mboost-dp1

Facebook

Facebook: Vi er på størrelse med Microsoft

- Via Wired - , indsendt af arne_v

Når det kommer til antallet af linjer kode, som anvendes til at bygge hvad der i dag er Facebook, så mener den ansvarlige for udvikling af den sociale tjeneste, Joel Pobar, at de i dag er på størrelse med Microsoft.

Der nævnes ikke et specifikt tal, men for lidt over to år siden nævnte facebook-udvikleren Evan Priestly, at Facebook bestod af 9,2 millioner linjer kode. Dette tal er givet vis vokset en del siden, og vurderingen er, at Facebook i dag består af mellem 20-40 millioner linjer kode.

Præcist hvor mange linjer kode Windows 8 består af, er heller ikke kendt, så udtalelsen kan ikke verificeres, men til sammenligning består den nuværende udgave af Linux-kernen af 15 millioner linjer kode.

Ligemeget præcist hvor mange linjer kode det drejer sig om, så er det en størrelse, som gør udviklingen og opgaven med at holde styr på koden meget kompleks.

Sam Schillace, udviklingsansvarlig for Box.com skrev:
It’s harder to maintain code that that’s big. It’s harder for any one person to know about everything. The bigger the ship, the harder it is to turn.

Schillace mener også, at Facebooks kode næppe er særligt optimeret, da de har meget fokus på innovation og vurderer, at det sikkert kunne reduceres med 50 %.

Microsoft Corporation

Slut med Hotmail

- Via Microsoft Office Official Blog - , indsendt af bbb2020

Første august 2012 lancerede Microsoft den nye udgave af deres webmail-tjeneste i en beta-udgave, med målet at opgradere Hotmail. I februar i år blev Outlook.com officielt lanceret, og nu kan Microsoft meddele, at opgraderingen er gennemført.

Læs også: Microsoft lancerer Outlook.com

Outlook.com er en stor ansigtsløftning til mail-tjenesten og målet er da også meget ambitiøst, at lave verdens bedste tjeneste af slagsen.

Det har betydet en lang række forbedringer, og senest er der tilføjet mulighed for at sende via andre SMTP-servere, ligesom integrationen med SkyDrive er blevet bedre.

Ialt har Microsoft konverteret 400 millioner brugeres data, der samlet fyldte 150 petabyte. Den endelige konvertering tog seks uger at gennemføre.

Intel

Intel lover stort løft for integreret GPU i Haswell

- Via Gizmodo - , redigeret af OnkelDunkel

Intels næste generation af CPU’er der har kodenavnet Haswell får også en ny integreret GPU Intel kalder for Iris, der kommer i to udgaver.

De to versioner kommer til at hedde Intel Iris Graphics 5100 og Intel Iris Pro Graphics 5200. Disse vil kunne findes i henholdsvis Core i7-4000U serien beregnet til ultrabooks, samt H og R serien beregnet til kraftigere laptops.

I 3DMark11 angiver Intel en dobbelt så høj ydelse for Iris i forhold til HD 4000, der kom med de nuværende Ivy Bridge Core i7 processorer. Iris har understøttelse af DirectX 11.1, OpenGL 4.1 og OpenCL. Dertil kommer at Iris kan bruge op til 3 skærme og understøtter 4K-opløsning.

De første Haswell baserede Core i7 processorer, vil blive sat til salg i starten af juni.

Facebook

Facebook øger omsætning med en tredjedel på et år

- Via Facebook Investor Relations - , redigeret af OnkelDunkel

Facebook har netop sendt en rapport med deres økonomiske resultater for første kvartal af 2013 på gaden, og den viser sorte tal på bundlinjen. På trods af udsving i Facebooks aktiekurs har de siden første kvartal af 2012 øget deres omsætning med 38 % fra $1,06 mia. til $1,46 mia. Samtidig har de indbragt en ganske respektabel nettoindkomst på $312 mio. i den første fjerdedel af året, svarende til 12 cents per aktie.

Ud over omsætningen er brugen af Facebook også vokset, så der nu er 665 mio. daglige brugere, en stigning på 26 % i forhold til året før. Væksten i mobilbrugere har været endnu større, så der nu er over 751 mio. månedlige mobilbrugere, en stigning på 54 %, hvilket må passe godt med Facebooks erklærede fokus på mobilbrugere i de voksende markeder.

Sidst fortæller rapporten, at hele 85 % af Facebooks indtægter, $1,25 mia., kommer fra reklamer, men at kun 30 % af disse indtægter kommer fra de mobile platforme. Derfor har Facebook stadig et stykke vej at nå, hvis de vil tjene lige så mange penge på mobilbrugere, som de gør på de traditionelle brugere.

