mboost-dp1

Microsoft

Microsoft snyder måske med IE 9

- Via Digitizor - , redigeret af kasperfmn

Der er meget fokus på hastigheden i browserne fra Google, Apple, Microsoft, Mozilla og Opera, hvorfor det gerne er de områder, som fremhæves, når der udkommer en opdatering eller helt ny version.

Sådan har det også været med Internet Explorer 9, der i test har klaret sig rigtig godt, ikke mindst i forhold til Internet Explorer 8. Ifølge Rob Sayre, der arbejder hos Mozilla, er alt dog ikke, som det ser ud til.

I forbindelse med en række test af Firefox 4 testede Sayre også konkurrenternes browsere, og her faldt han over et resultat i SunSpider Benchmark, der skilte sig meget ud.

Internet Explorer 9 klarede testen Cordic på blot 1 ms, meget hurtigere end både Firefox og Chrome. Det var så hurtigt, at Sayre valgte at undersøge sagen nærmere. Ved at ændre en lille smule i selve testen, små tilføjelser, der ikke burde have nogen indvirkning på resultatet, blev IE 9 pludselig 20 gange langsommere.

Både for Chrome og Firefox betød ændringerne næsten igenting, sådan som det var forventet, hvilket har fået Sayre til at spekulere på, hvorfor IE 9 reagerer, som den gør.

Ud af tre teorier, så hælder han mest til, at udviklerne bag IE 9 har snydt og lavet en meget specifik optimering til SunSpider.

Flickr - raindog808

Jagt indledt på person bag Harry Potter-lækage

- Via Ars Technica - , redigeret af kasperfmn

Den første del af filmatiseringen af den sidste bog i Harry Potter-sagaen, “Harry Potter og Dødsregalierne, del 1”, har premiere verden over i morgen, men i forgårs blev det muligt at se de første 36 minutter af filmen, efter klippet dukkede op på flere torrent-sider.

Warner Brothers, der har rettighederne til filmen, har nu svoret, at de vil gøre alt i deres magt for at finde frem til, hvem der har lækket klippet til internettet, ligesom de arbejder på at få fjernet klippet.

Warner Brothers skrev:
This constitutes a serious breach of copyright violation and theft of Warner Bros. property. We are working actively to restrict and/or remove copies that may be available. Also, we are vigorously investigating this matter and will prosecute those involved to the full extent of the law.

Da der kun er tale om en mindre del af filmen, spekulerer Ernesto Van der Sar, redaktør på hjemmesiden TorrentFreak, at lækagen kan ende med at gavne Warner Brothers, da det blot vil drive flere i biograferne.

Van der Sar er dog ikke i tvivl om, at når først en kopi i fuld længde og acceptabel kvalitet kan findes som torrent, så vil den blive meget populær. Den foregående film i rækken blev hentet omkring 8 millioner gange.

Microsoft Corporation

Ballmer afviser opsplitning af Microsoft

- Via Channel Register - , redigeret af Net_Srak

Ved det årlige aktionærmøde i Microsoft blev der talt om mange forskellige ting, heriblandt den seneste analyse fra Goldman Sachs, som blandt andet spekulerede i, om det ville være en fordel for softwarekæmpen at splitte sig op i mindre enheder.

Den tanke kunne Steve Ballmer dog mane til jorden, idet han ikke kan se nogen fordel ved at gøre det på nuværende tidspunkt.

Steve Ballmer, administrerende direktør for Microsoft skrev:
I don’t think it would be useful. I think it creates economic dis-synergies, in fact.

Microsoft er på det seneste blevet kritiseret for ikke at klare sig godt på en række forretningsområder, såsom Windows Phone, ligesom der endnu ikke er kommet et modspil til Apple iPad. Det har fået Goldman Sachs til at sænke deres anbefaling af Microsofts aktier til neutral.

Microsoft Corporation

Rootkit omgår Windows’ driver-signering

- Via ThreatPost - , redigeret af Net_Srak , indsendt af OnkelDunkel

Sikkerheden under Windows 7 er rost for at være på et højt niveau, men det afholder ikke cyberkriminelle i at finde huller og udnytte dem. Et af de seneste huller er opdaget i måden, Windows 7 signerer sine drivere.

Rootkittet TDL4, der er seneste generation af de tidligere rootkits TDL1, TDL2 og TDL3, adskiller sig fra forgængerne ved at kunne omgå den stramme sikkerhed omkring signering af drivere.

For at forhindre uvedkommende drivere tjekker systemet via en proces kaldet “kernel mode code signing policy”, at en driver er tilladt. Der kigges på værdien for indstillingen “LoadIntegrityCheckPolicy”, og er værdien lav, så tillades driveren.

