mboost-dp1

NSA

NSA: Vi overvåger kun 1,6 % af internettrafikken

- Via CNET News -

Med afsløringerne af PRISM og XKeyscore, to NSA-projekter der omfatter overvågning af kommunikation på internet, har efterretningstjenesten været i alles søgelys. Nu oplyser de, at deres overvågning af internettet er meget mindre end hvad folk tror.

Oplysningerne kommer i kølvandet på, at den amerikanske præsident netop har forsvaret efterretningstjenesten og dets arbejde på nationalt tv.

Ifølge de nye oplysninger, der er offentliggjort i et syv sider langt dokument, så rører NSA kun 1,6 % af de 1.826 petabyte data, som dagligt sendes rundt på internettet. Yderligere er det kun 0,025 % af disse data, der udvælges til nærmere eftersyn.

Således påpeger NSA, at de reelt set kun kigger på 0,00004 % af internettrafikken og at de respekterer borgernes rettigheder.

NSA skrev:
We do not need to sacrifice civil liberties for the sake of national security; both are integral to who we are as Americans. NSA can and will continue to conduct its operations in a manner that respects both.

Universität Hamburg

Magnetiske hvirvler kan 20-doble datattæthed på harddiske

- Via Nature - , indsendt af thimon

Kapaciteten på harddiske bliver fortsat større og større, men den nuværende teknologi støder snart hovedet mod muren, da der er en fysisk grænse for, hvor tæt de enkelte bits kan gemmes rent magnetisk. Ny teknologi udviklet i Tyskland, kan måske ændre dette.

På universitetet i Hamborg har forskere påvist, at det er muligt at skabe forskelle i en tynd magnetisk film, ved at danne en struktur kaldet en Skyrmion.

En Skyrmion er en slags hvirvel i et magnetfelt, som er stabilt, der dannes ved at lade et tunnelmikroskop ændre en lille gruppe af atomers spin, så de enkelte atomer, der opfører sig som stavmagneter, ændrer magnetisk retning.

Idet en skyrmion kan dannes ved at ændre meget få atomer, kan disse placeres tættere sammen end ændringerne nuværende harddiskteknologi tillader, op til 20 gange tættere.

Det bliver dog ikke foreløbig teknologien bliver at finde i en harddisk, da der er en række store forhindringer, som først skal håndteres. Blandt andet fungerer teknologien kun ved 4,2 Kelvin.

Bitcoin

Bitcoin blåstemples af amerikansk myndighed

- Via Politiken - , indsendt af thimon

Den virtuelle møntfod Bitcoin anses ikke af alle som en reel valuta, men det bliver måske nemmere i fremtiden, efter at en dommer i USA har udtalt, at der er tale om en reel valuta. Det skriver Politiken.

Udtalelsen kommer i forbindelse med en retssag om svindel med Bitcoins. I 2012 blev stifteren af Bitcoin Saving and Trust, Trendon Shavers, anholdt, anklaget for at have stået bag hvad anklageren mener er pyramide-svindel.

Shavers skulle have snydt sig til 700.000 bitcoins, hvilket svarer til omkring 25 millioner kroner. Sagen er anlagt af det amerikanske SEC, der svarer til det danske børstilsyn, hvilket Shavers advokat har argumenteret for ikke er gyldigt, da Bitcoin er virtuel.

Det er på den baggrund, at dommeren i sagen udtalte at Bitcoin er at anse som en reel valuta.

Dommer Mazzant skrev:
Det står klart, at Bitcoin kan bruges som penge. Valutaen kan bruges til at købe varer og tjenester, og som Shavers selv har anført, kan den også bruges til at betale for livsfornødenheder […] valutaen kan også veksles til mere konventionelle valutaer, så som US Dollars, Euro, Yen og Yuan. Derfor er Bitcoin en reel valuta eller en pengesort.

Crossbar

RRAM er klar; Op til 20 gange bedre end NAND-flashram

- Via VentureBeat - , indsendt af Montago.NET

Firmaet Crossbar er ikke et man har hørt meget til, men de har netop offentliggjort, at de er klar med deres RRAM-chip (Resistive RAM), som bygger på memristor-teknologien.

RRAM er ikke-flygtig-hukommelse og fungerer som flashram, men sammenlignet med almindelige NAND-baseret flashram, så har RRAM en lang række fordele.

