mboost-dp1

newz.dk

Beslaglægning af domæner bekymrer senator

- Via TorrentFreak - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Gridlock

I USA er et af de nye og effektive våben mod hjemmesider, der promoverer ulovlige handlinger, f.eks. piratkopiering, beslaglæggelse af sidens domænenavn. Den metode rejser dog nu en række spørgsmål fra den amerikanske senator Ron Wyden.

Wyden kan konstatere, at der gennem de seneste 9 måneder er sket over 100 beslaglæggelser af domæner. I den forbindelse har han nu skrevet til told- og immigrationsmyndighederne (ICE) for at få svar på 10 forskellige spørgsmål.

Blandt spørgsmålene finder man, at Wyden gerne vil vide, hvor mange gange en beslaglæggelse er fulgt op af et egentligt søgsmål, og om de anklagedes retssikkerhed er sikret.

I den seneste runde af beslaglæggelser mistede den spanske side Rojadirecta sit domænenavn, til trods for tjenesten, i to omgange, er kendt lovlig i Spanien. Wyden ønsker derfor også at vide, i hvilket omfang man skelner til, om domænet er amerikansk-ejet eller ej.

Du kan læse brevet fra Wyden herunder.

SXC - ZoofyTheJi

Anime-salg nyder godt af piratkopiering

- Via TorrentFreak - , redigeret af Avenger- , indsendt af Gridlock

Engang imellem dukker der en undersøgelse op, som viser, at ulovlig kopiering af ophavsretbeskyttet materiale kan have en gavnlig effekt. Det er nu sket i Japan.

Bag undersøgelsen står japanske REITI (Research Institute of Economy, Trade and Industry), der er en offentlig myndighed, og her er konklusionen, at ulovlig kopiering, eller visning på YouTube, af film og serier i den i Japan populære Anime-stilart, har gavnet salget af lovlige kopier.

REITI skrev:
Estimated equations of 105 anime episodes show that (1) Youtube viewing does not negatively affect DVD rentals, and it appears to help raise DVD sales; and (2) although Winny file sharing negatively affects DVD rentals, it does not affect DVD sales.

Undersøgelsen kommer på et tidspunkt, hvor en amerikansk Anime-distributør i sidste uge valgte at udsende søgsmål, de såkaldte trusselsbreve, til 1.337 BitTorrent-brugere.

IANA

Alle IPv4-adresseblokke er nu tildelt

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af XERXES

Nedtællingen er slut, det er nu officielt, at der ikke længere kan tildeles flere IPv4-adresser fra IANA (Internet Assigned Numbers Authority), der hidtil har holdt styr på adresserne.

De allersidste fem blokke, der var reserveret til fem forskellige verdensdele er nu blevet uddelt til de respektive RIRs (Regional Internet Registries).

Det betyder de enkelte verdensdele stadig har millioner af IPv4-adresser at dele ud af, men det forventes, at den første verdensdel som løber tør bliver Asien om få måneder og den seneste bliver i Afrika om et par år.

I Europa forventes det, at RIPE NCC først vil løbe tør for adresser mod slutningen af 2011, og i Nordamerika først i løbet af 2012.

Afløseren til IPv4 hedder IPv6 og er stadig ikke særlig udbredt, men der arbejdes på at ændre dette. Blandt andet afholdes der den 8. juni år “World IPv6 Day” der skal teste hvor klar internettet er til IPv6.

Læs også: Stortest af IPv6 til sommer

Microsoft Corporation

Bing-holdet fornærmet af Google

- Via Bing - , indsendt af Norrah

For et par dage siden oplyste Google på deres blog, at de har fundet det bevist, at Microsoft kopierer søgeresultater i Bing fra Google.

Det har ikke overraskende skabt en del debat mellem de to parter, og hos Microsoft har holdet bag Bing nu taget til genmæle. Her afviser man på det kraftigste beskyldningerne og kalder dem en fornærmelse.

Microsoft skrev:
We have some of the best minds in the world at work on search quality and relevance, and for a competitor to accuse any one of these people of such activity is just insulting.

