mboost-dp1

newz.dk

Sidste udkast til ACTA færdiggjort

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious

Det endelige udkast af Anti-Counterfeiting Trade Agreement, eller blot ACTA, som har været undervejs siden 2007, er nu blevet offentliggjort.

ACTA medfører blandt andet, at landene, som vælger at underskrive aftalen, som led i beskyttelsen af ophavsretten, skal benytte sig af grænsekontroller, bøder, og beslaglæggelse af udstyr, som er blevet benyttet til brud på ophavsretten.

Det færdige udkast til aftalen skal nu diskuteres af regeringerne i de 40 lande, som har været med til at udarbejde ACTA, hvorefter hver enkelt nation skal vælge, om de vil tilslutte sig aftalen eller ej. Denne process kan vare indtil sidst i år 2011.

Det anslås, at kopivarer i 2007 stod for en omsætning på $250 milliarder, en stigning fra $100 milliarder i 2000.

SXC - miamiamia

Forskere udtænker usynlig begivenhed

- Via Imperial College London - , redigeret af OnkelDunkel

Vi har i løbet af de seneste år flere gange skrevet om usynlighed, hvor forskerne kommer tættere og tættere på at kunne skjule objekter i det synlige spektrum af lyset. Nu har forskere fra Imperial College London bevist en helt ny form for usynlighed, der involverer tid.

Et hold af forskere, under ledelse af professor Martin McCall, har fundet en metode, hvor de ved at ændre på hastigheden af lys kan få hele begivenheder til at blive usynlige.

Teorien er, at når lys rammer eller passerer et objekt, så sker der en ændring af lysets hastighed. Ved at kontrollere denne hastighed, ved at accelerere noget lys og bremse andet, kan man “fjerne” informationerne om, hvad objektet foretog sig i en given tidsperiode.

Professor Martin McCall skrev:
If you had someone moving along the corridor, it would appear to a distant observer as if they had relocated instantaneously, creating the illusion of a Star-Trek transporter.

Det nævnte eksempel er stadig ren science fiction, men teknologien har en lang række anvendelsesområder, for eksempel inden for signalbehandling og computere.

Til at omsætte teori til praksis vil forskerne anvende metamaterialer, der kan ændre på lys, så man kan opnå det ønskede resultat.

Google

Google er ikke bekymrede over Facebook Messages

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Eric Schmidt, som mandag var taler ved Web 2.0 Summit i San Francisco, fik kort tid efter annonceringen af Facebook Messages mulighed for at udtale sig om den nye konkurrent til Gmail.

Schmidt udtrykte dog ikke bekymring, men glædede sig i stedet over det voksende marked, som han mener, at konkurrencen fra Facebook vil medbringe.

Eric Schmidt, Google skrev:
More competition is always good because it makes the market larger. As a group, you all are focused on the competition rather than the market getting larger. It brings more people in. We are all served by having everybody in the world get online.

Schmidt ville på konferencen ikke udtale sig direkte om Facebook Messages, men nævnte i stedet, at Google er glade for Gmails voksende brugerskare, og at e-mail-tjenesten fra søgegiganten klarer sig rigtig godt.

Læs også: Facebook lancerer Messages

flickr - Andrew Feinberg

Facebook lancerer Messages

- Via CNN Money - , redigeret af Pernicious

Som forventet løftede Facebook i dag sløret for deres nye system for beskeder, Messages, tidligere kaldt Project Titan. Tidligere blev der spekuleret i, om det drejede sig om en reguler webmail-tjeneste, men det skal vise sig, at det nye system ikke er webmail i den traditionelle forstand, men en fusion af flere forskellige kommunikationskanaler.

Mark Zuckerberg skrev:
This is not an e-mail killer. This is a messaging system that includes e-mail as one part of it. We don’t expect anyone to wake up tomorrow and say ‘I’m going to shut down my Yahoo account or my Gmail account and switch exclusively to Facebook.’ But we do expect a shift to more real-time communication.

