Fogedretten har netop afgjort, at teleselskabet 3 med øjeblikkelig virkning skal blokere for musikstreamingstjenesten Grooveshark. Det sker på baggrund af en sag løftet af Rettighedsalliancen, der i december bad fogedretten om at teleselskabet skal blokere for hjemmesiden. Det skriver Berlingske.
Læs også: Rettighedsalliancen ønsker Grooveshark blokeret hos 3
Allerede dengang blev der spekuleret i, at Rettighedsalliancen valgte teleselskabet 3, fordi de ikke er medlem af brancheforeningen og dermed står svagt. Til dette udtaler Maria Fredenslund fra Rettighedsalliancen, at det er tilfældigt, at de har valgt at gå efter netop 3, og de håber nu, at andre selskaber frivilligt indfører en tilsvarende blokering.
Maria Fredenslund, Rettighedsalliancen, til Berlingske skrev:
Det er helt tilfældigt, at det er teleselskabet 3, vi har kørt sagen mod. Det er vores håb – og erfaring fra andre sager – at de øvrige teleselskaber vil implementere tilsvarende blokering, når det har været igennem en domstol.
Fogedretten har med henvisning til sagen om blokeringen af Pirate Bay, der gik til Højesteret, lagt vægt på, at Grooveshark krænker ophavsretten for de selskaber Rettighedsalliancen repræsenterer.
Rettighedsalliancen mener, Grooveshark har en forretningsmodel, der er fup og svindel, og som leder brugere til at tro, at Grooveshark betaler til kunstnere og producenter. De mener derfor, det er rimeligt, at der bliver lukket for adgangen til Grooveshark, således lovlige tjenester kan komme til.
Stinne Green Paulsen fra 3 mener denne sag er principiel og vil gå videre med den.
Stinne Green Paulsen, 3, til Berlingske skrev:
Vi er gået videre med sagen, fordi vi mener, der er nogle principielle ting i den. Vi er et teleselskab, og vi vil ikke være politimand.
Opdateret: Enhedslistens IT-ordfører, Stine Brix, udtaler til Version2 at det er helt absurdt at internetbrugere kan blive gjort medskyldige i ophavsretkrænkelser.
Stine Brix, IT-ordfører, Enhedslisten skrev:
Det virker helt absurd på mig, at internetudbyderne bliver gjort medskyldige i ophavsretskrænkelserne. Jeg mener, at der bør gælde et princip om, at internetudbyderne er neutrale.
Jeg frygter for, hvad der kan blive det næste. Skal vi til at spærre for alle udenlandske hjemmesider med brugerindhold, indtil de har lavet en aftale med Rettighedsalliancen?