mboost-dp1

NASA

NASA stopper forsøg på at reparere Kepler

- Via engadget -

Satellitten Kepler, der siden sin opsendelse for fire år siden har ledt efter exoplaneter, fik for nyligt store problemer, da et kritisk gyroskop stoppede med at virke. Efter en række forsøg på at få udstyret til at virke igen, har NASA nu valgt at stoppe.

Uden et fungerende tredje gyroskop, så er det ikke muligt for NASA at holde Kepler i en præcis nok position, til at de kan søge efter exoplaneter. Kepler har kun to fungerende gyroskoper tilbage, ligesom den kan manøvrere via dyser, som dog kun kan anvendes til større ændringer af fartøjets retning.

Selvom NASA nu har valgt at droppe sine forsøg på at lave Kepler, så betyder det ikke, at de ikke håber den kan anvendes til videnskabelige formål, men det bliver ikke til at lede efter exoplaneter.

I den kommende tid forventes det dog, at der fortsat vil blive fundet exoplaneter, baseret på de mange data Kepler har indsamlet tidligere.

Kepler gennemførte sin primære mission i november sidste år, og var gået i gang med en fire-årig udvidet mission.

NSA

Undersøgelse: NSA har brudt loven gang på gang

- Via CNET News -

I USA har avisen Washington Post offentliggjort yderligere informationer omkring NSA, baseret på oplysninger som de tidligere har fået af Edward Snowden. Denne gang drejer det sig om en intern rapport, der kigger på fejl begået af efterretningstjenesten.

Rapporten afslører at NSA siden 2008, hvor de fik yderligere beføjelser, har brudt sine egne regler tusindvis af gange, typisk i forbindelse med overvågning af egne eller udenlandske borgere.

De mange fejl varierer fra slåfejl, som utilsigtet har ført til indsamling af data, til deciderede lovovertrædelser.

Washington Post har forelagt sine informationer til NSA, og her oplyser de, at lige som i andre virksomheder hvor mennesker er involveret, så sker der fejl.

NSA talsmand skrev:
We’re a human-run agency operating in a complex environment with a number of different regulatory regimes, so at times we find ourselves on the wrong side of the line.

Talsmanden påpeger desuden, at set i forhold til den mængde arbejde der gennemføres, så er procentdelen af fejl meget lille.

NIST

Nanopartikler og lasere bekæmper kræft

- Via Phys.org -

Kampen mod kræft har stået på længe, og arsenalet som anvendes i kampen udvides hele tiden. Senest har forskere fra University of Georgia, USA, kombineret lasere og nanopartikler til at dræbe de forhadte celler.

Brugen af nanopartikler mod kræft er ikke nyt, men kombinationen af lasere og partiklerne er. Angrebet arbejder på to fronter, både ved at skade cellerne direkte, men også ved at stimulere immunforsvaret.

Normalt undlader immunforsvaret at angribe kræftceller, fordi det er lykkedes cellerne at ligne almindelige celler, hvorved de ikke genkendes som skadelige.

Ved at lade nanopartikler trænge ind i kræftcellernes mitokondrier, der er cellernes kraftværk, kan forskerne med laseren efterfølgende ødelægge området. Det åbner op for, at cellerne tiltrækker dendritceller som genkender kræftcellerne som et fremmedlegeme, hvilket igen aktiverer immunforsvaret, der så går til angreb.

Forskernes resultater er baseret på brystkræftceller og er endnu på laboratorieniveau, hvorfor det er for tidligt at sige hvornår en egentlig behandlingsmetode kan blive en realitet.

Microsoft Corporation

ASUS dropper Windows RT-tablet

- Via Digital Spy - , indsendt af arne_v

Det går dårligt for Microsoft tablet-satsning, især når det kommer til RT-udgaven, hvor flere og flere hardwareproducenter ikke længere ønsker at satse på den. Senest har den store taiwanesiske producent ASUS meddelt, at de ikke vil lave Windows RT-tablets på grund af manglende popularitet.

Windows RT var Microsofts ide til at komme ind på tablet-markedet, på den billigere ARM-arkitektur, men den store forhindring har været, at næsten alt den software som i forvejen fandtes til Windows, ikke virker på Windows RT.

Ud over ASUS har også HTC, Lenovo og Samsung valgt at droppe Windows RT-baserede tablets med samme begrundelse, der bliver ikke solgt nok af dem. Det har tidligere været fremme, at der i årets første kvartal, kun er blevet solgt 200.000 tablets.

Der er nu kun to producenter tilbage af Windows RT-tablets; Dell og Microsoft.

Linux

Linux ramt af malware

- Via RSA blog - , indsendt af arne_v

Set i forhold til Windows så er Linux en lille platform når det kommer til et desktop-styresystem, hvorfor det også typisk er Windows som bliver ramt af Malware. Nu er der dog dukket malware op, som specifikt har Linux i sigtekornet.

Malwaren har navnet Hand of Thief, og er efter alt at dømme udviklet af russiske programmører. Der er tale om en trojaner, der går efter at lokke bankoplysninger ud af de computere, som er blevet inficeret.

Selve malwaren bliver solgt for omkring $2.000 hvilket inkludere gratis opdateringer, men det forventes funktionaliteten snart udvides og så vil prisen stige til $3.000.

