskerne præcist navigere robotten rundt i luften

Forskerne byggede den lille i robot i et forsøg på bedre at forstå hvordan insekter flyver så adræt, og forestiller sig, at teknologien vil kunne bruges i tilfælde hvor ruiner fra sammenstyrtede bygninger skal gennemsøges for overlevende.

Kevin Ma og Pakpong Chirarattananon fra Harvard har lavet en video-demonstration af den lille robot, som du kan se herunder:

SXC - clix

Dansk aktiehandler lukket af datafejl

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious , indsendt af arne_v

Den seneste tid har nogle af de danske investorer haft problemer i handel af aktier. Værst var det mandag 29 april. Det skriver Computerworld.

Det er FinansNetbankens it-systemer, som har haft problemer i en længere periode. Deres kunder er blevet mødt med pop-up beskeden om, at “en strømafbrydelse betyder, at der ikke er adgang til Fondsbørsen. Vi ved ikke hvornår problemet er løst”. Dette er sket i perioder når man har prøvet at tilgå portalens modul for handel, og har været en fast besked i 3 dage i træk.

Jyske Bank, som er de ansvarlige for systemerne, undrer sig over fejlen, der er opstået efter en planlagt strømafbrydelse, og har efterfølgende arbejdet intensivt for at få it-systemerne i gang igen.

Gunnar Kappel, it-konsulent, Jyske Bank skrev:
Efter en planlagt nedlukning af it-systemerne i forbindelse med en varslet strømafbrydelse fik vi problemer i mandags. Efter genstarten manglede der pludselig en linje i et script. Det kan vi ikke helt forklare endnu, men vi arbejder på at finde et svar. Hvordan en linje i et script kan forsvinde i denne sammenhæng er stadig en gåde

Den manglende kode har gjort, at systemet har problemer i synkroniseringen med Sparekassens Datacentraler, hvilket forhindrer adgangen til Børsen. Efterfølgende blev det dog muligt at lægge bestillinger i systemet, og foretage strakshandler.

Ud over FinanNetbanken blev Sparekassen Lolland, som Jyske Bank overtog i januar i år, også ramt.