mboost-dp1

PBS A/S

DanID retter ny fejl i NemID

- Via Computerworld DK - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Hubert

I fredags i sidste uge kunne DanID lukke endnu en fejl i NemID, en fejl som havde voldt problemer for en række danskere siden efteråret.

Flere oplevede i efteråret, at de godt kunne logge på deres netbank med NemID, men havde problemer med at tilgå offentlige hjemmesider, hvor NemID skulle bruges.

Hos supporten for NemID kunne man skaffe adgang, men kun kortvarigt, hvorefter den var gal igen. Fejlen, som DanID betegner som indviklet, blev i første omgang vurderet til at være rettet i løbet af januar, men der skulle gå til slutningen af februar, inden det skete. Det skriver Computerworld.

Fejlen var ikke så omfattende, som det er set tidligere, og har “kun” berørt et mindre antal brugere på omkring 400 personer. Efter fejlen nu er rettet, mangler man kun at informere 150 brugere, der fortsat er ramt, for at kunne lukke sagen helt.

SXC - kezze

Apple går til modangreb på Microsoft

- Via TechFlash - , redigeret af Pernicious

I midten af januar kom det frem, at Microsoft ville forhindre Apple i at få trademark på navnet “App Store”, da de mener, det er et for almindeligt et navn.

Nu har Apple svaret igen i form af et juridisk svar på 63 sider. Apple påpeger, som flere også kommenterede efter den oprindelige nyhed udkom, at Microsoft i over 20 år har krævet ordet “Windows” beskyttet. Det finder Apple ikke rimeligt, hvis App Store ikke kan beskyttes som varemærke.

Apple skrev:
Having itself faced a decades-long genericness challenge to its claimed WINDOWS mark, Microsoft should be well aware that the focus in evaluating genericness is on the mark as a whole and requires a fact-intensive assessment of the primary significance of the term to a substantial majority of the relevant public.

Det er op til det amerikanske patent- og trademark-kontor USPTO at beslutte, om der er nok i sagen, til at den skal for retten.

Læs også: Microsoft kæmper imod Apples trademark på App Store

Microsoft

Microsoft lancerer HTML5-konkurrencen Dev Unplugged

- Via Exploring IE - , redigeret af Emil , indsendt af Windcape

Microsoft har annonceret en ny konkurrence ved navn Dev Unplugged, som har til formål at få “webudviklere til at skubbe grænserne for en moderne browser uden brug af plug-ins”. Indsendelser skal i stedet benytte sig af HTML, CSS og JavaScript og skal kunne køres i den nuværende release candidate af IE9 samt de seneste betaversioner af Chrome og Firefox.

Der kan deltages i to kategorier, spil eller musik. Herunder er der fire specialområder: Mest innovative brug af geolokation, Canvas og SVG, design/ux samt “Pinned Sites”, en funktion fra IE9.

De bedste 40 indsendelser findes ved internetafstemning, hvorefter et dommerpanel vil finde vinderne ud fra kriterier om kvalitet, kreativitet og relevans i forhold til emnet.

Hovedpræmien er på $9.000, mens den samlede præmiesum er på $40.000. Er man interesseret i at deltage, skal Microsoft have ens indsendelse senest d. 9. maj, hvorefter vinderen offentliggøres d. 23. maj.

Du kan læse mere om Dev Unplugged på konkurrencens hjemmeside.

Google

Google reparerer 19 fejl i Chrome inden Pwn2Own

- Via Computerworld - , redigeret af Emil

Google valgte sidste måned at sponsorere store pengepræmier til dem, der på årets Pwn2Own-konference kan hacke Chrome-browserens sandkasse på den første dag. Førstepræmien lyder på $20.000, et beløb som firmaet måske er kommet lidt nærmere at få lov til at beholde, efter de i mandags fiksede 19 sikkerhedsproblemer i browseren.

