mboost-dp1

Samsung

Rygte: Samsung eventen i London vil også byde på en tablet

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Når Samsung den 3. maj åbner dørene for firmaets længe ventede event i London, der efter alt at dømme er iscenesat til annonceringen af den kommende Samsung Galaxy S III, vil Samsung udover det nye smartphone-flagskib også præsentere en tablet, det siger flere rygter i dag.

Samsung selv har naturligvis ikke kommenteret på rygterne, der stammer fra en “anonym kilde tæt på begivenhederne”, som så mange af de andre rygter pressen har oplevet gennem de sidste par uger.

Rygterne melder imidlertid intet om, hvilken tablet vi kan forvente, og de siger heller ikke noget om, hvorvidt der er tale om en helt ny tablet eller en relancering af en af Samsungs eksisterende Galaxy Tabs.

Flere eksperter mener dog, at man ikke skal forvente sig mere end en relancering af Galaxy Tab 2 10.1, eller Galaxy Tab 10.1N om man vil.

Som altid vides det ikke, om der er hold i rygterne, men om ikke andet får vi et endegyldigt svar, når Samsung slår dørene op i London den 3. maj.

Microsoft

Windows 7 salget stiger på trods af Windows 8-udsigt

- Via Computerworld - , redigeret af Pernicious

Microsoft kunne for nyligt rapportere et salg af firmaets Windows 7-software, der i den grad oversteg forventningerne, og dette endda på trods af, at firmaets kommende Windows 8 i øjeblikket oplever en enorm hype i medierne.

Det flotte salgstal af Windows 7 har således betydet, at Microsoft har kunne præsentere en stigning på 4 procent i årets første kvartal (sammenlignet med samme kvartal sidste år), hvilket betyder, at Windows 7-salget har opvejet det faldende Xbox-salg, mange ellers mente, ville betyde et underskud for Redmond-firmaet.

Hovedparten af de ekstra Windows 7-salg Microsoft har oplevet kommer dog ikke fra private, men fra firma-køb, der i perioden steg med hele 8 procent i forhold til året før. Privatkøbet forblev i perioden uændret i forhold til samme periode.

Det kommende Windows 8, der bliver totalt redesignet, ser således ikke ud til at forhindre firmaer i at købe Windows 7-maskiner, og Microsoft håber naturligvis, at de samme firmaer stadig vil opgradere til Windows 8, når dette kommer sidst på året.

Sony

Sony lancerer 5 GB online billeddelings-service i den kommende uge

- Via PC World - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Asiatiske Sony annoncerede for nyligt, at firmaet vil lancere en online billeddelings-service i den kommende uges tid.

PlayMemories Online, som servicen kommer til at hedde, vil i første omgang være tilgængelig i seks lande (Japan, USA, Canada, Tyskland, Frankrig og England), men hvis servicen viser sig at få succes, vil Sony brede den til resten af verden inklusiv Danmark.

PlayMemories Online vil tillade brugere at uploade billeder og videoer taget med et Sony-kameraer til Sonys cloud-service fra både Windows- og Mac-computere, mens også billeder taget fra smartphones og tablets kan finde vej til servicen gennem en applikation, der i første omgang kun vil være tilgængelig på Google Play.

Når billeder og video så findes på PlayMemories Online, kan filerne deles, som man kender det fra tjenester som Dropbox, mens Bravia-tv-ejere også kan anvende deres fjernsyn som fremvisningsmedie.

Servicen er en del af Sonys planer om at skabe en rød tråd mellem firmaets produkter, hvorved de håber at kunne konkurrere med Apple og deres iCloud-service, der ligeledes tillader fildeling mellem forskellige Apple-produkter. Der går ligeledes rygter om, at Samsung skulle have en lignende tjeneste på vej.

Google

YouTube beordret til at filtrere uploads af delstatsretten i Hamburg

- Via The Verge - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Delstatsretten i Hamburg har netop taberdømt YouTube i en sag vedrørende ulovlige musikvidoer, der på mange måder minder om den sag, RapidShare for nyligt deltog i.

Anklagerne i retssagen var den tyske rettighedsgruppe Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA), der repræsenterer omkring 60.000 tyske musikere og forfattere, der gik i retten efter en mislykket forhandling med YouTube selv.

