mboost-dp1

Nobel Foundation

Internettet og Wikileaks nomineret til Nobels fredspris

- Via PC Magazine - , redigeret af kasperfmn , indsendt af kastrup

Den meget prestigefyldte Nobles fredspris, der skal overrækkes til en værdig vinder den 14. oktober i år, kan måske gå til internettet eller Wikileaks.

Nobel-komiteen har netop offentliggjort nomineringerne til prisen og i år er der ikke mindre end 241, hvilket er ny rekord.

Internettet er blandt andet blevet nomineret for dets rolle, i flere forskellige sammenhænge at have hjulpet mennesker til at kommunikere frit.

Wikileaks er nomineret for at gøre det muligt at offentliggøre oplysninger, som er med til at kaste lys på alt fra kamphandlinger til krigsforbrydelser blandt især amerikanske tropper og deres allierede

Med så mange nomineringer bliver der dog kamp til stregen, om hvem som skal modtage prisen. Skulle internettet vinde er spørgsmålet også, hvem der skal modtage prisen.

newz Media ApS

Fagforeningsboss ønsker skat på e-mail

- Via Telegraph - , redigeret af Avenger- , indsendt af Adagio

Det er ikke første gang forslaget har været fremme at beskatte afsendere af e-mails, men hvor det tidligere har været for at bekæmpe spam er det denne gang for at dække et statsunderskud.

Forslaget stammer fra en fagforeningsbossen Bob Crowe i Storbritannien, der mener, at man med en skat på én penny pr e-mail, ville kunne fjerne en stor del af underskuddet i den britiske statskasse.

Crowe er tidligere kommet med et lignende forslag i forbindelse med sms’er, som han også ønsker en beskatning på.

Baggrunden for Crowes økonomiske tanke er, at der hvert sekund sendes millioner af e-mail i landet. Problemet er dog, at over 90 % af disse er spam, og Crowe ikke oplyser, hvordan han har tænkt sig at inddrage penge for disse.

Idéen blev luftet på et show på tv, hvor reaktionen fra publikum var at buhe af Crowe.

SXC - csp

Internetudbydere skal ikke lege politi i Australien

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Taxwars

I Australien har debatten, om hvorvidt internetudbyderne skal holde øje med hvad deres kunder henter via deres forbindelser, bølget frem og tilbage.

Hos Australian Federation Against Copyright Theft (AFACT) ønsker man, at internetudbyderne skal handle såfremt de ved en overvågning opdager ulovligheder, som for eksempel ulovlig fildeling. Dette ønske har organisationen bragt for en domstol hvor det i første omgang blev afvist.

AFACT ankede sagen, og her er der nu også faldet dom. Endnu en gang faldt dommen ud til internetudbydernes fordel, idet dommeren ikke mener de skal lege politi for filmbranchen.

Sagen var oprindeligt anlagt mod udbyderen iiNet, der gennem hele forløbet har afvist at handle på egen hånd, eller på opfordring fra AFACT, blot på en mistanke.

Afgørelsen er en sejr for iiNet og internetudbyderne, men dommeren i sagen udelukker dog ikke, at en ny sag med andre præmisser, kan stille udbyderne til ansvar.

Onfone

Onfone-succes kan føre til fusion, salg eller børsnotering

- Via Mobil Online - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

Teleselskabet Onfone stormer frem på det danske mobilmarked, hvor det har kapret over 150.000 kunder fra konkurrenterne på kort tid. Det er sket ved en aggressiv prispolitik. Resultatet og taktikken kan have flere konsekvenser.

Hos konkurrenterne kan man godt mærke Onfone. Således mener man hos Telenor, at de lave priser skader hele branchen. Den store vækst til trods, har Onfone da også svært ved at tjene penge, men det har været spekuleret i, at det slet ikke er det kortsigtede ønske. Målet skulle være at blive opkøbt.

Hos konkurrenterne har man afvist at ville købe selskabet, men fortsætter Onfones vækst, hvor målet er en halv million kunder om to år, så kan et opkøb blive nødvendigt, eller alternativt kan et par af de nuværende konkurrenter blive nødt til at fusionere.

Sker et opkøb af Onfone ikke, så skal firmaet sikre midler til fortsat drift. Her vil ejerne bakke op om selskabet, men det er også muligt selskabet lader sig børsnotere, for på den måde at skaffe penge.

I sidste ende er det hele et spørgsmål om penge, og her vurderer teleanalytiker John Strand, at Onfones prisstrategi koster branchen op mod 2 milliarder kroner de kommende par år.

Google

Google fjerner 21 malware-applikationer fra Android Marked

- Via AndroidPolice - , redigeret af Emil

Google har været nødt til at fjerne 21 gratis applikationer fra Android Marked, som alle var malware, der havde til hensigt at opnå root-adgang på enhederne, applikationerne blev installeret på, samt at indsamle informationer fra disse enheder efter at have givet udvikleren adgang til at installere yderligere kode på telefonerne.

Selvom Google hurtigt har fjernet applikationerne efter at være blevet kontaktet om problemet, har mindst 50.000 brugere nået at downloade en eller flere af applikationerne. Udgiveren “Myournet” havde taget populære applikationer fra platformen så som “Guitar Solo Lite”, indarbejdet den skadelige kode og herefter udgivet dem under nyt navn.

