mboost-dp1

NSA

Google beder om tilladelse til at tale åbent om PRISM

- Via Google Blog -

I forbindelse med afsløringen af det hemmelige NSA-overvågningsprojekt PRISM, har Google nu i et åbent brev på deres blog bedt om, at de kan tale frit om deres involvering.

I brevet, der også er sendt direkte til justitsministeren og FBI, skriver Google blandt andet, at de i de seneste 15 år har arbejdet meget på at få deres brugeres tillid, hvilket er meget vigtigt for dem.

Derfor ærger det dem, at PRISM-sagen ifølge dem er blevet blæst ud af proportioner, og de på grund af aftaler med myndighederne, ikke kan fortælle om hvor mange gange de udleverer oplysninger og i hvilket omfang.

Google indrømmer gerne, at de følger loven, og dermed også udleverer data i henhold til Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), der giver efterretningstjenester lov til at få data udleveret om brugere uden for USA.

Søgegiganten afviser dog igen, at NSA skulle have en direkte adgang til deres data.

Google skrev:
Assertions in the press that our compliance with these requests gives the U.S. government unfettered access to our users’ data are simply untrue.

Hvert halve år udgiver Google sin Transparency Report, der viser hvor mange gange de har udleveret oplysninger, i henhold til hvor mange nationale sikkerhedsbreve de modtager. Denne rapport ønsker de at udvide med samme informationer om FISA-henvendelser.

Google Inc.

Google køber korttjenesten Waze

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious

Tidligere har der været tale om, at Facebook ville købe korttjenesten Waze for $1 milliard, nu ser det dog ud til, at Google er kommet dem i forkøbet.

Med Waze regner Google med at forbedre præcisionen på sit eget Google Maps, samt muligheden for at bruge opdateringer fra andre brugere om trafikpropper, vejarbejde osv.

Waze har efter eget udsagn 15 millioner aktive brugere, som automatisk sender data til dem. Flertallet af de 90 ansatte i firmaet arbejder i Israel, men Waze har et kontor i Palo Alto, Californien.

Google og Waze har ikke selv villet offentliggøre købssummen, men ifølge Reuters er den på $1,3 milliarder.

Advanced Micro Devices, Inc.

AMD lancerer 5 GHz processor

- Via ign.com - , redigeret af Pernicious

AMD har som de første lanceret en x86 processor, der arbejder ved 5 GHz fra fabrikken af, når den er i turbo-tilstand.

Processoren har navnet FX-9590 og er lavet med AMD’s piledriver arkitektur. FX-9590 har 8 kerner og er ikke låst, hvilket gør det muligt at klokke processoren til en endnu hurtigere hastighed.

Ønsker man en lidt langsommere og formodentlig billigere processor, har AMD også lanceret lillebror FX-9370, der arbejder ved en lidt lavere hastighed på 4,7 GHz.

AMD har ikke nævnt priser eller sat en dato for hvornår de nye processorer kommer i handlen.

newz.dk

3 får tre.dk helt gratis

- Via Klagenævnet for Domænenavne - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thimon

Telefonselskabet 3 har i Danmark længe ønsket at få domænet tre.dk, men det har hidtil ikke været muligt, da det var ejet af en privat person. Nu har klagenævnet for Domæner truffet en afgørelse i sagen, 3 overtager domænet kvit og frit.

Kvinden som har ejet domænet siden 2000 med henblik på at anvende det til et behandlingscenter, har siden 2003 ikke haft nogen aktivitet på den hjemmeside, der var på domænet.

Det var oplyst på hjemmesiden, at domænet var til salg og ved henvendelse fra blandt andet 3, blev salgsprisen oplyst til 5 millioner kroner, hvilket 3 ikke kunne acceptere. Ifølge kvinden tilbød 3 den 17. september 2002 1,5 millioner for domænet, hvilket hun afviste, men dette oplyser 3 ikke er korrekt. De har i forløbet tilbudt 20.000 kroner for domænet, hvilket blev afvist.

Netop oplysningen om, at domænet var til salg, strider mod domænelovens § 12, stk. 2 om videresalg af domænenavne, og på den baggrund har klagenævnet vurderet, at kvinden kun har beholdt domænenavnet med henblik på videresalg. Dertil kommer, at det ikke er fundet bevist, at domænet har været anvendt aktivt hverken til mail eller til andre aktiviteter siden 2003.

Afgørelsen blev derfor, at 3 fik medhold i sin klage, og dermed overdraget domænet.

Følg linket til kilden for at læse hele afgørelsen (pdf).

SXC - kezze

Negativ søgemaskineoptimering er ulovligt, men ingen straffes

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Når det kommer til at have succes på internettet, så handler det blandt andet om, at være synlig på de forskellige søgemaskiner og Google i særdeleshed, især for mindre virksomheder.

For at opnå dette anvender mange søgemaskineoptimering (SEO), men dette kan også bruges negativt, hvor virksomheder sørger for, at lave ulovlig optimering på vegne af konkurrenten, så det ender med, at Google fjerner konkurrenten fra sine søgeresultater.

Hos Computerworld har de talt med to advokater med ekspertise i it, og her er meldingen klar, at sådanne tiltag er ulovlige, da de forbryder sig mod paragraf 1 og paragraf 3 i markedsføringsloven.

Til trods for at negativ SEO er ulovlig, er det ikke noget, der er den store risiko ved at gøre, da det sjældent fører til en anmeldelse. Således er der ikke faldet dom i sådan en sag i Danmark endnu.

