mboost-dp1

newz.dk

Det offentlige udvikler eksisterende software for millioner af kroner

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Center for Energibesparelse har en god idé. De vil udvikle et stykke software, hvor man ved hjælp af BBR-oplysninger og angivet energiforbrug kan finde ud af, hvor meget man kan spare ved en energirenovering. En idé som de kan bruge 4-5 millioner kr. på.

At idéen skulle være ny, får dog nogle mennesker til at rynke på panden, deriblandt Rudy Rusfort Kragh, ejer af hjemmesiden Husetsweb.dk, der igennem flere år har haft beregningssoftware, der til forveksling gør det samme; Kragh mener derfor, at projektet er markedsforvridende. Det skriver Version2.

Center for Energibesparelse, der er en fusion af Elsparefonden og Videncenter for Energibesparelse i Bygninger, afviser, at deres projekt skulle forvride noget.

Christian Lyders, Kommunikationschef hos Center for Energibesparelse, til Version2 skrev:
Det har jeg ikke set noget grundlag for at antage, den skulle gøre. Jeg kan ikke se, det skulle smadre noget som helst. Vi har ikke noget ønske om at træde nogen under fode, men er blot interesserede i at synliggøre mulige energibesparelser. Vi vil gerne samarbejde bredt med markedets aktører.

Christian Lyders afviser også, at der skulle være tale om en kopi af Husetsweb.dk, da man gør tingene på en anden måde. Den måde, mener Kragh, er forkert, da de i stedet for at anvende indberettet energiforbrug anvender en standard-model kaldet BE 06 til at bestemme energiforbruget.

Rudy Rusfort Kragh mener også, at Center for Energibesparelse, før det blev dannet 1. marts 2010, og stadig hed Elsparefonden, var godt i gang med at udvikle værktøjet på et tidspunkt, hvor de kun havde mandat til at arbejde med elbesparelser.

Det afvises dog af Christian Lyders, der forklarer, at værktøjet “Min e-Bolig” ikke har haft sådanne funktioner før 1. marts, 2010.

USB Implementers Forum, Inc.

Trådløs USB er stadig aktuelt

- Via Elektronikbranchen - , redigeret af Pernicious

Det er efterhånden tre år siden, de første trådløse USB-produkter så dagens lys, men modsat USB-standarden, så har Wireless USB (WUSB) ikke vundet særlig stor udbredelse.

Nu er Wireless USB 1.1 standarden netop blevet frigivet, med større båndbredde og bedre muligheder for at forbinde enheder. Med denne udgivelse håber USB Implementers Forum (USB IF) at puste liv i en standard, mange ellers anså for at være et flop.

Den nye standard anvender Ultra Wide Band (UWB). UWB anvender frekvensområdet fra 3,1-10,6 GHz. Wireless USB har dog indtil nu kun anvendt det nedre frekvensområde op til 6,0 GHz. Med udvidelsen vil det være muligt at lave nye, bedre produkter.

Der er også blevet indført Near Field Communication (NFC), som fungerer over få cm og kan give automatisk association på denne afstand, så man ikke skal gøre det manuelt som ved f.eks. Bluetooth.

Samsung forventes at blive de første, som understøtter den nye standard, uden der dog er nævnt en dato for, hvornår de første produkter vil kunne købes.

Google

Google åbner for Android Market i Danmark

- Via Android blog - , redigeret af Avenger- , indsendt af Lowkey

Inden for to uger vil det være muligt for danskere at købe applikationer til Android i Android Market. Det skriver Google på firmaets officielle Android-blog.

Android-platformen har været over et år på det danske marked, men hidtil har Android Market ikke været fuldt tilgængelig for danske brugere. Manglen på betalingsapps har efter manges mening været en stor hæmsko for udbredelsen af Android i Danmark. Blandt andet fordi Apples applikationsbutik App Store har været tilgængelig for danske brugere lige siden iPhone 3G blev lanceret i Danmark.

På Googles blog skriver Eric Chu fra Android Developer Ecosystem, at udviklere fra 18 nye lande nu har fået adgang til betalingsdelen af Android Market, og at dørene vil åbne for almindelige brugere inden for to uger. Blandt de andre brugere, som også får adgang til Android Market, er vores nordiske naboer i Sverige, Finland og Norge.

