mboost-dp1

PBS A/S

Forsvaret vil være med til at udvikle NemID

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Center for Cybersikkerhed, som hører under Forsvaret, vil gerne være med i udviklingen af NemID, da de mener at kunne forbedre sikkerheden. Det skriver Version2.

Det kom frem på konferencen, Offentlig Digitalisering 2013, hvor Thomas Lund-Sørensen fra Center for Cybersikkerhed derudover også fortalte om, hvordan centeret inddeler trusler fra internettet i fire kategorier.

Den mest alvorlige kategori er truslen fra stater, som spionerer mod danske virksomheder for at kunne understøtte deres egne virksomheder. Den anden kategori er politisk motiveret hackere, som for eksempel DDOS-angreb mod KL og NemID. Den tredje kategori er cyberterrorisme, som dog ikke er placeret særligt højt på trusselskalaen.

Den sidste kategori dækker over supply-chain-trusler, hvor leverandører til den danske it-infrastruktur kan lægge bagdøre ind i den leverede hardware- eller softwareløsning. Thomas Lund-Sørensen mener, at det især er efterretningstjenester som gør brug af denne metode. Han erkender dog, at det er svært at bekæmpe denne trussel. Huawei er tidligere blevet anklaget for at have indsat bagdøre i deres hardware.

Nokia

Rygte: Nokia Lumia EOS vil komme med et PureView-kamera

- Via Mobile Geeks - , redigeret af Pernicious

Da Nokia lancerede Lumia 925 blev det også antydet, at Nokia ville lancere endnu en telefon denne sommer. Nu har Mobile Geeks hørt rygter om, at denne telefon skulle være Lumia EOS, der er udstyret med et Pureview-kamera på 41 megapixels.

Lumia EOS skulle dog ikke være i stand til at tage billeder med 41 megapixels, da den maksimale billedstørrelse er sat til 34 megapixels. De resterende megapixels bruges til at få bedre og skarpere billeder under dårlige optageforhold. Kameraet kan desuden optage i 1080p og 720p, hvor hver af opløsninger kan optages i tre forskellige billedehastigheder. Bagkameraet er også udstyret med en xenon-blitz.

Lumia EOS vil angiveligt blive udstyret med et interface, der skulle være meget lig et DSLR-kamera, hvor det er muligt at justere på de indstillinger, som ønskes.

Udover Pureview-kameraet vil Lumia EOS blive udstyret med en 4.5” skærm på 1280×720 pixels og telefonen vil blive lavet i polykarbonat. Ifølge rygterne skulle Lumia EOS blive tyndere end Lumia 920.

Det forventes at Nokia vil lancere Lumia EOS i den anden uge af juli, hvor den 9. juli vurderes at være mest sandsynligt.

Ericsson

Gennemsigtige antenner er på vej

- Via CNet Reviews - , redigeret af Pernicious

Ericsson har på amerikanske messe, CTIA, fremvist gennemsigtige antenner.

De gennemsigtige antenner er del af projektet Window of Opportunity. Som navnet antyder, så er antennen lavet til at blive indbygget i et vindue, hvorved radiodækningen kan blive bedre indendøre i for eksempel større bygninger, men også i tog og busser.

Vinduet kan udvides med infrarøde sensorer, så det er muligt at indbygge et berøringsfølsomt interface. Dette kan for eksempel bruges til at tænde for lyset eller kontrollere et musikanlæg.

Du kan se en video herunder hvor teknologien bliver præsenteret.

Flickr - espenmoe

Assange kræves udleveret til Sverige

- Via Daily Telegraph - , redigeret af Pernicious

Julian Assange fik sidste år asyl på Ecuadors ambassade i London, hvor han siden har opholdt sig.

Læs også: Julian Assange har fået politisk asyl af Ecuadors ambassade

Det ene offer i sagen, hvor Julian Assange anklages for at have voldtaget offeret, mener, at Sverige bør lægge pres på Ecuador for at udlevere Assange. Dette sker gennem offerets advokat, Elisabeth Massi Fritz, som afviser, at voldtægtssagen skulle være en konspiration for at få ham udleveret til USA.

