mboost-dp1

NASA

Spændende solsystem fundet 2.000 lysår væk

- Via NASA - , redigeret af kasperfmn , indsendt af BlackFalcon

NASAs Kepler-teleskop har ikke blot fundet 1.235 exoplanetkandidater, men også et solsystem bestående af seks planeter, som skiller sig ud. De er lavet af en blanding af sten og gasser og kredser rundt om en stjerne lignende Solen. Solsystemet kalder NASA Kepler-11, og det ligger omkring 2.000 lysår fra Jorden.

De seks planeter er alle større end Jorden, hvor de største er omkring samme størrelse som Neptun og Uranus. Det udsædvanlige ved planeterne er, at deres kredsløb er placeret meget tæt på hinanden. Fem af de seks planeter er således placeret i et kredsløb tættere på deres stjerne, end Merkur er på Solen.

Jack Lissauer, NASA skrev:
It’s amazingly compact, it’s amazingly flat, there’s an amazingly large number of big planets orbiting close to their star – we didn’t know such systems could even exist.

Medregner man Kepler-11, fordeler de 1.235 mulige exoplaneter sig på 68 i nogenlunde samme størrelse som Jorden, 288 er større. 662 er på størrelse med Neptun, og 165 er på størrelse med Jupiter, mens 19 er endnu større.

Læs også: NASA finder over 1.200 exoplanet-kandidater

PBS A/S

DanID offentliggør driftsinfo om NemID

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

Efter lanceringen af NemID måtte systemet døje med flere perioder med nedetid, hvilket skabte en del kritik. Blandt kritikerne var udvikleren Thomas Kjeldsen, der skabte siden ernemidnedeigen.dk.

Kjeldsen fortalte til Version2, at han fandt det for dårligt, at DanID ikke havde et sted, hvor det er muligt at se, om NemID kører, som det skal, samt at se historik på, hvordan driftstatus har været.

Nu har DanID åbenbart lyttet til kritikken, for der er blevet lanceret en driftsstatus-side, hvor man kan følge med i, hvad der sker. Det fremgår også, tilbage til starten af december 2010, hvordan driften har set ud.

Med sådanne data i hånden vil teknikere ifølge Kjeldsen kunne spare meget tid, da de derved kan undgå fejlsøgning på interne systemer, hvis fejlen slet ikke er hos dem selv.

Læs også: Udvikler: DanID informerer for dårligt om nedetid

ESA - C.Carreau

NASA finder over 1.200 exoplanet-kandidater

- Via NASA - , redigeret af Emil , indsendt af Conar

Jagten på planeter uden for vores solsystem, de såkaldte exoplaneter, har netop taget et kæmpe skridt fremad, idet NASA har offentliggjort de seneste data fra deres Kepler-rumfartøj.

Kepler er lavet med det ene formål at finde exoplaneter, og de nye data viser, at det er den meget god til. I en pressemeddelelse kan NASA fortælle, at de har registreret 1.235 kandidater til exo-planeter, hvoraf de mener, langt de fleste vil vise sig at være en planet.

William Borucki fra NASA skrev:
We have found over twelve hundred candidate planets – that’s more than all the people have found so far in history.

Blandt de mange planeter er hele 68 i størrelsesorden med Jorden, og 54 planeter er placeret i, hvad der kendes som den beboelige zone. Fem af de jordlignede planeter befinder sig i den beboelige zone.

Det bemærkelsesværdige ved de nye data er, at de stammer fra blot fire måneders observationer, i perioden 12. maj 2009 til 17. september 2009, ud fra et område der dækker blot 0,0025 % af himlen.

Google Inc.

Andoid Market klar i web-version

- Via TechCrunch - , redigeret af Avenger- , indsendt af Joddler

Ud over den officielle annoncering af Android 3.0 kunne Google også præsentere et par andre nyheder. En af dem var introduktionen af en web-udgave af Android Market.

Ved at tilgå Android Market med sin browser er det muligt at gennemse de mange programmer og vælge, hvilke man vil have, ligesom i den indbyggede version. Når man har fundet et program og vil have det installeret, behøver man ikke tilslutte sin telefon til en computer, da det sker automatisk via ens trådløse forbindelse (3G eller Wi-Fi).

En anden nyhed, der er relateret til apps, er, at det ligesom i iOS nu bliver muligt at købe indhold via apps, såkaldt in-app-køb. Det kan anvendes til f.eks. at købe ekstra baner til et spil, bøger, tidsskrifter samt meget mere.

In-app-køb har været meget efterspurgt blandt flere udviklere. Hos Disney har man helt ventet med at udgive spillet Tap Tap Revenge, fordi funktionen manglede, men nu kommer det også til Android, når In-app-køb lanceres i foråret.

Google Inc.

Android 3.0 officielt annonceret

- Via Neowin.net - , redigeret af kasperfmn

Selvom der allerede er sluppet en del oplysninger ud om Android 3.0 (Honeycomb), også fra officiel side, har Google nu officielt annonceret det nye operativsystem.

Ved annonceringen, der skete til en større pressekonference i Googles hovedkontor i USA, blev der fremvist en lang række nye funktioner i det nye operativsystem, hvoraf nogle er blevet nævnt tidligere.

Der var fokus på multitasking, og hvor nemt det er at holde styr på sine kørende programmer via en ny værktøjslinje, ligesom widgets har fået en forbedring, så de kan mere.

Tidligere er det nævnt, at Honeycomb vil understøtte både 3D- og 2D-hardwareacceleration. Ved pressekonferencen kunne Google oplyse, at det vil kræve blot en enkelt linje kode at implementere sidstnævnte i sit program.