Anklagen gik på 12 ulovligt uploadede musikvideoer, og den tyske delstatsret gav GEMA medhold i 7 ud af de 12 omtale videoer. Dommen lød udover krav om fjernelse af de 7 videoer ligeledes på, at YouTube fremover skal foretage yderligere tiltag for at forhindre ulovlig musikupload til deres side.

YouTube har i forvejen et system kaldet Content ID netop til det formål at forhindre ulovlige uploads, og firmaet forbereder i skrivende stund et svar til dommen.

newz.dk

Oracle mener Java er beskyttet af ophavsret

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

I forbindelse med retssagen mellem Oracle og Google, har Oracle anklaget Google for at krænke en række patenter og desuden bryde Oracles ophavsret på API’er i Java.

Læs også: Google og Oracles retssag om Android er nu i gang

Ud af oprindeligt syv patenter håndhæver Oracle nu kun to patenter, som det ikke er sikkert at Google krænker. Derfor er der nu mest fokus på ophavsretdelen af Java og dens API’er.

Før retssagen startede bad Dommer William Alsup begge parter, Oracle og Google, om at tage endelig stilling til om et programmeringssprog er beskyttet af ophavsret. Ikke overraskende svarede Oracle at de mente at programmeringssprog var beskyttet af ophavsret, mens Google tilsvarende svarede at de mente det modsatte.

Under amerikansk copyrightlov er en generel ide ikke beskyttet af copyright, mens en ide, der er udtrykt på en original og kreativ måde kan være omfattet af ophavsret.

Google skrev i deres svar, at de altid har ment at programmeringssprog ikke er beskyttet af ophavsret og aldrig har haft en anden holdning. Google skriver blandt andet, at mens et sæt specifikke instruktioner sammenstillet på en bestemt måde kan være beskyttet, er selve forståelsen af instruktionerne af computeren i et system, eller fremgangsmåden til at forstå instruktionerne, f.eks. programmeringssprog, ikke beskyttet. Med henvisning til den amerikanske copyrightlov mener Google således, at et programmeringssprog i sig selv er en ide, mens softwaren skabt ved programmeringssproget er en udtryksform, som kan beskyttes.

Google, svar til Dommer Alsup skrev:
The Copyright Act defines a computer program as “a set of statements or instructions to be used directly or indirectly in a computer in order to bring about a certain result.” 17 U.S.C. § 101. A computer programming language is thus simply a language one can use to create a set of statements or instructions to be used directly or indirectly in a computer in order to bring about a certain result. Without a computer programming language, the set of statements or instructions cannot be understood by the computer. As such, a computer language is inherently a utilitarian, nonprotectable means by which computers operate.
This commonsense approach to the statute makes the very distinction Congress itself drew: the protectable material is the computer program (the set of statements or instructions); the unprotectable material is the method or system (the language). So understood, original computer programs may be protected, but the medium for expression in which they are created is not.


Google mener tilsvarende at API’er blot er et sæt af instruktioner, der tilfældigvis har et navn ‘API’. Med henvisning til Growing a Language af Guy Steele, argumenterer Google for, at API’er blot er en udvidelse af Java og dermed blot er et sæt af instruktioner som tilfældigvis kaldes API. Dermed konkluderer Google, at API’er ikke er beskyttet af ophavsret.

Oracle skrev som svar til Dommer Alsup, at de mener programmeringssprog er beskyttet af ophavsret, fordi de mener at sammenstillingen af de enkelte symboler, der udgør Java er en original. De citerer flere afgørelser, hvor en af afgørelserne skriver, at symboler i et bestemt mønster, hvor det kan ses at der er udført et arbejde, er et originalt værk.

Toro Company v. R & R Products, 787 F.2d 1208, 8th Circuit 1986 skrev:
A system that uses symbols in some sort of meaningful pattern, something by which one could distinguish effort or content, would be an original work.

Oracle slutter af med at skrive omkring programmeringssprog, at skønt ophavsretten på et programmeringssprog ikke kan forhindre andre i at designe et programmeringssprog, som udfører samme funktioner, bør syntaksen i programmeringssproget være beskyttet.

De henviser også til at Tolkien og hans efterkommere har håndhævet ophavsretten til de sprog som Tolkien har skrevet til hans bøger som for eksempel Elvisk.