Elisabeth Massi Fritz, advokat skrev:
There has been much speculation in the media, much of it incorrect… This is not about any kind of conspiracy as some media outlets have claimed. My client is a plaintiff and a victim.

Elisabeth Massi Fritz mener, at efterforskningen ikke skal blokeres, fordi at den formodede voldtægtsmand hedder Julian Assange. Derfor mener hun, at Assange kun bruger konspirationsteorien som en undskyldning for ikke at blive stillet for en dommer.

Siden sidste år har det britiske politi placeret betjente foran Ecuadors ambassade i det tilfælde, at Julian Assange skulle forlade ambassaden, så han kan blive anholdt. Dette har indtil videre ifølge The Telegraph kostet den britiske stat omkring £3.3 millioner.

Dette er beregnet som £11.600 om dagen, der dækker en betjent på ambassadens dørtrin, to patruljevogne og nogle politibetjente til at udspørge gæsterne. Flere af Julian Assanges støtter er dog ved at give op, da de mener, at det er spild af statens penge og håber, at den britiske regering kan komme frem til en aftale med Ecuadors ambassade.

Ana Alban Mora, der er ambassadør for Ecuador til Storbritannien, udtalte omkring jul, at de kræver garantier for, at Julian Assange ikke vil blive udleveret til USA.

Ecuadors ambassade skrev:
Until we obtain these undertakings, the Ecuadorean government will continue to protect Julian Assange’s human rights, that are enshrined in international law.

Reuters/Robert Galbraith

Erhvervsstyrelsen vil have en EU-mærkeanordning for antenner til mobiltelefoner

- Via Erhversstyrelsen - , redigeret af Pernicious

Der har fornylig været forskellige test, som viser, at mobiltelefoner har dårlige antenner. Blandt andet har Forbrugerrådet løbende testet antennerne på mobiltelefoner siden 2011, hvor de har observeret, at kun halvdelen af mobiltelefonerne har en god antenne. En anden test fra Teknologisik Institut viste, at iPhone 4S havde markant dårligere antenneforhold i forhold til de andre telefoner i testen.

Læs også: iPhone 4s hos Telenor fejler oftest og Under halvdelen af mobiltelefoner har en god antenne

Det har nu fået telemyndighederne i de nordiske og baltiske lande til at bede EU-kommissionen om en mærkningsordning for antenner på mobiltelefonerne. Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen lægges der vægt på, at det er vigtigt for forbrugerne at kunne få information omkring antennerne på en mobiltelefon inden et køb.

Erhvervsstyrelsen skrev:
Det er afgørende, at forbrugerne får mulighed for at sammenligne mobiltelefoners modtageegenskaber inden køb. En mærkningsordning vil have stor betydning ikke bare for forbrugerne i de nordiske og baltiske lande, men også i resten af Europa.

Anmodningen til EU-kommissionen er i Danmark et led i regeringens initiativ ”Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark”.

Flickr - Andrew Mason

Nanopartikler kan forenkle behandling for type 1 diabetes

- Via Azonano - , redigeret af Net_Srak

Nanopartikler udviklet på MIT vil måske en dag eliminere behovet for at diabetikere, med type-1 diabetes, konstant skal overvåge deres blodsukkerniveau og injicere sig med insulin.

Bortset fra besværet med intravenøs insulin flere gange om dagen, er der også sundhedsmæssige risici, hvis doseringen ikke er korrekt. En ny metode udviklet af amerikanske forskere, har potentialet til at overvinde begge disse problemer. Metoden bygger på et netværk af nano-partikler, der når de sprøjtes ind i kroppen, kan opretholde normale blodsukkerniveauer i mere end en uge ved at frigive insulin, når blodsukkerniveauet stiger.

