mboost-dp1

Microsoft

Microsoft frigiver IE9 RC d. 10. februar

- Via WinRumors - , redigeret af Emil , indsendt af tblaster

Microsoft forventes at lancere deres Internet Explorer 9 Release Candidate d. 10. februar, hvor firmaet har inviteret til en IE-event, blandt andet med fremmøde af nogle medlemmer fra holdet bag den nye version af browseren.

IE 9 RC forventes at være offentlighedens sidste smugkig på browseren, inden den færdige version lanceres.

Invitation til eventen skrev:
IE in San Francisco (2/10) – Members from the Internet Explorer team (and some special guests) will be visiting San Francisco in two weeks to share some important news. I know it’s an extremely busy news week already, but we’re hoping you can join us.

Microsoft annoncerede tidligere på måneden, at deres beta-udgaver af Internet Explorer 9 i alt var blevet downloadet mere end 20 millioner gange siden den første version udkom d. 15. september 2010.

Amazon

E-bøger sælger bedre end trykte bøger hos Amazon

- Via The Register Hardware - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af kastrup

Hos Amazon er en af de primære varer i butikken deres bøger, som de har solgt millioner af. Amazon sælger stadig mange bøger, men nu sælges de fleste digitalt.

Med udbredelsen af deres egen e-bog-læser Kindle samt andre e-bog-læsere og tablet-computere, er markedet for e-bøger vokset voldsomt de seneste par år. Væksten har nu nået en milepæl, idet den digitale boghandler kan meddele, at de i sidste kvartal af 2010 solgte flest e-bøger.

Allerede i sommeren 2010 var Amazon ude og proklamere, at de solgte flere e-bøger end trykte, men da dækkede det kun salget af bøger med hardcover, hvilket udgjorde en mindre del af det trykte salg.

De nye tal dækker også salget af paperback udgaverne, hvilket er en langt større præstation.

Amazon har i dag 810.000 bøger på sine digitale boghylder og håber på i år at sælge 8 millioner Kindles.

NASA - Visible Earth

Dansk OpenStreetMap i kraftig udvikling

- Via MicroFormats - , redigeret af Pernicious

Af de ting, internettet har revolutioneret, finder man blandt andet måden, vi tænker og bruger kort på. Tænker man bare 10 år tilbage, vil man huske, hvor besværligt det var at finde præcist fra A til B med meters præcision.

Der findes i dag mange gode kommercielle valgmuligheder, f.eks. Google Maps, Bing Maps, Krak Kort, DGS Kort og Mapquest, bare for at nævne nogle få. Ved nærmere undersøgelse kan man dog hurtigt gøre sig klart, at ingen af de kommercielle leverandører er gode til alt.

Oftest er mangelfuld nomenklatur og manglende veje med til at gøre ruteplanlægning besværligt for eksempelvis cyklister, og i udlandet kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at planlægge en rute i sin bil med sin mobiltelefon koblet op mod et kort på internettet.

Dertil kommer uforståelige og uspiselige brugsbetingelser, som fanger brugerene i penible situationer, som newz.dk tidligere har berettet om.

OpenStreetMap.org (OSM) er et projekt, der prøver at fange alle trådene, og kan simplificeret beskrives som kortpendanten til Wikipedia.org.

OSM har også et dansk community, der tager sig af at kortlægge Danmark under CC-BY-SA og ODbL-licenserne, og er et af de største crowdsourcing projekter i Danmark. Det kan virke som en uoverskuelig opgave, men igennem de seneste måneder har projektet været i kraftig udvikling.

I november færdiggjorde OSM opdateringen af alle addresser til de nyere OSAK-addressedata, som staten frit lægger tilgængeligt. I december 2010 fik OSM lov til at aflede vektordata fra Bings 15 cm højopløsningsbilleder, hvilket nu begynder at kunne ses på datamængden i de ti største byer i Danmark, som er ved at være vej-komplette.

I januar 2011 fik OSM en aftale i stand med det danske kortfirma Fugro Aerial Mapping A/S om frit at måtte aflede vektordata fra deres fuldstændigt dækkende 40 cm kort af Danmark og på bare 3 uger steg datamængden i Danmark med 9 %, hvilket man med selvsyn kan se her.