Til mobilsiden.dk fortæller Googles direktør i Danmark, Peter Friis, at Android-brugere fremover vil få langt flere muligheder for at bruge deres mobiltelefoner:

Googles danske direktør, Peter Friis, til Mobilsiden.dk. skrev:
Der bliver åbnet op til et helt nyt lag på inde i Android Marked, som vi ikke har adgang til i dag. Der er en hel masse ekstra funktionalitet, i de applikationer, der koster penge.

Blender Foundation

Open source-film klar til download

- Via Sintel - , redigeret af Net_Srak , indsendt af owrflow

Igennem de seneste mange måneder har en række kunstnere og udviklere sammen arbejdet på at lave en film udelukkende ved brug af freeware-software, heriblandt Blender.

Resultatet af anstrengelserne, der tidligere gik under kodenavnet Project Durian, er netop blevet frigivet som kortfilmen Sintel. Der er tale om en 3D-animationsfilm, der varer 14 minutter og 48 sekunder.

Inden de 11 kunstnere og tre udviklere, der har lavet filmen, gik i gang, var oplægget, at filmen skulle have en kvindelig hovedrolleindehaver, indbefatte action og følelser, ligesom der på effektsiden skulle være røg, ild og eksplosioner.

Om det lykkedes at opfylde disse krav, kan du se herunder ved at trykke på “Læs mere”, eller ved at hente filmen på projektet hjemmeside.

Filmen er den tredje af slagsen fra Blender Foundation, der forinden har lavet Elephants Dream og Big Buck Bunny.

Alle produktionsfiler til filmen vil blive udgivet under Creative Commons-licensen.

PBS A/S

PBS vil ikke opgive kamp om nemid.dk

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak , indsendt af searchia

Domænet nets.dk var ikke det eneste domænenavn, PBS/Nets gerne ville have fat i, de vil også meget gerne have nemid.dk til brug med den meget omtalte digitale signaturløsning NemID, der udsendes til alle danskere i øjeblikket.

PBS ejer DanID, der administrerer NemID, og her har man allerede konstateret de første forviklinger omkring det omstridte domæne, der p.t. ejes af firmaet Assemble A/S, der anvender det i forbindelse med deres produkt NemPost.

Det er kun få dage siden, PBS valgte at droppe at få udleveret hjemmesiden nets.dk fra Sten Kristian Axelsen, men det får ifølge Comon ikke selskabet til at opgive kampen om nemid.dk.

Søren Winge, pressechef hos PBS, kan således oplyse, at man agter at følge sagen helt til dørs og således har indgivet et 31 siders klageskrift til Klagenævnet for Domænenavne.

4chan

Torrentsite taknemmelige for 4chan-aktion

- Via TorrentFreak - , indsendt af kastrup

Brugere fra hjemmesiden 4chan har flere gange i løbet af slutningen af september været aktive deltagere i aktion “Payback”, der omfattede DDoS-angreb mod en række organisationer, heriblandt RIAA og MPAA.

Den private torrenttracker ICTorrent, som specialiserer sig i asiatisk indhold, har netop fejret deres to-års fødselsdag og har i den forbindelse rettet en tak til 4chan. Det skyldes, at de i deres payback-aktion også rettede skytset mod antipirat-organisationen AiPlex Software.

AiPlex Software havde forinden bekæmpet blandt andet torrenttrackere ved at gennemføre DDoS-angreb mod tjenesterne, heriblandt ICTorrent. Da det kom frem, tog brugere hos 4chan sagen i egen hånd, og AiPlex Softwares hjemmeside røg offline.

Siden den aktion har ICTorrent ikke hørt noget til antipirat-firmaet, og skulle de gøre det, så truer de med at offentliggøre en række brevudvekslinger, de har haft med firmaet.

Læs også: DDoS-angreb tvang MPAA’s side i knæ

www.politi.dk

Politiet undersøger hackersag mod Vejle Amts Folkeblad for Muhammed-spor

- Via Vejle Amts Folkeblad - , redigeret af Pernicious

Det for nyligt alvorlige hackerangreb mod Vejle Amts Folkeblad undersøges nu af politiet, da det ikke kan udelukkes, at angrebene var politisk motiverede.