Ni personer havde rapporteret 15 af problemerne og er i alt blevet tildelt $14.000 af Google for at indsende beskrivelser af sikkerhedsfejlene. 16 af problemerne havde kategorien “høj”, den næstmest kritiske tilstand, som Google kan tildele fejl i browseren. De sidste tre var alle i kategorien “medium”. Kategorien “kritisk” tildeler Google fejl, der giver mulighed for at bryde ud af browserens sandkasse.

Som sædvanlig har Google låst adgangen til fejlene i sin bug-tracker, så brugerne af browseren får tid til at opdatere i fred. Pwn2Own finder sted den 9.-11. marts.

Læs også: Google satser $20.000 på, at Chrome ikke kan hackes

Intel

Intel lancerer ny lynhurtig SSD-serie

- Via Computerworld - , redigeret af Emil

Intel har annonceret en nye serie af SSD-diske, der er baseret på SATA 3.0-specifikationen, der er dobbelt så hurtig sammenlignet med SATA 2.0 i tidligere SSD-diske.

Den nye serie kaldet 510-serien udnytter den nye SATA-bus, som blandt andet kan findes i Apples nye MacBook Pro-modeller, godt. Ved dataoverførsler kan 510-serien yde 500 MB/s og fordobler dermed den sekventielle læsehastighed set i forhold til Intels SATA 2.0-SSD-diske. Den sekventielle skrivehastighed er med 315 MB/s blevet tredoblet.

Pete Hazen, Intel skrev:
The Intel SSD 510 Series helps round out our SSD product line and was specifically designed for applications that require high sequential media transfers. Whether it’s a gamer […] or a performance-intensive workstation user, the new 6 Gbit/sec SATA SSD from Intel is not only significantly faster than the top 10,000 RPM gaming hard disk drives, it’s also faster than two RAIDed gaming HDDs.

Serien tilbyder en model på 250 GB til en amerikansk pris på $584, godt 3.150 kroner, og en model på 120 GB til $284, godt 1.530 kroner. Begge priser er stykpris ved køb af 1.000 enheder.

newz.dk

Danmark accepterer forlængelse af ophavsrettens beskyttelsestid

- Via arbejderen.dk - , redigeret af Emil , indsendt af Taxwars

Den danske kulturminister Per Stig Møller har meddelt, at han vil arbejde for at forlænge den europæiske ophavsrets beskyttelsestid af musik fra 50 til 70 år. Det nye forslag er allerede blevet godkendt af EU-parlamentet og afventer nu godkendelse ved EU’s Ministerråd.

Tilbage i januar afslog kulturministeren ellers at forlænge beskyttelsestiden til 95 år, sådan som EU-Kommissionen foreslog det tilbage i 2008. Begrundelsen lød på, at det ville gå ud over radioerne, men dette standpunkt har han altså valgt at opgive.

Per Stig Møller skrev:
Jeg lægger stor vægt på, at musikere har stærke rettigheder. I regeringen har vi nøje overvejet sagen og finder, at en beskyttelsestid på 70 år vil være en fornuftig tilgang.

Kompromiset på 70 år er blevet nået, efter et mindretal, som altså blandt andet bestod af Danmark, ikke ville acceptere de 95 år. Flere andre lande, som oprindeligt var imod forlængelsen, heriblandt England, har også accepteret kompromiset.

Det danske Folketing har oplevet pres fra Dansk Musikerforbund og Dansk Artistforbund, som ville have forlængelsen gennemført. Flere danske artister, som var aktive for 50 år siden, er nemlig blevet ramt af den nuværende beskyttelsestids længde og kan derfor ikke længere modtage royalties for værker fra dengang.

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet køber endnu en supercomputer

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af kastrup

Aarhus Universitet startede sidste år en udbudsrunde, som skulle bestemme, hvilket firma der skulle levere hardwaren til universitetets næste supercomputer, der får en værdi på mere end 6,5 millioner kroner.

