mboost-dp1

B&O

B&O på vej med to nye hovedtelefoner

- Via Slashgear - , redigeret af OnkelDunkel

Bang & Olufsen, også kendt som B&O, er et af de store danske firmaer som producerer og designer produkter inden for hi-fi, telefoner og tv. Deres portfolio er især kendt for premium-produkter af god kvalitet, og er derfor i den dyre ende.

Efterhånden er B&O dog også ved at producere udstyr, som kan erhverves af den brede befolkning, og med oprettelsen af brandet B&O Play, har B&O gjort deres indtog i segmentet for billigere hi-fi-udstyr, modsat hvad deres primære brand er kendt for.

De nyeste skud på Play-stammen er to nye hovedtelefoner, som vil udkomme til juli, kaldet BeoPlay H3 og BeoPlay H6. B&O garanterer at de, som alle deres andre produkter, er lavet i de bedste materialer, og leverer god lyd. De to udgaver vil derfor udelukkende fremstå i overfladebehandlet aluminium med enten sort eller brun læder. B&O garanterer at begge vil være både lette, med H3-modellen en smule mindre end H6, og samtidig modstandsdygtige over for ridser.

Højttalerelementer på H6 indeholder egendesignede 40 mm neodymmagneter, og en intern basenhed, mens H3 har 10,8 mm-elementer og en mindre basport.

Lydkvaliteten er ifølge B&O i top, og hovedtelefonerne er designet efter omfattende studier af menneskets øre, for at fremme alle detaljer i musikken. H6 og H3 vil blive solgt til henholdsvis $399 og $249 og kan blandt andet bestilles online, og fås derudover i Apple Stores verden over.

NASA

Grønland stod uden internetforbindelse

- , redigeret af DuraMater

Den seneste uge har den Grønlandske befolkning ikke været for heldige med stabiliteten af deres internet. Fredag i sidste uge røg den ene af de to forbindelser, som giver Grønland adgang til internettet, da søkablet som forbinder Nordamerika med Grønland oplevede kabelbrud ud for Canada.

Grønland har dog en redundant forbindelse gennem Danmark, som de deler med Færøerne og Island, hvilket sikrede at de Grønlandske beboere stadig kunne tilgå nettet. Så på trods af nedbrud om natten, var der igen forbindelse klokken 11 næste dag, lokal tid.

I løbet af onsdagen blev Grønland så igen ramt, da en entreprenør kom til at grave et fiberkabel over mellem Viborg og Herning. Dette gjorde at hvert fiber i kablet skulle sammensættes manuelt, hvilket forsinkede arbejdet betydeligt.

Sæunn L. Nolsøe, Tele Greenland skrev:
Da vi blev ramt af kabelnedbruddet i Danmark var internettet helt nede, for begge forbindelser var ude af drift. Vi gik i gang med at finde alternativer, og det lykkedes at omdirigere en del af trafikken via Island og videre til England

Dette gjorde at Grønlands kapacitet blev nedsat med halvtreds procent af normalen. Dog blev al kommunikation til øen dog ikke berørt. Nedbrudet gik kun ud over internettet, samt betalingsforbindelsen til nogle butikker, mens mobiltelefoni, fastnettelefoni, samt de MPLS-VPN’er der forbinder virksomheder og institutioners, ikke blev ramt.

Hvad der har været skyld i nedbrudet ud for Canada er endnu uvist, men Grønlandske Tele-Greenland kan oplyse at fejlen er opstået under vandet. Det danske nedbrud blev dog rettet senere på dagen, oplyser TDC.

Telia

Forbedret 3G-netværk i Danmark grundet sammenlægning

- Via IngeniørenInginøren ing.dk - , redigeret af DuraMater

Kunder hos Telenor mistede i nat forbindelsen til deres 3G netværk i nogle timer. For ikke at miste opkald blev de samtaler som normalt ville foregå på 3G-nettet, i stedet flyttet til 2G-nettet i løbet af natten. Grunden skyldes en sammenlægningen af de to store netværk fra Telenor og Telia, som nu er blevet forbundet, som en del af et større samarbejde mellem de to firmaer. Dette skriver Ingeniøren.

I en pressemeddelelsen kalder de to parter samarbejdet for historisk, idet det er første gang man har foretaget en sammenlægningen af 3G-netværk i Danmark, en sammenlægning Telenors netværksdirektør Richard Stigaard er meget begejstret for.

Richard Stigaard skrev:
Det er en stor dag, både for Aalborg og for os i Telenor. Med nattens sammenlægning af to netværk skaber vi den bedste mobildækning i Danmark i hjertet af den by, hvor Sonofon, som senere blev til Telenor, startede for over 20 år siden. Det er selvfølgelig en helt særlig glæde for os, at premieren sker netop her

Udvidelsen fra de tidligere 15 master, som Telenor tidligere har gjort brug af, giver nu kunderne mulighed for at få dækning fra 28 master, hvilket har resulteret i en meget bedre 3G-dækning. Derudover vil det også kunne supportere langt flere brugere, og tilbyde langt bedre dækning indendøre end tidligere.