Skrivehastigheden er op til 20 gange hurtigere for en chip, med en hastighed på 140 MB/sek, læsehastigheden er dog noget lavere ved 17 MB/sek. Strømforbruget er blot på 5 % sammenlignet med NAND og holdbarheden er 10 gange bedre.

Oven i disse forbedringer oplyser Crossbar, at ved at anvende en simple trelags-struktur i chippen, fylder den meget mindre, hvorfor det vil være muligt at presse 1 TB lagerplads ned på en 200 mm2 chip. Teknologien tillader at flere lag stables oven på hinanden, hvorved en enkelt chip kan rumme flere terabytes.

Selv mener Crossbar, at de har løst de fleste af de udfordringer flashram har stået over for.

Crossbar skrev:
[..]non-volatile memory technologies are running out of steam, hitting significant barriers as they scale to smaller manufacturing processes. With our working Crossbar array, we have achieved all the major technical milestones that prove our RRAM technology is easy to manufacture and ready for commercialization. It’s a watershed moment for the non-volatile memory industry.

Der er ikke sat nogen tid på hvornår de første produkter baseret på teknologien vil se dagens lys, men Crossbar oplyser i sin pressemeddelelse, at chippen er nem at producere og at de har fået fabrikeret fungerende prototyper hos en kommerciel chipproducent.

IBM

IBM frigiver Power CPU-arkitektur

- Via Anandtech - , indsendt af arne_v

Under navnet OpenPower vil IBM nu gøre det muligt for andre virksomheder at licensere deres Power CPU-arkitektur. En række virksomheder har allerede meldt sig på banen.

Virksomhederne har dannet OpenPower Consortium og består indtil videre af IBM, Nvidia, Google, Mellanox og Tyan. Der bliver ikke tale om en arkitektur som skal ind på det almindelige pc-marked hvor x86 dominerer, eller smartphone-markedet hvor ARM dominerer.

OpenPower Consortium vil i stedet fokusere på datacentre, hvor de vil udvikle optimerede processorer til blandt andet supercomputere, et område hvor Nvidia allerede er godt repræsenteret.

For IBM har brugen af Power været for nedadgående i den seneste tid, hvor især Apples skifte i 2006 fra Power til x86, var et nederlag. Ved at åbne op for Power-arkitekturen håber IBM at kunne puste mere liv i den igen.

Xerox

Xerox scanner/kopimaskiner ændrer tal

- Via D. Kriesel - , indsendt af p1x3l

Vil man scanne et dokument, så skal man passe på hvis det sker på en Xerox Workcenter. I Tyskland har en blogger fundet ud af, at de indscannede dokumenter kan have ændrede tal.

Fejlen opstår hvis der bliver scannet med en opløsning på omkring 200 dpi, og skrifttypen er 6 eller 7 punkt stor. Opløsningen er nok til, at det er muligt at se hvad der står, men i nogle tilfælde ændrer Xerox-maskinen resultatet.

Vedkommende som har fundet fejlen har verificeret den på Xerox WorkCentre 7535 og 7556, men flere læsere af bloggen hvor fejlen er offentliggjort, har oplyst den findes på en lang række andre modeller.

Årsagen ser ud til at være kompressionsalgoritmen Xerox anvender. Til at komprimere billedet anvender de JBIG2, der kan indeksere billedet i små felter og genbruge felter, for at spare på pladsen. Når et tal, for eksempel 6, bliver scannet, så tror kopimaskinen nogle gange at det er et 8-tal, hvis dette tal også er blevet scannet.

Xerox er opmærksom på problemet og har haft en snak med bloggeren. De anbefaler at man ikke vælge kvaliteten Normal, men High eller Higher, da disse ikke anvender JBIG2. Standardindstillingen er High.

ASUS

Mange Wi-Fi-routere er fyldt med huller

- Via CNET News - , indsendt af thimon

I langt de fleste hjem fordeles internettrafikken ved hjælp af en router, der oftest også er med indbygget Wi-Fi. En undersøgelse foretaget af firmaet Independent Security Evaluators (ISE) viser, at de fleste moderne Wi-Fi-routere er fyldte med sikkerhedshuller.

På listen finder man routere fra firmaer som Netgear, Asus, D-Link og TrendNet, der alle har sårbarheder, som kan udnyttes. ISE har sammenlagt fundet 56 sårbarheder fordelt på routerne, og til Def Con 21-konferencen vil de demonstrere hvordan nogle af dem virker.

