mboost-dp1

VideoLAN

VLC ramt af kritisk sårbarhed

- Via The H Security - , redigeret af Avenger- , indsendt af cgt

Det er blot en uges tid siden, udviklerne af den populære open source-medieafspiller VLC udsendte en opdatering (version 1.1.6), som rettede en alvorlig fejl, men nu er den gal igen.

Der er opdaget en sårbarhed i programmet, som kan udnyttes ved at lave en speciel mkv-fil, og derved opnå mulighed for at afvikle kode med de rettigheder, brugeren har.

Fejlen findes i MKV-demux-tilføjelsen, hvorfor det anbefales at undlade denne tilføjelse indtil en fejlrettelse er udsendt. MKV er et af de mest anvendte container-formater til HD-video, som anvendes i dag.

Det forventes, at den nye version 1.1.7 vil udkomme i en af de nærmeste dage.

Google

Android overhaler Symbian

- Via InformationWeek - , redigeret af Avenger-

Siden Android blev lanceret, har operativsystemet oplevet en massiv fremgang og overhalede i august sidste år Apples iPhone på smartphonemarkedet, og nu er den sidste bastion faldet.

Nokia må nu se deres Symbian-smartphones overhalet af Android. I den seneste opgørelses fra analysefirmaet Canalys blev der i fjerde kvartal 2010 solgt 32,9 millioner smartphones med Android mod 31 millioner med Symbian.

Forskellen forventes at vokse yderligere, idet Android fortsat oplever fremgang, samtidigt med det går tilbage for Symbian.

Bag de gode salgstal finder man en enorm vækst blandt telefonproducenterne i salget af Android-smartphones. For producenterne LG, Samsung, Acer og HTC er der i forhold til samme periode året før sket en vækst på henholdsvis 4.127 %, 1.474 %, 709 % og 371 %.

Set på det samlede antal mobiltelefoner på verdensplan er Symbian-platformen stadig den mest udbredte.

SXC - deboer

Egyptere kan komme online via modem

- Via Digi.no - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

I Egypten er det stadig ikke muligt at tilgå internettet, idet myndighederne har fået de fleste af landets internetudbydere til at lukke ned for trafik til og fra landet.

I Frankrig har teleselskabet FDN ikke tænkt sig at sidde stille og blot se til, hvorfor de nu tilbyder alle egyptere med et analogt modem at koble op til nettet via en forbindelse til dem.

Det kan lade sig gøre, fordi fastnettelefoni ikke er blevet afbrudt, og en internetforbindelse ad den vej ikke er under myndighedernes kontrol.

Til trods for blokaden af internettet og SMS slipper der stadig informationer ud fra landet, blandt andet via ovenstående løsning, men også fra enkelte hoteller, der har en internetforbindelse. Som den eneste internetudbyder har selskabet Noor Group ikke lukket for deres forbindelse, da blandt andet den egyptiske børs anvender dem som ISP.

Intel

Intel finder fejl i nyt chipsæt

- Via AppleInsider - , redigeret af Avenger- , indsendt af kastrup

Intels nye store satsning, deres nyeste processorgeneration Sandy Bridge, ser ud til at være løbet ind i et problem, idet et af de chipsæt, Intel har lavet til de nye processorer, har en fejl.

I forbindelse med et kvalitetstjek af chipsættet har Intels ingeniører fundet en designfejl, der kan degradere SATA-ydelsen, i chippen, som er en del af Intel 6-serien, også kaldet Cougar Point.

Intel skrev:
In some cases, the Serial-ATA (SATA) ports within the chipsets may degrade over time, potentially impacting the performance or functionality of SATA-linked devices such as hard disk drives and DVD-drives.

Fejlen har fået Intel til at stoppe for produktionen af det fejlbehæftede chipsæt og i stedet begynde at lave et, hvor fejlen er rettet. Intel vil nu arbejde på at lokalisere de fejlramte chips, som er blevet leveret til computerproducenter.

Den fejlrettede chip vil dog først være klar i større styktal i løbet af april, hvorfor det kan betyde forsinkelser for computerproducenterne, heriblandt Apple. Fejlen forventes at koste Intel op mod $1 milliard, når alle omkostninger er gjort op.

Flickr - Uwe Hermann

38 år om at skrive computer-bog

- Via PC World - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

En af de mest prominente figurer inden for computere er den nu 73-årige datalog Donald Knuth, der har haft stor indflydelse på teoretisk datalogi.

Knuth udgav i 1965 den første bog, i hvad der skulle blive til syv bind i en serie kaldet “The Art of Computer Programming”. I 1973 udkom det tredje bind, men siden er det ikke blevet til nye bøger fra Knuth.

I den lange periode, der er gået, har Knuth arbejdet på den første bog i bind 4, ligesom han har revideret de eksisterende bind flere gange. Den nye bog er nu udkommet og har titlen “The Art of Computer Programming, Volume 4A, The Combinatorial Algorithms, Part 1”.

Som titlen antyder, omhandler bogen kombinatoriske algoritmer, og er en sag på 912 sider, der har fokus på de grundliggende begreber. Den forventes at blive efterfulgt at 4B, 4C og 4D i de kommende år.

Du kan købe en udgave af den nye bog hos blandt andet Amazon. Holder tidsplanen, vil Knuth være færdig med det femte bind i 2020.