Det udnytter TDL4, der indlæses via MBR’en (Master Boot Record), idet den i hukommelsen sørger for, at værdien for “LoadIntegrityCheckPolicy” har den rette værdi, når der skal indlæses en inficeret fil.

Udover at kunne omgå Windows 7’s driversikkerhed, er det også meget svært at finde ud af, hvordan den virker, da den den er lavet, så den er svær at debugge.

SXC - kezze

Android-producenter ramt af ny patentsag

- Via FOSS Patents - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Windcape

Android nyder stor succes på smartphone-markedet, hvilket kan ses på de enorme vækstrater, som har gjort platformen mere populær end iOS. Med populariteten følger dog en skyggeside, idet den er blevet mere og mere plaget af patentsager.

Seneste skud på stammen stammer fra det lille amerikanske firma Vertical Computer Systems, der har hevet LG og Samsung i retten og beskyldt dem for at overtræde to af deres patenter. Det ene er det amerikanske patentet nr. 6.826.744, der går under navnet “System and method for generating websites in an arbitrary object framework.” Det andet er en tilføjelse, der styrker det første.

Med de to patenter anklager firmaet LG og Samsung på 85 punkter, som de mener, en række af deres Android-baserede produkter overtræder. I LG’s tilfælde drejer det sig om LG Ally-telefonen, og for Samsung fire telefoner og en tablet-computer.

Vertical Computer Systems har tidligere hevet Microsoft i retten for brud på patent 6.826.744, hvilket førte til en aftale mellem de to virksomheder. Det forventes, den sag vil blive brugt som løftestang i de nye sager.

JAXA

Hayabusa vendte tilbage med asteroidestøv

- Via Sky and Telescope - , redigeret af Net_Srak , indsendt af OnkelDunkel

Efter en 7 år lang rejse vendte den japanske rumsonde Hayabusa i juni hjem til Jorden efter at have besøgt asteroiden Itokawa, hvor missionen var at observere den samt opsamle støvpartikler.

Støvpartiklerne vendte hjem sammen med Hayabusa, der sendte en opsamlingkapsel ned til Jorden, inden den selv brændte op i atmosfæren. Kapslen med de værdifulde støvpartikler landede i Australien, hvor den efterfølgende blev fundet og bragt til Japan.

Det har siden landingen ikke forlydt, om det lykkedes at indfange støvpartikler fra Itokawa, men nu har den japanske videnskabsminister, Yoshiaki Takagu, netop offentliggjort, at missionen var en succes.

Der er indtil videre fundet over 1.500 partikler fra asteroiden, der er bekræftet til ikke at stamme fra Jorden. De mange partikler skal nu studeres yderligere, men bekræfter allerede forskernes undersøgelser af, hvordan asteroiden er opbygget.

Læs også: Japansk rumsonde vender hjem efter 7 år i rummet med sten fra asteroide

Linux

Desktop-ydeevnen kraftigt forbedret under Linux med lille patch

- Via Phoronix - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thoand

Nogle gange skal der ikke meget til for at gøre en stor forskel, det er også tilfældet med en ny patch lavet af Mike Galbraith til Linux-kernen, som kraftigt forbedrer desktop-ydelsen under belastning.

Starter man en operation, der belaster computeren meget, så vil andre vinduer på desktoppen opføre sig sløvt. Med Galbraiths patch, der blot er på 224 linjer kode, ændrer dette sig med et trylleslag.

Målinger viser, at den maksimale ventetid forbedres med en faktor 10, og den gennemsnitlige ventetid for desktoppen bliver hele 60 gange bedre. Linus Torvalds har selv testet patchen, og han er meget imponeret.

Linus Torvalds skrev:
I’m also very happy with just what it does to interactive performance. Admittedly, my “testcase” is really trivial (reading email in a web-browser, scrolling around a bit, while doing a “make -j64” on the kernel at the same time), but it’s a test-case that is very relevant for me. And it is a _huge_ improvement.

Hos hjemmesiden Phoronix har de også testet patchen og i den forbindelse optaget to videoer, en uden og en med patchen installeret. Du kan se videoerne herunder.

AMD

Så kraftig er AMD’s Zacate APU

- Via PC Perspective - , indsendt af Medallish

I sidste uge inviterede AMD en række techsites til at prøve deres kommende Brazo-platform, der p.t. består af APU’erne Ontario og Zacate, hvor sidstnævnte er den kraftigste tiltænkt laptops.

Ved den første gennemgang måtte hjemmesiderne ikke oplyse nogen tal for, hvor godt APU’erne klarede sig, men det har ændret sig, og hos blandt andet PC Perspective har man nu offentliggjort sine tal.

Ved testen var det Zacate APU’en, der arbejder ved en taktfrekvens på 1,6 GHz for CPU’en og 500 MHZ for GPU’en (Radeon 6310), som blev anvendt under navnet AMD E-350. I anmeldelsen har PC Persoective sammenlignet den med to løsninger fra Intel. Det drejer sig om en Celeron SU 2300 CULV med ION-chip samt en ATOM D510 processor.