Det faktum, at angrebene blev udført i dagene op til d. 30. september, hvilket er 5-års dagen for udgivelsen af Muhammed-tegningerne, tænkes at være årsag.

Vejle Amts Folkeblad har fra starten ikke kunnet finde frem til noget motiv bag angrebene, og de er stadig uforstående.

Alex Pedersen, Chefredaktør for Vejle Amts Folkeblad skrev:
Det er selvfølgelig bekymrende, at vi er blevet udsat for et sådant angreb. Vi har ikke selv nogle gisninger om baggrunden. Det må en undersøgelse vise.

Ud over Vejle Amts Folkeblad blev også Fredericia Dagblad ramt, ligesom ingeniøren.dk, version2.dk og kristeligtdagblad.dk oplevede problemer, idet de afvikles fra samme platform hos Fynske Medier.

Reuters

Kina sætter lokal rekord for toghastighed

- Via IBT - , redigeret af Emil

Et nyt højhastighedstog mellem de kinesiske byer Shanghai og Hangzhou har sat en lokal hastighedsrekord efter at have nået op på en fart på 416,6 km/t.

Med det nye tog kan rejsetiden skæres ned til 40 minutter mellem de to byer, som ligger 202 kilometer fra hinanden. Dermed ligger gennemsnitshastigheden for toget på 350 km/t.

Yderligere informationer om toget vil blive frigivet en uge før, det begynder at køre regelmæssigt, hvilket vil ske sidst i oktober.

Kina har 7.000 kilometers togskinner til højhastighedstoge og er dermed det land i verden med flest skinner til de nye toge.

Opdatering: Der var ikke tale om en verdensrekord, men derimod en lokal kinesisk rekord.

Getmore A/S

Getmore vil sælge beslaglagt varelager

- Via Computer Reseller News - , redigeret af Emil , indsendt af Aske Uhd

Den kriseramte onlinebutik Getmore, der for nylig har været underlagt fogedforretning og i den forbindelse har fået beslaglagt sit lager, er i færd med at afsætte varelageret. Dette gøres via Danske Bank – helt lovligt – således at banken kan trække penge ud af virksomheden.

Når Danske Bank kan trække penge ud af selskabet ved at prøve at sælge varelageret, skyldes det, at banken har en virksomhedspant i Getmore, som de vil indløse. Det kan lade sig gøre, fordi der ved SKATs nylige razzia ikke blev foretaget en egentlig konfiskation, men en såkaldt arrest.

Advokat Rune Derno fra Kammeradvokaten bekræfter, at de er klar over, at Getmore forsøger at sælge varelageret, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Danske Bank har med metoden fortrinsret til at få dækket sine omkostninger før alle andre parter, heriblandt det offentlige og private kreditorer.

Ingen af parterne i sagen har ønsket at udtale sig CRN, der blev gjort opmærksomme på salgsforsøget af en unavngiven forhandler.

Læs også: Getmores lager beslaglagt af SKAT

Google

Interview med chefen for Chrome

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

I forbindelse med 40-års jubilæet for Datalogisk Institut, Københavns Universitet (DIKU), er Google Chrome-produktchefen Brian Rakowski på besøg, og Version2 har haft fat i ham.

I den forbindelse har Radowski fortalt lidt om nogle af de vigtigste punkter, Google ser ved udviklingen af en browser.

Brian Rakowski til Version2 skrev:
Brugergrænsefladen er vigtig. Den bedste brugergrænseflade er ingen brugergrænseflade, så det gælder om at have en meget strømlinet brugergrænseflade.

Et af de vigtige fokusområder ved browserudvikling for tiden er hardware-accelereret grafik. Rakowski bekræfter, at de er godt med her, og at deres Canary-test version følger godt med IE 9-betaen, og at det vil blive udgivet til alle Chrome-brugere i løbet af få måneder. I forhold til IE 9 vil Google med Chrome også bringe hardware-acceleration til et langt bredere udvalg af platforme.

Rakowski nævner også det danske udviklerhold bagved Javascript-motoren V8, som har bidraget til en stor del af udbredelsen af Google Chrome.

Brian Rakowski til Version2 skrev:
Vores appetit på højere fart er ikke blevet mindre. V8-teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde, men vi har stadig brug for dem. Hastighed er altid en prioritet og den kan altid blive bedre.