mboost-dp1

IBM

IBM kan behandle krypterede data uden dekryptering

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

IBM har frigivet et open-source bibliotek, der gør det muligt at behandle krypterede data uden at skulle dekryptere dem igen. Dette kaldes også for homomorfisk kryptering.

Homomorfisk kryptering gør det muligt at udføre operationer på de krypterede data og få samme resultat, hvis de samme operationer blev udført på de dekrypterede data. For eksempel er RSA-algoritmen en delvis homomorfisk kryptering, hvor det er muligt at udføre multiplikation på de krypterede data. Derimod er AES ikke homomorfisk.

IBM har siden 2009 forsøgt at udvide antallet af operationer, der kan udføres på krypterede data, samt gøre algoritmerne hurtigere. De er nu nået så langt, at de har frigivet en implementering, som kan afprøves blandt et bredere publikum. Før den endelige version ligger klar, skal algoritmerne tjekkes for matematiske smuthuller, der kan gøre det muligt at få adgang til de krypterede data.

Homomorfisk kryptering er især anvendeligt inden for systemer, hvor der skal søges i krypterede databaser. Man undgår at skulle dekryptere databasen først, lige som der ikke vil ligge dekrypterede data i hukommelsen, som er åbent overfor hacking.

Metoden er også velegnet til e-valg, hvor det er muligt at foretage sammentællinger af krypterede data, hvilket vil sikre, at de afgivne stemmer forbliver anonyme.

SXC - lockstockb

Forskere gør gamle mus unge igen

- Via Harvard University - , redigeret af Pernicious

Ifølge studier, publiceret i det videnskabelige tidsskrift Cell, har forskere fra Harvard gjort det muligt at ændre aldringsprocessen i organer i mus. En proces som måske kan overføres til menneskelige organer.

Opdagelsen skete under forsøg med parabiosis på mus, hvor to individer kirurgisk forbindes, så begge gør brug af den samme blodstrøm. Forskerne havde sat en ung mus sammen med en gammel mus, som indeholdt en form for hjertefejl, som er almindelige blandt mennesker. Under forsøget ændrede hjertet på den gamle mus sig, således at det igen kom til at se sundt og ungt ud.

Derefter identificerede forskerne et protein kaldet GDF-11 i den gamle mus, fra den unge mus, et protein som normalt forsvinder langsomt med alderen. Proteinet blev herefter udtaget og isoleret, for derefter at blive sprøjtet direkte ind i en ældre mus.

Resultat blev herefter det samme, hvor det ældre hjerte blev ungt og frisk igen. Forskerne vil nu prøve at gøre samme forsøg, for at forbedre andre gamle organer, som kan være sygdomsramte.

SXC - patyvo

Microsoft tjener millarder på Android-enheder

- Via ZDNet - , redigeret af Pernicious

I noget tid har Microsoft prøvet at komme ind på smartphonemarkedet, men ifølge NetMarketShare har Windows Phone kun 1,14 % af markedet, som domineres af iOS og Android-enheder.

Dette betyder dog ikke, at Microsoft ikke tjener gode penge på salget af mobiltelefoner. Det er dog bare ikke deres eget styresystem, der giver dem den største indtægt.

Ifølge ZDNet tjener Microsoft helt op til $8, eller 45 kroner pr. solgt smartphone som kommer med Android. Dette kan betyde en indtjening i 2013 på hele 19,44 milliarder kroner for 2013, grundet i Androids salg. Dette er dog ikke nyt, da Microsoft har tjent flere hundrede millioner dollars på Android siden 2011.

Dette skyldes dog ikke en indtjening på salg af telefoner, men udelukkende patenter. Senest blev verdens største producent af elektronik, Foxconn, overbevist om at betale licenser til Microsoft, hvilket sætter dem i samme gruppe som Nikon, ZTE og andre store virksomheder, der betaler til Microsoft.

Mange indgår aftale med Microsoft uden kamp, da det typisk er lettere og billigere for dem at betale patentlicenser end at prøve at slås i en retssag. Dette har betydet, at ingen endnu har vundet en sag mod Microsoft, som kræver betaling for brug af op til flere patenter, Microsoft mener Android krænker. Dog er endnu ingen klar over hvilke patenter dette drejer sig om, da Microsoft først er pålagt at fremvise beviser i tilfælde af en retsag. I dag er det kun Motorola Mobility, som er ejet af Google, og Huawei, som går fri fra Microsofts licensering.

Google talsmand, Matt Kallman skrev:
This is the same tactic we’ve seen time and again from Microsoft. Instead of building great new products, Microsoft attacks the competition, and tries to drive up the prices of Android devices for consumers.