Hele arrangementet blev sendt live via YouTube og ligger nu også tilgængeligt på Android Developers YouTube-kanal, eller du kan se den herunder.

newz.dk

Homeland Security hijacker legalt spansk domæne

- Via TorrentFreak - , redigeret af kasperfmn

I anledningen af Super Bowl har amerikanske Homeland Security’s Immigration and Customs Enforcement-division (ICE) overtaget domænet fra en lang række streaming-sider, der tilbyder sport – deriblandt også den spanske side Rojadirecta.

Den spanske side er ellers efter en tre år lang retssag, inkl. flere appeller, blevet kendt lovlig, da siden ikke er host for noget ophavsretsbeskyttet data, men kun tilbyder links og indlejrede video-streams, hvilket er lovligt i Spanien.

Seoane, Rojadirecta’s ejer, udtaler følgende til TorrentFreak:

Seoane, ejer af Rojadirecta skrev:
We have not been notified.[…] According to Go Daddy they have not touched anything.
[…]
In our opinion the US authorities are completely despising the Spanish justice system and sovereignty.

ICE har før overtaget domæner fra lovlige sider, men det er første gang, de har overtaget et domæne tilhørende et udenlandsk firma.

Google

Google lancerer Google Art Project

- Via Gizmag - , redigeret af Net_Srak

Google har i samarbejde med 17 af verdens største kunstmuseer annonceret Google Art Project, som gør det muligt at tage en virtuel tur igennem museerne på samme måde, som man kender det fra Google Street View.

Projektet er blevet udarbejdet over de sidste 18 måneder, i samarbejde med museer så som Tate i London, The Museum of Modern Art og The Metropolitan Museum of Art, begge i New York. I alt kan der opleves højopløsningsbilleder af mere end 1.000 kunstværker, og herudover har hver enkelt museum nomineret ét kunstværk fra deres samling til at være et “Gigapixel-kunstværk”. Disse er blevet fotograferet i en opløsning, som betyder, at hvert billede indeholder omkring 7 milliarder pixels. Ved disse billeder kan der zoomes så langt ind, at man kan se blandt andet penselstrøg, der ikke kan ses med det blotte øje.

Ud over at benytte Google Art Project kan museerne også opleves direkte gennem Google Street View.

Se Google Art Project her

Google

Microsoft-udvidelse tilbyder H.264 i Chrome

- , redigeret af Emil

Microsoft har i et blogindlæg annonceret en browser-udvidelse til Google Chrome, som skal bringe H.264-understøttelsen tilbage til Googles browser, efter at understøttelsen af formatet blev fjernet sidste måned til fordel for WebM. Udvidelsen har fået navnet “Windows Media Player HTML5 Extension for Chrome”

Ifølge indlægget er Microsoft klar over, at Windows-brugere er interesserede i den bedste oplevelse, som internettet kan tilbyde, hvilket de altså mener, indebærer brugen af H.264. Udvidelsen fungerer ved at analysere alle sider, som bruger en HTML5-doctype, og derefter erstatte eventuelle video-tags med et kald til en Windows Media Player-udvidelse, der derefter kan vise videoen.

Udvidelsen kræver Chrome 8 eller nyere og virker kun med Windows 7, på samme måde som den Firefox-udvidelse Microsoft frigav i december sidste år, som også bragte H.264 til Mozillas populære browser.

Udvidelserne til Chrome og Firefox kan findes henholdsvis her og her.

Læs også: Google dropper H.264 i Chrome til fordel for WebM

AT&T

AT&T anklages for snyd med iPhone-regninger

- Via PC Magazine -

I USA har AT&T længe været det eneste sted, amerikanerne har kunnet købe en iPhone, hvilket mange har valgt at gøre. Nu kommer en retssag, der, hvis firmaet kendes skyldig, kan koste dem mange penge.

Ifølge AT&T-kunden Patrick Hendricks, så tilføjer telefonselskabet systematisk 7 til 14 % ekstra data til deres regninger for på den måde at pumpe regningerne kunstigt op.

For at bevise påstanden har Hendricks advokat, ifølge dokumentationen til søgsmålet, oprettet en testkonto til en iPhone for derefter at lukke for alle apps og undlade at bruge telefonen i ti dage. På de efterfølgende regning skulle der ifølge AT&T være brugt 2.292 kB data.

Advokaten vil søge om at gøre søgsmålet til et gruppesøgsmål, hvilket kan give en erstatning til alle, som deltager, såfremt AT&T taber sagen. Telefonselskabet har endnu ikke kommenteret anklagen.

Folketinget

Partier: Vi vil ikke satse på sociale medier

- Via Journalisten - , redigeret af Pernicious

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskriver folketingsvalg i løbet af 2011, begynder partiernes kampagneapparater for alvor at arbejde på fuldt tryk. Men det er ikke de sociale medier, der vil blive satset på. Det siger partier både til højre og venstre for midten.

Valgstrategerne hos både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF rangerer traditionelle medier og den personlige kontakt med vælgerne højere end indsatsen på de sociale medier. Medier som Facebook og Twitter ser med andre ord ud til at blive nedprioriteret i den kommende valgkamp. Det viser en rundspørge foretaget af fagbladet Journalisten.

Ifølge Søren Søndergaard, pressechef i Dansk Folkeparti, er der alt for meget arbejde i at bruge de sociale medier.

Søren Søndergaard, pressechef i Dansk Folkeparti skrev:
Det kan simpelthen ikke betale sig at kommunikere politisk indhold på sitet. Vi ville bruge to mands ressourcer på at luge skrammel ud fra nazister og autonome, der ville skrive en masse skidt på Facebook.

Under præsidentvalget i USA i 2008 brugte Barack Obama de sociale medier i langt højere grad end sin modstander, John McCain. Dengang tilskrev mange kommentatorer en del af valgsejren til Obamas massive brug af de nye medieplatforme.