Valget er nu faldet på 2WaysIT, som altså skal levere bl.a. CPU’er og GPU’er til computeren for en pris på 6.559.258,23 kroner. Hardwaren vil indgå som en del af universitetets eksisterende supercomputer-afdeling kaldet Dansk Center for Scientific Computing DCSC/AU. Computeren vil benytte GPU’er til at hjælpe med udregningerne, som den vil blive sat til at bearbejde, da GPU’er kan udføre flere parallelle operationer, end det i dag er muligt for CPU’er.

Universitetets udbudsrunde specificerede, at man vil bygge computeren med 100 rack-baserede moduler, hver med to Intel Xeon-processorer fra Westmere-serien eller tilsvarende. Herudover krævede man, at hvert modul får mindst 48 GB DDR3-RAM ved 1,333 MHz samt 1 TB lagerplads via en eller to SATA- eller SAS-diske. GPU’erne, som universitetet vil bruge, er fra Nvidias produktserie Tesla.

Flickr - Jacob Bøtter

Danskerne piratkopierer flere tv-serier end film

- Via DR - , redigeret af Emil , indsendt af BlackFalcon

YouGov Zapera har udført en undersøgelse af danskernes forbrug af film og tv for YouSee, og YouSee har på baggrund af denne undersøgelse konkluderet, at danskerne nu er mere interesserede i at piratkopiere tv-serier end spillefilm. Angiveligt piratkopierer danskerne årligt 11 millioner tv-afsnit, mens spillefilm piratkopieres ni millioner gange.

Anders Blauenfeldt, YouSee skrev:
Nu gælder det ikke blot om at få fingrene i den nyeste spillefilm, inden den kommer til landet, men også om at få en kopi af den nyeste sæson af en tv-serie, inden den kommer til danske tv-kanaler.

Ifølge undersøgelsen ligner det primære motiv for piratkopiering af film heller ikke det primære motiv for at piratkopiere tv-serierne. Mens filmene primært downloades og streames for at se premiereaktuelle film, er den største grund til, at tv-serierne piratkopieres, at man får mulighed for at se afsnittene uafhængigt af tv-kanalernes sendeflade. På andenpladsen finder man adgangen til de nyeste tv-afsnit.

Piratkopierne får danskerne typisk adgang til ved at downloade dem, streame dem over internettet eller ved at kopiere venner og bekendtes originale dvd’er.

Microsoft

Windows 8 tablet-design fremvises måske til juni

- Via Business Insider - , redigeret af Avenger-

Presset på Microsoft for at komme op med en tablet-computer vokser løbende, efterhånden som konkurrenterne får udgivet deres tablets med enten iOS, Android eller WebOS. Hos softwarekæmpen ved man godt, der skal ske noget, og de er i fuld gang med at udvikle Windows 8, der vil få en dedikeret version til tablet-computere.

Ifølge en kilde hos Microsoft, som Business Insider har talt med, så forventer Microsoft at kunne fremvise designet til denne udgave i starten af sommeren.

Der skulle være tale om en brugergrænseflade, som minder om det, man ser i blandt andet iOS, men som samtidig gør brug af elementer fra Metro, GUI’en som anvendes i Windows Phone 7.

Det forlyder ikke, om der er tale om en offentlig afsløring, eller det kun bliver for en udvalgt skare af partnere.

Darpa

DARPA lufter vilde medicinske planer

- Via Wired - , redigeret af Avenger-

Det amerikanske forskningsprogram DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) er kendte for at putte penge i projekter, der ofte lyder meget futuristiske. Hos organisationen har man netop offentliggjort budgettet for det kommende år, og det afslører en lang række spændende projekter.

Hos Wired har man kigget nærmere på fem forskellige projekter inden for lægevidenskaben, som afslører, hvad DARPA godt kunne tænke sig. Grundlæggende går det ud på at kunne redde personer ved at helbrede skader, der hidtil har været anset som svære eller umulige at gøre noget ved.

Et af projekterne fokuserer således på hurtig at kunne bestemme, hvad en soldat er blevet syg af, ligesom et andet prøver at udvikle et materiale, der hurtigt kan stoppe store blødninger, for eksempel efter et ben er sprængt af.

DARPA støtter de forskellige projekter med adskillige millioner dollars.