mboost-dp1

Nvidia

Nvidia færdig med at fremstille chipsæt

- Via X-bit labs - , redigeret af Avenger- , indsendt af Rantanrave

Siden lanceringen af Intels Core i7 og senere i5 samt i3 har Nvidia ikke kunnet lave chipsæt til disse processorer, idet Intel ikke har villet give dem en licens til det. Til trods for en retssag om at få en licens, der stadig ikke er afgjort, så melder Nvidia nu ud, at de dropper chipsætmarkedet.

Administrerende direktør Jen-Hsun Huang udtalte sent i sidste uge, at de i stedet for at lave chipsæt vil satse på deres Tegra-linje af SoC’s (System on a Chip).

Jen-Hsun Huang, administrerende direktør for Nvidia skrev:
We are not building any more chipsets, we are building SoCs now.

Udmeldingen betyder ikke et stop for produktionen af nuværende chipsæt, der fortsat vil blive lavet. Således har firmaet stadig godt fat i AMD-markedet, ligesom de fortsat vil lave chips til Apple, der stadig anvender dem i en række af deres computere.

Nvidias valg kommer ikke som den store overraskelse, idet firmaet allerede tidligere på året valgte at sammenlægge SoC- og chipsæt- udviklingsafdelingerne.

MySpace

MySpace dropper kampen mod Facebook

- Via Telegraph - , redigeret af Emil

Chefen for MySpace, Mike Jones, har ved Monaco Media Forum udtalt, at den engang så populære hjemmeside ikke længere er et socialt netværk, men i stedet er en social underholdningsdestination. Dermed ser MySpace ikke længere sig selv som en konkurrent til blandt andet Facebook.

MySpace har efter Facebooks gennembrud haft svært ved at holde på den succes, som hjemmesiden tidligere i dette årti oplevede i stor stil. Blandt andet er antallet af britiske besøgende faldet til det halve, i forhold til da siden var størst, hvilket blev målt til 3,3 millioner månedlige besøgende fra Storbritannien i juli i år.

Firmaet News Corporation opkøbte tilbage i 2005 MySpace for $580 millioner og er efter sigende begyndt at lægge et voksende pres på at få MySpace til at vende den negative udvikling.

Symantec corporation

Symantec: Gennembrud i sagen om Stuxnet

- Via Symantec - , redigeret af Emil

Nye spor i sagen om den sofistikerede orm Stuxnet tyder på, at målet for ormen sandsynligvis har været Irans program for uranberigning.

Ifølge Symantec, der har gjort meget for at undersøge Stuxnet nærmere, er ormen specifikt gået efter et specielt industrisystem fra Siemens, som kontrollerer elektriske højhastighedsmotorer, der blandt andet styrer gascentrifuger, der bruges til at opdele beriget uran.

Rygter har tidligere lydt på, at Stuxnet har Irans Bushehr-reaktor som mål, og den iranske regering kan da også fortælle, at 30.000 pc’ere i landet er inficeret med ormen, men afviser dog, at Stuxnet har formået at påføre nogen reel skade til netop Bushehr.

Stuxnet blev først opdaget tilbage i juni og menes at være konstrueret af et hold af eksperter, der muligvis har haft en hel regering som arbejdsgiver.

MeeGo

AMD slutter sig til MeeGo-projektet

- Via MarketWatch - , redigeret af Emil

AMD har sluttet sig til The Linux Foundations open source projekt MeeGo, der startede som en fusion af Nokias Maemo OS og AMD-rivalen Intels Moblin OS.

Ben Bar-Haim, AMD skrev:
MeeGo represents an exciting, open-source mobile operating system we expect to be adopted by mobile and embedded device makers over time. We are glad to provide engineering resources to joint industry efforts like MeeGo and expect that this operating system will help drive our embedded plans and create expanded market opportunities for our forthcoming Accelerated Processing Units.

Annonceringen af AMD’s fremtidige involvering i MeeGo kom ved MeeGo Conference 2010, som afholdes i denne uge i Dublin, Irland.

Kingston

Windows Phone 7 låser microSD-kort

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Hvis man er en af de få, som allerede har en Windows Phone 7-enhed, så skal man passe på med at sætte et andet microSD-kort i den. Windows Phone 7 vil ikke bare formatere kortet, så det ikke kan læses i andre enheder, kortet vil ikke kunne omformateres bagefter.

Engadget skrev:
But what appears to have fried our card is the fact that any card inserted into a Windows Phone 7 device “will no longer be readable or writable on any other devices such as computers, cameras, printers, and so on” according to documentation on Samsung’s site — including, amazingly, the ability to format the card.

Ifølge Microsoft kræver en Windows Phone 7 et certificeret microSD-kort, som ikke blot er afhængigt af class-typen, men også hvor mange skrivninger det kan håndtere i sekundet. Hos Engadget har man oplevet problematikken med en Samsung WP7 telefon, det oplyses ikke, om andre telefoner viser samme fejl.

AOL LLC.

AOL håber på nye kunder med forbedret webmail

- Via PhysOrg.com - , redigeret af Pernicious

Hotmail og Gmail er blandt de store, når det kommer til webmail, men også America Online (AOL) har mange webmail-brugere. I en pressemeddelelse har de nu løftet sløret for et nyt, hurtigere og nemmere webmail kaldet Project Phoenix.

