mboost-dp1

Microsoft Corporation

30 år med donationer fra Microsoft

- Via Microsoft - , indsendt af Hubert

I 1983 startede 200 ansatte hos Microsoft hvad der skulle vise sig at blive en stor succes. De donerede penge til velgørende formål, som blev fulgt op af et tilsvarende beløb fra firmaet.

30 år senere lever traditionen fortsat i bedste velgående og i anledning af jubilæet, har der været afholdt en event, hvor de fejrede initiativet. Sammenlagt har Microsofts ansatte sørget for, at der er blevet sendt $1 milliard ud til velgørende formål de sidste 30 år.

De mange penge er gået til over 31.000 nonprofit-organisationer, fordelt over hele verden. I forbindelse med fejringen, gav Microsoft yderligere $25.000 til hver af de fire organisationer, som gennem tiderne havde modtaget flest donationer.

Ved siden af penge, så har Microsofts ansatte også brugt tid på at hjælpe organisationerne, hvilket løber op i to millioner timer siden 2005. Set samlet med donationer, tjenester og software, så har organisationerne modtaget værdier for sammenlagt $6,5 milliarder, eller cirka 37 milliarder kroner ved dagen kurs.

SXC - gusmolina

Zero-day angreb er mere udbredte og længerevarende end antaget

- Via Ars Technica - , redigeret af Pernicious

I en undersøgelse udført af forskere fra Symantec, har man fundet ud af, at udbredelsen af 0-day angreb, det vil sige angreb, der udnytter endnu ikke offentliggjorte sikkerhedshuller, er markant størrer end hidtil antaget.

Endnu værre er det, at disse angreb har en meget lang levetid før de så bliver opdaget. Af de 18 0-day angreb forskerne kiggede på over tre år, gik der i gennemsnit 312 dage før de blev opdaget. En enkelt forblev uopdaget i to et halvt år.

At mange 0-day angreb er ukendte, understreger undersøgelsen i sig selv, da 60 % af de angreb forskerne studerede, blev fundet i forbindelse med udførelsen af undersøgelsen.

Til trods for at antallet af 0-day angreb er markant større end hidtil antaget, rammer de ikke ret mange pc’er. Ud af de 11 millioner maskiner der var med i undersøgelsen, ramte 15 af de 18 angreb kun 102 maskiner, hvor 8 endda kun var målrettet 3 eller færre pc’er. Det understreger også, at 0-day angreb normalt forbeholdes meget værdifulde mål.

Google

Android 4.2 har fokus på sikkerhed

- Via AndroidPolice - , indsendt af Hubert

Hos hjemmeside Android Police har de fået fat i en tidlig udgave af Android 4.2 og har i den forbindelse taget et grundigt kig på kildekoden. Den afslører, at den kommende opdatering har fokus på sikkerhed.

Ifølge Ron Amadeo fra hjemmesiden, så ser det ud til, at Google har valgt at anvende SELinux (Security-Enhanced Linux), der er tilføjelser til kernen udviklet af NSA, som skal sikre adgangen til ressourcer i styresystemet.

Normalt kan brugerne give programmer, som for eksempel malware, adgang til systemet, men det er ikke muligt med SELinux. Her tildeles sikkerheden til hver enkelt proces, og det er ikke muligt for brugeren at omgå sikkerheden.

Brugere som gerne vil have fuld kontrol over deres telefon skal dog ikke være bange, da det ser ud til, at Google gør det valgfrit om man vil anvende SELinux eller ej.

En anden nyhed bliver muligheden for altid at anvende en VPN-forbindelse. I dag er det muligt at kryptere sin trafik, men falder forbindelsen ud, eller telefonen genstartes, så skal det aktiveres igen. I Android 4.2 er der nu en mulighed for, at VPN altid er aktiv.

Som oplyst hos Android Police, så bygger informationerne på en tidlig udgave af Android, og det er derfor ikke sikkert, at de vil være med i den endelige udgave, eller i den form de har nu. Sikkerheden i Android har dog på det seneste været i fokus, idet mængden af malware på platformen har været stigende.

Google Inc.