Kolding er den første større by, som er vej-, cykelsti-, og gangstis-komplet, noget som selv ikke kommercielle kort kan prale af.

Skulle man ikke være tilfreds med resultatet på en søgning, kan man oprette en bruger og selv rette data. OSM har lokalt såvel som globalt haft et godt efterår og har i dag en brugerbase, der lige er nået 350.000 kortlæggere.

Lokalt har IT&T lagt mærke til OSM og bruger OSM som case study i deres Government 2.0 diskussionsoplæg. På grund af OSM’s gode stime har bloggen Microformats.dk sat spot på fænomenet i artikelserien “Dit og mit kort”, som giver langt flere informationer om crowdsourcing og kortlægning.

Flickr - stefano girardi

SourceForge nulstiller adgangskoder efter angreb

- Via SourceForge - , indsendt af inckie

Midt i sidste uge blev den populære open source-hosting tjeneste SourceForge ramt af et angreb fra ukendte gerningsmænd, der kompromitterede tjenestens sikkerhed.

Det betød i en overgang, at SourceForge var nødset til at lukke ned for en række tjenester, heriblandt CVS (kildekode styring), ViewVC (webbaseret browsing af kode), upload af ny kode og Shell-services.

Der blev i forbindelse med en analyse af angrebet fundet en password-sniffer. Til trods for SF.net ikke har indikationer af, at det er lykkedes at få fat i nogen adgangskoder, har de for en sikkerheds skyld valgt at resette alle koder.

Man er nu gået i gang med at validere alt data i netværket, hvilket forventes at ville tage resten af ugen. Først når det er sket, vil sitet være fuldt funktionsdygtigt igen.

Du kan læse mere om angrebet ved at følge linket til kilden.

LinkedIn

LinkedIn kan risikere time langt nedbrud

- Via Data Center Knowledge - , redigeret af Net_Srak , indsendt af hmn

Efterhånden som internettjenester bliver større og større, så bliver afhængigheden af dem det typisk også. Det er derfor vigtigt at kunne komme online igen hurtigst muligt i tilfælde af et nedbrud, men her har tjenesten LinkedIn ikke sikret sig optimalt.

I forbindelse med at firmaet vil lade sig introducere på børsen, har de i deres ansøgning oplyst om mulige problemer, og her nævnes det, at de ikke har nogen realtime-løsning i tilfælde af et nedbrud.

Der bliver løbende taget backup, også til en anden lokation, men data replikeres ikke løbende. Det betyder, at skulle LinkedIn rammes af et større nedbrud, så kan sitet genskabes på en ny lokation, men først efter alle data er indlæst igen. Det er ikke oplyst, hvor lang tid denne operation vil tage.

LinkedIn håber med sin børsnotering at kunne rejse $175 millioner i kapital.

PBS A/S

NemID er ikke sikker ID

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Hubert

Når det kommer til sikkerhed omkring identifikation af en person, så stoler bankerne ikke på NemID, som de har været med til at indføre til alle, der anvender netbank i Danmark.

Ifølge Computerworld, der har talt med Finanstilsynet, så godkendes NemID ikke som identifikation af en borger, men der skal forevises billedelegitimation i form af enten kørekort eller pas.

NemID kan kun ses som sekundær identifikation, hvorfor det er nødvendigt for mange bankkunder at møde op personligt og fremlægge deres identifikation eller sende en fotokopi med posten.

Karina Hansen fra Finanstilsynet til ComputerWorld skrev:
Vi har sagt, at man kan bruge digital signatur som supplerende legitimation. Den digitale signatur kan som udgangspunkt ikke stå alene som legitimation.

Kravet er en del af den nyligt indførte hvidvaskningslov, hvor banken skal sikre sig kundens identitet ved givne handlinger.

Skype

Skype forsinker igen børsnotering

- Via Digi.no - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

Allerede i starten af sidste år var det meningen, at VoIP-firmaet Skype ville lade sig introducere på den amerikanske børs, men det skete aldrig. Siden forlød det, at det ville ske i slutningen af 2010, men heller ikke denne deadline holdt.