Telenor oplyser dog at systemet i starten kan virke mere ustabilt for forbrugeren, da masterne skal optimeres for at give den bedst mulige dækning i Aalborg. Dog vil sammenlægningen resultere i et forbedret netværk i hele Danmark, når de to 3G-netværk bliver sammenlagt over hele landet, hvilket vil ske i løbet af de kommende måneder.

Intel

Nye Intel-processorer tre gange så hurtige eller fem gange så effektive

- Via Intel Newsroom - , redigeret af DuraMater

Intel har med sin x86-arkitektur en stor bid af kagen inden for processorer til traditionelle pc’er, men er blevet udkonkurreret af ARM-arkitekturen inden for mobile enheder. Dette skyldes primært, at processorer baseret på ARM-arkitekturen, på grund af dens simple instruktionssæt, kan være væsentligt mere energieffektive end Intels processorer.

Som et forsøg på at komme ind på markedet udgav Intel tilbage i 2008 deres Atom-linje målrettet mod bærbare enheder og med et mindre energibehov end deres andre processorer. Det gav dem næsten monopol på processorer til netbooks, men der var ingen der brugte linjen på telefoner, tablets eller lignende enheder.

Nu prøver Intel dog med et nyt fremstød, denne gang med deres nye Silvermont-arkitektur. Den benytter sig af deres Tri-Gate-teknologi og fremstilles ved en produktionsprocess på 22 nanometer. Dette giver ifølge Intel en tre gange højere hastighed end nuværende Atom-processorer, eller et fem gange mindre energibehov ved samme hastighed.

Den nye arkitektur vil blive brugt i processorer med op til otte kerner, og sammen med understøttelse af en række virksomhedsfokuserede funktioner indenfor sikkerhed og virtualisering håber Intel derfor at processorne vil vinde indpas både i små mobile enheder og i såkaldte “mikroservere”.

Adobe

Adobe annoncerer Creative Cloud-hardware

- Via Adobe & Touch - , redigeret af DuraMater

Som det allerede er blevet understreget flere gange i løbet af den sidste uges tid, er Adobe lige nu i gang med deres Max-konference. Her har firmaet vist et skift i fokus, som går væk fra deres gamle forretningsmodel, der er baseret på salg af software, og over mod én ny model, der er baseret på onlinetjenester og abbonnementer. De har blandt andet indstillet salget af deres Creative Suite-programsamling og fremhævet deres Creative Cloud-tjeneste i stedet.

Læs mere her: Adobe skifter til abonnementsbaserede produkter

Nu bevæger firmaet sig dog ind på et helt nyt marked, nemlig det for hardware. På konferencen har de således præsenteret to projekter de er i gang med, nemlig Project Mighty og Project Napoleon. Førstnævnte er en avanceret internettilsluttet stylus, der samarbejder med Creative Cloud, mens sidstnævnte er en lineal til tabletskærme, der gør det let at tegne lige og buede streger.

Nedenfor kan du se en video med en præsentation af Project Mighty:

Video findes herunder.


Seagate

Seagate klar med deres første SSD til den almindelige forbruger

- Via CNet Reviews - , redigeret af Pernicious

Seagate er mest kendt for sine harddiske, men er også begyndt at gøre sig på markedet for SSD’er. I den forbindelse har Seagate sendt fire nye SSD’er på gaden, hvor de for første gang har en model med, der henvender sig til almindelige forbrugere.

Seagate 600 SSD hedder den nye forbrugermodel og kommer i kapaciteter af 120GB, 240GB og 480GB med SATA 3 tilslutning. Ydelsen oplyser Seagate til at være 80.000 IOPS og 500MB/s ved tilfældige læsninger og skrivninger.

De tre andre SSD’er Seagate lancerer, henvender sig alle til erhvervslivet. Seagate 600 Pro, er en forbedret udgave af Seagate 600, hvor Pro modellen tilbyder bedre ydelse og højere antal skrivninger samt et større udvalg i kapaciteter.

Seagate 1200 bruger 12Gbps SAS standarden, men er bagud kompatibel med 6Gbps SAS standarden, SSD’en kan fås op til 800 GB i kapacitet. Har man brug for endnu højere ydelse, tilbyder Seagate deres X8 Accelerator PCIe-kort, der kan levere 1,1 mio. IOPS og kommer med op til 2,2 TB kapacitet.

Nvidia

Nvidia snart klar med “nye” grafikkort

- Via Fudzilla - , redigeret af Pernicious

I løbet af maj vil Nvidia ifølge kilder hjemmesiden Fudzilla har snakket med, sende GeForce 700-serien af grafikkort på markedet.

Der er dog ikke tale om grafikkort baseret på en nyudviklet GPU, men derimod et marketingstrick hvor eksisterende grafikkort i GeForce 600-serien omdøbes til at være i 700-serien.

Således vil GTX 750 Ti blive baseret på GTX 670, GTX 770 vil blive baseret på GTX 680, mens GTX 780 vil blive baseret på GTX Titan LE. De vil blive udstyret med en ny køler kaldet NVTTM, der vil gøre det muligt at køre de enkelt kort ved en lidt hurtigere klokfrekvens, hvorfor det forventes, at de nye serie-700-kort vil blive omkring 5 % hurtigere end deres serie-600 modpart.

