mboost-dp1

Microsoft Corporation

Windows Phone 8 ramt af genstart-problem

- Via The Verge - , indsendt af Hubert

Efter at have været på markedet i cirka tre uger, ser det ud til, at Windows Phone 8 er ramt af en fejl, som spontant kan få en telefon til at genstarte.

En række brugere af Nokias Lumia 920 og HTC’s 8X har rapporteret fejlen på både WPCentral og Microsofts eget forum. Iblandt meldingerne er også tilfælde, hvor telefonerne fryser og batteritiden er meget lav.

Hos The Verge har de selv testet en række Windows 8 smartphones, og her kan de oplyse, at de også har oplevet telefoner som pludselig genstarter.

Både HTC, Nokia og Microsoft er opmærksomme på problematikken og oplyser, at de er i gang med at undersøge, hvad der kan være årsagen.

Nokia skrev:
We are working with Microsoft to investigate these reports. We will provide an update as soon as more information is available.

Microsoft Corporation

Windows 8 kritiseres af dansk usability-ekspert

- Via Useit.com - , indsendt af Hubert

I Windows 8 har Microsoft valgt at implementere to forskelige brugergrænseflader, Modern UI og den klassiske desktop, et valg som danske Jakob Nielsen, ekspert i usability, mener forvirrer brugerne.

På sin blog oplyser Nielsen, at han har testet Windows 8 ved at lade 12 erfarne pc-brugere anvende Windows 8. Konklusionen er, at Modern UI nok er bedre på en tablet, men ikke gavner på en almindelig pc. Årsagen er blandt andet, at informationstætheden er lille, der kan kun arbejdes med én applikation i fuldskærm af gangen og ikke alle elementer er intuitive.

Det generelle flade udseende af Windows 8, hvor knapper har én farve, bliver også kritiseret. Nielsen mener, at det er mere besværligt for en bruger, at genkende hvilke ikoner og tekster som er interaktive, da det hele minder om hinanden. I sin test troede flere brugere, at en tekst placeret under en samling af ikoner, var navnet for denne gruppe ikoner, hvor det rent faktisk var en knap, som kunne aktiveres.

Live Tiles bliver også kritiseret, her er det dog udviklerne af apps som er årsagen, idet de anvender dem for aggressivt. Nogle Apps er meget svære at genkende ud fra deres tile, da billedet på den skifter konstant.

Generelt får Windows 8 en hård medfart af Jakob Nielsen, set fra et usability-synspunkt, hvor han synes det fungerer meget bedre i Windows 7, som han selv anvender og er glad for. Tryk på overskriften for at læse hele blogindlægget og se om du er enig med kritikken.

ESA

SpaceX: ESAs Ariane-raket chanceløs

- Via BBC -

Direktøren for SpaceX Elon Musk, har i et interview udtalt sig om det europæiske raketprogram, hvor Ariane 5 er den største raket.

Ariane 5 får nogle hårde ord med på vejen, da Musk ikke mener den har nogen chance i et marked, hvor SpaceX’ Falcon 9 raket kan foretage opsendelser af satellitter meget billigere.

Elon Musk, Direktør – SpaceX skrev:
Ariane 5 has no chance. I don’t say that with a sense of bravado but there’s really no way for that vehicle to compete with Falcon 9 and Falcon Heavy. If I were in the position of Ariane, I would really push for an Ariane 6.

EU står over for en ny budgetforhandling i næste uge, hvor det europæiske rum agentur ESA skal have tildelt penge til nye projekter. Et af disse projekter er netop erstatningen af den aldrende Ariane 5 raket.

Frankrig vil gerne have en helt ny raket, Ariane 6, mens tyskerne går efter en modernisering af Ariane 5. Hovedformålet med begge planer er at nedbringe omkostningerne for hver opsendelse, så man kan blive mere konkurrencedygtig.

Cray Inc.

USA: Exascale supercomputer udskydes

- Via Computerworld -

Efter at man i 2008 med supercomputeren Roadrunner for første gang nåede over en petaflops i ydelse, har det næste mål været at nå op på en exaflops, hvilket er 1.000 gange mere end en petaflops.

2018 bliver af mange set som året for hvornår vi kommer op på en exaflops, men det amerikanske energiministerium (DoE) satser nu på år 2020 – 2022 som et mere realistisk bud, for en amerikansk supercomputer, der når op på en exaflops.

Grunden til udskydelsen skal findes i manglende penge, da udviklingen af supercomputere i USA ikke har fået det budget der skal til, for at nå den oprindelige dato. Det nye tidsrum der er sat, er forudsat at kongressen godkender et budget til formålet i 2014.

Sammen med godkendelsen vil der også følge en række krav, så som lavt energi forbrug og udviklingen af teknologi, der også kan bruges efterfølgende til at styrke USA på IT-området.

Lytro

Lytro introducerer 3D til sine billeder

- Via Wired -

Firmaet Lytro, der er kendte for sit kamera, som kan tage billeder hvor det er muligt at flytte fokus efter billedet er taget, kommer nu med en udvidelse til konceptet; 3D.

Der er ikke tale om, at det er muligt at bevæge sig rundt i billedet, men ved at udnytte de informationer som kameraet optager, når det tager et billede, så er det muligt at flytte synsvinklen en lille smule, nok til at give en 3D-effekt.