Idéen er, at man vil samle chat, sms, e-mail og almindelige Facebook-beskeder ét og samme sted, så man f.eks. kan modtage sine sms-beskeder i sin Facebook-indbakke. Om et par måneder vil det også være muligt at få en e-mail-adresse på facebook.com, så folk, der ikke har en Facebook-konto, kan kontakte folk, der har.

Tjenesten vil blive indført gradvist, og i første omgang skal man bede om en invitation, hvis man vil være blandt de første til at prøve det.

Læs også: Facebook kommer angiveligt med webmail-tjeneste

Microsoft Corporation

Konkurrence skal promovere IE9-funktioner

- Via Daniel Frost - , redigeret af Avenger- , indsendt af danielovich

Når den næste udgave af Internet Explorer udkommer, vil den have en række funktioner, som skal være med til at give en bedre brugeroplevelse.

Webudviklere kan tilpasse deres sites, så de gør mere eller mindre brug af disse funktioner, hvor Microsoft håber på, at det er mere. Ud over at have vist, hvad funktionerne går ud på, så starter Microsoft Danmark nu en konkurrence, der skal give et økonomisk incitament.

Gør man sin hjemmeside ekstra lækker med IE9-udvidelser som pinned sites, jump lists, overlay icons og thumbnail toolbar-knapper, så kan man deltage i en konkurrence om 10.000 kroner til vinderen.

Reglerne er simple, da det blot går ud på at implementere så mange IE9-specifikke funktioner som muligt, så godt som muligt på et site, man selv har lavet eller været med til at lave.

Konkurrencen løber frem til mandag d. 20/12, og har man lyst til at deltage, kan det ske ved at følge linket til kilden.

Google

Ny Android-telefon skal erstatte kreditkortet

- Via Telegraph - , redigeret af Pernicious

Ved årets Web 2.0 Summit i San Francisco har Googles topchef Eric Schmidt fremvist en ny Android-telefon, som blandt andet indeholder en Near Field Communication-chip (NFC), der gør det muligt at bruge telefonen som betalingsmiddel.

Schmidt havde ved præsentationen dog overdækket producentens navn på telefonen, men selvom det endnu ikke vides, hvilken model der er tale om, mener flere, at det er den næste Nexus.

Google-chefen kunne også fortælle, at systemet vil give brugerne mulighed for “tap and pay”, hvor brugerne ved let at banke telefonen mod et symbol eller et produkt nemt vil kunne betale for produktet eller en form for service.

Systemet kræver en telefon med en NFC-chip samt Android 2.3, kaldet Gingerbread, som vil udkomme i løbet af nogle få uger.

Apache Software Foundation

Oracle og Apache fortsætter ordstrid

- Via The Register - , redigeret af OnkelDunkel

Apache Software Foundation (ASF) langede i sidste uge hårdt ud efter Oracle, som de mener, lægger hindringer i vejen for Java-teknologien Harmony, et ASF-projekt, ved ikke at bibeholde betingelser i deres Java TCK-licens (Test Compatability Kit), der ikke er kompatibel med open source.

I et modsvar til ASF har Oracles Don Deutsch nu svaret, at han mener, ASF med deres anbefaling om at stemme imod Java SE 7 vil bremse udviklingen unødvendigt. Han påpeger også, at de tilbyder TCK-licenser under favorable vilkår som en del af JSPA (Java Specification Participation Agreement).

Hos ASF har man været hurtige til at svare igen, denne gang i meget korte vendinger, da de blot skriver “The ball is in your court. Honor the agreement.” og henviser til et åbent brev skrevet i april 2007 til Sun, hvor man ligeledes klagede over vilkårene for en TCK-licens.

Dengang bakkede flere virksomheder op om, at TCK-licensen ikke skulle indeholde restriktioner om, hvad den måtte bruges til, heriblandt Oracle, netop med det formål, at organisationer som Apache dermed også kunne bruge den.

