mboost-dp1

Flickr - dweekly

Nyhedsgruppe-indeks frifundet i sag om ulovlig distribution af filer

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Det hollandske filmstudie Eyeworks bad tilbage i maj retten om at stoppe nyhedsgruppe-indekseringstjenesten Fight To Defeat (FTD) i, hvad de kaldte “at distribuere” firmaets film Komt Een Vrouw Bij De Dokter, og sagen endte dengang i et nederlag til FTD.

FTD fungerer ved, at en bruger på siden oplyser andre brugere om, hvor i en nyhedsgruppe en fil kan findes. I sagen fra maj dømte retten, at denne handling svarede til at distribuere filen selv. FTD appelerede dog dommen, men tabte i juni også appelretssagen.

Nu har sagen også kørt ved appeldomstolen i Haag, som har ændret den tidligere dom, idet retten her mente, det at oplyse om filernes lokationer ikke svarede til reelt at distribuere en fil. Samtidig slog retten fast, at det at downloade filerne til privat brug ikke er ulovligt i Holland.

Til gengæld blev FTD fundet skyldig i at stimulere ulovlige uploads. Samtidig mente retten, at de fleste af personerne, som offentliggjorde filers lokationer på FTD, også var personerne, der reelt havde uploadet disse filer. Resultatet blev, at FTD ikke må oplyse om, hvor Eyeworks’ film kan findes. Hvis det sker, vil netværket blive straffet med dagsbøder på €10.000.

En tidligere retssag fra Holland har før slået fast, at det er lovligt at downloade til personligt brug i landet, hvilket retten dog også nævnte, måske kan være i strid med EU-lovgivning.

Gå til bund
Gravatar #1 - Sqnk
17. nov. 2010 07:51
Newz skrev:
Samtidig mente retten, at de fleste af personerne, som offentliggjorde filers lokationer på FTD, også var personerne, der reelt havde uploadet disse filer.


Det er sq lidt vildt... håber da der har været nogle beviser til at komme til den konklution! Al verdens søgemaskiner kunne jo komme i problemer så
Gravatar #2 - Niversen
17. nov. 2010 08:31
nyheden skrev:
En tidligere retssag fra Holland har før slået fast, at det er lovligt at downloade til personligt brug i landet, hvilket retten dog også nævnte måske kan være i strid med europæisk lovgivning.


så holland må ikke bestemme over sig selv på nettet pga eu?

trumpfer eu landets love?
Gravatar #3 - HenrikH
17. nov. 2010 08:50
#2: På nogen punkter, ja. Det er derfor der kræves folkeafstemninger til nogle EU ting, da de indvolverer "suverænitetsafgivelse".
Gravatar #4 - TGS
17. nov. 2010 09:08
så det er bare domstolen i Haag man skal have fat i. i denne her sag uden at kende alle fakta, lyder det altså som om de rent faktisk har lidt omløb i hovederne.
Gravatar #5 - Justin
17. nov. 2010 12:06
"En tidligere retssag fra Holland har før slået fast, at det er lovligt at downloade til personligt brug i landet,"

:D
Gravatar #6 - Snoop
17. nov. 2010 15:49
#1: Der er bare en stor forskel. Folk add'er ikke manuelt søgemateriale ind i fx. google, det gør de på FTD
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login