mboost-dp1

Flickr - Nuonde

Elektrisk bil kører over 600 km på 6 minutters opladning

- Via All Cars Electric - , redigeret af Emil

Batterierne har hidtil været det svageste led i kæden for elbiler, idet de er tunge og dyre og tager relativt lang tid at oplade. Derudover har de indtil videre kun kunnet levere omkring 160 km på en opladning. Alt det er dog ændret med et nyt batteri til elbiler udviklet i Tyskland.

Den nye bil kan nemlig køre over 600 km på en enkelt ladning, og det ved næsten 90 km/t. Batteripakken har en ydelse på 97 % og kan genlades på kun 6 minutter, når det sættes til en DC-strømkilde.

Det lykkedes tidligere et japansk hold at køre en modificeret Daihatsu over 1000 km, men det var ved ca. 43 km/t, og bilen havde fået fjernet alle sæderne undtagen chaufførens for at give plads til flere batterier.

Bilbatteriet er en prototype udviklet gennem et samarbejde mellem Lekker Energie og det tyske økonomiministerium.

Google Inc.

Nexus ser alligevel ud til at få en efterfølger

- Via Gizmodo - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Woller

Selvom det tidligere har lydt, at Google ikke vil komme med en efterfølger til deres Nexus One-mobiltelefon, så tyder alt på, at der kommer en alligevel.

Ifølge hjemmesiden Gizmodo, så vil efterfølgeren, der kommer til at hedde Nexus Two, blive lavet af Samsung og minde meget om Samsungs topmodel Galaxy S.

Gizmodo har talt med en kilde, der efter sigende selv har haft den nye telefon i hånden, og vedkommende kan fortælle, at den vil komme med en 4″ AMOLED-skærm og have en sort blank overflade lavet i plastik.

Modsat da Nexus One udkom, så vil Nexus Two ikke være et stort teknologisk spring fremad. Der er ingen specifikationer på indmaden i telefonen, men det vides, at den kommer med et kamera på fronten.

Når den udkommer, hvilket rygtes til at ske den 8. november, vil det ske med den næste version af Android, der går under kodenavnet Gingerbread.

PBS A/S

Ikke nemt for NemID

- Via Computerworld DK - , redigeret af Emil , indsendt af burgurne

Problemerne for den nye, digitale signatur NemID bliver ved med at dukke op. Således er der hen over de seneste dage blevet berettet om adskillige problemer.

Seneste større problem opstod i forbindelse med en opdatering af Java, der netop er udsendt fra Oracle. Opdateringen har givet en fejl i NemID, der betyder, at der har været problemer med for eksempel at overføre penge.

Problemet forventes dog ikke at blive særligt udbredt, idet der endnu ikke er mange kunder, der har opgraderet til den nye udgave. Selvom fejlen ikke ligger hos DanID, men i Java, forventer DanID at få NemID til at virke med den nye Java i løbet af få dage.

Ud over problemer med Java, så er der også sket fejl ved håndteringen af support-sager, hvor op til 18.000 sager er blevet syltet. Oven i den bunke er det kommet frem, at 3.500 bestillinger af nye nøglekort ligeledes er gået galt. Begge disse problemstillinger er dog blevet løst.

Oven i disse problemer har Videnskabminister Charlotte Sahl-Madsen netop medgivet en borger, at sikkerheden ikke har været optimal i forbindelse med udsendelsen af nøglekort.

Flickr - skreuzer

IT- og Telestyrelsen: Bulgarien og Letland er ikke foran

- Via newz.dk - , redigeret af Emil , indsendt af Jeppah

I forbindelse med undersøgelsen “Broadband Quality Study”, der har kigget nærmere på 72 landes bredbåndsmuligheder, blev det nævnt, at lande som Letland og Bulgarien nu havde bedre bredbåndsforbindelser end Danmark. Det mener IT- og Telestyrelsen dog ikke er tilfældet.

I et svar til newz.dk-brugeren Jeppah, kan Jonas Husum Johannesen fra IT- og Telestyrelsen berette, at Letland og Bulgarien ikke har overhalet Danmark. Tallene, der blev fokuseret på i medierne, tegnede nemlig ikke et komplet billede.

Det er korrekt, at bredbåndsforbindelserne i de to lande i gennemsnit nu er hurtigere end i Danmark, men udbredelsen af bredbånd er meget lavere. Den samme undersøgelse viser, at udbredelsen er henholdsvis 20 % og 48 % for Bulgarien og Letland, hvor den er på 86 % i Danmark.

Bliver disse tal taget med, så ryger de to lande ned på en 15.- og 27.-plads i listen “Broadband Leadership”, hvor Danmark indtager en 10.-plads. Det påpeges også, at når de to lande kan overhale Danmark på hastighed, så skyldes det, at de er kommet senere i gang med at opbygge deres bredbåndsnet og derfor i større grad benytter sig af nyere og hurtigere teknologier.

Du kan læse hele brevet herunder.

Tak for din henvendelse.

Videnskabsministeren har bedt IT- og Telestyrelsen om at besvare dit spørgsmål.

