mboost-dp1

Microsoft Corporation

Stor forvirring omkring Windows RT

- Via SuperSite for Windows - , indsendt af Hubert

Windows 8 bliver lanceret om blot få dage, men ifølge windowsguruen Paul Thurrott, der har hjemmesiden Supersite for Windows, så hersker der stor forvirring, om hvad Windows RT-udgaven er for en fisk.

Til trods for at Thurrott har skrevet tre artikler, som tydeligt beskriver forskelle mellem Surface RT og Pro udgaven, som kommer med henholdsvis Windows RT og Windows 8, så modtager han mange emails med spørgsmål om RT-udgaven.

Faktisk mener Thurrott ikke, at han i sin 20 årige tid med sin hjemmeside har modtaget så mange emails omkring en udgave af Windows, og det får ham til at konkludere, at langt de fleste mennesker ikke aner noget om Windows RT.

Årsagen er ifølge Thurrott ret simpel, Microsoft har ikke gjort noget ud af at fortælle om det, de reklamerer nærmest udelukkende for Windows 8.

Paul Thurrott skrev:
Microsoft has decided to launch a Windows RT version of its Surface three months before a Windows 8 version. And to do so without effectively communicating what, exactly, it is selling.

En række af spørgsmålene fra Thurrotts læsere samt svar, kan du læse på Supersite for Windows.

Facebook

Flere danske hjemmesider blokeres ubegrundet af Facebook

- Via DR nyheder - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

En række danske hjemmesider har oplevet, at de er blevet blokeret af Facebook, uden at de kan få at vide hvorfor. Det skriver DR Nyheder.

På grund af sin popularitet og store udbredelse, er det kritisk for flere af hjemmesiderne, at de kan tilgås fra Facebook, da de i stor grad er afhængige af den trafik, der skabes via den sociale tjeneste.

Efter mere end 50 mails og mange telefonopkald over to måneder til Facebook, uden andet end standardsvar i tilbagemelding, er Daniel Lauersen, der har hjemmesiden trendsonline.dk, blevet godt frustreret. Efter at DR Nyheder skrev om historien, er hjemmesiden nu igen tilgængelig fra Facebook, men Daniel er stadig ikke tryg ved, om det er en permanent løsning, da han før har set, at ændringer kun har været midlertidige.

Flere af ejerne af de ramte hjemmesider har fundet uf af, at de hostes på den samme webserver hos Unoeuro, hvorfra en eller flere hjemmesider, af de flere hundrede der er på serveren, har udsendt spam, hvilket sandsynligvis har ført til, at Facebook har blokeret for alle hjemmesider på serveren. Nogle forsøgte derfor at blive hostet et andet sted, men det ændrede ikke på spærringen, der ser ud til at gælde for domænenavnet.

Google Inc.

Google lancerer indendørskort i Danmark

- Via Google Denmark Press Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af freesoft

Google har oplyst, at de har tilføjet 30 danske indendørslokationer til deres Street View service, der er en del af Google Maps.

Blandt de 30 lokationer finder man blandt andet Københavns Lufthavn, flere udvalgte butikker såsom nogle IKEA, Bilka og Matas forretninger. Halvdelen af de 30 lokationer er forskellige storcentre i Danmark, for eksempel Field’s, Bruuns Galleri og Kolding Storcenter.

Den seneste udgave af Google Maps til Android, vil automatisk lade en komme indenfor, når man zoomer tæt nok på en af de bygninger, man nu kan bevæge sig rundt i indendørs.

Google vil selv tilføje flere lokationer med tiden, men det er også muligt for bygningsejere selv at gøre deres bygninger navigerbare med Street View, ved at uploade de nødvendige billeder til Google.

Google Inc.

Googles aktie faldt 9 % efter brøler med frigivelse af seneste kvartalsregnskab

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

Google seneste kvartalsregnskab viser, at firmaet stadig tjener godt, med et overskud på 2,18 milliarder dollars for det seneste kvartal. Det levede dog ikke helt op til forventningerne.

