mboost-dp1

Microsoft

Efterlign SteadyState med Windows 7

- Via InfoWorld -

Microsoft har offentliggjort dokumentation for, hvordan man kan sikre en pc med Windows 7 mod pilfingre.

Offentliggørelsen kommer efter, at Microsoft har droppet produktet SteadyState. Det bliver brugt på biblioteker og netcafeer til at sikre, at pc’er med offentlig adgang ikke bliver fyldt med virus og snifferprogrammer.

Blogger Woody Leonhard fra Infoworld skriver, at han har en god og en dårlig nyhed:

Woody Leonhard skrev:
Den gode nyhed er, at Microsoft har offentliggjort en lang og detaljeret anvisning på, hvordan man med Windows 7 mere eller mindre kan kopiere funktionerne fra SteadyState. Den dårlige nyhed er, at du er nødt til at installere Windows 7 på pc’erne, grave dig igennem 100 siders dokumentation og beherske Microsoft Deployment Tookit 2010.

Han anbefaler, at man starter med at læse Creating a Steady State by Using Microsoft Technologies, et Word-dokument på 30 sider med eksempler på, hvad man kan opnå og hvordan.

Derefter skal man kaste sig over Group Policy Settings for Creating a Steady State, der sammenligner begreberne fra SteadyState med de tilsvarende mekanismer i Group Policy.

Læs også: Microsoft stopper SteadyState

newz.dk

Arkiverne: Uge 37

- Via newz.dk - , redigeret af Pernicious

For 10 år siden:
I kølvandet på MP3-formattets store succes i slut 90’erne, skabte mere end 200 firmaer fra it-, elektronik-, sikkerheds- og pladebranchen et initiativ kaldet Secure Digital Music Initiative (SDMI), der skulle udvikle et system til at vandmærke musikfiler på en sådan måde, at vandmærket ikke kunne lokaliseres og fjernes igen.

I september 2000 skrev SDMI et åbent brev til hackere verden over, hvor de udlovede en dussør på $10.000 til den, der kunne bryde de indbyggede sikkerhedsforanstaltninger.

En af disse var Ed Felten, en kendt sikkerhedsekspert fra New Jersey, USA, der på blot tre uger ledte et hold af eksperter, som effektivt fjernede vandmærkningen fra de udleverede lydfiler. SDMI underkendte imidlertid Feltens løsning, da den forringede kvaliteten af lydfilen væsentligt. Som resultat fraskrev Felten sig retten til præmien og dermed den fortrolighedsaftale, der fulgte med; i stedet skrev han en videnskabelig afhandling om emnet, som han ville have udgivet i starten af 2001. SDMI’s advokater truede ham dog til at lade være, og først efter juridisk tovtrækkeri og en garanti fra USA’s justitsministerium udkom afhandlingen senere på året i 2001.

SDMI blev aldrig en anvendt mekanisme til at vandmærke lydfiler med, og initiativet blev helt og aldeles droppet samme år som Feltens afhandling udkom.

For 5 år og 1 år siden:
Den amerikanske auktionsside eBay vælger i september 2005 i et overraskende træk at købe VoIP-giganten Skype. Beløbet for købet er på $2,6 mia., men forøges til $3 mia. dollars, inden alle tidligere investorer er købt helt ud.

4 år senere, i september 2009, sælger eBay 56 % af firmaet fra for knap 2 mia. dollars og erkender, at den oprindelige investering i Skype ikke var gået som forventet. I samme ombæring modtager de tidligere ejere, danskeren Janus Friis og svenske Niklas Zennström tilsammen 14 % af selskabet som afslutning på en længerevarende retsag. eBay sidder herefter tilbage med 30 % og vælger derefter at fokusere på kerneområderne e-handel og -betaling.

Sun

Oracle fortsætter Java som open source

- Via The Register -

Oracle lover at fortsætte udviklingen af OpenJDK, der er en open source-implementering af programmeringssproget Java.

Det fremgår af et blogindlæg af Henrik Ståhle, der er ansvarlig for produktstrategi i Java Platform Group under Oracle.

Han skriver:

Henrik Ståhle skrev:
Oracle vil arbejde med OpenJDK-kodebasen og OpenJDK-communityet ligesom Sun gjorde. Vi vil fortsat udvikle JDK’et åbent under en GPL-licens.