Google giver et kig ind i sine datacentre

- Via Google - , indsendt af thimon

En af de større hemmeligheder når det kommer til Google, er deres datacentre, som de efterhånden har en god del af. Nu har firmaet valgt at offentliggøre en række billeder og andet materiale omkring datacentrene.

I det tilhørende billedgalleri på Googles hjemmeside, er det tydeligt at der skal meget hardware til at levere de tjenester som Google driver. Billederne viser alt fra kæmpe store serverrum, til kølesystemer og netværksudstyr.

I et af datacentrene er det sågar muligt at tage en virtuel gåtur, idet Street View har været forbi Lenoir-datacenteret i USA.

Nogle af datacentrene er opbygget fra bunden, imens andre er lavet i bygninger som Google har overtaget, som for eksempel i Finland, hvor serverne står i en nedlagt papirfabrik.

Følg linket til kilden for at se de imponerende billeder, eller se videoen herunder fra centeret i Lenoir.

Nokia

Nyt Nokia-regnskab er igen rødt

- Via ZDNet - , indsendt af thimon

Nokia har netop udsendt deres regnskab for tredje kvartal, og endnu engang fremviser det et underskud, denne gang på €576 eller cirka 4,3 milliarder kroner.

Årsagen til underskuddet er ikke mindst det dalende salg på smartphone-markedet, hvor Nokia ikke er lykkedes at vende deres nedtur til succes. Tallene viser således, at salget af Windows Phones var på 2,9 millioner enheder i tredje kvartal, mod 4 millioner i forrige kvartal.

Salget af Symbian-baserede smartphones fortsætter også med at falde, men er fortsat højere, med 3,2 millioner solgte enheder, end de WP-baserede. I alt har de solgt 6,3 millioner smartphones, hvilket står i skærende kontrast til Samsung og Apple, der har solgt henholdsvis 55 millioner og 27 millioner enheder.

Nokias aktie steg en smule efter offentliggørelsen, da det dårlige resultat dog var bedre, end hvad flere analytikere havde forventet. Værdien af aktien er fortsat lav og er faldet med næsten 70 % siden offentliggørelsen af samarbejdet med Microsoft.

De fleste analytikere har forhåbninger til, at Nokia vil komme stærkere ud af fjerde kvartal, hvor firmaet vil lancere en række telefoner basereret på Windows Phone 8.

Kaspersky

Kaspersky Labs udvikler et operativsystem til beskyttelse af kritisk data

- Via Kaspersky - , redigeret af Pernicious

Computersikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs annoncerede for nyligt, at firmaet er igang med at udvikle et sikkert operativsystem til beskyttelse af, hvad firmaet kalder kritisk data, og hvis målgruppe er større industrielle firmaer.

Kaspersky Labs brugte i forbindelse med annonceringen Die hard 4 som et “worst case”-scenarie, og selvom filmens plot om et totalangreb på alt ligefra infrastruktur til ledningsnet nok næppe bliver en realitet, mener Kaspersky Labs alligevel, at der er grund til øget sikkerhed i fremtiden.

Annonceringen kommer efter, at flere rygter den seneste tid er begyndt at præge internetdebatten, og Kaspersky Labs understregede derfor i annonceringen, at operativsystemet på ingen måde skal kunne anvendes til gaming eller anden hverdagsbrug, men udelukkende er bygget som et sikkert alternativ til de industrielle computere, der eksisterer i dag.

Kaspersky Labs udtalte sig i annoncering ikke om en lanceringsdato.

HTC

HTC udgiver en One S Special Edition i hvid

- Via HTC - , redigeret af Pernicious

Taiwanske HTC annoncerede først i oktober, at firmaet indenfor den nærmeste fremtid var parat med en Jelly Bean-opdatering til deres One-serie-enheder, og selvom eksisterende One-ejere fortsat venter på den opdatering, ser det nu ud til, at fremtidige One-købere kan få Jelly Bean “out of the box”.

Dette står klart efter, at HTC har udgivet en hvid Special Edition af deres populære flagskibstelefon, der kommer med Jelly Bean. Den nye One-model kommer med 64 GB intern hukommelse, 4,3” 960×540 skærm, en 1,5 GHz dual-core Snapdragon Pro processor og 1 GB RAM.