Undersøgelsen, der omtales i artiklen, er en international benchmarking af kvaliteten af bredbåndsforbindelser. Undersøgelsen udarbejdes af Oxford University og Universidad de Oviedo, og er sponsoreret af Cisco.

Et af målene i undersøgelsen er den såkaldte Broadband Quality Score (BQS), som sammenligner udviklingen i de oplevede bredbåndshastigheder. Her er Danmark, som bekendt, placeret efter lande som Letland og Bulgarien. BQS scoren tager dog ikke højde for udbredelsen af bredbånd, som er markant lavere i de tre omtalte lande i sammenligning med Danmark.

Undersøgelsen peger på, at Bulgarien, Letland og Danmark har en bredbåndsudbredelse på henholdsvis 20 pct., 48 pct. og 86 pct. i 2010. Derfor ligger Bulgarien og Letland også kun henholdsvis nummer 27 og 15 på ranglisten for ’Broadband Leadership’, der kombinerer BQS scoren og bredbåndsudbredelsen. Danmark indtager her en 10. plads, hvilket er en enkelt placering lavere end i 2009, men stadig tilstrækkeligt til, at Danmark er blandt de 14 lande, der vurderes at kunne opfylde morgendagens bredbåndskrav.

I lande med lav bredbåndsudbredelse baseres bredbåndsudviklingen ofte på helt ny infrastruktur, som hurtigt kan give høje hastigheder til en begrænset del af befolkningen, hvilket oftest er begrænset til den del af befolkningen, der bor i de større byer.

I modsætning hertil er bredbåndsudviklingen i Danmark baseret på forskellig, både ny og gammel, infrastruktur, der giver adgang til bredbånd til alle i hele landet. I Danmark har man prioriteret at sikre både en god bredbåndskvalitet og en høj udbredelse, så alle uanset hvor i landet de bor kan få gavn af fremtidens digitale muligheder.

Endelig kan det oplyses, at regeringen i juni måned lancerede en ny bredbåndsmålsætning om, at alle skal have adgang til mindst 100 Mbit/s i 2020. Denne målsætning skal indfries gennem en markedsdrevet og teknologineutral udvikling.

Regeringen ønsker således, at bredbånd skal komme ud til borgerne ved, at teleselskaberne selv planlægger udrulningen af bredbåndsforbindelser, i takt med at disse efterspørges af brugerne. Denne fremgangsmåde har ført til, at Danmark i dag er et af de lande i verden, som er længst fremme, når det gælder udbredelsen af bredbånd.

For at fremme processen har Videnskabsministeriet blandt andet lanceret et digitalt arbejdsprogram ”Digitale veje til vækst” med en række initiativer, der vil understøtte udrulningen af bredbånd og digitaliseringen af Danmark generelt.

Initiativerne skal ikke blot sikre, at alle har adgang til fremtidens bredbåndsforbindelser, men også at der udbydes attraktivt indhold, og at alle har de rette færdigheder til at benytte de nye digitale muligheder. Disse initiativer er i overensstemmelse med de anbefalinger til regeringer, som BQS undersøgelsen giver som en del af deres konklusion.

Hvis du har yderligere spørgsmål til undersøgelsen, er du velkommen til at kontakte undertegnede.

Med venlig hilsen

Jonas Husum Johannesen
Fuldmægtig
Telebrugerpolitisk kontor
Telefon: +45 35 45 01 94
E-mail: [email protected]

Læs også: Danske bredbåndshastigheder vokser langsomt

Federal Trade Commision

USA’s handelskommission tilgiver Googles WiFi-indsamling

- Via Forbes - , redigeret af Pernicious

Google har været i problemer i flere lande for at have indsamlet data om trådløse netværk med deres Street View-biler, mens disse har kørt rundt og fotograferet gaderne i flere lande.

I USA vil landets handelskommission, Federal Trade Commission (FTC), dog lade søgegiganten slippe billigere end mange andre steder, idet de har godtaget Googles undskyldning og nu vil lade sagen være ved det.

David Vladeck, direktøren for FTC’s afdeling for forbrugerbeskyttelse, har sendt Google et brev, hvori FTC stiller sig tilfredse med Googles planer om at hyre en direktør for privatliv, ændre sine fortrolighedspolitikker – både under produktudvikling og ved træning af medarbejdere, samt at slette de indsamlede data: ”På grund af disse forpligtelser, stopper vi på dette tidspunkt vores efterforskning af denne sag”.

Læs også: Google risikerer bøde på 18 mio. kroner i Spanien for Street View-data

Flickr - LaertesCTB

Internettet er bag 7,2 % af Storbritanniens økonomi

- Via Breitbart - , redigeret af Pernicious

Sidste år tjente Storbritannien 100 milliarder pund, godt 850 milliarder kroner, på internettet, hvilket udgør 7,2 % af Storbritanniens bruttonationalindkomst. Dermed er markedet større end for eksempel konstruktions- eller transportindustrien i nationen.

Tallene fortæller yderligere, at den britiske internetøkonomi i 2015 regnes for at være steget med 10 % af bruttonationalproduktet. Tallene stammer fra en undersøgelse – bestilt af den britiske del af Google – som blev udarbejdet af Boston Consulting Group.