Han lover flere detaljer under næste uges JavaOne-konference.

Ifølge The Register kommer udmeldingen nok som reaktion på usikkerhed blandt udviklere og open source-folk, efter at Oracle anlagde sag mod Google for patentkrænkelse. Sagen handler om Java på Android.

PhotoFast

PhotoFast annoncerer lynhurtig SSD

- Via Akihabara news - , redigeret af Emil

I kampen om at have den hurtigste 2,5″ SSD træder firmaet PhotoFast nu ind på banen med et nyt drev i deres G-Monster-serie, der har specifikationer, som overgår alle konkurrenter.

Det nye drev hedder PhotoFast G-Monster3 XV1 og kommer med SATA 3.0-interface, hvilket er nødvendigt, da drevet er langt hurtigere, end hvad SATA 2.0 kan håndtere.

Læsehastigheden oplyses til hele 430 MB/sek, hvor skrivehastigheden er noget langsommere, men stadig meget hurtig med 300 MB/sek, såfremt man køber 256 GB-modellen.

SSD’en kan også købes i en 128 GB og en 64 GB udgave, men så er hastighederne lidt langsommere. Alle drev kommer med en 128 MB cache i DDR3-RAM og er meget robuste, idet de kan klare op til 1.500 G.

Drevene kommer på markedet i løbet af næste måned til endnu uoplyste priser.

Intel

Intel: Fremtidens telefon kan mærke, hvordan du har det

- Via IBT - , redigeret af Avenger- , indsendt af OnkelDunkel

Udviklingen inden for mobiltelefoni er gået meget hurtigt, og i dag kan smartphones mere, end nogen havde troet for 10 år siden. Hos Intel forsøger man at kigge ud i tiden og spå om, hvad fremtidens telefoner kan.

Den øverste teknologiansvarlige hos Intel, Justin Rattner, forudser, at telefoner vil blive udstyret med en række forskellige sensorer, der kan aflæse sin ejers helbred og sindstilstand. Det kan ske ved f.eks. at måle på hjertet, hjernen eller andre organer.

Sammenholdt med andre oplysninger, som hvor man befinder sig, temperatur og billeder fra kameraet, kan telefonen komme med råd og forslag til en given situation.

Rattner forudser, telefonen på den måde ikke blot bliver en kommunikationsenhed, men en ledsager i hverdagen, der konstant lærer mere og mere om dig for at gøre livet lidt lettere.

Wikimedia - D-Kuru

Intel bekræfter, HDCP-kopibeskyttelsen er brudt

- Via FoxNews - , indsendt af Zombie Steve Jobs

For få dage siden florerede der oplysninger på nettet om, at kopibeskyttelsen HDCP, som anvendes ved digital overførsel af billeder og video via HDMI, var blevet brudt.

Nu forlyder det fra Intel, der var med til at udvikle teknologien, at der er tale om en masternøgle, hvilket betyder, at alt krypteret materiale via HDCP kan dekrypteres.

Tom Waldrop, talsmand for Intel skrev:
What we have confirmed through testing is that you can derive keys for devices from this published material that do work with the keys produced by our security technology, this circumvention does appear to work.

Selvom det er tale om hovednøglen til beskyttelsen, så virker Intel dog ikke så bekymrede. Chipgiganten mener, en udnyttelse af oplysningerne vil kræve en implementering i hardware, hvilket kræver udvikling af en dedikeret chip samt en enhed, chippen kan monteres i. Det, mener Intel, vil være omfattet af så meget arbejde og så store investeringer, at det næppe vil blive gjort.

Læs også: HDCP-beskyttelse måske brudt

SXC - Scyza

Epson hopper ikke med på 3D-bølgen

- Via The Inquirer -

Firmaer som Sony, Samsung og Panasonic satser kraftigt på 3D-fjernsyn for tiden, efter der er begyndt at komme flere og flere film i 3D i kølvandet på blockbusteren Avatar.

Det er dog ikke alle, der tror lige meget på, at 3D er vejen frem lige for øjeblikket. Her finder man verdens største producent af projektorer, Epson, der har meldt ud, at man ikke vil se en 3D-projektor fra dem lige med det samme.

Epsons ansvarlige marketingsmand for Storbritannien, Iain Friar, har ved en pressekonference udtalt, at så længe der ikke eksisterer en fast standard for 3D-udstyr, så vil de ikke lave en 3D-projektor.