NetBSD Foundation, Inc.

Portable C Compiler snart klar i version 1.0

- Via Marc - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Hubert

Compileren PCC (Portable C Compiler) har en lang historie bag sig, idet den allerførste udgave blev lavet tilbage midt i 70’erne. Den levede frem til 1994, hvor den blev afløst af GNU C Compiler. I 2007 genopstod PCC, som nåede version 0.9.9 for tre år siden, nu er version 1.0 snart klar.

Ifølge Anders Magnusson, der genoplivede compileren og er udvikler på den, så er der sket meget i den seneste tid, så meget, at han mener den er stabil nok til en version 1.0.

Anders Magnusson, PCC-udvikler skrev:
Lot of things has happened since last status update; actually the compiler seems to be so stable that it may be time for a 1.0 release :-)

PCC er en del af NetBSD og OpenBSD, hvor den kan anvendes i stedet for GNU C Compiler. Fordelen ved PCC er hastigheden, som ifølge Magnusson er op til 5-10 gange hurtigere end GCC.

sxc.hu - simonok

1.700 hjemmesider kompromitteret i weekenden

- Via Computerworld DK - , indsendt af budder

I løbet af den forgangne weekend havde omkring 1.700 hjemmesider, hostet her i Danmark, besøg af en eller flere personer, der kompromitterede sikkerheden på siderne.

Blandt de mere kendte sider var Dansk Folkepartis hjemmeside, hvor forsiden blev ændret til at vise en video af gamle nøgne mænd, ligesom siden trophymanager.com var ramt af nedetid.

Til trods for det høje antal af ramte hjemmesider, samme antal som for hele november måned 2010, så mener man ikke, der er grund til alarm hos firmaet FortConsult.

Her har Computerworld talt med sikkerhedskonsulent Thomas Wong, der oplyser, at de mange sider var samlet på et lille antal servere.

Thomas Wong fra FortConsult til CW skrev:
Da angrebene ikke er fordelt på mange forskellige host-maskiner, er der mere tale om et tilfælde end et stormangreb.

IANA

Sidste IPv4 adresser reserveret

- Via APNIC - , redigeret af kasperfmn

Nu da vi er ved at nå de sidste IPv4-adresser, har IANA (Internet Assigned Numbers Authority) reserveret to /8 blokke til APNIC. Det betyder, at der nu kun er fem blokke tilbage, som ifølge den globale politik skal uddeles med én blok til hver verdensdel.

Dermed har IANA ikke flere adresser at uddele, og efterhånden som den enkelte verdensdel opbruger resterende adresser, vil internetudbydere begynde at få nej til forespørgsler efter nye adresser.

Den estimerede tidshorisont varierer fra få måneder i Asien og op til et par år i Afrika.

Læs også: Slut med IPv4-adresser om to måneder

Facebook

Facebook lancerer Facebook Deals i dele af Europa

- Via Telegraph - , redigeret af kasperfmn

Facebook har i dag lanceret den nye tjeneste Facebook Deals i dele af Europa. Tjenesten kan bruges med det sociale netværks seneste applikationer til både Android og iPhone.

Facebook Deals startede i USA i november 2010 og gør det muligt for Facebooks brugere at opnå blandt andet rabatter ved at besøge særlige butikker med Facebook Places. Brugerne kan se hvilke tilbud, som er nærmest deres nuværende lokation, og kan dele disse tilbud med venner og bekendte.

Facebook ved lanceringen i USA skrev:
You’ll see a few different types of Deals: individual deals for a discount, free merchandise or other reward; friend deals where you and your friends claim an offer together; loyalty deals for being a frequent visitor to a place; and charity deals where businesses pledge to donate to a cause when you check in.

De europæiske partnere er ved lanceringen Starbucks, Yo Sushi, Mazda, O2, Argos, Debenhams, Alton Towers og Benetton. Tjenesten er dog kun tilgængelig i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien indtil videre.

Nordea

Nordea klar med netbank til mobiler

- Via Nordea - , redigeret af Emil , indsendt af thomasmorkeberg

Efter at konkurrenten Danske Bank i længere tid har oplevet succes med deres bank-applikationer til både Android og iPhone, har Nordea nu frigivet applikationer til de to platforme, som giver adgang til mobil netbank.

Mens iPhone-applikationen stadig afventer godkendelse fra Apple, kan Android-versionen hentes allerede nu. Samtidig har Nordea udviklet en udgave, som virker til alle mobiltelefoner med internetadgang. Vil man benytte netbanken gennem sin browser, behøver man altså blot besøge nordea.dk med sin mobil.

Med applikationen fra Nordea kan kunder blandt andet tjekke saldo på kundens konti, udføre betalinger, opsætte regelmæssige saldo-SMS’er, finde den nærmeste Nordea-filial ved hjælp af GPS samt tjekke valuta- og aktiekurser.

Applikationerne findes på både dansk og engelsk og virker også, selvom man ikke er kunde i Nordea. Dog vil ikke-kunder naturligvis ikke have adgang til applikationernes netbankdel.

Også Jyske Bank er på vej med applikationer til deres netbanksystem og lovede tidligere, at løsningen ville være klar i løbet af vinteren.