Oracle mener, at API’er i Java også er beskyttet af ophavsret, da API’er er en selvstændig del separat fra Java. De anfører for eksempel, at Android bruger mange API’er som udfører samme funktioner som dem, som findes i Java. Dermed mener Oracle at API’er ligesom Class Libraries er omfattet af ophavsret, hvis deres struktur og opsætning af kommandoer er tilstrækkelig originalt.

Oracle, svar til Dommer Alsup skrev:
This does not make sense or comport with the law. The class libraries are copyrightable as a computer program, and their selection, arrangement and structure is copyrightable if sufficiently original and creative. The written description of those class libraries is copyrightable as well.

The Verge bruger Klingon som et eksempel på et fiktivt sprog til illustrere ophavsretsdelen af retssagen, hvor Oracle mener at programmeringssprog skal have samme beskyttelse som Klingon og Elvisk. Oracle mener, at der er blevet udført et væsentligt stykke arbejde i at udforme de enkelte symboler e.g. bogstaver i klingonalfabetet ligesom med API’erne i Java. Google mener symbolerne i klingonalfabetet ligesom API’er i Java blot er et værktøj, der gør det muligt at skrive litterære værker eller et program, som kan udføre en specifik funktion. Det vil sige at en roman skrevet på klingonsk svarer til et program til eksempelvis at tegne en streg på skærmen, mens selve symbolerne i klingonalfabetet ikke er.

Forsvaret

Forsvaret fik tæv i cyberkrig

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Det danske Forsvar deltog i slutningen af sidste måned sammen med andre landes forsvar i en stor NATO-øvelse, hvor der er blevet trænet cyberkrig.

Læs også : Forsvaret træner cyberkrig

I øvelsen var der ti blå hold, der skulle beskytte en internetudbyder med rigtige maskiner baseret i Schweiz, mens fem røde hold skulle være ”hackere”. Øvelsen blev koordineret fra Tallin i Estland og havde deltagelse af både NATO-lande og ikke-NATO-lande. Øvelsen gjorde brug af både civile og militære eksperter. Det danske Forsvar skulle sammen med andre nordiske lande som Sverige og Norge forsvare internetudbyderen.

Øvelsen er nu overstået og resultatet blev, at ingen af de blå hold formåede at holde de røde hold væk fra internetudbyderen. Det er til trods for, at de blå hold havde tre dage inden øvelsen startede til at lære maskinerne og den tilhørende infrastruktur at kende, hvorefter maskinerne blev nulstillet til udgangspunkt ved øvelsens start. Forsvaret af internetudbyderen bestod blandt andet i at prioritere hvilke systemer, der skulle opdateres først, mens det røde hold skulle finde huller.

Det overordnede formål med øvelsen var, at vurdere samarbejdet mellem civile og militære eksperter samt landene imellem. Klaus Bjørnholt fra Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste (FKIT) udtaler at det viste sig, at jo mere personerne kender hinanden, jo nemmere gik samarbejdet.

Nu overvejer FKIT om der skal holdes flere lokale øvelser for at lade de danske eksperter arbejde bedre sammen.

SXC - Obscenity

Verdens samlede processorkraft svarer til et menneskes hjernekapacitet

- Via Arstechnica - , redigeret af Net_Srak

Martin Hilbert fra University of Southern California og Priscila López fra University of Catalonia har beregnet hvor meget information verden kunne kommunikere, processere og gemme i tidsrummet 1986 til 2007. Forskerne har beregnet at verden i 2007 kunne gemme 300 exabytes (10^18) information, kommunikere 2 zetabytes (10^21) og processere med 6.4 10^18 operationer per sekund. De har publiceret deres resultater i Science her.

For at kunne give et retvisende resultat startede forskerne med at standardisere de forskellige former for lagermedier, kommunikationsmetoder og processorer. For lagerenheder har de for eksempel inkluderet både papir, film, vinylplader, CD’er og hukommelseskort. De har derefter brugt Shannons informationsteori til at beregne den optimale komprimerede mængde information, der kan gemmes. Undervejs har de taget højde for forskellige teknologier, hvor der i 2000 blev brugt Cinepak til at komprimere video, som sidenhen blev erstattet med MPEG-4.

For kommunikation har de beregnet det som antal bits per sekund, hvor forskerne har estimeret transmissionkapaciteten. De har også antaget, at især telekommunikation er tæt på den optimale grænse for dataoverførsel.