Den fulde liste over Myournets applikationer kan du se nedenunder
[list][li]Falling Down[/li]
[li]Super Guitar Solo[/li]
[li]Super History Eraser[/li]
[li]Photo Editor[/li]
[li]Super Ringtone Maker[/li]
[li]Super Sex Positions[/li]
[li]Hot Sexy Videos[/li]
[li]Chess[/li]
[li]下坠滚球_Falldown[/li]
[li]Hilton Sex Sound[/li]
[li]Screaming Sexy Japanese Girls[/li]
[li]Falling Ball Dodge[/li]
[li]Scientific Calculator[/li]
[li]Dice Roller[/li]
[li]躲避弹球[/li]
[li]Advanced Currency Converter[/li]
[li]App Uninstaller[/li]
[li]几何战机_PewPew[/li]
[li]Funny Paint[/li]
[li]Spider Man[/li]
[li]蜘蛛侠[/li][/list]

Microsoft Corporation

Bing er nu verdens næststørste søgemaskine

- Via Statcounter - , redigeret af Emil

Bing har officielt overhalet Yahoos søgemaskine på verdensplan og er dermed verdens næststørste søgemaskine. Yahoo blev ifølge tal fra StatCounter overhalet tilbage i januar, hvorefter føringen blev udbygget yderligere i løbet af februar.

Bing er nu nået op på 4,37 % af det globale søgemarked, mens Yahoo er på 3,93 %. De har dog begge langt til førstepladsen, der selvfølgelig besiddes af Google med en markedsandel på hele 89,94 %. Ser man kun på USA, er Googles dominans dog ikke i samme størrelsesorden. Her har Yahoo nemlig en markedsandel på 9,74 % og er dermed også stadig foran Bing, som er lige i hælene med 9,03 %.

Februar var også den første måned siden 2009, hvor Googles globale markedsandel kom under de 90 %.

Panasonic

Panasonic lancerer forskønnende digitalkamera

- Via Yahoo - , redigeret af Emil , indsendt af Nothinunik

Japanske Panasonic lancerede i fredags, hvad der kan kaldes et forskønnende digitalkamera. Det nye LUMIX FX77 har nemlig en funktion kaldet “beauty re-touch”, som blandt andet kan gøre tænderne på dine billeder hvidere, gøre dine øjne større eller endda tilføje digital makeup i form af rouge, læbestift og øjenskygge.

Ifølge Akiko Enoki fra Panasonic har efterspørgslen for et sådant kamera været enorm.

Akiko Enoki, Panasonic skrev:
According to data we’ve acquired, around 50 percent of our digital camera clients are not satisfied with the way their faces look in a photograph, so we came up with the idea so our clients can fix parts they don’t like about their faces after they’ve taken the picture.

Kameraet er blevet solgt i en butikskæde ved navn Bic Camera i en uge op til den officielle lancering og har her oplevet stor succes. Kæden fortæller, at kameraet er populært blandt mennesker, som bruger fotografier på deres blog, eller som skal have taget billeder ved særlige lejligheder, hvor de vil se perfekte ud.

ETSI

Ægte 4G får industri-godkendelse

- Via NetworkWorld - , indsendt af kastrup

Der har været en del debat om, hvorvidt LTE 3GPP kan benævnes som 4G eller ej; først sagde ITU nej, siden accepterede de, at det var i orden. Den ægte variant af LTE, LTE-Advanced, der oprindeligt fik stemplet 4G, er dog nu tæt på at være klar til godkendelse som standard.

I sidste uge godkendte en samling af store mobilproducenter Release 10 af LTE-Advanced specifikationerne, der anses som den endelige udgave, hvilket baner vej for en godkendelse som standard.

Den kommende standard vil tillade trådløs kommunikation med hastigheder på helt op til 1 Gbps, hvilket vil egne sig til overførsel af for eksempel video i høj kvalitet til mobiltelefoner.

Man skal dog ikke forvente produkter baseret på Release 10 af specifikationerne lige med det samme. Producenterne har allerede nu hardware klar lavet på tidligere versioner, og det skal først ud af markedet, hvilket kan tage op til fem år.

ICANN

Domænenavn-vetoret nedstemt i ICANN

- Via Ars Technica - , indsendt af ktg

I forbindelse med den kommende mulighed for at oprette nye gTLD’er (generic Top Level Domain) som for eksempel .sex eller .london, har USA ytret ønske om, at ICANN’s GAC (Government Advisory Committee) skulle have vetoret ved godkendelse af gTLD’erne.

GAC består af repræsentanter fra regeringer verden over, men her har de andre medlemmer nedstemt det amerikanske forslag. Man er bange for, en lang række domænenavne ikke vil se dagens lys, skulle enkelte regeringer have muligheden for at blokere for dem.

Yderligere har ICANN gennem den seneste tid arbejdet på at blive mere uafhængig, ikke mindst fra USA, der har haft stor indflydelse på organisationen.

I stedet for en vetoret anbefaler man, at regeringer i stedet kommer med råd om håndteringen af et domæne, de måtte have en indvending til. Skulle ICANN vælge ikke at følge det råd, vil der komme en forklaring på hvorfor.

Microsoft Corporation

WP7 Code Camp fortsætter i Aalborg

- Via Evenbrite - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af danielovich

I løbet af efteråret sidste år arrangerede brugergruppen Phone 7 Developers såkaldte Code Camps i tre forskellige danske byer; København, Odense og Århus. Den 19. og 20. marts er turen kommet til Aalborg.

Der er tale om en gratis begivenhed, hvor Microsoft er inde over i form af sponsor af mad og drikkevarer samt et mindre indslag, hvor de fortæller lidt om WP7. Ellers er det udviklerne selv i brugergruppen, der står for indholdet, som i stort omfang går ud på udvikling.

Den første dag vil omhandle udvikling af applikationer til WP7 baseret på Silverlight. Det vil omfatte råd og vejledning til, hvordan man bedst kommer i gang, og slutte af med udviklingen af en mindre app.

Dagen efter er der fokus på XNA, som primært er beregnet til at udvikle spil, hvorfor det vil være målet i løbet af dagen at lave et lille spil.

Har man lyst til at deltage, kan tilmeldingen ske ved at følge linket til kilden.