Samtidig lavede Googles presseselskab en brøler og kom til at offentliggøre det seneste kvartalsregnskab for tidligt. Det resulterede i uro på børsmarkedet og aktien faldt ca. 9 % inden der blev lukket helt for handlen med aktien. Handlen blev genoptaget da Google senere offentliggjorde regnskabet selv.

Google omsatte i sidste kvartal for mere end 14 milliarder dollars, hvilket er en stigning på 45 % siden tilsvarende kvartal sidste år og ny rekord for Google.

Kvartalsrapporten for Google 3. kvartal kan ses herunder.

Accelerate Brazil

Aviser står sammen om at blokere for Google

- Via b.dk - , indsendt af thimon

I Brasilien er 154 aviser blevet enige om, at de ikke længere vil finde sig i, at Google opsamler deres nyheder for at præsentere dem på deres egen side, for på den måde at tjene penge på annoncer, uden at de får noget ud af det. Det skriver Berlingske.

Med beslutningen følger aviserne i fodsporene på aviser i Frankrig, hvor de med regeringens hjælp vil have et forbud mod Googles brug af deres nyheder.

Hos Google mener de ikke, at de nasser på avisernes nyheder, da de sender masser af trafik til avisernes hjemmesider.

I Frankrig spidsede situationen for nyligt til, da Google meddelte, at såfremt der blev nedlagt et forbud mod dem i landet, så vil de stoppe med at indeksere avisernes hjemmesider.

Google bringer på deres nyhedsside kun de første linjer af en nyhedsartikel, men det mener præsidenten for den brasilianske avisorganisation, Carlos Fernando Lindenberg Neto, er nok til at afholde folk fra at læse den komplette artikel hos avisen.

The Pirate Bay

The Pirate Bay satser på hosting i skyen

- Via TorrentFreak - , indsendt af thimon

Siden sin lancering har The Pirate Bay flere gange været offline, som følge af razziaer hvor deres servere er blevet slukket eller beslaglagt. For at sikre det ikke kan ske i fremtiden, valgte folkene bag TPB i sidste uge at flytte alle deres aktiviteter ud på cloudtjenester.

Ud over at blive bedre sikret mod razziaer, så giver det også en række andre fordele at få siden hostet i skyen. Det er nemmere at skalere systemet, der er mindre nedetid og ikke mindst, så er det billigere.

Hos TPB har de valgt flere forskellige udbydere af cloudtjenester, for at sikre deres site bedst muligt.

The Pirate Bay til TorrentFreak skrev:
Moving to the cloud lets TPB move from country to country, crossing borders seamlessly without downtime. All the servers don’t even have to be hosted with the same provider, or even on the same continent.

Som udgangspunkt ved udbyderne af tjenesterne slet ikke, at de er med til at drive TPB. Ved at lade alt trafik gå via en række loadbalancere, der kryptere trafikken, så er det sværere at identificere sitet. Skulle det alligevel ske, så sikrer krypteringen, at det ikke er muligt at se, hvad brugerne laver på sitet.

Google

Forskere finder sikkerhedshuller i flere Android apps

- Via Ars Technica - , indsendt af Magten

I Tyskland har forskere ved universiteterne Leibniz og Marburg fundet ud af, at en række apps, der kan hentes via Google Play, kommunikerer usikkert med webservere.

I alt har de identificeret 41 apps, hvoraf en af dem er downloadet 185 millioner gange. Fælles for dem er, at når de kommunikerer med en webserver, så anvender de SSL på en måde der er fejlbehæftet. Ved at udnytte denne fejl, har det været muligt for forskerne at aflure alt fra netbank-oplysninger til loginoplysninger til Facebook.

Forsker bag undersøgelse skrev:
We could gather bank account information, payment credentials for PayPal, American Express and others. Furthermore, Facebook, email and cloud storage credentials and messages were leaked, access to IP cameras was gained and control channels for apps and remote servers could be subverted.

I et tilfælde lykkedes det ligeledes forskerne at snyde et antivirusprogram, til at acceptere signaturfiler som de selv havde udviklet.