Læs også: Rygte: Facebook introducerer videoreklamer

Microsoft Corporation

Microsoft Danmark søger danske app-udviklere

- Via newz.dk -

Selvom Microsoft i slutningen af marts rundede 50.000 apps i deres Windows Store, og ifølge Metro Scanner nu er oppe på over 66.000 apps, så vil de meget gerne have flere, og Microsoft Danmark ser gerne, at de kommer fra danske udviklere.

Læs også: Microsofts Windows Store runder 50.000 apps

Sammen med Microsoft Danmark vil newz.dk i de kommende 4 uger opfordre alle interesserede udviklere til at prøve kræfter med at lave en, eller flere apps til Windows Store, i forbindelse med Microsoft Developer Achievements.

Hver indsendt og godkendt app vil give dig 2 point, som du kan spare op og indløse til for eksempel en smartphone eller en computer.

Som en bonus for hver indsendt app af en newz.dk-bruger over de næste 4 uger, vil der til mindst de fem første hver uge blive udleveret en bog. Vi kører perioderne over 4 gange 1 uge med hver sit tema, du kan se ugerne og temaerne herunder.

Dato: 2/5 – 9/5
Tema for app: Dyr, produktivitet eller farver.
Bog: HTML and CSS: Design and Build Websites.

Dato: 9/5 – 16/5
Tema for app: Musik, lyde eller vejr.
Bog: JavaScript: The Good Parts

Dato: 16/5 – 23/5
Temafor app: Arbejde, trafik eller børn.
Bog: Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software

Dato: 23/5 – 30/5
Tema for app: Navne, tv eller billeder.
Bog: Cracking the Coding Interview: 150 Programming Questions and Solutions

Du kan se mere om Microsoft Developer Achievements på Facebook. Ud over ovennævnte temaer skal du følge nedenstående betingelser for at din indsendte app tæller med og kan modtage en bog.
[list][li]Du skal indsende en ny app i Windows Storen med et Microsoft ID som er dansk (http://outlook.dk).[/li]
[li]Updates til en app tæller ikke som en ny app.[/li]
[li]Når du indsender din app, så skriv dit newz.dk-navn som en del af dit navn xxx “yyy” zzz. Sørg for at dit fulde navn fremgår af din profil her på newz.dk også [/li]
[li]Det er kun Windows 8-apps, der tæller.[/li]
[li]Du skal have et Windows Store-abonnement for at kunne indsende en app.[/li][/list]Er du studerende kan du skrive dig op til en en gratis konto på Dreamspark.com. Har du et MSDN-abonnement, kan tilmelde dig gratis på denne side. Derudover kan du købe adgang til Windows Storen.

Telia

Stofa-kunder kan snart streame fra YouTube

- Via Stofa FB - , indsendt af SpYkE112

I efterhånden over et år har kunder hos den danske internetudbyder Stofa haft problemer med indhold på YouTube, der ikke altid afvikles korrekt.

Ifølge en ny udmelding fra Stofa på deres Facebook-side, så ligger problemet ikke direkte hos dem, men mellem Telia og Google. Idet Stofa anvender en forbindelse fra Telia, er deres kunder blevet ramt.

Dialog med de to parter har ifølge Stofa ikke ført til en løsning, hvorfor de sideløbende har arbejdet på at få etableret en ny fiberforbindelse via en anden leverandør. Den er nu kommet så langt, at de inden længe vil route trafik til YouTube af denne vej.

Stofa skrev:
Vi har hastefremrykket en aftale med en ny fiberforbindelse, hvor de sidste ender sættes sammen lige nu. Vi har fremrykket etableringen af forbindelsen så meget, at den kun fungerer på netop Youtube i første omgang. Det betyder, at vi ikke længere benytter Telia til Youtube – og det skulle løse vores problemer i løbet af denne uge.

Stofa beklager i deres meddelelse, at det har været et irritationsmoment for deres kunder.

newz.dk

Belgisk ophavsret-organisation, SABAM, kræver afgifter af ISP

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

Den belgiske ophavsret-organisation, SABAM, der repræsenterer forfattere og komponister og udbydere, har anlagt sag an mod Belgiens tre største internetudbydere med et mål om, at de skal betale en afgift for at give adgang til ophavsretsbeskyttet materiale.

SABAM vil gerne have, at Belgacom, Telenet og Voo skal betale 3,4 % af deres omsætning som afgift for at give adgang til internettet, hvor der findes ophavsretsbeskyttet materiale. Begrundelsen fra SABAM er, at internetudbyderne tjener på at kunne tilbyde højhastighedsforbindelser, hvor der er adgang til beskyttet materiale.

Christophe Depreter fra SABAM noterer, at salget af fysiske medier med ophavsretsbeskyttet materiale som cd’er og dvd’er er faldet drastisk, og at det ikke er blevet kompenseret fra onlinetjenester som for eksempel iTunes, YouTube og Spotify. Internetudbyderne har derimod tjent mange penge på at tilbyde højhastighedsforbindelser til onlinetjenesterne uden at betale en ophavsretafgift.