Meget af væksten kan tilskrives forbrug, specielt køb over internettet, men også at briterne bruger flere og flere penge på at få adgang til internettet. Resten af pengene er fra eksport, private investeringer eller regeringens forbrug.

Undersøgelsen viser også, at 62 % af Storbritanniens voksne befolkning har købt varer eller ydelser over internettet i løbet af i år.

Google

Google chef: Android vores bedste handel nogensinde

- Via VentureBeat - , redigeret af Pernicious , indsendt af holmen

David Lawee, Googles vicepræsident for firmaets udvikling, har kaldt Android for søgegigantens bedste handel nogensinde. Konklusionen lød, da Lawee udtalte sig ved Stanford Accel Symposium, en konference på Stanford University i USA.

Google opkøbte Android tilbage i 2005 for en sum, som anslås til at have været knap 268,3 millioner danske kroner. Siden da er styresystemet Android blevet færdiggjort, og selvom Google nu giver det væk gratis, er det stadig grund til en enorm indtjening for fimaet. Google tjener penge på reklamer på den mobile enhed, og netop det marked er blevet et forehavende, som Google tjener mere end 5 milliarder kroner på om året.

Lawee udtalte også, at når Google opkøber et firma, er det derefter op til entreprenørerne bag firmaet at gøre det til en succes. Andy Rubin, som startede Android Inc., kan med rette siges at have klaret opgaven.

Lime Wire LLC.

De amerikanske myndigheder lukker LimeWire

- Via Guardian - , redigeret af Emil , indsendt af Nakke

Efter en fire år lang kamp imellem LimeWire og Recording Industry Association of America, RIAA, er LimeWire nu af retten blevet beordret til at lukke.

Dommen slog blandt andet fast, at platformen med vilje var grund til en stor mængde piratkopiering ved at tillade, at de 50 millioner månelige brugere kunne dele ophavsretsbeskyttet materiale. Dommeren fortalte videre, at pladeindustrien “har lidt, og vil fortsætte med at lide, uoprettelig skade fra LimeWires tilskyndelse af udbredt krænkelse af deres værker”, og tilføjede at skaderne var “svimlende”.

RIAA efter dommen skrev:
For the better part of the last decade, LimeWire and Gorton have violated the law. The court has now signed an injunction that will start to unwind the massive piracy machine that LimeWire and Gorton used to enrich themselves immensely. In January, the court will conduct a trial to determine the appropriate level of damages necessary to compensate the record companies for the billions and billions of illegal downloads that occurred through the LimeWire system.

En undersøgelse fra maj 2009 viste, at LimeWire blev brugt af 58 % af alle, som havde downloadet musik fra et p2p-netværk.

Flickr - dweekly

Patentsag mellem Oracle og Google eskalerer

- Via Computerworld - , redigeret af Emil , indsendt af Tore

I midten af august rettede Oracle sine juridiske kanoner mod Google, da de mener, firmaet har brudt en række af deres patenter i forbindelse med anvendelsen af Java i Android.

Oracle har nu opdateret anklageskriftet med påstand om, at Google direkte har kopieret dele af koden bag Java.

Af opdateringen fremgår det, at der ikke blot er tale om nogle få API’er, men hele biblioteker, der blevet skrevet af, helt ned til klassenavne og dokumentation. Således skulle op mod en tredjedel af Androids API være en afart af Oracles Java API.

Google har endnu ikke kommenteret opdateringen officielt, men har tidligere afvist stævningen som værende grundløs.

James Gosling, manden der opfandt Java, har tidligere meddelt, at Oracle var mere end almindeligt interesseret i, hvordan de kunne bruge Suns Java-patenter mod netop Google og lignende store selskaber.

Læs også: Google sagsøgt af Oracle over Java i Android og Google skuffet over Oracles angreb

Nvidia

Kina laver verdens kraftigste supercomputer

- Via Nvidia - , redigeret af Pernicious

Danmarks, til dato, bedste supercomputer præsterer 45 teraflops og står hos Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Det er hurtigt, men den når ikke Kinas nyeste supercomputer til sokkeholderne.

Den nye supercomputer, der er placeret hos Kinas Nationale Universitet for Forsvarsteknologi og har navnet Tianhe-1A, er blevet målt til 2,507 petaflops i en LINPACK benchmark-test og har dermed overtaget titlen som verdens kraftigste supercomputer.

Supercomputeren har 7.168 Nvidia Tesla M2050 grafikchips og 14.336 Intel processorer. Ved at anvende GPU’er opnår Tianhe-1A samme ydelse som 50.000 almindelige processorer, der ville kræve dobbelt så meget gulvplads og bruge 12 megawatt, hvor GPU-løsningen “kun” bruger 4,04 megawatt.

Guangming Liu, chef for det nationale supercomputercenter i Tianjin skrev:
The scientific research that is now possible with a system of this scale is almost without limits; we could not be more pleased with the results

Annonceringen sker blot få dage før offentliggørelsen af den nye top 500-liste for supercomputere, der udsendes den 1. november. Her vil den indtage førstepladsen med et forspring på 30 % i ydelse til nr. to på listen.