mboost-dp1

HTC

HTC One får Android 4.2.2 i Danmark

- Via AppsAndroid.dk - , indsendt af Martinn

Da HTC One blev lanceret skete det med version 4.1.2 af Android, og ikke den nyeste udgave der var ude på lanceringstidspunktet. Således udkom konkurrenten Samsung Galaxy S4 med Android 4.2.2, men det har HTC nu rådet bod på.

I løbet af weekenden er danske ejere af HTC’s flagskib blevet tilbudt opdateringen, der ud over en række forbedringer og nyheder på android-siden, også byder på flere forbedringer i HTC Sense 5.0.

I infoteksten til opdateringen skriver HTC blandt andet:
[list][li]Forbedring af startlinje[/li]
[li]Ny placering af Widgetpanel[/li]
[li]Ny låseskærms-widget[/li]
[li]Forbedring af home-knappen gør det muligt at fjerne navigationsmenuen[/li]
[li]Vis batteriniveau i statuslinjen[/li]
[li]Hurtig indstillingspanel[/li][/list]
Opdateringen sker af to omgange. Først skal telefonen forberedes med en mindre opdatering, hvorefter den egentlige opdatering på 417 MB kan hentes og installeres.

The Guardian

Rusland anbefaler Snowden at tage til Venezuela

- Via Huffington Post - , indsendt af PHP-Ekspert Thoroughbreed

Efter at have søgt om asyl i en lang række lande, og i første omgang ikke at kunne få det nogen steder, så har tre sydamerikanske lande nu tilbudt, at de vil give ham asyl.

Det drejer sig om landene Bolivia, Nicaragua og Venezuela hvor præsidenten i sidstnævnte har meldt det åbent ud på landsdækkende tv.

I Rusland udtaler et højtstående medlem af det russiske parlament, at de gerne så Snowden tage imod tilbuddet. Snowden har i de seneste par uger opholdt sig på russisk jord i transithallen i Sheremetyevo-lufthavnen i Moskva, efter at de amerikanske myndigheder har inddraget Snowdens pas.

Efter at Rusland har oplyst de ikke vil give ham asyl, bliver det en mere og mere varm politisk kartoffel at have ham i landet.

I Venezuela oplyser landets udenrigsminister, at de ikke har haft kontakt til Snowden, men at de vil kontakte de russiske myndigheder i løbet af i dag for at vurdere situationen.

SXC - happe

EU vil straffe cyberkriminelle hårdere

- Via European Parliament News - , indsendt af arne_v

I løbet af den forrige uge blev det i EU Parlamentet vedtaget, at der skal indføres skrappere regler, når det kommer til strafudmåling for cyberkriminelle.

De nye regler, der blev vedtaget med 541 stemmer for og 91 imod, skal være med til at mindske antallet af cyberangreb, der enten sker via botnets, som rammer bredt, eller angreb der er rettet med kritisk infrastruktur.

Det sker ved at indføre nye strafferammer. Således skal strafferammen være på mindst 3 års fængsel for at være med til at bygge eller anvende et botnet, der inficerer et større antal computere.

Har en person angrebet hvad EU kalder kritisk infrastruktur, så skal strafferammen være på mindst 5 års fængsel. Det bliver således den samme strafferamme, som hvis man er en del af en kriminel organisation, som forårsager større skader.

For at effektivisere samarbejdet mellem landene i EU, skal de enkelte lande reagere inden otte timer, efter at de har modtaget en anmodning om hjælp fra et andet land.

Eneste land som skiller sig ud er Danmark. På grund af retsforbeholdet kan den danske regering helt holde sig ude af aftalen. De andre lande har to år til at indføre de nye regler.

Corning Inc.

Gorilla Glass krymper på få dage

- Via NewScientist - , indsendt af thimon

Glas anerkendes som at være et hårdt materiale, der er meget stift og ikke har noget at gøre med væsker. Sådan er det dog ikke alle som tænker, idet der tidligere har været en teori fremme om, at glas kan være flydende i fast form.

Denne teori ser nu ud til at have fået lidt opbakning, idet forskere fra Corning, der udvikler det kendte Gorilla Glass til brug i smartphones og tablets, har observeret, at deres glas kan krympe.

Et helt nyproduceret stykke glas på 1 x 1 meter, blev målt til at krympe 5 mikrometer på blot 10 dage. Det krympede derefter yderligere 5 mikrometer, men det tog 18 måneder.

Årsagen mener forskerne skal findes i glassets indhold af natrium- og kaliumatomer, der efter produktionen flytter sig, for at opnå en stabil energimæssig position, hvilket forårsager ændringen i glasset.

Til trods for at glasset beviseligt krymper, så er det i en størrelsesorden som ikke har nogen praktisk betydning for brugen af det.

Flickr - skreuzer

Verdens største internetknudepunkt aflyttes

- Via The H Security - , indsendt af thimon

I en bygning i Frankfurt behandles en stor del af den internettrafik der flyder gennem Europa, til tider op til 2,5 terabit i sekundet. Ifølge den tyske sikkerhedshjemmeside H-Security, så passerer data ikke forbi upåagtet.

Den tyske efterretningstjeneste BND skal ifølge oplysninger siden er kommet i besiddelse af, lytte med på op til 5 % af data, eller 125 Gbps.

Det er ikke mange detaljer hjemmesiden har kunne få fat i, da den tyske lovgivning ikke tillader DE-CIX at udtale sig om emnet.