Ifølge udviklerne fungerer malwaren med 15 forskellige distributioner, heriblandt Fedora, Ubuntu og Debian, ligesom den virker med 8 forskellige desktopmiljøer, som blandt andet KDE og Gnome.

Microsoft

Pensionering af Windows XP er slaraffenland for hackere

- Via Net-security - , indsendt af arne_v

Windows XP er et aldrende styresystem, der allerede har fået sin levetid, rent supportmæssigt, forlænget, men til april næste år er det slut, så vil Microsoft ikke længere supportere det.

Det kan gå hen og blive et problem, da en stor procentdel (37 %) af verdens computere fortsat kører Windows XP. Det vil ifølge sikkerhedsekspert Jason Fossen give ondsindede hackere kronede dage.

Indtil april næste år forventer han, at der næppe vil komme mange brud på sikkerheden, da hackerne venter med at udnytte deres exploits til efter Windows XP er gået på pension, da de så vil være mere værd.

I dag sælges en Windows XP-sårbarhed, der kan give uvedkommende adgang det kompromitterede system, for mellem $50.000 til $150.000, efter april forventes det, at prisen kan blive fordoblet.

Microsoft Corporation

Windows 8.1 frigives til oktober

- Via TechSpot -

Den meget ventede opdatering til Windows 8, hvor Microsoft blandt andet vil genindføre startknappen, er tidligere blevet oplyst at gå RTM i slutningen af denne måned. Nu forlyder det, at den vil blive tilgængelig for alle midt i oktober.

Den lange periode mellem RTM og endelig udgivelse giver ifølge Microsoft-ekspert Mary Jo Foley god mening. Ved at frigive opdateringen i midten af oktober, vil Microsoft holde ord, at den er ude inden et år efter udgivelsen af Windows 8.

Samtidigt er det opstarten til julesæsonen, hvor det forventes, at flere hardwareproducenter vil stå klar med nyt hardware, som vil komme med Windows 8.1.

Endeligt vil perioden gøre det muligt for Microsoft, at rette eventuelle sidste øjebliksfejl, som måtte blive opdaget af OEM’erne.

LG

LG gennemfører ugennemtænkt marketingstunt; 20 personer såret

- Via The Korea Times -

I forbindelse med lanceringen af sin seneste flagskib-smartphone, LG Optimus G2, skulle det ske ved en event i den sydkoreanske hovedstad Seoul. Det gik dog ikke helt som planlagt.

Firmaets PR-folk havde udtænkt en plan om at forære 100 telefoner væk, ved at placere kuponer inde i balloner, som så ville blive frigivet ved eventen. Hvad de ikke havde overvejet var, at folk var så interesserede i at score en gratis telefon, at de ankom bevæbnede med pistoler.

Flere havde pistoler med som skyder med plastikkugler, og med frigivelsen af ballonerne gik folk amok. Dette resulterede i, at 20 personer kom til skade.

LG har nu aflyst lignende events i andre af Sydkoreas byer, og udtaler til pressen, at vil sørge for korrekt behandling af de som kom til skade.

Microsoft Corporation

Xbox One kan godt fungere uden en Kinect

- Via Ars Technica -

Da Microsoft annoncerede sin næste generationskonsol Xbox One, var det til en bølge af kritik, da det fremgik, at konsollen ikke kunne anvendes uden det medfølgende Kinect-modul.

Samtidigt fremgik det, at Kinect altid ville være aktiv, så det kunne tage imod kommandoer, som for eksempel at tænde konsollen med ved at sige “Xbox on”. Det fik mange til at bekymre sig om sit privatliv, men Microsoft meldte senere ud, at det vil være muligt at slå Kinect fra i konsollens menu.

Nu er det så kommet frem, at konsollen godt kan fungere uden overhovedet at have en Kinect tilsluttet.

Oplysningerne stammer fra chefudvikler på Xbox One Marc Whitten, som i en liveblog afholdt af IGN svarede på et spørgsmål om, hvad der vil ske hvis en Kinect går i stykker.

Marc Whitten skrev:
That said, like online, the console will still function if Kinect isn’t plugged in, although you won’t be able to use any feature or experience that explicitly uses the sensor.

NSA

NSA skiller sig af med 90 % af sine systemadministratorer

- Via Reuters -

Chefen for NSA Keith Alexander har oplyst, at NSA vil skille sig af med 90 % af deres systemadministratorer, som har adgang til hemmelige oplysninger, hvilket svarer til godt 900 personer.

Fyringerne sker ikke direkte som en konsekvens af Edward Snowdens afsløringer af NSA’s arbejde, da det er en process, der blev sat i gang inden Snowden-affæren startede. Snowdens afsløringer har dog fremskyndet processen.

Meget af det arbejde systemadministratorerne i dag udfører, vil ifølge NSA blive automatiseret. Forventningen er, at arbejdet på den måde vil blive udført hurtigere og ikke mindst mere sikkert.

Alexander mener, at mange af de oplysninger pressen er kommet med i kølvandet af Snowdens oplysninger er overdrevne eller direkte forkerte, men han erkender, at NSA selv skal gøre mere for at være mere åbne omkring deres arbejde, så der kommer flere fakta på bordet.