mboost-dp1

Flickr - skreuzer

Facebook er populært i arbejdstiden

- Via IT pro - , redigeret af kasperfmn , indsendt af budder

I hvad der nok ikke er en overraskelse for mange, har sikkerhedsfirmaet Network Box fundet ud af, at medarbejdere i virksomheder verden over bruger en del tid på sociale netværkstjenester som Facebook og MySpace.

Ved at analysere over 14 milliarder visninger af hjemmesider, kan Network Box konkludere, at lidt over en milliard af disse gik til Facebook. Det er næsten dobbelt så mange som det Google har modtaget.

Undersøgelsen viser også at der er en stigende tendes til at besøge Facebook. Sammenlignet med første kvartal i år, er antallet af besøg til den sociale netværkstjeneste steget med 10,8 %.

En anden hjemmeside som tiltrækker sig en del opmærksomhed er YouTube. Her er det dog ikke antallet af besøg der er bemærkelsesværdig, men derimod båndbredden der bliver forbrugt. Den populære videotjeneste når ikke ind i top fem over mest besøgte hjemmesider, men beslaglægger i gennemsnit 10,2 % af en virksomheds internetforbindelse, hvilket er fire gange mere end Facebook.

Lycos Inc.

Lycos opkøbt af indisk firma

- Via TechCrunch - , redigeret af Pernicious

Den efterhånden aldrende søgeportal Lycos, der for de flestes vedkommende sikkert er gået i glemmebogen, er blevet opkøbt af af det indiske firma Ybrant for 36 millioner dollars.

Lycos har haft en omtumlet fortid som kastebold mellem flere firmaer, hvor den på sit højdepunkt blev solgt til spanske Terra, for det svimlende beløb på omkring 5,4 milliarder dollars tilbage i år 2000. Siden da er værdien af Lycos gået ned af bakke.

Lycos ejer i dag Lycos.com, Tripod, Angelfire, HotBot, Gamesville, WhoWhere og Lycos Mail, og har tideligere ejet danske Jubii. Ifølge Lycos så besøger mellem 12 til 15 millioner amerikanere hver måned deres sites, på verdensplan er tallet omkring 60 millioner unikke besøgende.

Ybrant købte Lycas af Koreanske Daum, der købte Lycos for 95,4 millioner dollars i 2004.

newz.dk

Arkiverne: Uge 33

- Via newz.dk - , redigeret af Avenger-

For 10 år siden:
Det længe ventede sci-fi MMORPG ved navn Anarchy Online går ind i første fase af spillets betatest, hvor de første testere udefra får lov til at prøve kræfter med det endnu ufærdige spil.

Idéen til Anarchy Online startede allerede i 1995, men det skulle tage hele 6 år, før den endelige udgave udkom i 2001. Spillet blev, trods visse startvanskeligheder, hurtigt en enorm succes, og hyldes den dag i dag som et af de mest betydningsfulde MMORPG-spil i genrens historien.

Siden 2001 har spillet løbende modtaget en række opdateringer og udvidelsespakker, senest i 2009, hvor Legacy of the Xan blev udgivet. Spillet er i sin levetid nået ud til mere end 2 millioner mennesker, og skaberne hos Funcom har på ingen måde opgivet det, da de p.t. arbejder på at give spillets grafikmotor en kraftig overhaling for at få spillets grafiske del til at leve op til nutidige standarder.

For 5 år siden:
En af de større sager i newz.dk’s journalistiske historie nærmer sig sin afslutning. D. 10. august 2005 kan newz.dk berette, at en bruger har opdaget et stort sikkerhedshul hos det danske webhotel Cliche, som efter gentagende forsøg på kontakt ikke valgte at svare igen. Hos newz.dk vælger man at gør de tekniske detaljer omkring sikkerhedshullet officielle i en nyhed d. 12. august. Cliche nægter dog, at hullet har haft det omfang, newz.dk og dets brugere gør det til, og forlanger d. 22. august et dementi fra newz.dk inden 24 timer, og truer i den forbindelse med en retssag, hvis de ikke får det. Sagen ender dog med, at newz.dk ikke giver noget dementi, og i dag, 5 år efter, står sagen stadig som en markant begivenhed i sidens historie, hvor newz.dk gik fra at være en hyggelig lille nyhedsside drevet af amatører, til at bevise vi turde kæmpe for hvad der er rigtigt.

Alle Cliche-nyhederne i arkivet kan læses ved at følge dette link.

For 1 år siden:
Yahoo! kan afsløre deres seneste projekt, som skal bekæmpe spam gennem velgørenhed – CentMail. De har lavet et system, hvor man kan købe frimærker til sine e-mails, som koster 5 øre stykket. Når man sender sin mail afsted, garanteres det, at den ikke vil blive genkendt som spam i noget filter verden over. Pengene, man bruger på frimærker, kan man selv donere til en velgørenhedsorganisation efter eget valg. På den måde håber Yahoo! at slå to fluer med ét smæk: At opfinde et effektivt system til bekæmpelse af spam samt at få folk til at give mere til velgørenhed. Hvorvidt systemet nogensinde har vundet nogen form for popularitet, er ganske uvist, men det lader ikke til, at der er mange, som bruger det.