Indtil andre modsætter sig kravet om betaling til patentlicenser, vil Microsoft derved blive ved med at tjene penge på mobile styresystemer, på trods af deres egen beskedne succes.

Andy Greenberg

USA’s Forsvarsministerium modsætter sig 3D-printet pistol

- Via BetaBeat - , redigeret af Pernicious

Tidligere kunne vi berette om, hvordan non-profil organisationen Defense Distributed havde printet verdens første håndpistol. Dette blev gjort over 4 timer på en brugt Stratasys Dimension SST 3D-printer, hvor den eneste del som ikke kunne printes i plastik var slagstiften, der måtte erstattes af et søm købt i et lokalt byggemarked. Plastik-pistolen blev affyret med stor succes, uden skade på pistolen eller den affyrede .380 kaliber patron.

Dette skulle være starten på et projekt kaldet Wiki Weapon, hvor tekniske tegninger gratis kunne deles, og alle de amerikanske borgere således ville kunne printe deres eget våben.

Planerne til The Liberator, som våbnet blev døbt, blev efterfølgende gjort offentligt tilgængelige, og på kort tid blev CAD-filerne downloadet over 100.000 gange. Dette blev dog hurtigt stoppet af den amerikanske regering, som fjernede filerne på organisationens hjemmesiden. Tilgår man siden i dag, bliver man mødt med et rødt banner med følgende tekst:

DefCad.org skrev:
DEFCAD files are being removed from public access at the request of the US Department of Defense Trade Controls.
Until further notice, the United States government claims control of the information.

Beskeden kommer fra det amerikanske udenrigsministeriums Office of Defense Trade Compliance, efter opfordring af forsvarsministeriet (Departmen of Defense), som mener, at udgivelsen af tegningerne bryder med den autorisation, som er påkrævet af våbenlovgivningen. Selv er Cody Wilson, skaberen af den omstridte pistol, ikke tilfreds med afgørelsen.

Cody Wilson skrev:
I immediately complied and I’ve taken down the files. But this is a much bigger deal than guns. It has implications for the freedom of the web

Danske Bank

Danske Bank lancerer betalingsapp

- Via Ingeniøren - , redigeret af Pernicious

Betaling med ens telefon har længe været undervejs i Danmark, og nu vil Danske Bank gøre deres, for at fremme den nye teknologi. Ved lancering af deres nyeste app til smartphones, kan man overføre op til 1000 kroner om dagen, eller 500 kroner pr. transaktion, uanset hvilken bank man er kunde i. Det skriver Ingeniøren.

Tjenesten kan ikke anvendes til betalinger i butikker, som konkurrent til dankortautomater, men vil i første omgang kun være beregnet til bankoverførelser. Dette kræver, at begge parter har programmet installeret på deres telefon.

Ud over at begge parter skal have app’en installeret, skal ens smartphone også have et dansk mobilnummer, mens brugeren skal være over 15 år. Ved lancering vil det være gratis at benytte sig af tjenesten. Er man tilmeldt Danske Banks kundeprogram vil det fortsætte med at være gratis, mens det måske kommer til at koste for andre.

Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank Personal Banking til Ingeniøren skrev:
Vi har gjort det lige så nemt at overføre penge som at sende en SMS. Du skal bare kende modtagerens mobiltelefonnummer. Man behøver altså ikke modtagerens kontonummer, og samtidig kan en betaling gennemføres med langt færre klik end i både net- og mobilbank

Danske Bank forestiller sig, at deres app vil være relevant at bruge ved for eksempel betalinger på loppemarkeder, fælles gavekøb og ved deling af regningen ved betaling på en restaurant eller café.

Danske Banks nye løsning, kaldet MobilePay, kommer med lanceringen før produktet Swipp, som en række andre banker annoncerede tidligere i år, men som først kommer til juni.

Xerox

Kopimaskinen der retter dine opgaver

- Via Phys.org - , redigeret af Pernicious

Xerox, der primært er kendt for at producere printere og kopimaskiner, har offentliggjort, at de vil tilbyde softwaren “Ignite”, der kan få deres kopimaskiner til blandt andet at kontrollere skoleopgaver.

Softwaren kan genkende håndskrift og kan rette opgaverne, selv om de ikke er skrevet på en standard formular. Ud over dette, kan softwaren genkende bestemte typer af fejl og indberette det til læreren via et web-interface, således at læreren kan fokusere på de problemer den enkelte elev har.

Softwaren kan bruges til opgaver lavet i de fleste fag. I matematik kigger den på svaret og tjekker om det er korrekt, hvor den ved stile mere kigger på om stavning og grammatik er korrekt.

