mboost-dp1

Fujitsu

CeBIT: Nu bliver skærmen helt trådløs

- Via Slashgear - , indsendt af Cervio

Næsten alle skærme, som tilsluttes computere, har i dag typisk to kabler, et til strøm og et til billedesignalet. Står det til Fujitsu og Fraunhofer-instituttet i Tyskland, så kan man helt undvære kablerne.

Ved dette års CeBIT-messe har Fujitsu fremvist en monitor, der fungerer uden et eneste tilsluttet kabel. Den 22″ store monitor er lavet i samarbejde med det tyske forskningsinstitut Fraunhofer, der blandt andet har stået for udviklingen af den trådløse energioverførsel.

Der er tale om magnetisk induktion, som det kendes fra for eksempel en el-tandbørste, blot i en mere avanceret udgave. Systemet kaldes SUPA (Smart Universal Power Access) og består af spoler bygget ind i f.eks. et bord og en modtager i monitoren.

Når skærmen står hen over spolen, modtager den nok energi til at kunne vise et billede og modtage billede-data via den trådløse USB-forbindelse.

Der er endnu tale om en prototype, men Fujitsu håber at have et kommercielt produkt klar inden for et års tid.

Rajat Kakar, vicedirektør for Workplace Systems hos Fujitsu Technology skrev:
We are planning to introduce the first models incorporating totally wireless power technology to our LED-backlit display range within the next year.

Danmarks Radio

So Ein Ding-vært opfordrede til ulovligheder

- Via Comon -

Hos Danmarks Radio kunne man for nyligt se udsendelsen So Ein Ding, hvor værten Nikolaj Sonne fortælle om digitale tv-tunere. I den forbindelse blev det også omtalt, hvorledes tv-indhold i Danmark, modsat USA, er meget svært at finde via nettet.

I et cirka to minutter langt indslag kom Sonne ind på, hvordan man kan snyde de geografiske barrierer ved at benytte sig af blandt andet VPN-forbindelser. Det var dog for meget for DR, idet omgåelse af sådanne tekniske spærringer, er et brud på ophavsretten. Det skriver Comon.

I en efterfølgende genudsendelse var de to minutter derfor klippet ud med henvisning til, at det var på kant med loven.

DR skrev:
Ændringerne har vi lavet af juridiske årsager jvfr ophavsrettens §75c: “Tekniske foranstaltninger sat ind af rettighedshaveren, må ikke brydes”.

Det er således kun muligt at se den redigerede udsendelse hos DR, men det manglende indslag har fundet vej til YouTube.

Sony Computer Entertainment

Importforbud for PS3 i EU

- Via Guardian - , redigeret af Pernicious

De europæiske toldere har fået ordre på at konfiskere alle PS3’er, der kommer ind i EU.

Importforbuddet kommer, efter at LG er gået til Den Internationale Domstol i Haag, som har udstedt et 10 dages importforbud i hele Europa.

Sony og LG er i strid om PS3, da Sony angiveligt har anvendt Blu-ray-teknik fra LG uden at søge om tilladelse. Hvis det bliver stadfæstet, at Sony har brugt LG’s patent uden at søge om tilladelse, kan det blive en meget dyr affære, som kan løbe op i flere miliarder kroner.

I Holland blev de første PS3’er allerede konfiskeret i sidste uge, og Sony prøver ihærdigt at få ophævet forbuddet, da de eksporterer op mod 100.000 PS3 om ugen til Europa.

Det er ikke den eneste patent-strid mellem de to elektronikgiganter, da Sony prøver at få blokeret importen af LG smartphones i USA.

Wonyoung Kim

Ny opfindelse kan sænke energiforbrug i computere

- Via Gizmag - , redigeret af Mathias Friis Hansen

Chipproducenter som Intel og AMD anvender allerede flere forskellige former for avancerede metoder til at begrænse energiforbruget i deres processorer. En ny opfindelse fra Wonyoung Kim, der studerer på Harvard University, kan dog vise sig at være endnu bedre.