Hos Bing-holdet påpeger man igen, at de anvender mange forskellige kilder til at forbedre søgeresultaterne, og at click-stream-data, som er det, Google mener, de har kopieret, blot er en af dem.

Google har som bevis for deres påstand henvist til en såkaldt honeypot-test, men det sammenligner man hos Bing med klik-snyd. De mener, det er samme metode, svindlere bruger, når de vil snyde sig til mange klik på et givent søgeresultat.

I sidste ende mener man hos Bing, at Googles angreb er et tegn på, at deres søgemaskine er blevet så god, at Google føler sig truet.

Læs også: Google beskylder Bing for at kopiere søgeresultater

Google

Google satser $20.000 på, at Chrome ikke kan hackes

- Via TippingPoint - , redigeret af Avenger-

Google har sat $20.000 på højkant som præmie ved årets udgave af hacker-eventen Pwn2Own til den første, som det lykkes at finde og udnytte et sikkerhedshul i sandkassen i firmaets Chrome-browser.

Pwn2Own-konkurrencen går lige som de sidste fire år ud på at forsøge at udnytte eventuelle sikkerhedshuller i både Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome på både Windows- og OS X-maskiner.

Formår man at være den første til at udnytte et hul i enten Internet Explorer, Firefox eller Safari vinder man $15.000 og den maskine, som browseren kører på. Pengepuljen er i år på i alt $125.000 og er dermed tre gange større, end hvad man kunne vinde i Pwn2Own 2009. Det er første gang, at en browserudvikler skyder præmiepenge i puljen.

Udover de fire browsere er det også muligt at vinde op til $15.000 ved knække sikkerheden på en af fire forskellige mobiltelefoner. I år drejer det sig om enten en Dell Venue Pro med WP7, iPhone 4 med iOS, Blackberry Torch 9800 med Blackberry 6 OS eller Nexus S med Android.

Konkurrencen finder sted i næste måned den 9.-11. marts.

Microsoft

Internet Explorer ramt af ny sårbarhed

- Via Ars Technica - , redigeret af kasperfmn , indsendt af grok

Selvom Microsoft arbejder meget på at gøre deres browser mere sikker, så opdages der engang imellem fejl, og nu har firmaet advaret mod en ny af slagsen.

I en Security Advisory, der gælder alle nuværende versioner af Windows, undtagen core-installationer af Windows Server 2008 og Server 2008 R2, er der opdaget en sårbarhed af Internet Explorers håndtering af MHTML-filer.

Sårbarheden lader en angriber afvikle scripts på klienten, der kan indeholde skadelige instruktioner. MHTML er et filformat, som indeholder alle de nødvendig informationer, der skal til (HTML, CSS, scripts, billeder osv.) for at vise en hjemmeside korrekt, i én fil.

Der er endnu ikke lavet en fejlrettelse til Internet Explorer, men Microsoft anbefaler et Fix it, der slår afvikling af scripts i MHTML-filer fra.

Flickr - Johnnie W@lker

Open source-serverværktøj får kommerciel udgave

- Via Data Center Knowledge - , redigeret af kasperfmn , indsendt af hmn

Der findes millioner af servere verden over, samlet i utallige serverrum og datacentre. Fælles for disse er, at de skal konfigureres og vedligeholdes, en opgave der kan tage lang tid.

Heldigvis findes der værktøjer, som kan automatisere en del af denne proces, et lukrativt marked der er præget af virksomheder som Hewlett-Packard, CA og IBM. Det mindre kendte firma Puppet Labs vil nu op og blande sig med de tunge drenge med produktet Puppet Enterprise.

Hidtil har Puppet Labs udgivet open source-værktøjet Puppet, der kan bruges til en lang række automatiserede opgaver, når det drejer sig om håndtering af servere. Det vil de fortsat gøre, men med Puppet Enterprise vil de styrke sig på markedet for store virksomheder, hvor de allerede har foden godt indenfor.