Derudover er det muligt for softwaren at genkende mønstre af fejl, enten i en klasse, eller for en specifik elev, således læreren har mulighed for at tilrettelægge sin undervisning efter dette.

Du kan se en video om Ignite herunder.

Terrafugia

Terrafugia planlægger flyvende bil der kan lette vertikalt

- Via Terrafugia - , redigeret af Net_Srak

Det amerikanske firma Terrafugia har lagt deres planer frem for en flyvende bil der kan lette og lande vertikalt. Der er endnu blot tale om ideer og visualiseringer, men da firmaet er stiftet af flyingeniører fra MIT er der måske håb forude.

Planerne er at lave en bil med plads til fire personer, der kan lette som en helikopter med propeller, men så klappe disse ind og flyve over 300 km/t. på strækninger over 800 km. Samtidig skal den lette, flyve og lande automatisk, køre på normale veje og passe ind i en bilgarage.

Terrafugia håber på at have et færdigt projekt om 8-12 år. Synes du det lyder interessant kan du dog se en video om projektet med det samme herunder.

newz Media ApS

Nedetid: newz Media laver systemopdateringer

- Via newz.dk -

Alle hjemmesider i newz Media, det vil sige newz, Railgun, RAID1, MacNation og filmz, vil være lukket ned i nat mellem klokken 24 til 06 lørdag morgen, på grund af arbejde der skal udføres på de systemer, der driver newz Medias hjemmesider.

Facebook

Rygte: Facebook køber korttjeneste for $1 milliard

- Via Slashgear - , redigeret af OnkelDunkel

Facebook har blandt andet med deres opkøb af Instagram gjort meget for at gøre deres indtog på de mobile enheder. Nu kan interne kilder afsløre, at Facebook over en 6 måneder lang periode har været i forhandlinger om at opkøbe virksomheden Waze for mellem $800 millioner og $1 milliard.

Waze har specialiseret sig i at lave mobile applikationer med indbygget korttjeneste, hvilket Facebook mener vil kunne fremme funktionaliteten på deres mobile marked, og gøre dem uafhængige af konkurrerende korttjenester. Grunden til de lange forhandlinger skyldes Wazes nuværende placering. Firmaet er i dag baseret i Israel, men en flytning af hele deres stab til USA har været foreslået.

Waze har i dag 47 millioner brugere, men forventer at kunne forøge deres kundebase til over det dobbelte. Tjenesten er allerede delvist integreret med Facebook, som giver brugerne mulighed for at lokalisere ens venner i nærheden, men vil ved opkøbet kunne tilbyde turn-by-turn navigation på smartphones, og lade brugerne dele oplysninger omkring trafik, forsinkelser og benzinpriser med hinanden.

Sony

Sony vender 5 års økonomisk tilbagegang

- Via BBC News - , redigeret af OnkelDunkel

Efter 5 års kamp for at vise investorerne andet end underskud, er det nu lykkedes for Sony at vende de røde tal til et positiv årsresultat.

På trods af at være førende i mange forskellige produktkategorier, har Sony alligevel måtte se økonomisk tilbagegang i adskillige år, hvilket firmaet tilskriver den øgede konkurrence, faldende priser og en stadig lavere indtjening. Især deres produkter på tv-markedet har haft konstant tilbagegang de sidste 8 år. Derudover har et fald i den japanske møntfod på hele 20 % i forhold til den amerikanske dollar gjort, at forbrugerne har kunnet købe de japanske produkter langt billigere.

En ændret forretningsmodel ser dog ud til at have bragt Sony tilbage på rette kurs, hvilket har betydet et salg af blandet andet deres amerikanske hovedkvarter i New York samt noget af firmaets andel i medicinalvirksomheden M3. Derudover har de solgte deres japanske bygning “Sony City Osaki”, beliggende i Tokyo, for $1,2 milliarder.

Disse tiltag har således givet Sony nok penge på lommen til dække et underskud. Analytikere påpeger dog, at overskuddet ikke bør ses som en positiv trend, så hvis der ses bort fra de seneste mange salg, vil Sony stadig stå med økonomiske problemer fra deres salg af elektronik.

Selv forventer Sony i dette regnskabsår et endeligt overskud på ¥50 milliarder, hvilket svarer til cirka 2,87 milliarder kroner, på trods af en svag valutakurs. Seneste regnskabsår gav et underskud på ¥457 milliarder, eller 26,2 milliarder kroner, hvor det nuværende regnskabsår viser et overskud på ¥43 milliarder, eller 2,56 milliarder kroner.