Forskerne nævner ikke hvilke apps de har identificeret, men at de fandt dem ved at undersøge 13.500 tilfældige gratis programmer fra Play. Ud fra disse var 1.074 potentielt usikre, så 100 blev udvalgt til en detaljeret gennemgang, hvoraf de 41 apps blev fundet.

Google har endnu ikke kommenteret forskernes resultater, men forskerholdet påpeger, at der er skridt Google kan tage, for at minimere problemerne med dårlig implementering af SSL af udviklere.

Google Inc.

Google på vej med 300 ppi 10″ tablet

- Via The Next Web - , indsendt af Hubert

Den 29. oktober afholder Google deres Playground event, samme dag som Microsoft lancerer Windows Phone 8. Hjemmesiden The Next Web mener nu at vide, hvad det er Google vil annoncere.

Den største nyhed er nok introduktionen af en 10″ tablet, som vil få en skærm med en opløsning på 2560×1600 pixels (16:10), hvilket svarer til 300 PPI, eller 36 PPI mere end Apples nye iPad. Producenten bliver ifølge TNW’s kilde Samsung, og tabletten vil blive udstyret med Android 4.2. Navnet forventes at blive Nexus 10, men det er ikke blevet bekræftet.

Ud over en 10″ tablet vil der også blive introduceret to nye varianter af Nexus 7, nemlig en med 32 GB lagerplads og en tilsvarende, der har 3G-understøttelse.

Det skulle også blive til en ny telefon i Nexus-serien, denne gang lavet af LG, som kommer med en 4,8″ skærm på 1280×768 pixels, 2 GB RAM, 1,5 GHz Qualcomm APQ8064 Snapdragon quad-kerne SoC, 8 MP kamera og Android 4.2.

For selve styresystemet har TNW opsnuset, at der skulle blive introduceret et multibruger-miljø, så det er muligt for flere brugere at benytte f.eks. den samme tablet.

Sony

CEA omdøber 4K til Ultra HD

- Via CNet Reviews - , redigeret af Pernicious

Consumer Electronics Association (CEA) har besluttet, at 4K fremover skal brandes som Ultra HD over for forbrugere.

Beslutningen er blevet taget for at understrege for forbrugerne, at Ultra HD (UHD) har en endnu højere opløsning end den nuværende Full HD-opløsning på 1920 x 1080.

UHD specificerer en opløsning på mindst 3840 x 2160 samt mindst ét digitalt input, der understøtter opløsningen.

Gary Shapiro, Consumer Electronics Association skrev:
This new terminology and the recommended attributes will help consumers navigate the marketplace to find the TV that best meets their needs.

Der er kun få produkter på markedet, som allerede understøtter Ultra HD, men det ventes, at mange produkter på januars CES-messe, vil omhandle eller understøtte UHD.

Rejsekort A/S

Kritik af rejsekort-system skjult i to år

- Via Ingeniøren - , indsendt af arne_v

Det danske Rejsekort har gennem de seneste år modtaget kraftig kritik, for blandt andet ikke at være sikker nok, ligesom udviklingen har taget meget længere tid end planlagt, og kostet borgerne mange penge. Nu viser det sig, at en kritisk rapport om økonomisystemet bag Rejsekortet er blevet tilbageholdt.

For to år siden leverede konsulentfirmaet Gartner en rapport til daværende transportminister Hans Christian Schmidt, hvori det blev gjort klart, at økonomisystemet var meget mangelfuldt.

Et mangelfuldt økonomisystem gør det umuligt at lægge budgetter og udtrække meningsfulde rapporter, […] Derfor bør Rejsekort A/S med det samme anskaffe sig et nyt økonomisystem til at rette op på de mangelfulde data.

Det er Ingeniøren, som har fået aktindsigt i dokumentet, og det først efter at have klaget til Folketingets ombudsmand, idet transportministeriet i første omgang havde afvist at give indsigt.

Da ministeriet i sin tid kom med et resumé af rapporten, var kritikken om økonomien kraftigt reduceret, lige som andre kritisable forhold var filtreret væk eller beskrevet misvisende.