Nanopartiklerne er designet til at fornemme glukose i kroppen og reagerer ved at udskille en passende mængde insulin, og dermed erstatte funktionen af bugspytkirtlens celler, som er ødelagt hos patienter med type 1-diabetes.

Det injicerbare nano-net består af en blanding, der indeholder nanopartikler med en fast kerne eller insulin, modificeret dextran (som er almindeligt anvendt til at reducere blodets viskositet), og glucose oxidase enzymer.
Ved udsættelse for høje niveauer af glukose, omdanner enzymer glucose til gluconsyre, som nedbryder det modificerede dextran der frigiver insulin. Den gluconsyre og dextran, der er biokompatibel, opløses i kroppen, mens insulin bringer glucoseniveauet under kontrol.

Nanopartiklerne er givet en positivt eller negativt ladet biokompatibel belægning/gel, så når de er blandet sammen, bliver de tiltrukket af hinanden for at danne et “nano-netværk”. De positivt ladede overtræk er fremstillet af chitosan, et materiale der findes i rejeskaller, mens de negativt ladede overtræk er fremstillet af alginat, et materiale som normalt findes i tang.

I øjeblikket skal folk med type-1 diabetes typisk prikke deres fingre flere gange om dagen til at trække blod og checke blodsukkerniveauet. Når niveauet er højt, skal de injicere sig med korrekt mængde insulin, som nedbryder den overskydende sukker.

I de senere år har mange forskere forsøgt at udvikle insulin-doseringssystemer, der kan fungere som en “kunstig bugspytkirtel” der automatisk registrerer glucose niveauer og udskiller insulin. Én fremgangsmåde benytter hydrogeler til at måle og reagere på blodsukkerniveauet, men disse geler er langsomme til at reagere eller mangler mekanisk styrke, så insulinen løber ud.

MIT holdet satte sig for at skabe et robust, biokompatibel system, der ville reagere hurtigere på ændringer i blodsukkerniveauet, og ville være let at administrere.

Der snakkes nu om at udvide de kliniske tests til mennesker.

Canonical Ltd.

Under halvdelen af mobiltelefoner har en god antenne

- Via EPN.dk - , redigeret af Net_Srak

Siden 2011 har Forbrugerrådet løbende testet 228 mobiltelefoner ved GSM-båndet 900 MHz. Ifølge Forbrugerrådet kan kun 50 % bryste sig af karakteren god, mens de resterende må nøjes med en middelkarakter eller derunder. Af de resterende har 10 % fået karakteren dårlig. Det skriver EPN.

Martin Salamon fra Forbrugerrådet kritiserer den manglende information omkring de dårlige antenner, da forbrugerne dermed ikke har mulighed for at købe en mobiltelefon, som virker på lokationer med ringe dækning.

Teleindustrien, der er brancheorganisation for teleselskaberne, bakker op om Forbrugerrådet, da de mener at forbrugerne har krav på en mobiltelefon med en god antenne for at få en god kundeoplevelse.

Jakob Willer, Teleindustrien skrev:
Alle undersøgelser viser, at der er stor forskel på kundeoplevelsen afhængig af den valgte telefon. Som forbruger er det rimeligt, at man har mulighed for at finde en telefon med en god antenne.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen afviser dog at indføre en dansk mærkningsordning for antenner på mobiltelefoner, da hun frygter at det vil reducere udbuddet af telefoner i Danmark. I stedet vil hun presse på for at få en mærkningsordning i EU-regi.

Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mener dog ikke at Forbrugerrådets test af mobiltelefoner er retvisende, da han mener, at der er mere end 10 % af mobiltelefonerne, som har en dårlig antenne. Gert Frølund Pedersen kritiserer blandt andet den anvendte testmetode, som ikke følger den teststandard som anvendes i resten af verden og som er for simpel.

Den internationale teststandard som Gert Frølund Pedersen anbefaler og som han har været med til at udvikle, måler på flere hundrede målepunkter i forhold til antennen, mens Forbrugerrådet test kun måler på et enkelt punkt. Det er særligt et problem for de antenner som sender i en bestemt retning. Gert Frølund Pedersen erkender dog at Forbrugerrådets test kan vise en tendens omkring mobilantenners antenner.