SXC - gusmolina

Mistænkt i CSC-hackersag er it-sikkerhedsekspert

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

Da Rigspolitiet offentliggjorde, at flere mainframesystemer hos CSC, der driver en række af politiets it-systemer, var blevet kompromitteret, var det i forbindelse med anholdelsen af en 20 årig dansk mand fra København.

Hos Version2 har de nu fundet ud af, at manden har en baggrund som sikkerhedsspecialist, og blandt andet har modtaget et kursus i reverse-engineering af malware, der er sikret ham en GREM-certificering.

GREM står for GIAC Reverse Engineering Malware og kurset udbydes af SANS Institute og vil ifølge kursusmaterialet give kursisten indgående kendskab til hvordan malware-kode fungerer.

Ud over den 20-årige dansker, er svenske Gottfrid Swartholm Warg, kendt som medstifter af The Pirate Bay, også anklaget i sagen.

Niels Bohr Institutet

Dansk succes med kvante-teleportation

- Via Niels Bohr Instituttet - , indsendt af thimon

På Niels Bohr Institutet har en gruppe af forskere, ledet af Eugene Polzik, opnået et gennembrud inden for kvante-teleportation. Det er lykkedes forskerne at overføre informationer fra en sky af gasatomer til en anden.

Kvante-teleportation i sig selv er ikke noget nyt, det har flere forskere, inklusiv den danske forskergruppe Quantops fra Niels Bohr Institutet, også gjort tidligere, men hidtil kun mellem lys, eller enkelte gasatomer.

Ud over at det er en hel sky af gasatomer, bestående af milliarder af cæsium-atomer, hvori der skabes en sammenfiltring med en gassky i en anden beholder, så er resultatet bemærkelsesværdig, fordi forskerne kan opnå kvante-teleportation hver gang de gennemfører forsøget.

Eugene Polzik skrev:
Det er et meget vigtigt skridt for forskningen i kvante-information at have opnået så stabile resultater, at hvert eneste forsøg vil lykkes.

De to beholdere med gas er i laboratoriet placeret en halv meter fra hinanden, men ifølge Polzik er afstande ligegyldig.

Eugene Polzik skrev:
Rækkevidden på ½ meter skyldes udelukkende laboratoriets størrelse, vi kunne øge rækkevidden, hvis vi havde pladsen, og i princippet ville vi kunne teleportere kvante-informationer til f.eks. en satellit.

Resultatet fra Quantops er blevet offentliggjort i det videnskabelige magasin Nature Physics.

All Things Digital

Tim Cook: Android er en rodebutik

- Via The Register -

I forbindelse med Apples udviklerkonference WWDC 2013, har den administrerende direktør Tim Cook også været på scenen, og det benyttede han blandt andet til at lange ud efter Android.

Selvom der sælges flere Android baserede enheder end iOS, så står Android med især et problem, at de mange enheder anvender forskellige versioner af styresystemet. Dette påpegede Cook i sin præsentation, hvor han udråbte iOS 6 til at være det mest udbredte styresystem til mobile enheder.

Således er iOS 6 installeret på 93 % af alle iOS-duelige enheder, hvor Androids største udbredelse er med Gingerbread (Android 2.3), der er installeret på 37 % af alle Android-enheder.

Fragmenteringen på Android er ifølge Cook en forhindring for udviklere.

Tim Cook, CEO Apple skrev:
This version fragmentation is terrible for developers, as many of you know.

Det Centrale Personregister

CPR-numre er lette at finde

- Via Version2 - , indsendt af arne_v

I dag anvendes CPR-numre i flere tilfælde som verifikation af, at du er den du angiver du er. Det er der mange, som mener, er meget uheldigt, heriblandt Søren Louv-Jansen, som peger på, at det er nemt at finde andre personers CPR-nummer. Det skriver Version2.

For at understrege sin pointe og få politikernes opmærksomhed har han lavet hjemmesiden CPR-lotteriet, hvor det er muligt at gætte på folketingspolitikernes CPR-nummer.

CPR-numrene har Louv-Jansen fundet hos hjemmesider som blandt anden Ikano-bank, hvor det skulle være meget nemt at finde andres CPR-nummer.

Det er dog ikke kun hos Ikano Bank problemet findes, også flere teleselskaber har en sløset sikkerhed, når det kommer til CPR-numre.

Det er ikke første gang Louv-Jansen forsøger at gøre opmærksom på problemet. Således har TV2 tidligere omtalt problematikken i både maj sidste år og senest for to måneder siden.

Nvidia

Kina runder 30 petaflops

- Via Phys.org -

I 2010 kom Kina op på førstepladsen af top 500 supercomputerlisten med Tianhe-1 og slog dermed Crays Jaguar supercomputer ned på andenpladsen.

Nu må Crays Titan supercomputer se historien gentage sig, da Kinas nyeste supercomputer Tianhe-2, eftertrykkeligt slår Titans 17 petaflops, ved at levere en ydelse på 30,65 petaflops.

Tianhe-2 er reelt set endnu hurtigere end de 30,65 petaflops, da målingen blev lavet ved 90 % brug af dens totale ydelse.

Tianhe-2 består af 32.000 Ivy Bridge Intel processorer og 48.000 Xeon Phi boards.

Den 17. juni bliver den nyeste top 500 liste over supercomputere offentliggjort. Det er derfor stadig teoretisk muligt, at Tianhe-2 kan blive slået af målinger, der endnu ikke er blevet offentliggjort.