Af forbedringer kan nævnes færre grafiske og mindre dominerende reklamer, hurtig og nem mulighed for at have flere e-mails åbne samt nem afsendelse af e-mails ved at benytte en “Quick Box” i toppen af siden.

AOL håber, de kan overbevise eksisterende brugere til at blive, men også at få nye brugere. Det skal blandt andet ske ved at tilbyde fælles funktionalitet, så Phoenix kan bruges til at tilgå data fra flere forskellige kilder, også konkurrenterne.

Endnu er der tale om en testudgave, som kun en mindre skare af brugere har fået lov at teste. Går alt som planlagt, vil den moderniserede tjeneste blive tilgængelig for alle i starten af 2011.

CERN

LHC har måske opdaget de første spor efter Higgsbosonen

- Via PhysicsWorld - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af vandfarve

Et af målene for Large Hadron Collider (LHC) er at prøve at finde Higgsbosonen, der ifølge standardmodellen sørger for, at partikler har en masse.

Indtil videre er Higgsbosonen den eneste elementarpartikel, der ikke er påvist, men nu har LHC registreret en begivenhed, der kan skyldes dens eksistens. I CMS-detektoren (Compact Muon Solenoid) har forskerne opdaget et såkaldt Z-boson-par.

CMS har registeret henfaldet fra de to Z-bosoner som fire muoner, og en sådan situation kan opstå, hvis der har eksisteret en Higgsboson. Det er langtfra ensbetydende med, at der har været tale om en Higgsboson, men med flere lignende resultater håber forskerne at kunne udlede, om der er tale om den eftertragtede boson.

Desværre sker opdagelsen af et Z-boson-par meget sjældent, og forsker Tommaso Dorigo vurderer, at der skal omkring 100 registreringer til, før de kan sige noget mere konkret.

Qualcomm Incorporated

Qualcomm sidder tungt på Android-markedet

- Via CNN Money - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

Når det kommer til Android-telefoner, så anvender omkring 75 % af dem en SoC (System on a Chip) fra Qualcomm, en markedssituation, der er set før, blot med Intel og Microsofts Windows.

Konsulenthuset PRTM har kigget næremere på Android-markedet og kan konstatere, at ligesom der findes Wintel (Windows og Intel), så er der også et Quadroid. Ud over ligheden mellem markedsfordelingen er der også andre elementer, som er ens. Det drejer sig blandt andet om de enkelte smartphones.

Efterhånden som flere af smartphoneproducenterne anvender Android, er der ikke længere den store forskel mellem dem, når det kommer til software. Det er derfor nødvendigt at differentiere sig på andre områder som design, hardware og pris.

Flere telefonproducenter, som f.eks. HTC og Sony Ericsson, har nydt godt af Android, men ifølge PRTM vil brugen af Android føre til færre producenter. Ligesom for computerindustrien så forudser konsulenthuset, at profitmarginen vil falde fra i dag at være på omkring 30-35 % ned til blot 8-10 %, hvilket især rammer de mindre producenter.

Facebook

Facebook overgår nu eBay i værdi

- Via BusinessWeek - , redigeret af Emil

Facebooks anslåede værdi overstiger nu værdien af eBay Inc., og dermed er Facebook blevet USA’s tredjemest værdifulde internetfirma, bag Amazon med en værdi på $74,4 milliarder og Google med en værdi på $192,9 milliarder.

På SecondMarket, som er et aktiemarked for privatejede firmaer, sælger en enkelt Facebook-aktie for over $16, godt 87 kr. Ud fra dette tal kan Facebooks værdi udregnes til $41 milliarder. Dermed overgår Facebooks værdi altså eBays på $39,3 milliarder, hvis aktier dog sælges på Nasdaq-markedet.

Facebooks reele værdi kan dog ikke vurderes, så længe aktierne ikke sælges på et offentligt marked, hvor aktiernes værdi muligvis kan stige enormt.

NASA

Hubble-efterfølger kommer til at koste 35 mia. kroner

- Via Space.Com - , redigeret af Emil

Det aldrende Hubble-teleskop, som har stået for et utal af opdagelser, står til at få en afløser i september 2015, hvis alt går efter planen. Hidtil er det dog en plan, som ikke har været fulgt så godt, det viser en ny undersøgelse lavet af et uafhængigt panel på foranledning af senator Barbara Mikulski.

Undersøgelsen konkluderer, at det nye James Webb-rumteleskop vil ende med en samlet pris, fra konstruktion til drift, på mindst $6,5 milliarder dollars eller lige over 35 milliarder kroner. Det er en budgetoverskridelse på $1,5 milliarder, eller cirka 8 milliarder kroner.

Ud over de mange ekstra penge, så er projektet også forsinket over et år, hvilket undersøgelsen dog konkluderer ikke skyldes tekniske problemer. Både budgetoverskridelsen og forsinkelsen tilskrives i stedet dårlig ledelse.

Når teleskopet står færdigt skal det sendes ud i et af de såkaldte Lagrangepunkter, 1,5 millioner kilometer fra Jorden, hvor det uforstyrret af lys fra Jorden og Månen vil kunne tage billeder op til 100 gange bedre end Hubble.

Du kan læse meget mere om det kommende teleskop på NASAs hjemmeside.