Trifork A/S

Vind billetter til JAOO 2010 med newz.dk

- Via newz.dk -

I samarbejde med Trifork A/S er vi glade for her på newz.dk at kunne tilbyde chancen for at vinde billetter til den kommende JAOO Aarhus 2010-konference, der finder sted den 5. – 6. oktober.

JAOO er en af de største softwareudviklerkonferencer på dansk jord. Konferencen har fokus på .NET-programmering, Java, udvikling af applikationer til iPhone og meget mere.

Konferencen vil få besøg af en lang række talere, heriblandt flere kendte it-personligheder, som James Gosling (faderen af Java) der for nyligt ytrede sig kritisk over Oracles søgsmål mod Google.

Prisen for at deltage er normalt 15.000,- kroner, eller 13.500,- hvis man bestiller inden den 30. august for alle tre dage.

Du har nu muligheden for at vinde en billet til konferencen her hos newz.dk. Førstepræmien er en 3-dages billet, andenpræmien er en enkeltdagsbillet med en dags training og som tredjepræmien kan man vinde en enkeltdagsbillet.

Alt du skal gøre for at deltage, er at indsende færdigskrevne nyheder her til siden. Du finder konkurrencebeskrivelsen ude til venstre eller ved at klikke på overskriften.

Ønsker du ikke at deltage i konkurrencen, men alligevel vil afsted til konferencen, så er der stadig penge at spare. Trifork A/S vil gerne give alle newz.dk-brugere 20 % rabat, sammenlignet med prisen efter den 30. august ved bestilling af en billet. Alt du skal gøre er at skrive “newz2010” i promotion code-feltet på registreringssiden.

SXC - blacktom1

Månen skrumper måske stadig

- Via NewScientist - , redigeret af Avenger-

Månen er ca. 4,5 mia. år gammel og er i sin tidlige levetid skrumpet ind, efterhånden som den er blevet kølet ned. Denne sammentrækning har medført en slags rynker på Månens overflade, på samme måde som rynkerne på en rosin.

Hidtil har man dog antaget, at denne sammentrækning var mere eller mindre overstået, men nye billeder fra Lunar Reconnaissance Orbiter får forskerne til at tro, at Månen til stadighed skrumper, hvilket også kan forklare de såkaldte måneskælv, man har registreret med de apparater, der blev stillet op på Månen under de oprindelige månemissioner.

Lunar Reconnaissance Orbiters billeder viser rynker på overfladen, der ifølge forskerne er under 1 mia. år gamle, hvilket får forskerne til at tro, at Månen muligvis stadig er geologisk aktiv, og at de tektoniske plader derfor stadig rykker på sig.

Ifølge forskerholdet er Månens diameter således blevet formindsket med 200 meter i løbet af de sidste 1000 mio. år.

Næste projekt for forskerne er at sammenligne billederne af Månen taget under Apollo-missionerne i 1970’erne og sammenligne med de nye billeder for at se, om der er en forskel at spore.

RIAA

RIAA ønsker flere undtagelser i Google/Verizon-lovforslag

- Via Ars Technica - , redigeret af Emil , indsendt af Tukanfan

For nyligt annoncerede Google og Verizon deres forslag til, hvordan en lov om netneutralitet skulle se ud, et forslag der efterfølgende fik en del kritik. Kritikere mener, forslaget ikke dur på grund af en række undtagelser fra netneutraliteten, når det gælder trådløs kommunikation.

RIAA, der repræsenterer den amerikanske pladebranche, kritiserer nu også aftalen. I modsætning til andre kritikere er RIAA til gengæld bekymrede for, at der er for få undtagelser i aftalen, og at det dermed er for svært for internetudbyderne at opsnappe og frafiltrere ulovlig udveksling af data beskyttet af ophavsretten.

Ifølge RIAA vil en lov uden disse undtagelser føre til kaos på internettet.

Brev fra RIAA til Google skrev:
We all share the goal of a robust Internet that is highly accessible, secure and safe for individuals and commerce. An Internet predicated on order, rather than chaos, facilitates achievement of this goal.

Hidtil har RIAA’s arbejde for at bekæmpe ulovlig kopiering af musik ikke været særlig effektiv, men alligevel kostet dem mange penge. Ved at presse flere undtagelser ind i en netneutralitetslov håber organisationen, at mere af arbejdet med at finde piratkopister kan blive lagt over på internetudbyderne.