Christophe Depreter, SABAM skrev:
The Internet access providers have never paid copyright levies for this activity. They hide behind their status as intermediary, without taking responsibility for the information transmitted over their networks. However, the profit derived from Internet subscriptions in part comes from the intensive use of protected repertoire.

ISPA, der er brancheorganisationen for internetudbydere i Belgien, har til belgiske medier udtalt, at internetudbyderne ikke kan styre hvilket indhold passerer igennem deres netværk. Derfor kan internetudbyderne ikke gøres ansvarlige, og skal derfor ikke betale denne afgift. Desuden mener ISPA også at brugere, der ikke bruger onlinetjenesterne, vil blive straffet.

SABAM startede forhandlinger med internetudbyderne allerede i november 2011, men forhandlingerne har indtil videre ikke givet resultat, da internetudbyderne er uvillige til at betale en afgift. Derfor vil SABAM nu have sagen afgjort i retten.

1337 services crew

Pirate Bay-stifter åbner VPS-tjeneste

- Via Moln.is - , redigeret af Pernicious

Peter Sunde, der er en af stifterne af The Pirate Bay, har via firmaet 1337 services crew startet Moln.is. Moln.is er en VPS-udbyder (Virtual Private Server), hvor domænet er islandsk, mens serverne er placeret i Sverige.

Årsagen til den svenske placering skyldes ifølge Moln.is, at Sverige har nogle fornuftige love omkring beskyttelse af personlige oplysninger.

Moln.is skrev:
The servers are placed in Sweden, a country that has sane privacy laws regarding your data. Our company policy is to keep no logs of the individual users.

Moln.is skal være et alternativ til andre udbydere af lignende tjenester som for eksempel Amazon S3, Dropbox, MegaUpload eller Google, der alle er centraliserede tjenester. Moln.is er en tjeneste, hvor brugeren får fuld konsoladgang med mulighed for at kryptere sine data. Desuden kan Moln.is bruges til at alt så længe det er til et lovligt formål.

SDC

Hackergrupper kan få adgang til bankdata

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Hackergrupperne Weedhead Hackers og Anon Rogues påstår at have adgang til vitale oplysninger hos kunderne af Skandinavisk Data Center (SDC), der leverer netbankløsninger. Det skriver Computerworld.

Jointhead fra Weedhead Hackers udtaler, at de kan trække data ud fra portalbank.dk, der bruges af 42 kunder hos SDC.

JointHead, Weedhead Hackers skrev:

Vi har mulighed for at hacke siden og trække filer og informationer ud fra webserveren.

JointHead udtaler, at de har fundet tre sikkerhedshuller, der er SQL-injections. Derudover kan de også få detaljerede informationer omkring netbankens forbindelse til NemID-databasen.

Helene Ekknud fra SDC udtaler dog, at portalbank.dk kun viser informationer om de websider, som kunden ser i banken, og at det ikke er muligt at få adgang til kundedata.

Helene Ekknud, SDC skrev:
Informationen af portalbank.dk vil give information om de websider, som kunderne ser, når de er i netbanken. Det vil ikke give adgang til kundedata. Så det er ikke superkritisk, men dog vigtigt nok til, at vi beskytter os imod hackere – også på dette niveau.

Ekknud fortsætter med at forklare, at de har kontrolleret, om de har været udsat for hackerangreb, og det er ikke tilfældet, da forsvarsmekanismerne ikke har rapporteret nogen angreb. Selvom om SDC ikke fandt tegn på hackerangreb, tager SDC dog påstande om sårbarheder alvorligt. Ekknud mener, at truslen hele tiden er til stede, og derfor er SDC’s sikkerhedssystem også rettet derimod.

Du kan se Weedhead Hackers video om sårbarhederne herunder.

Gizmodo

Lockheed Martin vil lave fusionsreaktor

- Via Ingeniøren - , redigeret af OnkelDunkel

Charles Martin fra Lockheed Martin fremlagde på konferencen Solve for X hos Google, at de er i gang med at udvikle en fusionsreaktorer på 100 MW. Fusionsreaktoren er en High Beta Fusion-reaktor, hvor det magnetiske tryk stiger, når plasmaet bevæger sig. Det skriver Ingeniøren.

Lockheed Martin har i mange år forsket indenfor området fusion med Thomas McGuire ved roret. Forskningen har drejet sig om form for magnetisk indeslutning af plasmaet kendt som Field reversed configuration (FRC). FRC er en anderledes indeslutning end et tokamak design, som er det design, der skal anvendes ved den europæiske forsøgsreaktor ITER. FRC har også meget få magnetfeltlinjer, der holder bedre på plasmaet.

Charles Chase fra Lockheed Martin regner med at have en prototype klar om fem år, og om ti år skulle den kunne sættes i produktion. Desuden regner han med, at fusionsrektoren vil have en størrelse, således at den kan transporteres rundt på en lastvogn.

Du kan se Charles Chases præsentation nedenunder.