HTC Jelly Bean-versionen af One S-smartphonen kommer i første omgang udelukkende i Taiwan, hvilket har fået flere teknologisider til at spekulere i, om udgivelsen mest af alt er en testning af Jelly Bean på enheden, inden HTCs lovede globale Jelly Bean-opdatering lanceres.

Det vides i skrivende stund ikke, om den nye version af One S lanceres globalt senere.

Microsoft Corporation

Microsoft har startet ny musiktjeneste

- Via CNET News - , indsendt af thimon

Når det kommer til musiktjenester på internettet, så er der flere populære tilbud, hvor især iTunes har skilt sig ud, og også streaming-tjenester som Spotify og Pandora. Nu vil Microsoft have en bid af kagen, hvilket sker med lanceringen af Xbox Music.

Den nye tjeneste læner sig meget op af Spotifys forretningsmodel, hvor det vil være muligt at lytte gratis til musik, mod en gang imellem også at høre en reklame. Ønsker man ikke at hører reklamerne, koster et abonnement $9,99, eller 99 kroner, om måneden.

I første omgang vil tjenesten være tilgængelig for ejere af en Xbox 360, men i forbindelse med udgivelsen af Windows 8, vil tjenesten også blive tilgængelig her. Modsat på Xbox 360, hvor det kun er muligt at streame musik, så er det også muligt at købe albums og numre i Windows-udgaven.

Microsoft vil også komme med en app til Windows Phone 8 lidt senere i år, og i det nye år udkommer der apps til både iOS og Android. Der vil dog ikke komme en udgave til Windows Phone 7.

På musiksiden har Microsoft fået aftaler med en lang række selskaber, og kan således præsentere 30 millioner sange i deres sortiment.

Inkludering af tjenesten i Windows 8 har allerede fået nogle analytikere til at spå, at det vil gå hårdt ud over konkurrenterne, og enkelte har spekuleret i, om det vil give problemer med konkurrencemyndighederne.

Microsoft Corporation

Microsoft tablet får samme pris som iPad

- Via CNet Reviews - , indsendt af Magten

Når Microsoft senere på denne måned lancerer deres Surface RT tablet, vil det for den mindste model ske til samme pris som Apples billigste udgave af iPad, nemlig $499, eller 3.699 kroner.

For pengene får man en tablet, der kommer med 32 GB lagerplads, mod 16 GB i iPad, og det nye Windows 8 RT. Skærmen vil dog “kun” have en opløsning på 1366 x 768 pixels, men vil have en quad kerne Tegra 3 SoC.

Prisen ser ud til at være populær, idet Microsoft allerede kan meddele, at den første sending af den billigste model, allerede er udsolgt.

Ikke alle er dog enige i, at der er tale om en god pris. Blandt andet følger det meget omtalte Touch-cover ikke med i prisen, men koster $100 ekstra, hvilket herhjemme nok løber op i 1.000 kroner.

Ønsker man en af de større modeller, så bliver prisen for en udgave med 64 GB og Touch-cover $699.

Med den snarlige lancering lige om hjørnet, så er der begyndt at dukke flere reklamer op, senest en ny video, som du kan se herunder, der fortæller mere om tabletten.

Flickr - Emuishere Peliculas

Fildelere køber mest musik

- Via TorrentFreak - , indsendt af thimon

Musikbranchen med IFPI og RIAA i spidsen brokker sig ofte over, at fildeling er med til at ødelægge branchen, på grund af mistede indtægter. En ny undersøgelse påviser endnu en gang, at fildelere nok har en stor mængde af ulovlige kopier, men samtidigt køber flere lovlige kopier end ikke fildelere.

Den nye undersøgelse stammer fra den uvildige organisation The American Assembly, der er en del af Columbia University. Her har de foretaget tusinde af interviews med personer i henholdsvis USA og Tyskland, og resultatet viser, at fildelere i USA køber 30 % mere musik. I Tyskland er tallet helt oppe på 300 %, men her er det statistiske grundlag ikke stort nok til at se tallet som valid.

Joe Karaganis, The American Assembly skrev:
Our data is quite clear on this point and lines up with numerous other studies: The biggest music pirates are also the biggest spenders on recorded music.

Undersøgelsen afslører også, at der fortsat bliver kopieret cd’er i stor stil og det således ikke kun er online, at de adspurgte finder deres musik.