Læs også: Apache erklærer Oracle krig

NASA/JPL/Caltech

Astronomer finder det hidtil yngste sorte hul

- Via NASA - , redigeret af Avenger-

Astronomer ved Chandra X-Ray Observatory har fundet, hvad der er det yngste sorte hul, man endnu har observeret. Det sorte hul ligger i galaksen M100, som ligger omkring 50 millioner lysår fra Jorden. Dermed er det sorte hul omkring 30 år gammelt.

Det menes, at det sorte hul er resterne af supernovaen 1979C, som netop blev observeret første gang af en amatørastronom i 1979. Supernovaen var resultatet af en eksplosion af en stjerne med 20 gange Solens masse. Dengang vidste man ikke, om supernovaen ville resultere i et sort hul eller en neutronstjerne, da stjernens masse var lige på kanten af det nødvendige for at danne et sort hul.

Svaret skal findes i udledningen af røntgenstråler, som vil aftage over tiden ved neutronstjerner, mens sorte huller vil fortsætte med at udlede strålerne, så længe materiale falder ind i det sorte hul.

Ud fra målinger foretaget i perioden 1995-2007 har astronomerne ved Chandra X-Ray Observatory kunnet se, at mængden af røntgenstråler udledt er nogenlunde konstant, hvorfor man nu tør konkludere, at supernovaen har resulteret i et sort hul.

remora.ca

Koobface-botnettet mister pusten

- Via Computerworld - , redigeret af Avenger- , indsendt af OnkelDunkel

Malwaren Koobface, der første gang så dagens lys i juli 2008, har siden levet en indbringende forretning for dets skabere, men nu er der kommet et hul i pengestrømmen.

Sikkerhedseksperter fra firmaet SecDev Group har sammen med lokale myndigheder i Storbritannien og medarbejdere fra internetudbyderen Coreix taget en række af Koobface-botnettets kommandoservere offline.

Hos SecDev Group er udviklingsansvarlig Nart Villeneuve godt klar over, at der vil være tale om en midlertidig sejr, som blot vil bremse Koobface i et stykke tid.

I forbindelse med arbejdet om at fjerne kommandoserverne har firmaet identificeret 20.000 falske facebook-konti, ligesom de har fundet 500.000 falske Gmail- og Blogspot-konti.

Koobface benyttes blandt andet til at installere falske antivirusprogrammer hos ofrene, ligesom de spammes med reklamer, som bagmændende får betaling for, hvis nogen klikker på dem. Det vurderes, at botnettet har indtjent $2 millioner til bagmændende i perioden juni 2009 til juni 2010.

Microsoft Corporation

Microsoft svarer igen i sag om MSE

- Via Channel Register - , redigeret af Avenger- , indsendt af freesoft

I sidste uge gik antivirus-producenterne Trend Micro og Panda Software til angreb på Microsoft, da de mener, softwarekæmpen går for langt, når de tilbyder Windows-brugere at kunne hente deres antivirusprogram MSE (Microsoft Security Essentials) via Windows Update.

Både Trend Micro og Panda Software mener, der er tale om konkurrenceforvridning, og ser gerne, at der indføres en valgmulighed i stil med den, der findes for browsere.

Microsoft har nu svaret igen, og de mener ikke, situationen er den samme, idet MSE bliver tilbudt som en valgfri komponent, brugerne aktivt skal vælge til i Windows Update. Dertil kommer, at tilbudet om at kunne hente MSE kun vil blive givet til de brugere, hvor Microsoft har detekteret, at der ikke er installeret et antivirusprogram i forvejen.

Baggrunden for tilbuddet er simpelt. Ifølge Microsoft er der, til trods for nem adgang til antimalware-programmer, mange, der stadig ikke har sikret sig med et program.

Læs også: Trend Micro og Panda vil klage til EU over MSE