Læs også: Google og Verizon offentliggør forslag til regler om netneutralitet

sxc - Henkster

Intel køber McAfee for 44,6 mia. kroner

- Via MarketWatch - , redigeret af kasperfmn

Den amerikanske chipgigant Intel, der er kendt for at lave halvlederkomponenter og elektronik, har haft den helt store pengepung oppe af lommen og betalt 44,58 milliarder kroner for firmaet McAfee, der primært er kendt for sine softwarebaserede sikkerhedsløsninger.

Det enorme beløb skyldes en betaling på $48 pr. aktie i McAfee, hvilket er 60 % mere, end de stod til dagen før handlen, hvor den var på lige under $30.

Med opkøbet ønsker Intel at sikre sig til fremtiden, hvor der vil blive mere og mere fokus på online-sikkerhed, et område som Intel satser kraftigt på med udviklingen af hardware til mange af de enheder, små som store, der kan tilgå internettet.

Intel pressemeddelelse skrev:
Today’s security approach does not fully address the billions of new Internet-ready devices connecting, including mobile and wireless devices, TVs, cars, medical devices and ATM machines as well as the accompanying surge in cyber threats. Providing protection to a diverse online world requires a fundamentally new approach involving software, hardware and services.

Intels direktør udtaler, at opkøbet af McAfee sikrer Intel den ekspertise, der skal til for at give forbrugere og virksomheder tillid til at kunne tilgå nettet sikkert med deres produkter.

Bestyrelsen i begge selskaber har godkendt handlen, men den skal nu godkendes af både aktionærer og myndigheder.

RIAA

RIAA: Put FM-radio i alle mobiltelefoner

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious

RIAA har længe været i krig med de amerikanske radiostationer, som ikke betaler royalties til kunstnerne eller RIAA selv, men derimod kun til sangskriverne. RIAA er naturligvis meget utilfredse med dette og vil nu i samarbejde med radiostationerne forsøge at få USA til at tvinge FM-radio i alle håndholdte enheder og mobiltelefoner.

Hvis forslaget kan gennemføres, bliver aftalen, at radiostationerne betaler $100 millioner om året til RIAA, og til gengæld når de et meget bredere publikum.

Forslaget falder ikke i god jord hos mobilproducenterne. Consumer Electronics Association (CEA), der repræsenterer mobilproducenterne, kritiserer RIAA og radiostationerne for ikke at tilpasse sig det digitale marked. I stedet forsøger de at tjene penge ved at straffe en anden industri med et lovforslag, som man ikke mener, er i nationens interesse. RIAA og radiostationerne mener dog, at forslaget vil komme forbrugeren til gode.

SXC - Spy-Seth

Skole slipper for straf i webkamera-skandale

- Via TG Daily - , redigeret af Avenger-

I sagen om skoledistriktet Lower Merion School District, i USA, hvor en række af skolens elever var blevet fotograferet af webkameraet i deres skolecomputer uden deres viden, er der nu truffet en afgørelse. Der vil ikke blive rejst yderligere tiltale.

De amerikanske myndigheder har besluttet, at episoden falder ind under kategorien dumt, men ikke ulovligt. Man mener ikke, de mange tusinde billeder, der blev taget af de studerende, blev taget med vilje.

Zane David, statsadvokat skrev:
I have concluded that bringing criminal charges is not warranted in this matter. For the government to prosecute a criminal case, it must prove beyond a reasonable doubt that the person charged acted with criminal intent.

En tidligere rapport, bestilt af skoledistriktet, har dokumenteret, at de mange billeder, 30.564 webcam-billeder og 27.428 screenshots, ikke er blevet set af nogen, men er blevet taget automatisk af den installerede software.

Læs også: Skole tog tusinder billeder af elever via webkamera i deres laptops

ESO/L. Calçada

Astronomer undrer sig over manglende sort hul

- Via Space.Com -

I et område i universet kaldet Westerlund 1, der er en samling af stjerner godt 16.000 lysår væk fra Jorden, har astronomerne opdaget et fænomen, de har svært ved at forklare.

Normalt, når en stjerne på 25 gange Solens masse, eller mere, kollapser, så dannes der et sort hul, men for en stjerne på omkring 40 gange Solens masse i Westerlund 1 er dette ikke sket.

I stedet for et sort hul er der dannet en Magnetar, der er en slags neutronstjerne, der udsender et ekstremt kraftigt magnetfelt. Disse dannes også ved supernova-eksplosioner, men for stjerner med en mindre masse.

Den nye opdagelse kan rykke ved forskernes forståelse af, hvordan sorte huller dannes, og er lidt et mysterium for dem.

Norbert Langer, Astronom skrev:
This therefore raises the thorny question of just how massive a star has to be to collapse to form a black hole if stars over 40 times as heavy as our sun cannot manage this feat.

En forklaring kan være, at stjernen har mistet store dele af sin masse, umiddelbart inden den eksploderede, f.eks. til en nabostjerne.