mboost-dp1

Federal Trade Commision

FTC vinder sag mod spywaresælger

- Via Federal Trade Commission - , indsendt af zin

Software som kan overvåge en computer, uden brugerens viden, ved blandt andet at logge alt, der bliver skrevet via tastaturet, får de fleste til at tænke på en trojan eller spyware.

I USA valgte firmaet CyberSpy Software at markedsføre deres software RemoteSpy med netop disse egenskaber, egenskaber der i sig selv ikke er ulovlige, men som meget nemt kan misbruges.

De amerikanske handelsmyndigheder, FTC (Federal Trade Commision) har nu fået ændret firmaet forretningsplan, idet de er blevet pålagt, at de skal oplyse, at forkert brug af softwaren kan være ulovligt. Brugen af softwaren skal ske på baggrund af accept fra vedkommende, der skal overvåges.

Firmaet skal derudover tilbagetrække alle eksisterende versioner af softwaren, der ikke advarer om dette, ligesom alt data sendt via softwaren skal krypteres. De pålagte krav sætter dermed en stor kæp i hjulet for eksistensgrundlaget af softwaren.

SpaceX

Falcon 9-opsendelse en succes

- Via Space.Com - , redigeret af Pernicious

Efter flere forsinkelser nåede den private rumraket Falcon 9 i fredags for første gang i kredsløb om Jorden under en testflyvning fra Cape Canaveral i Florida.

Falcon 9-raketten, der udvikles af den amerikanske virksomhed SpaceX, er udstyret med ni Merlin-raketmotorer, og kan løfte over 15 gange så stor masse, som sin “lillebror”, Falcon 1, der fløj første gang for to år siden.

Affyringen af Falcon 9 ses som en sejr for den private rumindustri, og for den amerikanske præsident Barack Obamas plan om at udlicitere en stadig større del af det amerikanske rumprogram. NASA har allerede indgået en kontrakt på 1,6 milliarder dollars med SpaceX omkring transport af forsyninger til Den International Rumstation (ISS) ved hjælp af den nye raket.

Håbet er at private virksomheder, som SpaceX, på sigt vil kunne reducere omkostningerne ved rumfart så meget, at de ikke blot vil kunne sende gods og senere astronauter rutinemæssigt i kredsløb, men måske en dag selv privatpersoner.

En video af opsendelsen kan ses her.

SXC - bunchkles

Bliv advaret af mobilen mod forgiftet vand

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak

Der har igen været et stort udbrud af forurenet vand i Køge-området, og en del folk er blevet forgiftet af det. Kunne dette have været undgået? Måske ikke, men skaden kunne i bedste fald have været mindsket med en ny SMS-tjeneste, der er designet til at advare borgerne mod forgiftet vand.

Den nye service er udviklet da det danske firma Blue Idea, der for tiden prøver på at få den solgt til de offentlige myndigheder.

Flemming Bøgely, direktør hos Blue Idea skrev:
En lynhurtig alarm på sms kan både redde menneskeliv og forskåne borgeren for alvorlige sygdomme og infektioner.

Systemet fungerer således at ved at et vandværk f.eks. opdager en lækage eller anden form for forurening af vandet, så vil de kunne opsætte og automatisere systemet således at det udsender en SMS til alle borgere i det valgte område der ikke har skjult telefonnummer.

I løbet af ca. 3 minutter kan systemet advare omtrent 10.000 numre. På en time er det tal 120.000.

Rdio

Nyt omkring Kazaa-stifteres musiktjeneste Rdio

- Via Comon - , redigeret af hmn , indsendt af Adagio

It-entrepenørerne Janus Friis og Niklas Zennström, der har stået bag Kazaa, Skype og Joost, kunne sidste år annoncere, at efter fiaskoen af sidstnævnte projekt, begav de sig ud på et nyt forretnings-eventyr.

Der var i denne omgang tale om en online musiktjeneste – en lovlig en af slagsen – der går under navnet Rdio.

Målet med Rdio er nu blevet offentliggjort, i det at folk skal kunne lytte til så meget musik de har lyst til for en betaling svarende til en 5 – 10 dollars om måneden. For de penge skal musikken kunne lyttes til både på computeren og mobiltelefonen, ikke blot når man er online, men også når man er offline.

Rdio blev i går lanceret i en begrænset preview-fase, der tillader et mindre antal af testpersoner at bruge tjenesten. Den første fase forventes at køre i et par måneder.

En af fordelene ved Rdio, udover det at man vil kunne høre musikken når man er offline, skulle være at Friis og Zennström har fået kontrakter i hus med de store pladeselskaber, således at der er et meget bredt og omfattende katalog af musik.

Mars500

“Rejse til Mars” på 520 dage er startet

- Via DailyTech - , redigeret af Net_Srak

I april sidste år startede en simuleret mission til Mars, hvor en lille gruppe personer lod sig lukke inde i lille metalkapsel i 90 dage, for at se, hvordan de reagerede i et sådant miljø.

Dette forsøg var blot opvarmning til det egentlige forsøg, der skal simulere en komplet rejse frem og tilbage til Mars. Forsøget har fået navnet Mars500 og dækker over, at de seks forsøgspersoner skal tilbringe over 500 dage sammen i det simulerede rumfartøj.

Forsøget foregår i Rusland, og besætningen består af tre russere, en franskmand, en italiener samt en kineser.

Den simulerede rejse dækker over 250 dages udrejse, 30 dage ved Mars og 230 dages hjemrejse, hvilket giver en periode på i alt 520 dage. Dermed vil de seks personer først komme ud af “rumskibet” til november næste år.

