ForsvaretForsvaret træner cyberkrig

Via Forsvaret - , redigeret af Net_Srak

Det danske forsvar deltager i disse dage i en stor NATO-øvelse, hvor formålet enten er at beskytte eller angribe en internetudbyder.

Der er ti blå hold, der skal beskytte internetudbyderen, mens 5 røde hold skal angribe internetudbyderen. Øvelsen bliver koordineret fra Tallinn i Estland, og har deltagelse af både NATO-lande og ikke-NATO-lande. Øvelsen foregår under organisationen Multinational Experience, der er oprettet af NATO. Det danske hold er sammen med svenske og norske kollegaer sammensat af både civile og militære computereksperter på et blåt hold.

Fra det blå hold med de skandinaviske computereksperter kan Bjarte Malmedal fra det norske forsvar fortælle, at det ikke går så godt, men han håber at de kan vinde i morgen.

Bjarte Malmedal, Norske forsvar skrev:
Lige nu går det ikke så godt. Det er udfordrende, fordi vi er et hold af mennesker, som ikke har arbejdet sammen før, og vi skal forsvare et netværk, som vi kun har set i nogle få dage, mod en meget kompetent modstander. Men vi gør fremskridt, og vi håber, at vi er på den vindende side i morgen.


Klaus Bjørnholt fra det danske forsvars informationstjeneste FKIT
fortæller, at forsvaret gerne vil sætte fokus på, at det er vigtigt at kunne beskytte sig imod et cyberangreb på vigtig infrastruktur.
Klaus Bjørnholt, FKIT skrev:
Forsvaret er afhængig af den civile infrastruktur, og hvis den bliver angrebet, bliver vi indirekte også angrebet. Og det er klart, at vi også kan blive angrebet direkte. Cyberangreb anerkender hverken landegrænser eller faggrænser, og derfor er det godt at se, at vi har militære og civile fra flere lande, der arbejder sammen. Vi vil gerne skabe fokus på området og vise, at vi kan dele viden og ressourcer, som er afgørende for at løse problemet med cyberangreb.

Gå til bund
Gravatar

#1 jpvg 31. mar. 2012 22:58

De får møgklask.
Gravatar

#2 ufomekaniker 31. mar. 2012 23:45

KMD og Amanda FTW!!!!!
Gravatar

#3 boe 1. apr. 2012 06:01

var lige ved at tro det var en aprilsnar
Gravatar

#4 Hængerøven 1. apr. 2012 19:52

Lidt lang tid at bruge på at lære dem, at hive net kablet ud af væggen :)
Pewbe + Hængerøven 4 eva !
Gravatar

#5 baadz2 2. apr. 2012 06:46

#2 Amanda er så lavet af CSC, ikke KMD.
Gravatar

#6 Hubert 2. apr. 2012 07:54

Hængerøven (4) skrev:
Lidt lang tid at bruge på at lære dem, at hive net kablet ud af væggen :)


Det er ovre de dage hvor man vil trække kablet ud eller blot slukke maskinen. Der er nogle ret vigtige informationer man ikke får med hvis man laver det nummer.


issues may or may not exist until they are found."…

Shrödinger's Vulnerability
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login