Blandt brugere af Puppet finder man Google, Zynga, Twitter, Bank of America, Red Hat og Match.com. Modsat Puppet, der er gratis at hente, så vil Puppet Enterprise komme til at koste. Fordelen ved enterprise-udgaven er ifølge stifter og administrerende direktør for Puppet Labs, Luke Kanies, at den vil være nemmere at bruge ved at samle alt i ét produkt.

Welcome Images

Magnetisk stimulering kan lette indlæring

- Via gizmag.com - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af OnkelDunkel

Læger har længe vidst, at magnetisme kan påvirke hjernen. Således anvendes en teknologi kaldet TMS (Transkraniel magnet stimulation) til at påvirke neuroner i hjernen til enten at aktivere eller deaktivere dem.

Nu har forskere fra det tyske Ruhr-Universität Bochum fundet ud af, at teknologien kan anvendes til at stimulere indlæringsevnen. Forsøget er udført på rotter, hvor man testede med forskellige former for TMS.

Ved at andende en metode, hvor TMS-påvirkningen blev afbrudt i bestemte intervaller (iTMS), kunne forskerne påvise, at rotterne nemmere kunne lære en opgave, end hvis de ikke var påvirkede eller påvirket konstant.

Indlæringsevnen øges, fordi iTMS mindsker påvirkning af en række hæmmende nerver og derved gør det nemmere at gemme informationer i hjernecellerne.

I dag anvendes TMS til behandling af flere forskellige lidelser, heriblandt Parkinsons, skizofreni og depression. Forskerne håber deres nye resultater kan bidrage til behandling i disse områder, men erkender, der vil gå en del tid, før metoden kan tages i brug.

Dell

Dell lancerer Ubuntu-baserede cloud-servere

- Via Computerworld AU - , redigeret af Pernicious

Dell har med sine to nye servere, PowerEdge C2100 og C6100, frigivet servere, der har til formål at køre tjenester i skyen baseret på Canonicals Ubuntu Enterprise Cloud-system, også kendt som UEC.

Dell markedsfører de to servere til virksomheder og organisationer, der udvikler applikationer, som skal køre på Amazon Web Services (AWS), da serverne kan bruges til at teste applikationerne lokalt, inden de lægges op på Amazons tjeneste. Eftersom UEC er en implementering af Eucalyptus-platformen, kan PowerEdge C2100 og C6100 duplikere API’en for AWS.

Dell har tidligere benyttet Ubuntu i nogle af sine desktop- og laptop-produkter, men dette er første gang, firmaet lancerer servere med Canonicals operativsystem.

Wikileaks.org

Wikileaks’ forsikring kan ikke brydes

- Via Ingeniøren - , redigeret af kasperfmn , indsendt af arne_v

I august 2010 frigav Wikileaks en fil på 1,4 GB med navnet “Insurance”, der, som navnet antyder, skal fungere som en forsikring for siden og dets medlemmer, skulle nogle komme i tanke om at skade dem.

Filen er krypteret med AES-256, hvilket er en meget stærk krypteringsmetode, så stærk, at en dansk professor i kryptologi, Ivan Damgård, afviser, den kan knækkes. Det skriver Ingeniøren.

Damgård oplyser, at såfremt metoden er anvendt i henhold til gældende standarder, så vil det ikke være muligt at bryde den via bruteforce, der p.t. er den eneste kendte metode til at forsøge at knække koden.

Eneste alternativ er, hvis nøglen slipper ud ved et uheld, eller der ved krypteringen af filen er sket en fejl, som kan svække algoritmen.

Ivan Damgård, professor i kryptologi skrev:
Der er for mange muligheder for nøglen. Der kendes ikke bedre metoder end bare at prøve samtlige muligheder, og det er ret nemt at regne ud, hvor lang tid det tager. Det kan du godt glemme.

Der har været spekuleret meget i, hvad filen indeholder, i alt fra tophemmelige militær-dokumenter, til at det blot er et bluff.

Læs også: Wikileaks frigiver 1,4 GB krypteret fil