Det umiddelbare resultat er, at AMD’s nye APU klarer sig godt. Sammenlignet med Celeron-løsningen fra Intel, så klarer den sig næsten lige så godt i de fleste test og nogle gange endda bedre. Ser man på Atom-løsning, så er Zacate foran i de fleste test, og nogle gange endda med en stor margin.

Det er især ved grafiktunge operationer, Zacate viser sin styrke, her overgår den sågar ION-chippen fra Nvidia. Ser man på ydelse per watt, så ser det endnu bedre ud for Zacate. Ved stilstand benytter den blot 9,3 watt, hvilket er under det halve af Celeron-løsningen, som forbruger 21,2 watt, og meget bedre end Atom N510, der bruger 16,4 watt. Ved fuld belastet CPU er Bocat-CPU’en i Zacate 30 % mere effektiv end Celeron-CPU’en, og én watt bedre end Atom-processoren med et effektforbrug på 19,1 watt mod 20,1 watt.

Er både CPU og GPU belastet, så stiger effektforbruget til 28,8 watt for Zacate mod 37,1 watt for Celeron og ION-chippen. Her klarer Atom sig bedst med 23,3 watt, men med en grafisk ydelse, der ikke kan bruges til noget i praksis.

Generelt ser tallene rigtig gode ud for AMD, og hos PC Perspective tror man, de kan blive endnu bedre, idet de gennemførte deres test på et beta-system.

Flickr - dweekly

Nyhedsgruppe-indeks frifundet i sag om ulovlig distribution af filer

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Det hollandske filmstudie Eyeworks bad tilbage i maj retten om at stoppe nyhedsgruppe-indekseringstjenesten Fight To Defeat (FTD) i, hvad de kaldte “at distribuere” firmaets film Komt Een Vrouw Bij De Dokter, og sagen endte dengang i et nederlag til FTD.

FTD fungerer ved, at en bruger på siden oplyser andre brugere om, hvor i en nyhedsgruppe en fil kan findes. I sagen fra maj dømte retten, at denne handling svarede til at distribuere filen selv. FTD appelerede dog dommen, men tabte i juni også appelretssagen.

Nu har sagen også kørt ved appeldomstolen i Haag, som har ændret den tidligere dom, idet retten her mente, det at oplyse om filernes lokationer ikke svarede til reelt at distribuere en fil. Samtidig slog retten fast, at det at downloade filerne til privat brug ikke er ulovligt i Holland.

Til gengæld blev FTD fundet skyldig i at stimulere ulovlige uploads. Samtidig mente retten, at de fleste af personerne, som offentliggjorde filers lokationer på FTD, også var personerne, der reelt havde uploadet disse filer. Resultatet blev, at FTD ikke må oplyse om, hvor Eyeworks’ film kan findes. Hvis det sker, vil netværket blive straffet med dagsbøder på €10.000.

En tidligere retssag fra Holland har før slået fast, at det er lovligt at downloade til personligt brug i landet, hvilket retten dog også nævnte, måske kan være i strid med EU-lovgivning.

TV 2

TV 2 truer it-kyndig til at lukke bingoside

- Via Politiken - , redigeret af Emil , indsendt af Windcape

TV 2 har fået en seersucces på hænderne med deres lørdagsprogram “Bingo Banko”, og det viser sig, at hvis man har lidt snilde, kan man nemt sikre sig bingo hver eneste lørdag.

“Bingo Banko” benytter sig nemlig af en begrænset mængde talkombinationer, hvorfor der kun er omkring 1.200 plader i spil. Eftersom TV 2 tillader brugerne at hente en ubegrænset mængde spilleplader, kan man med et computerprogram hurtigt udregne vinderpladerne i takt med, at aftenens numre bliver fundet.

Ingeniøren Martin Poulsen skabte derfor tidligere hjemmesiden erderbingo.dk, som gav brugerne mulighed for at indtaste aftenens bingotal og derefter få hele vinderpladens tal serveret med det samme. Efter at hjemmesiden blev nævnt i de danske medier, henvendte TV 2’s juridiske afdeling sig dog til Martin Poulsen og truede ham med politianmeldelse, hvis ikke han lukkede hjemmesiden. Derfor har han nu følt sig nødsaget til at lukke siden og udtaler:

Martin Poulsen skrev:
Jeg fik et brev fra TV 2, hvor de truede med politianmeldelse, og jeg har ikke interesse i at bruge en masse tid på en retssag, for jeg har ikke rigtig noget at vinde på det her.

TV 2 selv mener, at brugerne, der benytter sig af programmer til at finde de vindende bingoplader, har “dårlig moral”.