Martin Salamon erkender, at testen kunne være bedre, men at det skal ses i forhold til den anvendte tid og økonomi. Han er åben overfor et samarbejde med Gert Frølund Pedersen om at udvikle en test, som er bedre, økonomisk og effektiv.

HTC

Ca. 5 mio. solgte HTC One telefoner siden lancering

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

HTC har haft det hårdt i skyggen af Samsung, men nye salgstal ser ud til at, HTC kan se lidt lys for enden af tunnelen.

Ifølge The Verge har HTC solgt ca. 5 mio. eksemplarer af deres flagsskibstelefon HTC One. Dette er måske noget der kan dæmpe debatten om hvorvidt HTC er dødsdømte på smartphonemarkedet, selvom der er langt op til den primære konkurrent på Androidmarkedet, Samsung, som har afskibet 10 mio. af deres flagskib Galaxy S4 siden lanceringen.

Ifølge en anonym kilde er der flere ordrer på telefonen end HTC kan levere. Tiden vil vise om salget er nok til at rette op på HTC’s skuffende regnskaber.

Jolla

Smartphones har dårlig samtalekvalitet

- Via Ingeniøren - , redigeret af Net_Srak

Kvaliteten for stemmeopkald blandt smartphones, er ikke på højde med telefonapparater fra 1950, udtaler Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet. Dette er til trods for smartphones processorkraft og tiltag som HD Voice, som skulle sikre en bedre lydkvalitet i samtaler.

Knud Erik Skouby, Aalborg Universitet skrev:
Hvis man sammenligner vore dages – selv dyre – mobiltelefoner, så er talekvaliteten i dem jo ringere end ved en god gammel kobberforbindelse i et telefonapparat fra 1950. Kvaliteten er simpelthen for dårlig. Man har accepteret, at man åbenbart ikke kan høre, hvad der bliver sagt i en mobiltelefon.

Hos TDC kan de ikke oplyse hvor mange som bruger HD Voice, men estimerer at udbredelsen er stigende grundet den større udbredelse af smartphones, som understøtter HD Voice. Hos 3 udtaler Stine Green Paulsen, at deres kunder har en bedre oplevelse, når de snakker med andre kunder hos 3.

Begge smartphones skal understøtte HD Voice og befinde sig på samme net for at få den bedre lydkvalitet. Der er ingen af teleselskaberne, der markedsfører HD Voice, hvilket formodes specielt skyldes manglen på interoperabilitet mellem teleselskaberne.

IT-Branchen

Mangel på arbejdskraft i IT-branchen

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Brancheforeningen IT-Branchen har lavet en undersøgelse, som viser, at 25 % af IT-virksomhederne har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft, til trods for at der er vækst i branchen. Det skriver Version2.

40 % af virksomhederne har en eller flere ubesatte stillinger og fremover bliver problemet større, da 70 % af virksomhederne forventer at få flere opgaver.

Til Berlingske udtaler Tine Thygesen, der har startet Everplaces, at det skyldes langsom tilpasning af uddannelserne.

Tine Thygesen, Everplaces skrev:
Vi oplever, at uddannelserne ikke tilpasser sig virkeligheden hurtigt nok. Det er fair nok, at de ikke går forrest. Men spørgsmålet er, hvor langt bag ved markedet der er acceptabelt? Vi har som iværksættere ikke samme luksus. Hvis vi havde samme tilgang, var vi døde i morgen. Vi kan ikke vente i årevis og se tingene an.

Morten Østergaard udtaler tilsvarende til Berlingske, at han har hørt nødråbet fra IT-branchen og har varslet en uddannelsesreform, der skal sikre et bedre match mellem arbejdsmarkedet og uddannelserne. Desuden påpeger han, at det er et paradoks i en tid med høj arbejdsløshed og mangel på arbejdskraft, som skal løses.