Oplysningerne er dukket op i kølvandet på afsløringer fra whistlebloweren Edward Snowden, der tidligere har oplyst, at USA lytter med på europæisk datatrafik.

Microsoft Corporation

Bing Audio er kommet til Danmark

- Via Neowin.net - , indsendt af Magten

Microsoft har udvidet listen over lande, som kan benytte deres Bing Audio-tjeneste med 14 lande, hvoriblandt man finder Danmark.

Det betyder, at Windows Phone 8-ejere nu kan bruge Bing til, at genkende en sang ved at lade telefonen lytte til den, ligesom det kendes fra tjenester som for eksempel Shazam.

Genkender Bing Audio sangen vil den automatisk åbne en side på Xbox Music, hvor den ud over at vise hvilken sang det er, også vil give mulighed for at købe sangen.

De første lande som fik adgang til tjenesten var USA, Australien, Canada, Frankrig, Italien og Spanien. Nu omfatter listen også Argentina, Østrig, Belgien, Brasilien, Danmark, Finland, Irland, Mexico, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Sverige og Schweitz.

Microsoft Corporation

Microsoft lukker TechNet-abonnement næste år

- Via TechNet - , indsendt af bbb2020

I mange år har det en af de vigtigste kilder til hjælp for Microsoftprodukter været TechNet, og med et abonnement er det muligt at tilgå ekstra ressourcer, som for eksempel betasoftware. Nu har Microsoft meddelt, at det snart er slut med at tegne abonnement på tjenesten.

Har man i dag et abonnement, vil Microsoft fortsat levere den ydelse, der følger med, ligesom det er muligt at forny sit eksisterende abonnement frem til den 31. august. Har man et abonnement liggende, som ikke aktiveret endnu, skal det ske senest den 30. september.

I stedet for det betalte abonnement vil Microsoft satse på gratis tilbud, som for eksempel TechNet Evaluation Center og Microsoft Virtual Academy. Derudover vil de også fokusere mere på deres TechNet-fora.

TechNet-portalen for betalende medlemmer vil lukke den 30. september 2014. Kunder med en volume-licens vil stadig kunne tilgå den, indtil ens softwarelicens-periode udløber.

Flere detaljer om nedlukningen af tjenesten kan læses hos Microsoft.

University of Washington

Kontaktlinser med zoom

- Via New Scientist -

Et hold af forskere fra Swiss Federal Institute of Technology har i samarbejde med University of California, lavet en kontaktline der kan zoome op til 2,8 gange.

Linsen støttes økonomisk af DARPA og fungerer ved, at have to forskellige modus, normalt syn og syn med zoom. Til at skifte mellem de to modus, bruger holdet i øjeblikket en 3D-TV LCD shutter-brille, men forskerne arbejder på at bygge det ind i selve kontaktlinsen.

Kontaktlinsen er testet på et kunstigt øje, men mangler flere ændringer før det kan bruges i et rigtigt øje. Linsen er lavet ud af et hårdt plastmateriale, hvilket skal skiftes ud med et materiale der er blødt og lader øjet ånde gennem linsen, ligesom en normal kontaktlinse.

En mere detaljeret gennemgang af teknologien, kan læses hos OpticsInfoBase.

SXC - gusmolina

Kritiske samfundssystemer skal testes mod hackerangreb

- Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious

Til efteråret, den 6. og 7. november, vil der blive gennemført et stort simuleret hacket, der er rettet mod kritiske it-systemer i Danmark. Det skriver Computerworld.

Testen vil omfatte flere forskellige former for angreb, fra simple DDoS-angreb, til forsøg på at bryde ind i systemer og stjæle data.

Øvelsen er arrangeret af Beredskabsstyrelsen, der gennemfører den i samarbejde med Rigspolitiet. Siden år 2003 er den blevet gennemført hvert andet år.

Mads Ecklon, Beredskabsstyrelsen til CW skrev:
Der er tale om et rollespil for bureaukrater. Vi har ikke ork-ører på og maler os næppe grønne, men øvelsen er i princippet tænkt på at ligge så tæt op ad virkeligheden som muligt.

Målene for angrebet er udpeget, men de holdes hemmelig. Det oplyses, at målene omfatter offentlige systemer, der håndterer kritiske samfundssystemer, ligesom transportnet og el-selskaber er involveret.

Flickr - remon.rijper

Patenttrold: Jeg kæmper for de små opfindere

- Via CNN Money - , indsendt af arne_v

I USA er debatten om firmaer, der opkøber patenter, for at leve af at sagsøge virksomheder for mulige brud på disse, vokset den seneste tid, men en af disse patenttrolde forsvarer sin virksomhed.

Ifølge Robert Berman, som er direktør for firmaet CopyTele, så kæmper de ofte Davids kamp mod Goliat, når de sagsøger virksomheder. Små investorer, der har ofret penge på udvikling af ny teknologi, kan have svært ved at tage kampen op mod store firmaer, der har kopieret teknologien, hvor firmaer som CopyTele så kan hjælpe.

Obama-administrationen er dog ikke helt enige med Berman i firmaets virkemåde, og har igangsat en kampagne, der skal undersøge sådanne virksomheder. CopyTele er således ved at blive undersøgt af FTC (Federal Trade Commission).

Berman er ikke uenig i, at nogle patentvirksomheder presser citronen for meget, men mener ikke det gælder for sit firma.