Processorkraft er beregnet som MIPS og det inkluderer både det totale antal chips og typen af chips. For eksempel er det både lommeregnere, indlejrede processorer, PC’er op til mobiltelefoner og supercomputere der medregnes.

Resultaterne for alle tre områder viser ikke overraskende en stigende tendens, hvor bidraget til den samlede mængde lagerplads, kommunikationskapacitet og processorkraft varierer meget over tidsperioden 1986-2007. For eksempel udgør størstedelen af lagerpladsen i 1986 af vinylplader og bånd. Tilsvarende var det i 2007 især harddiske, DVD, Blu-ray og digitale bånd der stod for lagerpladsen. For kommunikation var 86 % af kapaciteten i 1986 kabeltv, som i 2007 stadig udgør hovedparten af kapaciteten med 2 zerabytes. Internettet har dog bidraget kraftigt med 65 exabytes og fortsætter med at stige. Processorkraften udgjordes i 1986 hovedsageligt af lommeregnere, mens det i 2007 hovedsageligt var indlejrede processorer der udgør hovedparten af processorkraften.

Til sidst kan det nævnes, at 6.4 10^18 operationer per sekund svarer til det antal nerveimpulser, som bliver sendt i den menneskelige hjerne hvert sekund. Derudover udgør 300 exabytes den mængde information som det menneskelige DNA kan gemme.

Microsoft

Microsofts seneste kvartal viser rekordomsætning

- Via Winsupersite.com - , indsendt af Magten

Microsoft har offentliggjort sine finansielle resultater for det kvartal, der sluttede den 31. marts, og tallene viser en rekordomsætning på $17,41 milliarder.

Indtjeningen er dog faldet en smule til $5,11 milliarder, da Entertainment & Devices-afdelingen, som står for Xbox 360-konsollen og Windows Phone-softwaren, har haft uforventede driftstab på $229 millioner samt et fald i omsætning på 16 % til $1,62 milliarder.

Online Services, der blandt andet står for søgemaskingen Bing, er stadig den største udgift for Microsoft, som dette kvartal mistede $300 millioner på at drive tjenesterne, selvom omsætningen steg med 6 % i forhold til året før.

Til gengæld er omsætningen fra Windows-afdelingen steget med 4 % til $4,62 milliarder, mens omsætningen for Server And Tools-afdelingen steg med hele 14 % til $4,57 milliarder. Det skyldes særligt produkterne SQL Server og System Center, der begge har oplevet dobbeltcifret vækst, sidstnævnte med mere end 20 %.

Lava

Indien får den første Intel-baserede telefon i mange år

- Via BBC - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Android-telefonen XOLO X900, der lanceres i Indien den 23. april, bliver den første telefon, som benytter en Medfield-processor fra Intel.

Helt præcist er der tale om Intels Atom Z2460 Medfield-chip. XOLO X900 fra producenten Lava bliver den første Intel-baserede telefon i mange år, og den første, som er produceret efter smartphone-salget er eksploderet.

Dermed bliver Intels Medfield-processor en tilbagevenden til et marked, som mange mener Intel har forspildt sin chance på, da det i dag i høj grad domineres af ARM og Qualcomm.

XOLO X900 bliver sat til salg i Indien til en pris på 22.000 indiske rupees, hvilket svarer til knap 2.400 kroner. Til at starte med vil telefonen sælges med Android 2.3 Gingerbread, men Intel lover en snarlig opdatering til 4.0 Ice Cream Sandwich.

Spotify.com

Spotify opdateres snart til ære for Android 4.0 Ice Cream Sandwich

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Vi fik i går en forsmag på, hvordan den nye version af Spotify kommer til at se ud til Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Opdateringen er længe ventet hos mange Spotify Premium-brugere, der ind til videre har måtte trækkes med dårlig opløsning og mange halve løsninger.

Den nye opdatering beskrives af Spotify selv som en fuldstændig re-designet applikation, der tilbyder en meget højere opløsning og meget bedre grafik, mens applikationens brugerflade ligeledes skulle passe meget bedre ind i Ice Cream Sandwichs stil.

Opdateringen inkluderer endvidere mapper og mulighed for at se venners profiler, playlists og så videre, mens Spotify også påstår, at applikationen er langt hurtigere og mere intuitiv at anvende.

Applikationen er endnu ikke udgivet i sin fulde version via Google Play, men hvis man ikke kan vente, er der i øjeblikket en beta-version tilgængelig online.