Kim har udviklet, hvad han kalder en Multi Core Voltage Regulater (MCVR), der er en lynhurtig spændingsregulator. Der er tale om en DC til DC-konverter, som på få nanosekunder kan tilpasse sin spænding til ydelsen, en chip skal levere.

Reguleringen sker på omkring 20 nanosekunder for 1 volt, hvilket er så hurtigt, at det vil optimere energiforbruget markant for en processor. Selv ser Kim en fremtid i sin MCVR i alt fra chips i smartphones til servere.

Kims MCVR er så hurtig, fordi den er designet til at blive implementeret direkte i kernen på den chip, den skal kontrollere. Derved er signalvejene meget kortere.

Kim vurderer, at teknologien kan skære omkring 20 % af energiforbruget på eksisterende chips.

Google

Google garanterer alt Gmail-data er intakt

- Via Gmail Blog - , redigeret af Avenger-

I weekenden mistede tusinde Gmail-brugere deres e-mails. Først lød beskeden, at over en halv million brugere, 0,29 % ud af de cirka 200 millioner Gmail-brugere, var ramt. Siden blev det til 0,08 % og nu 0,02 %, eller cirka 40.000 personer. Disse personer kan dog ånde lettet op, for Google har meddelt, at der ikke er gået data tabt.

På deres blog fortæller Google, at de til trods for flere redundante systemer en sjælden gang i mellem løber ind i problemer, hvor alle systemerne rammes, som det var tilfældet i weekenden.

Da Google godt ved, sådanne situationer kan opstå, tager de backup af deres data til bånd, og det er herfra, teknikerne nu er ved at reetablere de tabte data.

Årsagen til at fejlen opstod i første omgang, skyldtes en opdatering af noget software til håndtering af data. Opdateringen blev hurtig trukket tilbage, og man kører nu på den forrige version igen.

Da de mange konti skal genskabes fra bånd, vil processen tage en del tid, hvilket Google undskylder på forhånd. Så snart hele omfanget af hændelsen er kortlagt, vil de offentliggøre den på deres statusside.

Læs også: Tusinde mistede deres Gmail i weekenden

Linux Mint

Linux Mint 10 KDE udgivet

- Via The H Open - , indsendt af cgt

Brugere af distributionen Linux Mint har gennem de seneste tre måneder kunnet anvende version 10, men kun i en udgave med GNOME. Det har nu ændret sig, idet udviklerne har frigivet version 10 med KDE.

Linux Mint 10 er baseret på Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat), hvorfor den indeholder Linux-kernen i version 2.6.35 og x.org 7.5. Dertil kommer den seneste udgave af KDE SC, version 4.6, som udkom i slutningen af januar.

Formålet med Linux Mint er, i stil med Ubuntu, at levere en Linux-distribution, der er meget nemt at anvende, og henvender sig således til nybegyndere, der aldrig har prøvet Linux før.

Ud over udgaver med GNOME og KDE, findes der også andre varianter, blandt en som bygger på Debian i stedet for Ubuntu.

Du finder links til de nyeste udgaver på Linux Mints hjemmeside.

Flickr - dweekly

Fængselsstraf til it-chef for jægerbog-oversættelse

- Via Politiken - , indsendt af kastrup

I efteråret 2009 skabte bogen “Jæger – i krig med eliten” stor furore, ikke mindst da den pludselig dukkede op på arabisk, hvilket dog senere skulle vise sig at være en maskinoversat version lavet af it-chef Jesper Britze fra Forsvaret via Google Translate.

Netop dette faktum, at oversættelsen stammede fra Britze og ikke fra internettet, har nu fået Landsretten til at idømme it-chefen 30 dages betinget fængsel. Dommeren lagde blandt andet vægt på, at Britze havde undladt at informere sine overordnede om, at det var ham, der havde lavet oversættelsen.