Inden offentliggørelsen har ISE informeret de respektive producenter, så de har haft en chance for at lukke hullerne. I de tre routere som ISE vil demonstrere sårbarhederne på, efterlader det ISE med fuld root-adgang til routerne.

Problemet med sikkerhed på routere er ofte, at ejerne sjældent holder dem opdateret, ligesom funktionalitet holdes aktiv, der ikke anvendes, hvilket efterlader en større angrebsoverflade.

SXC - jynmeyer

Alle mobiltelefoner har et unikt fingeraftryk

- Via New Scientist - , indsendt af thimon

Når det kommer til at identificere en specifik mobiltelefon, så sker det typisk ud fra dets IMEI-nummer, men da der kan snydes med denne, er det typisk ikke nok for at være sikker på at kunne spore telefonen.

Nu har forskere fra Tyskland fundet en ny metode, der kigger på telefonen elektronisk signatur. Alle elektroniske komponenter i en telefon varierer en lille smule i forhold til en tilsvarende telefon, og denne forskel er det muligt for forskerne at registrere i radiosignalet.

Det er specifikt variationerne i komponenterne som indgår i telefonens radio, der er interessant. Variationerne i de analoge dele gør, at det digitale signal som sendes vil indeholde fejl. Disse rettes som en del af GSM-systemet, men ud fra fejlmønstret kan forskerne identificere telefonen.

Endnu er genkendelsesraten ikke 100 %, ligesom systemet kun er testet på et 2G-netværk. Både 3G- og 4G-netværk vil dog udvise samme fejl, hvorfor forskerne forventer det også vil kunne anvendes her. Efterforskere velkommer resultatet og håber at kunne bruge det i efterforskning i fremtiden.

BBC

Kunstig bøf prøvesmagt

- Via BBC - , redigeret af Pernicious

I går eftermiddag blev der skrevet historie, da verdens første komplet kunstigt skabte bøf blev prøvesmagt ved en event i London.

Det er den hollandske professor Mark Post, som er manden bag bøffen. Den er skabt ved at opdyrke stamceller fra en ko, i en ring af nærende gele, som efterfølgende er blevet blandet med krydderier og farve (rødbedesaft og safran) for at ligne en bøf mest muligt.

Udover professor Post var der også to frivillige testpersoner med på prøvesmagningen. Josh Schonwald, madskribent, og Hanni Rutzler, madforsker. Begge havde både ris og ros til retten.

Hanni Rutzler skrev:
I was expecting the texture to be more soft… there is quite some intense taste; it’s close to meat, but it’s not that juicy.

Josh Schonwald skrev:
The mouthfeel is like meat. I miss the fat, there’s a leanness to it, but the general bite feels like a hamburger.

Verdens første kunstige bøf har kostet £250.000 at fremstille, penge som er blevet sponsoreret af Google medstifteren Sergey Brin. Målet er at opnå en billig og effektiv måde at fremstille kunstigt kød.

I 2020 forventes det der bliver stegt 376 millioner tons kød. Kunstig fremstilling af kød laves ved 55 % af energiforbruget for almindeligt kød. Dertil kommer, at der kun udledes 4 % drivhusgasser og der kun er behov for 1 % af den plads, som almindelig kødproduktion har brug for.

Du kan se prøvesmagningen i videoen herunder.

Flickr - remon.rijper

Apple får hjælp af den amerikanske regering i sag mod Samsung

- Via The Guardian - , indsendt af thimon

Samsung og Apple har gennem flere år kæmpet mod hinanden rundt om i verdenen, heriblandt også i USA, hvor Samsung for nyligt vandt en sejr, da den internationale handelskommission (ITC) afgjorde, at en række af Apples produkter brød Samsungs patenter.

Kendelsen førte til, at en række ældre Apple-produkter stod til at skulle forbydes i USA, men nu har den amerikanske regering for første gang i 25 år blandet sig i ITC’s afgørelse.

USA har valgt at nedlægge veto, og ad den vej kan Apple fortsætte med at sælge sine ældre produkter i landet. Den amerikanske repræsentant i kommissionen, Michael Froman, udtaler, at USA ikke mener, det er den rette måde at afgøre sagen på.

Han afviser ikke, at Samsung har ret til erstatning, men opfordrer til at dette skal ske ad rettens vej.

Michael Froman skrev:
My decision to disapprove this determination does not mean that the patent owner in this case is not entitled to a remedy. On the contrary, the patent owner may continue to pursue its rights through the courts.