De nye kort var oprindeligt sat til at udkomme den 23. maj, men Fudzillas kilder mener, at lanceringsdatoen er blevet rykket frem til den 16. maj.

Fartkontrol.nu

Dansk app-udvikler anvender konkurrentens data

- Via Version2 - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af mbp

Hos den danske app-udvikler MobCoders har de udviklet app’en RoadAid, der ved hjælp af indberetninger fra brugere, skal hjælpe med at guide danske billister på vejnettet, uden om vejarbejde, køer og fartkontroller.

Netop det sidstnævnte område dækkes også af app’en Fartkontrol.nu, hvor ejeren Dan Bak-Kristensen opdager, at MobCoders RoadAid-app systematisk anvender data fra deres database. Det skriver Version2.

For at bevise, at RoadAid snylter på Fartkontrol.nu, indsatte folkene bag fartkontrol.nu en række falske indberetninger, som på et kort dannede teksten “FARTKONTROL.NU”. Fem minutter senere dukkede teksten op på RoadAids kort.

Hos MobCoders afviser indehaver og stifter Babak Bijan at de skulle hente data fra konkurrenten. I stedet mener Bijan, at det må være en eller flere brugere, som indberetter data fra konkurrenten. Det passer dog ikke overens med MobCoders egen udsagn om, at deres data gennemgår et omfattende tjek, for at sikre valide data.

Opdagelsen af at data går igen hos konkurrenten kommer samtidigt med, at Fartkontrol.nu har modtaget en lang række dårlige vurderinger på Google Play mens RoadAid har modtaget tilsvarende mange positive vurderinger.

Efter Version2 har kigget på sagen er det også kommet frem, at flere af de referencekunder som MobCoders oplyser på deres hjemmeside, aldrig har haft noget med firmaet at gøre. Efterfølgende er hjemmesiden gået offline og er pt. ikke tilgængelig.

Microsoft Corporation

Microsoft: Windows 8-indlæringskurve er for stejl

- Via PC Pro - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af arne_v

Microsofts økonomi- og marketingschef Tami Reller, har overfor Financial Times erkendt, at det ikke er alt i Windows 8 brugerne er glade for. I slutningen af året vil Microsoft derfor frigive en opdatering kaldet Windows Blue/8.1, der skal imødekomme en række af kritikpunkterne.

Kritikpunkterne går mest på en høj indlæringskurve, en manglende startknap og forvirrende indstillingsmuligheder. Hvilke ændringer der specifikt kommer i Windows Blue har Microsoft ikke oplyst, men man oplyser at det drejer sig om “key features”.

De nye ændringer skulle også henvende sig til erhvervslivet, der har givet Windows 8 en meget kølig modtagelse.

Det vurderes af flere analytikere, at alt efter ændringernes omfang, vil Microsofts direktør Steve Balmer komme under yderligere pres, eftersom der er tale om en potentiel stor u-vending for et af Microsofts kerneprodukter.

Adobe

Adobe skifter til abonnementsbaserede produkter

- Via dpreview -

I denne uge afvikler Adobe deres årlige “Max”-konference, og ved den indledende keynote kunne firmaet afsløre, at der ikke vil komme en ny Creative Suite efter den nuværende CS6, i stedet satser de på Creative Cloud.

Cloudtjenesten, der blev lanceret for et år siden, vil omfatte alle de velkendte programmer, der samtidigt skifter navn, således de nu hedder CC til sidst – for eksempel Photoshop CC.

Med Creative Cloud vil det ikke længere være muligt at købe et af Adobes programmer via en engangsydelse, i stedet for skal de fremover betales via et abonnement.

Det er også slut med de forskellige samlinger af software. Hvor der nu eksisterer flere forskellige Suites som Design Suite, Production Suite og Master Collection, så vil der fremover kun være to muligheder, enten adgang til enkelte programmer for $19,99 (183,37 kroner) om måneden, eller hele pakken for $49,99 (455,10 kroner) om måneden. For studerende og lærere er prisen $29,99 om måneden.

Ud over den ændrede betalingsmodel, så introducerer de nye CC-programmer en lang række forbedringer og nyheder. InDesign er således endeligt kommet i en 64 bit-udgave, der blandt andet gør den hurtigere til at generere pdf-filer, og Photoshop har blandt sine nye funktioner fået et værktøj til at mindske effekten af kamerarysten i billeder.

Beslutningen om at ændre betalingsmetoden har allerede affødt en del kritiske kommentarer. Det er især prisen, der vækker opsigt og som mange synes er alt for høj. Adobe ser ud til godt at være klar over, at deres beslutning vil vække opsigt, og har derfor udsendt et åbent brev, hvor de prøver at overbevise skeptikerne om fordelene i CC.

Du kan læse meget mere om Creative Cloud og de enkelte programmer hos Adobe. Her fremgår det også, at hvis man tilmelder sig inden den 31. juli, så er det muligt for eksisterende kunder at spare op til 60 % på sit abonnement det første år.