Den nyeste melding fra Skype er nu, at de først forventer at blive introduceret på børsen i løbet af andet halvår i år. Årsagen til forsinkelsen ligger angiveligt hos firmaets administrerende direktør Tony Bates, der overraskende blev ansat i oktober sidste år.

Det forlyder, at Bates ønsker en mere økonomisk stabil situation, der skal sikre den bedst muligt børsintroduktion. Målet er at rejse op til en milliard dollars i kapital. Nogle analytikere vurderer dog, at det er risikabelt at vente, idet markedet også kan blive ringere.

newz Media ApS

AppHarbor får tilbudt 800.000 kroner

- Via TechCrunch - , redigeret af Net_Srak

Som et lyn fra en klar himmel kan det danske startup-firma AppHarbor nu sikre sig lidt over 800.000 kroner i finansiering, efter angel-investoren Yuti Milner har valgt at kaste penge efter alle projekter, der p.t. er tilknyttet Y Combinater-programmet.

Milner ejer investorfirmaet DST, der tidligere har investeret i nu kendte virksomheder som Zynga, Facebook og Groupon. Denne gang er det dog ved siden af firmaet, og sammen med en anden investor, Ron Conway, at der bliver investeret i de nystartede virksomheder.

I alt er der omkring 40 virksomheder under Y Combinators vinger, der alle har fået et tilsagn om $150.000 dollars fra investorerne. Det er op til den enkelte virksomhed, om de vil tage imod pengene.

Med tilbuddet fra investorerne op til tidobles den økonomiske indsprøjtning fra Y Combinator, der typisk er på mellem $15.000 – $20.000. De mange penge er et projekt for sig selv fra de to herrer, og begge påpeger, at de gennem deres respektive virksomheder står klar til at investere yderligere i Y Combinator-iværksættere.

Læs også: Dansk startup tager kampen op mod Azure og Interview med AppHarbor

Google

Google køber to nye tjenester

- Via PC Magazine - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

Google har endnu en gang været ude på indkøb, denne gang for at købe to forskellige tjenester. Den ene skal hjælpe YouTube med at finde omtale om videoer på blandt andet Twitter, og den anden skal styrke Google Voice.

Der er tale om firmaerne Fflick og SayNow, hvor førstnævnte blot er seks måneder gammelt. Det blev startet af fire tidligere medarbejdere hos Digg, og rygterne går på, at Google har betalt $10 millioner for firmaet.

De fire personer har udviklet et værktøj, som kan analysere tweets og udtrække kommentarer, der måtte være skrevet om en given film eller videoklip.

SayNow har eksisteret siden 2005 og er mest kendt for i USA ofte at blive anvendt af kendisser til at kommunikere med deres fans, enten via voicemail eller konferenceopkald. Det er ikke oplyst, hvor meget Google har betalt for SayNow, ligesom det endnu ikke fremgår, om tjenesten skal integreres med Google Voice eller leve sit eget liv.

ARM

ARM glæder sig til de kommende år

- Via TechRadar - , indsendt af kastrup

I et interview med hjemmesiden TechRadar kan direktøren for Mobile Computing-afdelingen hos chipproducenten ARM, Bob Morris, oplyse, at de har store forventninger til deres processor-arkitektur i de kommende år.

Næsten alle smartphone- og tablet-producenter anvender en SoC, som har en CPU-kerne udviklet af ARM; enten en Cortex A8 eller A9. Sidstnævnte er begyndt at dukke op som en dual-kerne-udgave i Nvidias Tegra 2-chip og kommer snart også fra en række andre partnere. Senere vil den også komme i en quad-kerne-version.

Morris kan også fortælle, at de er ved at lægge sidste hånd på afløseren Cortex A15, der er sendt ud i testeksemplarer til partnere og forventes at udkomme sidst på året eller i starten af 2012.

Her vil der også være tale om et multi-kerne design, og netop denne strategi med flere kerner giver to store fordele. Den ene er en kraftigere processorydelse, men også et langt lavere energiforbrug, når der kun skal anvendes samme ydelse som for en enkelt kerne, idet taktfrekvensen kan sænkes markant.

Bob Morris, ARM skrev:
If you have a 1 GHz processor and you have a processor that’s running two 550MHz cores they give you the same result on browser performance. But your power is 60 %