Funktionen fungerer ikke blot med nye billeder taget med kameraet, men også alle tidligere billeder, man måtte have taget.

Ud over 3D-funktionen introducerer Lytro også hvad de kalder Living Filters, som gør det muligt hurtigt at tilføje effekter baseret på hvor der fokuseres i billedet.

Du kan se eksempler på billederne herunder.

Google Inc.

Google bliver måske snart også teleselskab

- Via eWeek - , indsendt af thimon

Når det kommer til mobiltelefoner, så har Google sat sit præg på markedet med Android til smartphones. Ifølge kilder som Wall Street Journal har talt med, så udvider firmaet sine forretningsområder til også snart at være teleoperatør.

Google skal angiveligt være i forhandlinger med firmaet Dish Networks, som arbejder på at tilbyde LTE (4G) på den del af det amerikanske mobil-netværk, som de netop har fået tildelt.

Endnu er forhandlinger kun i startfasen og Dish Networks har angiveligt haft en samtale med flere forskellige firmaer, for at finde den rette partner på området.

Det er ikke første gang Google har vist interesse for at få adgang til et frekvensspektrum. Tilbage i starten af 2008 forsøgte de at byde ind på en ledig frekvens, men fik ikke en tildelt.

Med sit eget LTE-netværk vil Google kunne tilbyde en komplet mobilløsning til sine kunder i USA.

Bitcoin

WordPress.com åbner for Bitcoin-betalinger

- Via WordPress - , redigeret af Net_Srak

Den populære blog-platform WordPress.com tilføjer Bitcoin som et alternativ til at betale for deres services med PayPal og kreditkort.

WordPress.com er den største blog-platform og blandt verdens 20 mest besøgte websites, og det er dermed første gang, at en stor virksomhed begynder at bruge Bitcoin som en del af deres forretning.

WordPress.com begrunder beslutningen med, at f.eks. PayPal blokerer for betalinger fra over 60 lande og tilføjer, at det er vigtigt for dem, at alle uanset nationalitet og politisk pres kan benytte deres blog-system fuldt ud.

Tidligere på måneden offentliggjorde Reddit, at de også overvejer at tage imod Bitcoin-betalinger.

Samsung

Rygte: Samsung fremviser 4,99” 1080p-display ved CES 2013

- Via SammyHub - , redigeret af Pernicious

Flere firmaer er allerede begyndt at lancere smartphones med displays, der besidder en opløsning på hele 1080p. Nu tyder flere rygter så på, at Android-kongen, Samsung, har i sinde at følge trop med en CES-annoncering af en 4,99” 1080p-smartphone først i 2013.

Rygterne stammer fra den koreanske avis Aisae, der mener at vide, at Samsung allerede har færdigudviklet et 4,99” stort display, som besidder den ovennævnte opløsning. Angiveligt skal det nye display implementeres i firmaets kommende Galaxy S IV-enhed, der endvidere også skulle lanceres først i 2013 ifølge flere rygter.

Samme kilde mener desuden også at vide, at displayet har en pixeldensitet på 441ppi, og at skærmen således kommer til at overgå HTC’s DROID DNAs specifikationer med 1 pixel.

Viser ovenstående rygter sig at være sande, tyder meget således på, at vi får en ny Galaxy S-enhed at se i marts 2013.

Google

Google vil mindske fragmentering af Android

- Via CNET News -

Android er blevet ekstrem populært på smartphones, men især et problem er en torn i øjet på Google, nemlig den store fragmentering af versioner, som fortsat sælges. Det vil Google nu for søge at mindske.

Ifølge Googles egne statistikker over fordelingen af versioner af Android, så anvender over halvdelen af de smartphones, som er på markedet i dag stadig Android 2.3, der udkom tilbage i 2010.

Google håber med en ændring til betingelserne i deres udviklerkit til Android, at udviklerne vil gøre mere for at begrænse fragmentering. Der står således:

Google betingelser for Android SDK skrev:
You agree that you will not take any actions that may cause or result in the fragmentation of Android, including but not limited to distributing, participating in the creation of, or promoting in any way a software development kit derived from the SDK.

Microsoft Corporation

Microsoft sagsøgt for Surface RT

- Via Associated Press - , indsendt af thimon

Efter lanceringen af deres Surface RT tablets, der solgte som varmt brød, er det ikke alle, som er glade for deres nye Windows 8 RT baserede tablet. Det har nu fået en advokat til at anlægge et fælles søgsmål mod Microsoft.

Årsagen er, at den oplyste lagerplads på 32 GB inkluderer operativsystem og forudinstalleret software, hvorfor der kun er omkring 16 GB ledig til ens egne programmer og filer.

Dette mener advokaten er misledende, og anklager nu Microsoft for falsk reklame, en anklage advokatfirmaet håber andre er enige med dem i, da de har bedt om, at sagen kan være et fælles søgsmål.

Hos Microsoft mener de ikke, sagen har noget på sig, da de er overbeviste om, at kunder godt ved, at den oplyste lagerplads er inklusiv deres software, på samme måde som på en computer. De påpeger desuden, at det er muligt at udvide lagerpladesen via den indbyggede microSD-port samt USB.