Undervejs skal de seks personer udføre forskellige opgaver, men vil få “fri” to dage om ugen. Derudover skal de leve af frysetørret mad, og al kommunikation til omverdenen bliver simuleret med forsinkelser for at efterligne virkeligheden.

Google Inc.

Google-navigation kommer til Danmark

- Via mobil.nu - , redigeret af Net_Srak

Google lancerede sammen med Android 2.0 en ny udgave af Google Maps, hvori der også var inkluderet navigation, som det kendes fra enheder som f.eks. Tomtom. Nu kan man hos Samsung afsløre, at den danske udgave er på vej.

Efter introduktionen af navigationsfunktionen stod det hurtigt klart, at det kun var amerikanske brugere, der fik muligheden for at bruge den. Senere kom Storbritannien til, og nu lyder det fra Samsung, at yderligere ti lande i Europa vil få funktionaliteten.

Når meldingen kommer fra Samsung skyldes det lancering af deres kommende mobiltelefon Galaxy S, som er baseret på Android.

Danmark vil i første omgang blive det eneste nordiske land hvor man vil tilbyde Google Maps Navigation. Til trods for det er en funktion som vil være at finde i Galaxy S, så vil den også komme i Android til andre mobiltelefoner.

Lanceringen af Galaxy S vil ske sidst i denne måned og det forventes at Google Maps navigation bliver lanceret i Danmark inden da.

Google

Vi googler på Google efter google

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Når vi bruger søgemaskiner i Danmark, hvad er det så vi søger efter? Tilsyneladende søger vi efter søgemaskiner.

Det femte mest søgte ord på Google Danmark, siden hjemmesiden kom op at køre tilbage i 2004, er google. De fire andre mest populære søgeord er facebook, af, danmark og youtube.

Grunden til at vi skulle google efter google, skulle tilsyneladende være fordi de færreste rent faktisk kan huske diverse subdomæner for Googles andre tjenester såsom Google Earth, Analytics osv.

En anden grund skulle desuden være, at folk simpelthen er for dovne til at bruge URL-feltet, og i stedet blot hurtigt googler den hjemmeside de gerne vil ind på, såsom Krak eller Facebook, der i forvejen ikke skal have mere end et .dk sat bagpå for at fungere.

Lasse Øster Jørgensen, Zornig Interactive skrev:
Mange har jo nok Google som startside, og så er det nemt og bekvemt at bruge søgemaskinen i stedet for browseren. Der er jo heller ingen, der går og husker på telefonnumre. Folk bruger mobiltelefonernes adressebog i stedet for.

Flickr - saschaaa

Bredbåndsambitionerne er for lave

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Efter videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen meldte ud, at alle danskere skal sikres 100 Mbps bredbånd i 2020, har der været en del debat om det mål.

Hos en række af de politiske partier, som Computerworld har haft fat i, er man ikke overvældede over målsætningen og især ikke over, at der ikke er opstillet nogle delmål.

Hos det Radikale havde man håbet på, at Højhastighedskomiteens anbefaling om 50 Mbps til 80 % af danskerne i 2013 var et mål, men det har det siden vist sig ikke at være.

Også hos regeringspartneren Dansk Folkeparti er man skuffet over, at der ikke er nogle delmål, men synes dog det er glædeligt, at planen omfatter hele Danmark og ikke kun 80 %.

Socialdemokraterne går mere radikalt til værks og mener, at målet er for uambitiøst set i forhold til tidsrammen på 10 år. It-ordfører Yildiz Akdogan så gerne, at målet var 1 Gbps i stedet for.

Gizmodo

Gizmodo er ikke beskyttet af loven

- Via The Register - , redigeret af cycloneb

I forbindelse med offentliggørelsen af billeder og video af Apples næste generation iPhone hos Gizmodo, fik Gizmodo-medarbejder Jason Chen kort efter besøg af politiet, der beslaglagde alle hans computere.

Til trods for beslaglæggelsen begyndte politiet ikke at undersøge indholdet på computerne, idet Gawker Media, der ejer Gizmodo, påberåbte sig beskyttelse under amerikansk lov. Ifølge loven er journalister beskyttet mod ransagelse, og Gawker Media mente Chen hører ind under denne lov, selvom han officielt er blogger for Gizmodo.

Nu har det amerikanske retsvæsen gennemgået sagen og besluttet, at politiet godt må gennemgå computerne. Dermed underkender de, at Chen skulle være beskyttet af loven, som dækker journalister.

Endnu er der ikke lagt sag an mod nogen, men Apples Steve Jobs gjorde det for nyligt klart, at han ikke har tænkt sig at lade sagen gå i glemmebogen.

Google Inc.

Google afleverer Wi-Fi-data til myndighederne

- Via Financial Times - , redigeret af Net_Srak

For omkring tre uger siden kom det frem, at Google gennem de seneste år, imens de har fotograferet gader til deres Street View-projekt, også har indsamlet data fra ubeskyttede trådløse netværk.

Som en del af køreturen gennem gader og stræder, indsamler Google informationer om hvor der befinder sig trådløse netværk, men softwaren der foretog scanningen, gemte også data fra de netværk der ikke var beskyttet.

Google beklagede fejlen, men ville i første omgang ikke udlevere de indsamlede data, det har nu ændret sig. Overleveringen vil finde sted inden for få dage og ske til myndighederne i Hamborg, Tyskland, hvor de har bedt om at få dem.

Ud over det tyske data, så vil Google også aflevere data til de franske og spanske myndigheder. Samtidigt med udleveringen af data, arbejder Google på en intern undersøgelse af sagen, en undersøgelse som de vil offentliggøre resultatet af når den er gennemført.