Landsrettens afgørelse ændrer dermed resultatet af den første sag, som kørte i Byretten, hvor Britze i efteråret blev frikendt i sagen.

Ud over nu at have modtaget en dom på 30 dages betinget fængsel, mistede Britze sidste år sit job, efter det kom frem, han stod bag oversættelsen.

Facebook

Facebook vil stadig give applikationer adgang til adresser og telefonnumre

- Via CNET News - , redigeret af Emil

Facebook blev tidligere på året kritiseret, da de offentliggjorde nye muligheder for applikationer på det sociale netværk, som gav mulighed for at anskaffe brugernes private adresse og telefonnummer. Implementeringen blev sat på pause efter blot tre dage med voldsom kritik. Ifølge et nyligt frigivet brev har Facebook dog stadig planer om at indarbejde mulighederne i hjemmesiden.

Pausen i implementeringen begrundede Facebook med, at “vi laver nogle ændringer, som skal hjælpe med at sikre, at du kun deler denne information, når det er din hensigt”. Den megen kritik kom blandt andet fra to amerikanske senatorer, som mente, at den pop-up, Facebook brugte til at bekræfte brugerens hensigt om at dele de private data, ikke var tilstrækkelig.

I det nye brev kan Facebook fortælle, at de er ved at evaluere forskellige tiltag, der skal øge brugerens kontrol over delte informationer. Disse tiltag vil blive implementeret sammen med de nye muligheder, applikationerne får for at tilgå brugernes data. Facebook selv understreger dog, at applikationer på platformen allerede har mulighed for at spørge efter andre informationer, så som adgang til private fotos eller vennelister. Dette svar er politikerne dog ikke tilfredse med. De peger på, at Facebook stadig er ved at ændre implementeringen, og at de vil holde øje med situationen.

newz.dk

Linux Fund køber domænet open.org

- Via ITWorld - , redigeret af Emil

Organisationen Linux Fund, som indsamler og donerer penge til gratis open source-projekter, har købt domænet open.org fra byen Salem i Oregon for en ikke offentliggjort sum på en offentligt auktion.

Byens bibliotek benyttede tidligere domænet til et program kaldet “Oregon Public Education Network”, eller OPEN. Linux Fund har dog ingen nuværende planer for domænet, og de tager derfor imod forslag til, hvordan domænet kan benyttes på en måde, så det kan løbe økonomisk rundt. Linux Fund er nemlig en almennyttig organisation, som altså ikke skal give overskud, og dermed heller ikke har råd til udgifter på den kommende hjemmeside.

Et forslag går ud på at sælge e-mail-adresser på domænet, på samme måde som man kender det fra linux.com, hvor Linux Foundation tilbyder årlige eller livstidsabonnementer.

University of Warwick

Kinect skal hjælpe med at redde liv

- Via BBC - , redigeret af kasperfmn

Siden det lykkedes hackere at bryde sikkerheden til Microsofts sensor Kinect, er der dukket mange forskellige påfund op til, hvad den kan bruges til ud over spil.

I den mere seriøse kategori finder man nu en redningsrobot udviklet af studerende fra University of Warwick i Storbritannien. Robotten, WMR, er lavet til at køre ind på områder, der anses for farlige at sende mennesker ind. Her hjælper Kinect med at skabe et 3D-billede af omgivelserne.

Tidligere har lignende robotter anvendt en laser-afstandsmåler (LIDAR), men ud over den løsning koster meget mere, så er resultatet dårligere. Med Kinect kan man hurtig få en 3D-gengivelse af området, robotten kører rundt i, hvor en LIDAR kun giver et 2D-resultat.

Robotten har endnu ikke haft sin ilddåb under en rigtig redningsaktion, som ved for eksempel et jordskælv, men udviklerne håber, det snart sker, så den kan være med til at redde liv.