Friar påpegede også, at til trods for en massive reklameindsats så er det kun 3 % af de fjernsyn, som sælges i dag, der kan vise 3D-indhold.

Diaspora

Facebook-konkurrenten Diaspora fremviser deres udvikler-release

- Via Diaspora - , redigeret af Avenger-

Holdet bag Facebook-konkurrenten Diaspora har i dag udgivet deres kode til udviklere verden over, og sammen med den nogle billeder af, hvordan Diaspora rent faktisk ser ud.

Sammen med billederne, som fremviser en minimal brugergrænseflade, nævner holdet følgende funktioner:

[list]
[li]Del statusopdateringer og billeder privat og i næsten-realtid med dine venner gennem “aspekter”[/li]
[li]Bliv venner med folk på tværs af internettet, uanset hvor deres Diaspora-frø er placeret[/li]
[li]Upload af billeder og albums[/li]
[li]Al trafik er signeret og krypteret (Undtagen billeder, indtil videre)[/li]
[/list]

Det er meningen, at de såkaldte Diaspora-frø alle skal køre deres egen udgave af Diaspora, hvorfor brugergrænsefladen som standard er minimal. Derefter kan den tilpasses af personen, som styrer serveren.

En alpha-udgivelse, som også brugere vil have adgang til, forventes klar til oktober og vil ud over ovennævnte funktioner også indeholde importering af data fra Facebook, internationalisering samt mulighed for at flytte data.

Indtil da kan koden, som benytter sig af Ruby on Rails, findes på Github med en AGPL-3.0-licens.

Flickr - tico24

TDC vil lancere betaling via mobilt bredbånd

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak , indsendt af nanotech

Hos TDC vil man i løbet af 2011 lancere en ny måde at betale for produkter med, nemlig via ip-billing, der er knyttet op til ens sim-kort i sin mobiltelefon. Det beretter Computerworld.

Der er tale om et Click to Pay-koncept, hvor betalingsprocessen bliver meget mere simpel for kunden, hvilket Erik Bo Folkmann Mikkelsen fra TDC mener, er nødvendigt. Med et kreditkort skal folk først finde det frem og taste alle deres oplysninger ind, hvilket kan afholde folk fra et køb i første omgang.

Hos TDC ser man flere brancher, hvor betalingsmetoden kunne være interessant, for eksempel i mediebranchen, hvor de ofte klager over faldende indtægter.

IP-billing begrænses ikke kun til betaling via mobiltelefoner, men kan også benyttes via faste internetforbindelser. Her er der dog en begrænsning, idet loven kun tillader køb på op til 223 kroner.

DSB

Transportministeren kan ikke lukke DSB Talk

- Via TV 2 Nyhederne - , redigeret af Pernicious

Først kom DSB på banen og lancerede deres DSB Talk. Så trådte transportminister Hans Christian Schmidt og bad DSB om at lukke DSB Talk, en anmodning som DSB har valgt at følge.

Nu træder en tredje aktør så til. Det drejer sig om selskabet Mobilevalue, der har stået for udviklingen og skulle stå for driften af DSB Talk. Her er man ikke i tvivl; DSB Talk lukker ikke lige med det samme.

Den klare udmelding kommer fra Allan Baadsgaard, direktør i Mobilevalue, til TV2, der mener, transportministeren har gjort vært uden regning, da DSB ikke ejer DSB Talk, og DSB derfor ikke kan lukke selskabet.

Allan Baadsgaard, direktør for Mobilevalue til TV2 skrev:
Transportministeren har ringet det forkerte sted hen, for DSB kan slet ikke lukke det selskab. De ejer det ik­ke, og hvis jeg får besked på at luk­ke, så vil det koste DSB en eller an­den form for bod.

Baadsgaard skal til møde i dag med DSB for at drøfte DSB Talk, og her vil han have erstatning, hvis selskabet skal lukkes ned, uden dog at sætte en pris på hvad en lukning vil koste.

Han mener desuden også, at hvis navnet DSB slet ikke havde indgået i navnet, ville der ikke have været et problem. Han er ligeledes uforstående over for, at DSB ikke havde drøftet planerne om DSB Talk med Transportministeren, men håber, de kan nå frem til en løsning, der betyder, selskabet kan fortsætte i en eller anden form.